Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

Pradedam nuo to, kad iš esmės pas mus vienmandatininkų ir daugiamandatininkų rinkimo sistema yra ydinga.
Buvo teiktas pasiūlymas, ne prieš vienus rinkimus, reformuoti visų pirma patį rinkimų įstatymą:
1) kad nesidubliuotų tos pačios pavardės tiek sąrašuose, tiek vienmandatėse;
2) peržiūrėti administracinių teritorijų rinkėjų sąrašus, labai dažnai periferijos (su mažesniais kiekiais) išrenka visiškus laušius, kurie nieko nesupranta;
3) įvesti prievolę balsavimui, o ne teisę; nes tai yra pareiga;
4) suprantama, kad Seimo narys yra tautos atstovas, bet kodėl jam keliami mažesni išsilavinimo reikalavimai, nei jo pačio padėjėjams?
Ir t.t.

Gal tokiu atveju sumažės atsitrenkusių į pušį?
P.S. Liustraciją daryti kiek jau per vėlu.

Siaip balsavimas uz partijas, ne zmones yra ydingas.

Balsavimas negali buti prievartinis, nes as neprivalau savo balso kazkam atiduoti, as noriu pasilikti ji sau, jei nematau normaliu kandidatu, kuom galeciau pasitiketi. Jei visi neitu i rinkimus uz tuos pacius, kurie jau n metu nieko gero nenuveikia, gal kazkas pasikeistu, nors vargu..

Atsakyti

Bumerangas, nepataikaukite sau...

Skirtumas tame, kad momentoo puikiai skiria savokas, netapatindama jas tarpusvavyje, ne taip kai kurie, gebantys tik ubauti ir tusciazodziauti nieko aptys is esmes nedarydami. Per vien makaluodami valzia, tauta, gimtine, Lietuva ir t.t.
Papildyta:

Na kodel gi viesiem, paziurek dar plius/minus trys ubavimo bendraminciai atsiras. Puiki proga kurti bendraminciu tema biggrin.gif

Tai tame ir esme, kad jus maisot savokas, as rasau apie valdzia, jus man aiskinat, kad dergiu tevyne :oh: :lol:

O kodel jums neatsidarius bendraminciu tema paverkimo, padejavimo, kaip kazkas drist ane taip rasyti, kaip jums norisi ir keiksmu, patobulinsit ta savo mena ir dar pasisaipymu, nauju ideju pasidalinimui, kaip galima issidergt is zmoniu?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ubuntu***: 18 gruodžio 2017 - 18:50

Europos Sąjunga pirmadienį pradėjo išsamų tyrimą dėl švedų baldų gamybos milžinės IKEA mokestinių susitarimų Nyderlanduose. Tai naujausias Briuselio tyrimas dėl mokesčių prieš tarptautinę kompaniją.

Europos Komisija aiškinasi, kaip IKEA esą neteisėtai pasinaudojo savo padaliniu Olandijoje, kad sumokėtų mažiau mokesčių nuo apyvartos, gautos visame pasaulyje. Tai iki šiol ambicingiausias Briuselio tyrimas prieš tarptautinę kompaniją Europoje ir yra panašus į „Apple“, „Amazon“ ir „McDonald's“ atvejus.

kad IKEA Europos Sąjungoje 2009-2014 metais išvengė vieno milijardo eurų mokesčių.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...u.d?id=76677773

Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2017 12 18, 17:50)
Pradedam nuo to, kad iš esmės pas mus vienmandatininkų ir daugiamandatininkų rinkimo sistema yra ydinga.
Buvo teiktas pasiūlymas, ne prieš vienus rinkimus, reformuoti visų pirma patį rinkimų įstatymą:
1) kad nesidubliuotų tos pačios pavardės tiek sąrašuose, tiek vienmandatėse;
2) peržiūrėti administracinių teritorijų rinkėjų sąrašus, labai dažnai periferijos (su mažesniais kiekiais) išrenka visiškus laušius, kurie nieko nesupranta;
3) įvesti prievolę balsavimui, o ne teisę; nes tai yra pareiga;
4) suprantama, kad Seimo narys yra tautos atstovas, bet kodėl jam keliami mažesni išsilavinimo reikalavimai, nei jo pačio padėjėjams?
Ir t.t.

