Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

Niekada niekas nefilmuos gydytojo kabinete, nes taip butu pazeidziamos paciento teises i privatuma. Gydytojas net seimos nariui negali atskleisti ligos, jei to nenori sergantysis, nebent del jo ligos kyla gresme artimojo sveikatai. Tokia yra sveikatos teise, ir tikiuosi del kazkokiu paranojiniu jos niekas nekeis.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2017 12 20, 22:17)
Ne dėl kyšių tai, o dėl gydymo klaidų. Labai jau jos skaudžios po to, o ligoninės, klinikos viską neigia, slepia, "ekspertai" kolegas išsukinėja, o vargšai pacientai (jei gyvi lieka) ir jų šeimos ašaras tik lieja, teisybės neranda, depresijoje sėdi ir visiems napliavat'.
Bent jau operacijos, gimdymai ar su skausmais į priėmimą atvežtųjų atvejai turi būti fiksuojami.

tai tu gali filmuotis nuejus pas gydytoja, visa operatoriu brigada nusisamdyt, jei norisi. bet kodel nori, kad ir kitus fimuotu? ypac gimdymo metu, man cia kosmosas visiskas butu, jei zinociau, kad dar kamera kamputyje mano gimdyma filmuotu ax.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 12 20, 22:17)
Ne dėl kyšių tai, o dėl gydymo klaidų. Labai jau jos skaudžios po to, o ligoninės, klinikos viską neigia, slepia, "ekspertai" kolegas išsukinėja, o vargšai pacientai (jei gyvi lieka) ir jų šeimos ašaras tik lieja, teisybės neranda, depresijoje sėdi ir visiems napliavat'.
Bent jau operacijos, gimdymai ar su skausmais į priėmimą atvežtųjų atvejai turi būti fiksuojami.

Tai Jūs prašykit, kad Jums leistų save filmuoti visų šitų procesų metu. Gimdymo apskritai man rodos niekas nedraudžia filmuotis. Jei kam rodos, kad gydytojai tik ir laukia, kol galės nugydyti, tai tie tegu su kameromis vaikšto ir save filmuoja... Ir šiaip, kaip teisingai buvo pastebėta, su tokia paranoja tai visur su kameromis reikia vaikščioti. Maža kas ką padarys ar pasakys ne taip.

Aš visuotinai privalomu būdu nenoriu būti filmuojama apžiūrų ar operacijų metu. Pagimdžiau du vaikus valstybinėj ligoninėj be jokių kyšių ir jokių nusiskundimų neturiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 21 gruodžio 2017 - 09:44
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2017 12 21, 00:32)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Monteverte" data-cid="71934204" data-time="1513804220"><div><p>Žinai posakį apie tą, kuri juokiasi paskutinė? Tai vat ir prisijuoksi, vieną dieną labai pasigailėsi, kad nebuvo nufilmuota vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Tu kaip visada pilna pozityvumo ir geru linkejimu  wub.gif </p>

Kiekvienam pagal jo nuopelnus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2017 12 21, 08:13)
Tai tada reiketu viska gyvenime filmuot. Nes nezinai kas ir kaip gali buti.  Bet koks turetu buti sunkus gyvenimas itampoje vis ruosiantis kazkam negero. Tu tai is vis matyt niekuo netiki. Sunku tau. Uz tai ir nukvakus. Net vyra tikrini visaip. Jauciu namuose net WC kameros sudetos. Na maza kas nutiks ateityje ir prisireiks.  biggrin.gif

