Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(Monteverte @ 2018 04 10, 11:22)
Žinok man ilgai netruks surasti tavo postus kaip ryjai žolelinius pati. Labai nori? Seniai viešą gėdą turėjai? biggrin.gif

Zinok tu tikrai kvanki ir gan sparciai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2018 04 10, 12:39)
Ale žinai, tarybiniais laikais nebuvo nei tų vegetarizmų, nei veganizmų, mes nesėdėjom prikepę prie telikų, kompų, planšečių kaip šiiolaikiniai vaikai, nu ir nesiskundėm sveikata, sakau, mano mamai greit 70, varinėja kaip 18ikinė, taigi sveikata nebūtinai atsiremia į maistą

Bet ir saldumynų tiek nebuvo. Šiaip aš jų mėgėja kaip ir, nu bet vaikystėje man neskanūs buvo. Nu pvz. jei pameni, tos "bulvės" pyragaitis kažkoks, man siaubingas skonis buvo. Tie tokie kaip a la guminukai dydžio kaip smulkesnės moters nykštys (tik aišku skersmuo ovalesnis nei nykščio), padengti cukrumi iš visų pusių, man buvo fee. Vafliai man buvo fe, per rūgštūs kažkokie, citrininiai, šokoladiniai tik labai iš bėdos, nedaug. Zefyrai man buvo fe, kažkokie irgi keistai per saldūs ar pan. Riestainiai (riestės) man tokie grubūs susukti ir kieti nepatikdavo. Patiko tik saldainiai (tik ne Obelėlė), pyragai, tortai ir tokie iš dviejų pusių suvožti apvalūs sausainiai pertepti marmeladu ir apglaistyti. Tinginys dar buvo niam ir Saulės tortas (lipdyti kukurūrai) ir pavieniai kukurūzai.
Bet tai niekas man jų kasdien nedavė.
Pyragus dažniausiai gi mamos, močiutės kepdavo naminius ir šiaip maistas buvo grynas, iš natūraliausių produktų ir pačių gamintas, ne "mamos Maximos". Jokių stipriklių, jokių e ir t.t.
Suprantu, kad ir tada purškė ir viską, bet tai dabar ar kas pasikeitė? Ir dabar purškia, tik dar visokio bieso daugiau prideda.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 04 10, 11:22)
Iš tokių reikia atimti vaikus irgi.

O veganus ( jei jie gyvena ne Indijoj) reiktu kastruot ir sterilizuot priverstinai, kad negimdytu i save panasiu, kuriuos paskui medikai is mirties isgelbeja. Tokiu kaip tos nukvakusios mamasos kudiki, kur jis paskui teige, kad savo ta vaika klizmom atciuchino.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 04 10, 13:44)
Bet ir saldumynų tiek nebuvo. Šiaip aš jų mėgėja kaip ir, nu bet vaikystėje man neskanūs buvo. Nu pvz. jei pameni, tos "bulvės" pyragaitis kažkoks, man siaubingas skonis buvo. Tie tokie kaip a la guminukai dydžio kaip smulkesnės moters nykštys (tik aišku skersmuo ovalesnis nei nykščio), padengti cukrumi iš visų pusių, man buvo fee. Vafliai man buvo fe, per rūgštūs kažkokie, citrininiai, šokoladiniai tik labai iš bėdos, nedaug. Zefyrai man buvo fe, kažkokie irgi keistai per saldūs ar pan. Riestainiai (riestės) man tokie grubūs susukti ir kieti nepatikdavo. Patiko tik saldainiai (tik ne Obelėlė), pyragai, tortai ir tokie iš dviejų pusių suvožti apvalūs sausainiai pertepti marmeladu ir apglaistyti. Tinginys dar buvo niam ir Saulės tortas (lipdyti kukurūrai) ir pavieniai kukurūzai.
Bet tai niekas man jų kasdien nedavė.

Pyragus dažniausiai gi mamos, močiutės kepdavo naminius ir šiaip maistas buvo grynas, iš natūraliausių produktų ir pačių gamintas, ne "mamos Maximos". Jokių stipriklių, jokių e ir t.t.
Suprantu, kad ir tada purškė ir viską, bet tai dabar ar kas pasikeitė? Ir dabar purškia, tik dar visokio bieso daugiau prideda.