Gal tokiu atveju sumažės atsitrenkusių į pušį?
P.S. Liustraciją daryti kiek jau per vėlu.

Vertos demesio mintys.
Ubaujantiems ir inksciantiems tai per sudetinga suvokti.
Papildyta:
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 12 18, 18:48)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Moonte" data-cid="71931732" data-time="1513609351">
<div>
<p>Bumerangas, nepataikaukite sau...
Skirtumas tame, kad momentoo puikiai skiria savokas, netapatindama jas tarpusvavyje, ne taip kai kurie, gebantys tik ubauti ir tusciazodziauti nieko aptys is esmes nedarydami. Per vien makaluodami valzia, tauta, gimtine, Lietuva ir t.t.
Papildyta:
Na kodel gi viesiem, paziurek dar plius/minus trys ubavimo bendraminciai atsiras. Puiki proga kurti bendraminciu tema vartotojo įkelta nuotrauka</p>
</div>
</blockquote>
<p>Tai tame ir esme, kad jus maisot savokas, as rasau apie valdzia, jus man aiskinat, kad dergiu tevyne doh.gif lotuliukas.gif</p>
<p>O kodel jums neatsidarius bendraminciu tema paverkimo, padejavimo, kaip kazkas drist ane taip rasyti, kaip jums norisi ir keiksmu, patobulinsit ta savo mena ir dar pasisaipymu, nauju ideju pasidalinimui, kaip galima issidergt is zmoniu?</p>

Tavo tevyne Rosieja, del jos tu cia visiem pasiruosusi akis isdrasykyti biggrin.gif
Ir tik del jos, menkini Lietuva, nes diduma lieutuvos zmoniu menkina Putino rezima ir jo revansistini rezima. O tu, tapatini Rusija su Putino rezimu.

O tu esi VEIDMAINE, rusu trolis. Abejoju kad tau kas moka, tu esi idejinis trolis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 18 gruodžio 2017 - 20:04

Vertos demesio mintys.
Papildyta:

Tavo tevyne Roesieja, del jos tu cia visiem pasiruosusi akis isdrasykyti biggrin.gif
Ir tik del jos, menkini Lietuva, nes diduma lieutuvos zmoniu menkina Putino rezima ir jo revansistini rezima.

O tu esi VEIDMAINE.

ir vel :oh:  tu sugebi pagarbiai diskutuoti su zmonem ar nesugebi bet kokia tema ar nei viena? jei nesugebi apeik mano postus, nekenk savo sveikatai ir netersk eterio, gerb nors save, jei kitu nesugebi, draugiskas patarimas.

Ir  vel neskiri valdzios ir Lietuvos, tau valdzia tolygu Lietuvai, man ne, valdzi atik dalis Lietuvos, kaip ir as ar tu. taigi pagal tavo isvadas, jei varai ant manes varai ant Lietuvos :lol:

O apie Rusija is vis patyliu, ka ir kiek reikia vartoti, kad sitokias haliucinacijas matyti? jei mano tevyne butu Rusija, tai kuriu galu rupinciausi problemomis Lietuvoje :oh: Man Airija dabar labiau rupi nei Rusija ir ne maziau nei Lietuva, nes cia gyvenu, bet atsakomybe vis tik uz Lietuva jauciu, kaip beja ir uz visa pasauli, jauciu, kad mes visi bendruomene, visi zmones  ir vieni nuo kitu priklausom. Jei to nesuvoki galiu tik uzjausti ir jei tau kiekveinas teigiamas sakinys apie Rusija yra tolygus Putino rezimo pslovinimui, tai cia tera tik valdzios sukurta programa nemastantiem, pamatai kelis zodzius ir tau jau vaidenasi meile Rusijos valdziai, nes velgi neskiri valdzios ir tautos kazkokios, vienu zodziu nepavydetina busena... . Nors lyg esi sakiusi, kad saknu turi Rusijoje? tai kazkaip keisti tokie tavo pasisakymai .... O del Putino ir jo rezimo,net nezinau ar esu is vsi pasisakiusi, ji ne tobulas, ir daug kas Rusijoje blogai ir su valdzi aju blogai, bet nematau ten geresniu lyderiu dabar iki jo buvo dar blogiau. Kadafi su Huseinu irgi nugriove kaip diktatorius, tik kad tiem zmonem ten ne tik kad nepagerejo, bet dar ir pablgejo labai. Bet vel pagal jusu logika, jei gyveni rubliovkoje tai super geras gyvenimas Rusijoje ir niekas tenedrista skustis :lol: 