O tu, protinguole ir a la nenukvakus biggrin.gif ar skyri pvz. operaciją nuo kokių saldainukų pirkimo? hmm.gif
Papildyta:
QUOTE(sazininga @ 2017 12 21, 08:58)
tai tu gali filmuotis nuejus pas gydytoja, visa operatoriu brigada nusisamdyt, jei norisi. bet kodel nori, kad ir kitus fimuotu? ypac gimdymo metu, man cia kosmosas visiskas butu, jei zinociau, kad dar kamera kamputyje mano gimdyma filmuotu  ax.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Bet tai tada gaunasi, kad tu pasąmoningai nepasitiki tais gydytojais, į kuriuos kreipiesi. Nes ko tada bijoti? ax.gif Šiaip tai hipotetiškai įsivaizduok, jei filmuotų visus iš eilės, kuo tu tokia ypatinga, kad tave būtent kažkur išviešintų? Be to, gal tada atitinkamai ir bausmės būtų už tokius dalykus. Pataptum milijoniere mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 12 21, 10:42)
Šiaip tai hipotetiškai įsivaizduok, jei filmuotų visus iš eilės, kuo tu tokia ypatinga, kad tave būtent kažkur išviešintų? Be to, gal tada atitinkamai ir bausmės būtų už tokius dalykus. Pataptum milijoniere mirksiukas.gif

O kuo buvo ypatingi tie klientai, kurių plastinių operacijų duomenis pavogė? Briedas kažkoks džiaugtis tuom, kad galėsi milijoną prisiteisti po to, kai tavo ginekologinės apžiūros ar kitų procedūrų video internetan patalpins... Gal Jums tai ir atrodo pakankama "kompensacija", bet ne visiems pinigai svarbiau už teisę į privatų gyvenimą unsure.gif
Atsakyti

Taigi ne svetimas žmogus su kamera stovėtų smile.gifKamera turėtų būti kaip bet kurios kitos patalpos kamera, tik su garsu. Nors iš kitos pusės, daugeliu atveju tik paprasto garso įrašo užtektų ir girdėtųsi kaip pacientas apžiūrimas, kas kalbama, kaip vyksta tyrimai, operacijos ir t.t. Juk tai jo paties labui, nesuprantu kaip to galima nenorėti?
O privatumo taip ar taip nėra. Jei kas nors jūsų sveikata labai domėtųsi ir pažinotų kažką iš medikų personalo ar kt. ligoninėje dirbančiųjų, patikėkit, tikrai išduotų apie jus. Aš apie tai žinau pakankamai.

As asmeniskai nenoreciau, as suvokiu, kad gydytojai ne dievai ir klaidu daro, kazin ar filmavimas nuo ju apsaugotu, ir tikrai nenoreciau, kad butu irasinejami mano privatus pokalbiai su gydytojais, o operacijos manau jau senai gali buti filmuojamos, pvz laporoskopijos operacija draugei buvo visa nufilmuota, nezinau ar cia pats turi prasyti ar automatiskai filmuoja. Bet ne konsultacijas. Siaip viskas juk paskui atsispindi korteleje, duotas gydymas, diagnoze ir t.t. 

O del privatumo visgi manau ne tas pats, jei kas ziuretu ar klausytusi, ka as sneku ir perpasakotu pletkus :)

Atsirastu daug problemu del irasu saugojimo, apsaugos.

Manau, siuo metu verciau kreipti demesi i gydytoju darbo salygu ir atlyginimu gerinima, kol dar is vis turim gydytoju...Musu miestelyje, pvz 90 proc tuoj pasieks pensija, kas bus uz 10 m neisivaizduoju :(

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ubuntu***: 21 gruodžio 2017 - 12:06

Kad kokiai nukvakusiai, haliucinaciju ir nepasitikejimo kitais kamuojamai vistai vaidenasi jog visi dirba blogai, tai nera rodiklis, kad ligonius reiketu filmuoti. Tai tegul tokia ir filmuojasi per visas proceduras. biggrin.gif

Toks jausmas, kad sedi kamputyje ir tik kai randi prie ko prikibt prie Monteveretes tada ir parasai, kas tau? kokios problemos su ja? gal issiaiskinkit per az? ar nesugebi kitaip savo nuomones isreiks be tokiu izeidinejimu? pasiziurek savo visas zinutes, jos viso svienodos, tikslas tik pakeikt Monteverte, kaip tai siejasi su aktualiju temomis, kaip tai siejasi su aptariama tema?

nesuvokiu  jus malonuma cia kai kurios nuo keiksmu jauciat ar nebesusivaldot? nera dar kursu Lietuvoje pykcio valdymo, etiketo, bendravomo pagrindu, jau turetu buti?