Nu nžn, mūsų namuose niekada saldainių netrūkdavo. Būdavo visokių, nomeda, meška šiaurėj, paukščių pienas, čiulpiamų visokių "vėželių", pamenu tokius įdomaus skonio, saldainiai žalios spalvos, anyžiniai berods. Močiutė kiekvieną savaitę duoną, pyragus kepdavo. "Bulvę" lygtai esu ragavus, bet sužavėta nelikau, vaflių patys išsikepdavom, riestainiai skanu, kartais išsikepu. Zefyrai niekad nepatiko

Tai vat ką ir noriu pasakyt.

Aš nedraudžiu savo vaikams nei colos, nei mcdonaldo, nei čipsų, svarbiausia, kad tai nėra kasdienybė
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 04 10, 13:41)
Zinok tu tikrai kvanki ir gan sparciai. 4u.gif

Tai atsiprašai manęs viešai dabar ar visiems įdėti? Aš gi pamačiau, kad tu ant kitų spjaudaisi tuo, ką pati darai. Nepamiršk, kad aš matau ax.gif ir pagal įvairius paieškos žodžius nebuvo sunku atrasti ax.gif
Papildyta:
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2018 04 10, 13:56)
Nu nžn, mūsų namuose niekada saldainių netrūkdavo. Būdavo visokių, nomeda, meška šiaurėj, paukščių pienas, čiulpiamų visokių "vėželių", pamenu tokius įdomaus skonio, saldainiai žalios spalvos, anyžiniai berods. Močiutė kiekvieną savaitę duoną, pyragus kepdavo. "Bulvę" lygtai esu ragavus, bet sužavėta nelikau, vaflių patys išsikepdavom, riestainiai skanu, kartais išsikepu. Zefyrai niekad nepatiko

Tai vat ką ir noriu pasakyt.

Aš nedraudžiu savo vaikams nei colos, nei mcdonaldo, nei čipsų, svarbiausia, kad tai nėra kasdienybė

Tiesa, visą vasarą kasdien pirkdavausi sau ledus, pagrinde tuos kur ant pagaliuko, dengti šokoladu. Viskas buvo super, visus baltymus suvirškindavo organizmas iš jų ir t.t.
Dabartiniais laikais, kai dirbau pirmame darbe, apačioje tuos į kaušelius ledus kur įkrauna pardavinėjo. Tai aš per pietus 2 savaites kasdien juos pirkau, išskyrus šešt. sekm., kai nedarbo diena. Tai išaugo ant kepenų vietos maždaug toks didelis, niežtintis kaip spuogas, kaip raudonumas.
Ačiū, susikiša tegu patys į save tokius "ledus" ax.gif o ir skonis jų realiai nemielas, pagraužiantis toks gomurį
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 04 10, 13:06)
Tai atsiprašai manęs viešai dabar ar visiems įdėti? Aš gi pamačiau, kad tu ant kitų spjaudaisi tuo, ką pati darai. Nepamiršk, kad aš matau ax.gif  ir pagal įvairius paieškos žodžius nebuvo sunku atrasti ax.gif
Papildyta:

Alio, tetule, cia tik forumas. Nesusireiksmint tu taip " draugystem", " priesais", atsiprasymais, pasiuntimais.
Man giliai px ka tu ten ikelsi. Tik tada viska kelk, o ne is konteksto kazka istraukus. Pirmyn 4u.gif .
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2018 04 10, 13:06)

Tiesa, visą vasarą kasdien pirkdavausi sau ledus, pagrinde tuos kur ant pagaliuko, dengti šokoladu. Viskas buvo super, visus baltymus suvirškindavo organizmas iš jų ir t.t.
Dabartiniais laikais, kai dirbau pirmame darbe, apačioje tuos į kaušelius ledus kur įkrauna pardavinėjo. Tai aš per pietus 2 savaites kasdien juos pirkau, išskyrus šešt. sekm., kai nedarbo diena. Tai išaugo ant  kepenų vietos maždaug toks didelis, niežtintis kaip spuogas, kaip raudonumas.
Ačiū, susikiša tegu patys į save tokius "ledus" ax.gif o ir skonis jų realiai nemielas, pagraužiantis toks gomurį

