Gerbiamasis Haroldai Mackevičiau,
labai džiaugiuosi, kad pastarosiomis dienomis jūs sulaukėte daug dėmesio rašydamas man socialiniame tinkle. Suprantu, jūs tam turite laiko. Deja, aš jo tiek neturiu. Bet, patenkinsiu jūsų atkaklų norą pasikalbėti tokiu būdu čia, net neversiu jūsų laukti 30 dienų, kaip ir rašėte.
Tačiau prieš mums pradedant rimtą diskusiją, kviečiu jus patikrinti turimą informaciją su manimi siejamose įmonėse (jų vadovybė mielai su jumis pabendraus, viską paaiškins, gal ir kokią ekskursiją suorganizuos, papasakos ir apie trąšas, ir apie grūdus, nes norint įsigilinti, suvokti, reikia nemažai laiko) ir institucijose, kurios tiria įvairius įstatymų pažeidimus.
Jei nors viena iš atsakingų institucijų nurodys, kad jūsų minimi dalykai yra teisingi ir su manimi siejamas verslas yra pažeidęs įstatymus, ES direktyvas, aš mielai jus pasikviesiu į svečius ir dar – visą mūsų pokalbį galėsime transliuoti tiesiogiai, be jokių transliacijų rėmėjų, nemokamai ir nedalyvaujant jokiems prodiuseriams. Viskas bus skaidru ir niekam neatneš jokio pelno. Pats rašėte, kad nesate žurnalistas, bet jūs galėsite man užduoti bet kokį klausimą. Aš jums į juos visus atsakysiu ir nei žodeliu nepapriekaištausiu, kad jūsų klausimai paremti prasimanymais, gandais, galbūt konkurentų ir šiaip kažkokių neaiškių ketinimų turinčių žmonių melu ir tikrai nekaltinsiu, kad jūs net nesuvokiate to, ko klausiate. Planuokime mūsų pokalbį iš karto po to, jeigu jums kuri nors iš institucijų patvirtins, jūsų minimą ir su manimi siejamo verslo prasižengimą.
Skaitydamas jūsų keliamus klausimus, patikėjau, kad jūs esate nuoširdus, norite gero, siekiate tiesos, nes gerą humoro jausmą turintys kūrėjai kitokie ir negali būti. Taip pat noriu tikėti, kad aplinkybės, lėmusios šiais metais jūsų prodiusuojamai laidai atsirasti LRT tinklelyje, yra tik gero darbo, teisingos konkurencijos ir skaidrių, teisės aktais reglamentuotų svarstymų rezultatas.
Tikiu, kad jums, kaip vienos įmonės savininkui ir kitos įmonės vadovui, svarbu laikytis įstatymų, jums svarbi atsakomybė už tuos, kurie dirba ir yra šalia. Net neabejokite, man tai taip pat svarbu, kaip ir investicijos, darbo vietos, orūs atlyginimai, žmonės ir jų aplinka, skaidrumas politikoje ir versle, nes suvokiu, kokią pažangą valstybė gali padaryti, jeigu viskas vyktų sklandžiai, neliktų korupcijos, protekcionizmo ir kitų formų vagysčių iš valstybės.
Noriu tikėti, kad jau pasiekėme brandžios ir modernios valstybės lygį, kur joks žmogus, joks verslas, nesvarbu, ar jis mažas ar didelis, besilaikantis įstatymų ir mokantis dešimtis, šimtus ar milijonus eurų mokesčių, nebebus viešai menkinamas, pasitelkiant gandus, melą ir kitas, prasilenkiančias su demokratinėmis vertybėmis priemones.
Aš puikiai suvokiu savo – kaip Seimo nario, kaip paprasto žmogaus atsakingo ne tik už save, bet ir kitus esančius aplinkui – teises, įgaliojimus ir pareigas, todėl sprendimus priimu vadovaudamasis faktais. To norėtųsi ir iš jūsų. Faktų, o ne gandų ir prielaidų, nes tokiu pagrindu kuriamos #aležiniosnevertos net dviračio stipino.
P.S. Noriu visus užtikrinti, kad jokie klausimai man nepaveiks daugumos Seimo narių ir mano pareigos rūpintis mokesčių mokėtojų pinigų panaudojimo skaidrumu. Įstaigos, gausiai finansuojamos iš valstybės biudžeto, sulaukė ir ateityje sulauks Seimo dėmesio. Tai daryti įpareigoja įstatymai ir tik tenka apgailestauti, kad iki šiol tai nebuvo savaime suprantama pareiga.
Ir apibendrinant visas šių dienų batalijas viešoje erdvėje galime visi kartu pasidžiaugti, kad Seimo nariams paprašius papildomos informacijos apie valstybės biudžeto lėšų panaudojimą LRT, pagerėjo bent jau E. Jakilaičio darbuotojų „Media 3“ finansinė padėtis. Rekvizitai.lt skelbia, kad UAB „Media 3“ darbuotojams, ilgus metus dirbusiems brangiausiame Lietuvos mieste už mažesnį nei 600 eurų atlyginimą "ant popieriaus", spalio mėnesį atlyginimų vidurkis gerokai pakilo.