ar jus taip ir gyvenime bendraujat? ar cia tik drasios prisidengdamos anonimiskumu? kiek dar tesit sitas patycias ? Didele beda dabar Lietuvoej - patycios, gal jau laikas ismokt bendrauti pagarbiai vieni su kitais, ,vietoj to, kad mokykloje pravest kokia parodomaja savaite, juk mamos esat, ar toki pavyzdi rodot savo viakams?, juk galima savo nuomone isreiks ir be keiksmazodziu ar zmogaus niekinimo, jei ta nuomone turit.

Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2017 12 21, 10:56)
O kuo buvo ypatingi tie klientai, kurių plastinių operacijų duomenis pavogė? Briedas kažkoks džiaugtis tuom, kad galėsi milijoną prisiteisti po to, kai tavo ginekologinės apžiūros ar kitų procedūrų video internetan patalpins... Gal Jums tai ir atrodo pakankama "kompensacija", bet ne visiems pinigai svarbiau už teisę į privatų gyvenimą unsure.gif
[right][snapback]71934487[/snapback][/right]

O kaip teismuose įrašoma (juk rašiau gal ir įrašo dažnu atveju užtektu)? Pvz. esate prievartos auka ir viskas įrašoma ir net milijono negautumėte jokio, nes tai normali praktika.
Visi baubai tik jūsų galvoje ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 12 21, 12:01)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Aimeja" data-cid="71934186" data-time="1513803194"><div><p>Kad <strong>kokiai nukvakusiai, haliucinaciju ir nepasitikejimo kitais kamuojamai vistai</strong> <strong>vaidenasi </strong>jog visi dirba blogai, tai nera rodiklis, kad ligonius reiketu filmuoti. Tai tegul tokia ir filmuojasi per visas proceduras. vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Toks jausmas, kad sedi kamputyje ir tik kai randi prie ko prikibt prie Monteveretes tada ir parasai, kas tau? kokios problemos su ja? gal issiaiskinkit per az? ar nesugebi kitaip savo nuomones isreiks be tokiu izeidinejimu? pasiziurek savo visas zinutes, jos viso svienodos, tikslas tik pakeikt Monteverte, kaip tai siejasi su aktualiju temomis, kaip tai siejasi su aptariama tema?</p><p>nesuvokiu  jus malonuma cia kai kurios nuo keiksmu jauciat ar nebesusivaldot? nera dar kursu Lietuvoje pykcio valdymo, etiketo, bendravomo pagrindu, jau turetu buti?</p><p>ar jus taip ir gyvenime bendraujat? ar cia tik drasios prisidengdamos anonimiskumu? kiek dar tesit sitas patycias ? Didele beda dabar Lietuvoej - patycios, gal jau laikas ismokt bendrauti pagarbiai vieni su kitais, ,vietoj to, kad mokykloje pravest kokia parodomaja savaite, juk mamos esat, ar toki pavyzdi rodot savo viakams?, juk galima savo nuomone isreiks ir be keiksmazodziu ar zmogaus niekinimo, jei ta nuomone turit.</p>
[right][snapback]71934586[/snapback][/right]

Ir svarbiausia, kad ji vaidina laimingą bei pozityvią biggrin.gif biggrin.gif Nors kiekvienas gudresnis mato, kad ji depresijoje ir labai nelaiminga ax.gif
Atsakyti

O kaip teismuose įrašoma (juk rašiau gal ir įrašo dažnu atveju užtektu)? Pvz. esate prievartos auka ir viskas įrašoma ir net milijono negautumėte jokio, nes tai normali praktika.
Visi baubai tik jūsų galvoje ax.gif
Papildyta:
Ir svarbiausia, kad ji vaidina laimingą bei pozityvią biggrin.gifbiggrin.gifNors kiekvienas gudresnis mato, kad ji depresijoje ir labai nelaiminga ax.gif

Gal tai turetu buti padaryta pasirenkamu dalyku visgi. Gal butu norinciu ir butu nenorinciu ir visi turi tokia teise.