Bet tai palauk, kodel dabar tu pagal savo organizma sprendi apie visus kitus? Jei pas tave kazkokios problemos su sveikata, esi alergiska, tai taip ir pradzioj reikejo apie save parasyti " as ligota, pas mane problemos kazkokios, alergijos, todel tapau vegane"
Bet jei zmogus yra sveikas, jo organizmas toleruoja visus maisto produktus, tai kodel jis turi rumpsnot ta zole?

Dvi savaites pirkai ledus, nors tau skonis "nemielas ir pagrauziantis gomuri" blink.gif . Tai kam pirkt ir est neskanu produkta dvi savaites?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 04 10, 14:06)
Dabartiniais laikais, kai dirbau pirmame darbe, apačioje tuos į kaušelius ledus kur įkrauna pardavinėjo. Tai aš per pietus 2 savaites kasdien juos pirkau, išskyrus šešt. sekm., kai nedarbo diena. Tai išaugo ant  kepenų vietos maždaug toks didelis, niežtintis kaip spuogas, kaip raudonumas.

O tu tikra, kad tas spuogas nuo ledų? Tie kur įdedami ne visi skanūs būna, Italijoj labai skanūs, Airijoj tai tik vienoj vietoj skanius teko nusipirkt
Atsakyti
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2018 04 10, 13:26)
O tu tikra, kad tas spuogas nuo ledų?

Butent. Gal kokia zaraza uzsikrete valgydama is vienos lekstes su ciuciku.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 04 10, 14:22)
Alio, tetule, cia tik forumas. Nesusireiksmint tu taip " draugystem", " priesais", atsiprasymais, pasiuntimais.
Man giliai px ka tu ten ikelsi. Tik tada viska kelk, o ne is konteksto kazka istraukus. Pirmyn 4u.gif .
Papildyta:

Bet tai palauk, kodel dabar tu pagal savo organizma sprendi apie visus kitus? Jei pas tave kazkokios problemos su sveikata, esi alergiska, tai taip ir pradzioj reikejo apie save parasyti " as ligota, pas mane problemos kazkokios, alergijos, todel tapau vegane"
Bet jei zmogus yra sveikas, jo organizmas  toleruoja visus maisto produktus, tai kodel jis turi rumpsnot ta zole?

Dvi savaites pirkai ledus, nors tau skonis "nemielas ir pagrauziantis gomuri" blink.gif . Tai kam pirkt ir est neskanu produkta dvi savaites?

https://www.supermam...;#entry65954669
https://www.supermam...;#entry64957352

nepaspringsi dabar nuo savo melo ir negatyvo tais visais lašais homeopatiniais, ką? Pati ryji, šeimoje duodi, o kitus juodini. Kodėl esi tokia šlykšti? Ok, tavo gyvenimas nelengvas, bet neatėjo kada mintis pasiknaisioti savyje, giminėje kodėl jis toks? Žinok viskam yra priežastys... Kuo bjauresnė būsi, kuo daugiau purtysies (tavo pačios žodis), tuo tik bus blogiau tau ir tavo šeimai. Gal dar ne vėlu pasikeisti ir atgauti ramybę?

Aš nesu alergiška šiaip jau. Pasidomėk prastais baltymais ir kaip jie atmetami organizmo ir suvoksi (gal)
Nes nemąsčiau tada, kad jei ne visai skanu, tai gal ir nereikia. Atsibodo į darbą dėjinėtis vis kažką ir tiek. Galvoju gi ledai pabus kaip alternatyva, ko gi ne. Na ir dvidešimties metelių dar ne visi tokie visame kame ypatingai gudrūs, kad susimąstytų dėl visko, ar ne? Atrodo gi visi perka, valgo.
Tik skirtumas tas, kad pas labiau užterštą žmogų nusėda ir požymiai būna nežymūs, žmogus net nesuvokia, kad tam tikri ledai kenkia, o pas mažiau užterštą iš karto lipa aukštyn. Čia kaip ir pas vaikus, ko dar nesugadinti, iš karto akylas pamatys kas netinka, o pas suaugėlį jau sunkiai, tiria iš visų galų ir galų nebeatseka
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 04 10, 13:42)
https://www.supermam...;#entry65954669
https://www.supermam...;#entry64957352