Taigi kaip sakoma kas ant kito sako, tas ant saves pasisako.

Ties tuo ir baikime ta zaidima smelio dezeje  :mirksiukas: 

Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2017 12 18, 00:18)
man taip pat, kaip ir jums su imigrantais, jūs turit nuostatas prieš pabėgėlius iš bendravimo patirties su keliais jų. Mano apibendrinimai kyla matant emigrantų kultūrą internete, kur prisijungia vien tam, kad pareikšti savo neapykantą Lietuvai, prie progos dar ir tai šaliai iš kurios gyvena. Taip ir užgimsta tie abipusiai jausmai

O man pvz plaukai šiaušiasi paskaičius komentarus sj lietuviškais IP portaluose. Juokiasi puodas, kad katilas juodas. Galima pamanyti, kad Lietuvoje tik aukso gumbai likę, dievinantys Lietuvą wub.gif ania?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žiauriai krūta boba: 18 gruodžio 2017 - 20:14
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2017 12 18, 21:13)
O man pvz plaukai šiaušiasi paskaičius komentarus sj lietuviškais IP portaluose. Juokiasi puodas, kad katilas juodas. Galima pamanyti, kad Lietuvoje tik aukso gumbai likę, dievinantys Lietuvą  wub.gif ania?

ir man šiaušiasi. Bet lietuviai ką Lietuvai duoda, tą iš jos ir sukuria, tą ir keikia, ir vėl kuria. Emigrantai tik keikia. Ir dar tuos, iš kurių gyvena. Na kiek pažįstu emigrantų, visi jie ir tuos anglus, ar vokiečius, ar norvegus laiko durniais ir pan., jie tik vieni genijai.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2017 12 18, 20:51)
Vertos demesio mintys.

Diskusija galima, svarbu dėti pamatus ir kalbėtis. Tik išklausius visų pusių argumentus ir radus priimtinus sprendimus galima judėti toliau.
Šiuo metu partijos kepamos kaip blynai per Užgavėnias. Visokių rūšių. Ir visi žada gražų saulėtą rytojų. Vienmandatėse keliami tie patys kandidatai - žvaigždutės, kurios ir taip yra daugiamandatininkų sąrašuose. Vėliau, praėjus vienmandatėje, automatiškai pagal sąrašą patenka sekantis, nors ir nebuvo už jį pakankamai surinkta balsų.
Kaip sudaromi reitingai partijų viduryje - aš nutylėsiu, nes man (kaip partinei) labai pikta, kuomet subinlaižiai idiotai yra išreitinguojami į patį viršų, o tikrai dirbantys nustupiami apačioj. Nors partijos įstatuose ir aiškiai sakoma, kad judėti gali tik 10 skaičių ribose.
Dar tikrai pritarčiau kvotoms. Kad ir kaip skaudu pripažinti, vis dar nemažoje dalyje partijų yra žiaurus patriarchatas. O socialiai jautrius klausimus tikrai labai pozityviai sprendžia moterys (Skandinavijos modelis). Pas mus gi egzistuoja stiklinės lubos, nors ir turim moterį prezidentę. Tačiau Seime moterų yra nykstama mažuma. Esu gi pasakojus, kai sėdėjom ne vienam komiteto posėdyje ir buvo po posėdžio atviru tekstu pasakyta, kad “jei jūsų vietoje būtų vyrai - seniai susitartume”.
O ir dabar ne vieną kartą buvo akivaizdžiai Seimo narių parodyta kurioje vietoje turi būti moteris. Normaliame pasaulyje tokie personos atsistatydintų ( žinom ne vieną pavyzdį). Pas mus gi Etikos komitetas tik sugeba pasakyti “filtruok bazarą, niu niu niu”.

Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2017 12 18, 22:02)
Pas mus gi Etikos komitetas tik sugeba pasakyti “filtruok bazarą, niu niu niu”.

Giminių šalis, ko norėt. Mažų valstybių "privalumai".

P.s. netraktuoti to kaip noro prisijungti prie Rusijos biggrin.gif o kaip norą būti gimus didelėje valstybėje
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2017 12 18, 19:51)
Tavo tevyne Rosieja, del jos tu cia visiem pasiruosusi akis isdrasykyti  biggrin.gif
Ir tik del jos, menkini Lietuva, nes diduma lieutuvos zmoniu menkina Putino rezima ir jo revansistini rezima. O tu, tapatini Rusija su Putino rezimu.

O tu esi VEIDMAINE, rusu trolis. Abejoju kad tau kas moka, tu esi idejinis trolis.

Eee, Moonte, atsargiau su išsireiškimais. Aš niekada jai tiesiai neparašiau, kad trolina, ji pati visus mano pasakymus sau priskirdavo ir vis tiek moderatorė ne jai įspėjimą už akivaizdų trolio darbą įpiešė, o man, kad mol įsižeidė kažkas. Tai silpnoji demokratijos vieta ir deja tenka su tuo taikytis. Teisusis sakydamas tiesą tampa labiau pažeidžiamu už pusiau melo skleidėją. Trolinimo stipriausia pusė ta, kad ima faktą ne iš lubų, o tikrą, kad kaip lyg ir suabejoti negalėtum, bet pateikia apgaubtą melais. Sunku su tokiais kovoti. Todėl man gaila būtų, jei pačiai kliūtų koks laikinas izoliavimas. Atsargiau su tikrais troliais. Su TIKRAIS. Pažiūrėkite kitoje temoje, kaip visus kremlinius faktus gina. Fui, bjaurybė. Per tokius anksčiau jauni vyrai galvas padėjo, ir dabar kaimynai per 10 000 aukų jau turi.
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2017 12 18, 21:41)
ir man šiaušiasi. Bet lietuviai ką Lietuvai duoda, tą iš jos ir sukuria, tą ir keikia, ir vėl kuria. Emigrantai tik keikia. Ir dar tuos, iš kurių gyvena. Na kiek pažįstu emigrantų, visi jie ir tuos anglus, ar vokiečius, ar norvegus laiko durniais ir pan., jie tik vieni genijai.

Nu nekeikia tie emigrantai, nekeikia, bent jau tie, kurie yra normalūs. O buduliai kurie keikia, tiesą sakote, lygiai taip pat keikia ir šalį, kurioje gyvena, pvz airius ryžais debilais vadina, atsilikėliais, bet sėdi pas tuos "debilus" kažkodėl ir nenyksta von ten, kur ne debilai. Šlykštūs tokie, neverta į kalbas leistis
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2017 12 18, 16:49)
tai susikurk papergyvenimų temą ir žliumbk ten. Kaip Tu gali problemas spręsti, jei Tu net į temą nepataikai. Bendraminčių nerandi? visiems bloga nuo Tavo vaitojimo?
[right][snapback]71931721[/snapback][/right]

Tai kad paplepejimai ir tampa ubautojos ubavimu vieta. Visiskai neidomu. Nes pasiziuri ka raso, praleidi, praleidi, praleidi, ir beveik nelieka ka skaityt....
Kazkaip man patiko bendras ignoras jai
Atsakyti