Taip

Atsakyti

ES šalims kol kas nepavyksta susitarti dėl bitems ir kitiems vabzdžiams pavojingų pesticidų – neonikotinoidų naudojimo žemės ūkyje. REKLAMA Siekdama apsaugoti bites ir kitus vabzdžius, 2013 m. Europos Komisija uždraudė naudoti neonikotinoidų grupės veikliųjų medžiagų turinčius beicus. Tačiau atsižvelgiant į žemdirbių prašymus šiemet, kaip ir pernai, kai kuriose kitose ES šalyse, taip pat ir Lietuvoje, buvo leista sėti šiais beicais apdorotą vasarinių rapsų sėklą, giežtai kontroliuojant jos naudojimą.

Skaitykite daugiau: https://gamta.lrytas...utm_medium=Copy

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 12 21, 14:03)

Ir svarbiausia, kad ji vaidina laimingą bei pozityvią biggrin.gif  biggrin.gif Nors kiekvienas gudresnis mato, kad ji depresijoje ir labai nelaiminga ax.gif

Kas tas gudresnis? biggrin.gif Tai jau sakyk tiesiai tipo tu, nes per ilgus metus SM nei vienas forumo dalyvis nera man pripaises nei depresijos, nei dar ko. Tai kur tu matai ta kiekviena? Gal tu save daugiskaita vadini. biggrin.gif

Apie tokius kaip Monteverte yra sakoma, kad is neturejimo ka veikti, nuobodaus gyvenimo prisigalvoja bet kokio veiksmo -teismai, konfliktai, sekimai, skundu rasymai ir t.t Tada jauciasi reiksminga. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2017 12 21, 12:18)
Kas tas gudresnis?  biggrin.gif Tai jau sakyk tiesiai tipo tu, nes per ilgus metus SM nei vienas forumo dalyvis nera man pripaises nei depresijos, nei dar ko. Tai kur tu matai ta kiekviena? Gal tu save daugiskaita vadini.  biggrin.gif
Apie tokius kaip Monteverte yra sakoma, kad is neturejimo ka veikti, nuobodaus gyvenimo prisigalvoja  bet kokio veiksmo -teismai, konfliktai, sekimai, skundu rasymai ir t.t  Tada jauciasi reiksminga.  biggrin.gif

Tai tu galvoji, kad į tave jei kiekvienas pirštais nebado, tai ir jokiu būdu nepagalvoja? Naivuolė biggrin.gif biggrin.gif
Visų pirma, čia yra nemažai tik skaitytojų, kurie niekada nieko nerašo, bet nereiškia, kad nemąsto.
O tu kas tokia? Ant kiek tu tuščia, nuobodi ir nelaiminga turi būti gyvenime, kad vietoje to, kad domėtumeisi įvairiomis naujienomis, informacija, komentuoji tik tai, ką rašiau aš doh.gif Užuojauta 4u.gif
Atsakyti

Gerbiamasis Haroldai Mackevičiau,

labai džiaugiuosi, kad pastarosiomis dienomis jūs sulaukėte daug dėmesio rašydamas man socialiniame tinkle. Suprantu, jūs tam turite laiko. Deja, aš jo tiek neturiu. Bet, patenkinsiu jūsų atkaklų norą pasikalbėti tokiu būdu čia, net neversiu jūsų laukti 30 dienų, kaip ir rašėte.

Tačiau prieš mums pradedant rimtą diskusiją, kviečiu jus patikrinti turimą informaciją su manimi siejamose įmonėse (jų vadovybė mielai su jumis pabendraus, viską paaiškins, gal ir kokią ekskursiją suorganizuos, papasakos ir apie trąšas, ir apie grūdus, nes norint įsigilinti, suvokti, reikia nemažai laiko) ir institucijose, kurios tiria įvairius įstatymų pažeidimus.