nepaspringsi dabar nuo savo melo ir negatyvo tais visais lašais homeopatiniais, ką? Pati ryji, šeimoje duodi, o kitus juodini. Kodėl esi tokia šlykšti? Ok, tavo gyvenimas nelengvas, bet neatėjo kada mintis pasiknaisioti savyje, giminėje kodėl jis toks? Žinok viskam yra priežastys... Kuo bjauresnė būsi, kuo daugiau purtysies (tavo pačios žodis), tuo tik bus blogiau tau ir tavo šeimai. Gal dar ne vėlu pasikeisti ir atgauti ramybę?

O koki tu cia man stebukla ikelei? As niekur nerasiau, kad mamai neduodu vaistu. Mes, zinok, nesavagydziai taip kaip kai kurie " nusviestieji", lankomes pas normalius medikus, vartojam ju paskirtus medikamentus, jei reikalas yra.
Tik tu va tiek draskaisi, medicinoj nk nenutuoki, vakar parasei didziausia durnyste, kad depresija zoliniais kazkas gydosi ir bandai man kazka pripaisyt.
Nesveika ir tiek. As galvojau idomiau bus.

O siaip tai susiimk kol ne velu. Gal pasigydei biski kol is forumo ismesta buvai? Nes kai bana tau nueme, tai ramiake tokia buvai 4u.gif .
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2018 04 10, 13:42)

Aš nesu alergiška šiaip jau. Pasidomėk prastais baltymais ir kaip jie atmetami organizmo ir suvoksi (gal)
Nes nemąsčiau tada, kad jei ne visai skanu, tai gal ir nereikia. Atsibodo į darbą dėjinėtis vis kažką ir tiek. Galvoju gi ledai pabus kaip alternatyva, ko gi ne. Na ir dvidešimties metelių dar ne visi tokie visame kame ypatingai gudrūs, kad susimąstytų dėl visko, ar ne? Atrodo gi visi perka, valgo.
Tik skirtumas tas, kad pas labiau užterštą žmogų nusėda ir požymiai būna nežymūs, žmogus net nesuvokia, kad tam tikri ledai kenkia, o pas mažiau užterštą iš karto lipa aukštyn. Čia kaip ir pas vaikus, ko dar nesugadinti, iš karto akylas pamatys kas netinka, o pas suaugėlį jau sunkiai, tiria iš visų galų ir galų nebeatseka

Jei butum sveika - tai ir nespuoguota butum ( aisku jei tai ne kazkokia zaraza nuo tavo suns, su kuriuo is venos lekstes valgai, kai jis viska lauke uostineja ir laizo).
Dar katlrta kartoju - nespresk pagal savo organizma apie kitu zmones.
Is kur istraukei tokias durnystes, kad " mazai uztersta zmogu viskas lenda i virsu, o pas daugiau uztersta zmogu - viskas sedasi"? Galima medicinine kokia nuoroda siuo klausimu? Ar tai tik vel eiliniai tavo kliedesiai?
Atsakyti
Būdavo tu saldumynu,o jei netyčia nenupirkdavo,tai kiaušinių baltymus su
cukrum susiplakdavom ir valgydavo arba duona po kranu ir cukraus uzsiberdavom,ką ten uzsiberdavom,uzsitepdavom ,taip per pirštą storumo😁
Atsakyti
QUOTE(Intemora @ 2018 04 10, 16:19)
Būdavo tu saldumynu,o jei netyčia nenupirkdavo,tai kiaušinių baltymus su
cukrum susiplakdavom ir valgydavo arba duona po kranu ir cukraus uzsiberdavom,ką ten uzsiberdavom,uzsitepdavom ,taip per pirštą storumo😁

Nu sakes, pagal Menkaverte, tai jei nuo tu saldumynu jus nenusispuogavot pradzioj, tai dabar pas jus viskas " nusedo".
Atsakyti