QUOTE(Monteverte @ 2018 05 08, 13:11)
Tai tylit? Niekas nevyksta, ania?
<...>
Kažkodėl tik atėjus į valdžią valstiečiams ima kai kas aiškėti, nia?
<...>
Kažkodėl tik atėjus į valdžią valstiečiams ima kai kas aiškėti, nia?
Aš, žinoma, turiu savo asmeninę nuomonę. Bet šiaip norėčiau kai kuo pasidalinti (kadangi viešai paskelbta, ne tik "draugų ratui"):
Rasa Jukneviciene
Gegužė 8 d., 21:50 ·
Į VSD išslaptintą medžiagą žiūriu pozityviai. Siūlau ir jums mažiau piktintis. Vienu pūliniu bus mažiau. Tačiau tik vienu. Jų buvo ir, prognozuoju, bus. Deja.
Premjeras S. Skvernelis šiandien sako, kad žmonės iš šio tyrimo turi sužinoti visą vaizdą, koks buvo per paskutinius dešimt metų. Tačiau iš tos paviešintos medžiagos viso vaizdo nesimatys. Matysis tik vieno, tiesa, labai įsigalėjusio, MG Baltic koncerno veikla. Sakyčiau, dalis veiklos, nes nei VSD, nei STT tikrai nefiksuoja visko. Parodo tai, ką jiems pavyko pamatyti.
Premjerui gal patarėjai primins, kad per tuos dešimt metų buvo ir Dujotekana, ir Uspaskichas, ir Vainausko valdymas nuo užpakalinės sėdynės kartu su Vilniaus prekyba. Buvo ir tebėra Tomkus su savo šiukšlynais "Respublikos" grupėje. Yra beveik visų kanalų išeinamasis kanalas Yanutene. Žiniasklaidos savivalda niekaip neįvertino fakto, kad Uspaskicho juodosios buhalterijos pinigai, skirti smegenų plovimui, keliavo būtent Tomkui, negirdėjau, kad pačiai žiniaklaidai rūpėtų Janutienės melas.
Beje, tik primenu, kad Dujotekanos pagrindiniai klientai buvo dvi partijos - Naujoji Sąjunga ir Prunskienės partija, kurios pavaduotoju ilgą laiką buvo Ramūnas Karbauskis. Šie klientai buvo finansuojami liūto dalimi pinigų. Visi kiti - priedanga šioms dviems.
Dujotekana buvo apraizgiusi daug veikėjų iki pat tuometinės Prezidentūros. Uspaskich su savo juodąja buhalterija buvo pasiekęs net Ūkio ministro postą. Per tyrimą 2006 metais paaiškėjo, kad valstiečių frakcijos seniūnė Aldona Staponkienė buvo būtent Dujotekanos deleguota į Seimą per Prunskienės - Karbauskio partiją.
Tuo metu MG Baltic dar mankštino raumenis.
Man, beje, vienas rimtai Lietuvos žiniasklaidos pasaulyje vertinamas žmogus kažkada iki 2008 metų kadencijos taip pat buvo siūlęs susitikti su Kurlianskiu. Nesureagavau, nes nesupratau, kam to reikia. Gerai čia kažkur šiomis dienomis Audrius Bačiulis pakomentavo, kad esu naivuolė. Nelabai vertinga savybė politikoje, bet tikrai nežinojau, kad yra toks įtakingas veikėjas Kurlianskis. O partijoje kuravau viešuosius ryšius!
Tačiau Tomas Dapkus man iki pat darbo Vyriausybėje atrodė vienu sąžiningiausių Lietuvos žurnalistų. Paskui supratau, kad manipuliuoja. Aišku, man buvo šioks toks šokas, kai išklausiau VSD ir STT pranešimus apie jo vaidmenį MG Baltic schemose.
Kadangi Tomą gerai pažįstu, tai matau, jog toli gražu ne viską žvalgybos pateikė. Pavyzdžiui, nėra nieko apie jo vaidmenį, skiriant generaliniu policijos komisaru S. Skvernelį. Jis tiesiog degė idėja ir noru, kad Skvernelis būtų paskirtas. Tą žinau tiesiogiai. Tada buvau tikra, kad Tomas tiesiog nori doro žmogaus policijoje, tačiau dabar man kyla klausimas, ar tai buvo tik jo entuziazmas, ar ir MG Baltic interesas?
Kai po paskutinių rinkimų buvo formuojama valstiečių koalicija, Tomas turbūt gulė ir kėlėsi su Povilu Urbšiu, vienu iš svarbiausių Karbauskio derybininkų. Ar tai irgi buvo MG Baltic interesas? Kol kas neaišku. Matom tik, kaip P. Urbšys duoda interviu Lietryčiui, puola Prezidentę. Beje, puola ją nuo pat savo draugystės su T. Dapkum pradžios.
Tomas turi unikalių savybių - daugybės megabaitų talpos atmintį, gebėjimą bendrauti su bet kuo, įgauti pasitikėjimą, išgauti informaciją, socdemams papasakoti apie koncervus, o konservatoriams iškeikti socdemus... Tiesiog aukso gabalas koncernui, siekiančiam valdyti visus. Jau prieš keletą metų esu sakiusi jam tiesiai - tu nesi žurnalistas, rinkis partiją ir atvirai dalyvauk politikoje.
Man didelė mįslė ir T. Dapkaus draugystė su buvusiu VSD vadovu Gediminu Grina. Ar ne todėl mūsų Vyriausybė nebuvo informuojama apie MG Baltic voratinklį?
Iliustracijai pridedu valstiečių frakcijos nuotrauką iš 2004 - 2008 metų kadencijos. Kodėl? Todėl, kad tai irgi tų paskutiniųjų dešimties metų realybė. Čia Skverneliui ir Karbauskiui, kurie jau skelbia, kad tik jie švarūs.