Jei nors viena iš atsakingų institucijų nurodys, kad jūsų minimi dalykai yra teisingi ir su manimi siejamas verslas yra pažeidęs įstatymus, ES direktyvas, aš mielai jus pasikviesiu į svečius ir dar – visą mūsų pokalbį galėsime transliuoti tiesiogiai, be jokių transliacijų rėmėjų, nemokamai ir nedalyvaujant jokiems prodiuseriams. Viskas bus skaidru ir niekam neatneš jokio pelno. Pats rašėte, kad nesate žurnalistas, bet jūs galėsite man užduoti bet kokį klausimą. Aš jums į juos visus atsakysiu ir nei žodeliu nepapriekaištausiu, kad jūsų klausimai paremti prasimanymais, gandais, galbūt konkurentų ir šiaip kažkokių neaiškių ketinimų turinčių žmonių melu ir tikrai nekaltinsiu, kad jūs net nesuvokiate to, ko klausiate. Planuokime mūsų pokalbį iš karto po to, jeigu jums kuri nors iš institucijų patvirtins, jūsų minimą ir su manimi siejamo verslo prasižengimą.

Skaitydamas jūsų keliamus klausimus, patikėjau, kad jūs esate nuoširdus, norite gero, siekiate tiesos, nes gerą humoro jausmą turintys kūrėjai kitokie ir negali būti. Taip pat noriu tikėti, kad aplinkybės, lėmusios šiais metais jūsų prodiusuojamai laidai atsirasti LRT tinklelyje, yra tik gero darbo, teisingos konkurencijos ir skaidrių, teisės aktais reglamentuotų svarstymų rezultatas.

Tikiu, kad jums, kaip vienos įmonės savininkui ir kitos įmonės vadovui, svarbu laikytis įstatymų, jums svarbi atsakomybė už tuos, kurie dirba ir yra šalia. Net neabejokite, man tai taip pat svarbu, kaip ir investicijos, darbo vietos, orūs atlyginimai, žmonės ir jų aplinka, skaidrumas politikoje ir versle, nes suvokiu, kokią pažangą valstybė gali padaryti, jeigu viskas vyktų sklandžiai, neliktų korupcijos, protekcionizmo ir kitų formų vagysčių iš valstybės.

Noriu tikėti, kad jau pasiekėme brandžios ir modernios valstybės lygį, kur joks žmogus, joks verslas, nesvarbu, ar jis mažas ar didelis, besilaikantis įstatymų ir mokantis dešimtis, šimtus ar milijonus eurų mokesčių, nebebus viešai menkinamas, pasitelkiant gandus, melą ir kitas, prasilenkiančias su demokratinėmis vertybėmis priemones.

Aš puikiai suvokiu savo – kaip Seimo nario, kaip paprasto žmogaus atsakingo ne tik už save, bet ir kitus esančius aplinkui – teises, įgaliojimus ir pareigas, todėl sprendimus priimu vadovaudamasis faktais. To norėtųsi ir iš jūsų. Faktų, o ne gandų ir prielaidų, nes tokiu pagrindu kuriamos #aležiniosnevertos net dviračio stipino.

P.S. Noriu visus užtikrinti, kad jokie klausimai man nepaveiks daugumos Seimo narių ir mano pareigos rūpintis mokesčių mokėtojų pinigų panaudojimo skaidrumu. Įstaigos, gausiai finansuojamos iš valstybės biudžeto, sulaukė ir ateityje sulauks Seimo dėmesio. Tai daryti įpareigoja įstatymai ir tik tenka apgailestauti, kad iki šiol tai nebuvo savaime suprantama pareiga.

Ir apibendrinant visas šių dienų batalijas viešoje erdvėje galime visi kartu pasidžiaugti, kad Seimo nariams paprašius papildomos informacijos apie valstybės biudžeto lėšų panaudojimą LRT, pagerėjo bent jau E. Jakilaičio darbuotojų „Media 3“ finansinė padėtis. Rekvizitai.lt skelbia, kad UAB „Media 3“ darbuotojams, ilgus metus dirbusiems brangiausiame Lietuvos mieste už mažesnį nei 600 eurų atlyginimą "ant popieriaus", spalio mėnesį atlyginimų vidurkis gerokai pakilo.

Atsakyti