Geeras... Daug kas matosi siuzete.
Pravaziuoji Lenku muitine tai kaip Europoj, o po to kai ivaziuoji i LT tai vaizdas pradeda virpet nuo ismustu duobiu, pravaziavimai nesutvarkyti, atrodo,, kaip ivaziavai i gudu Rusyna.
O nakti vaziuojant ten visai kraupu kai prasideda Lietuva tai tamsa ir neaisku kur vaziuot plius ziurii kad i kokia duobe neivaziuot.
Taip ir yra jau 10 METU!!!
Lenkai susitvarke GRAZU PAZIURET, o LT paliko viska...
As interpretuoju...
Rasau banalias tiesas, kurias daug maz zinono kiekvienas. Ir tikrai jos nera mano atrastos.
Del glaudziu su Vyciu, sutinku, kad tai tikrai nera ismintingas pasirinkimas, bet tikrai nedrisciau, tai sieti su nepagarba, chamizmu. Cia daugiau jaunatviskas maksimalizmas ribojantis su absurdu, kai perlenkiama lazada. Chamai todel ir yra chamai, kad jie tikslingai, samoningai zinodami kad daro blogai tai daro, ir stebi zmoniu rekacija, taip tenkindami savo ego. Sportininko pagarba Lietuvai atspindi jo rezultatai, slovinantys Lietuvos varda.
O man dabar beskaitanti jusu mitis kilo tokia asociacija su tarybiniais laikais. Kai kiekvieno miestelio aiksteje, jei tokios nebuvo tai skvere stovejo Lelinas, tankas, ar blogiausiu atveju puska.
Lebudidami kiekviename baznytkaimyje Vyti, ar mes nepaverciame ji kicu, kaip savu laiku buvo Leninas? Is esmes juk ne Vycio monumentu kiekybeje slypi patriotizmas.
Scenarijaus rašymo įkarštis: kai kurios scenos rašomos gyvai, improvizuojant su J.Vaitkaus ketvirto kurso aktoriais. Tokie savotiški scenariniai pokalbiai su prototipiniais charakteriais. Konsteliacijos, kūrybinės dirbtuvės, charakterių gryninimas bei kita.
Tuo pat metu baigėme pasiruošiamuosius dokumentinius liudininkų atsiminimų filmavimus ir ūmai supratome, kad iš šių pokalbių nusipintų neblogas dokumentinis, pakeliui į vaidybinį.
Taigi, ačiū rėmėjams, bandysim už jūsų aukas susukti ne vieną filmą, o du. Pirmasis, dokumentinis manding atsiras jau ir kitais, t.y. - Vanago metais. Antrasis vaidybinis metais vėliau, 2019-ais.
Informuojame, kad aukų jau turime apie 18 000 eurų, už ką esam be galo dėkingi ir manome, jog surinkti tuos užsibrėžtus minimum 60 000 netyčia gali ir pavykt; juoba, dar žadame ir Amerikos bei Kanados lietuviams nuvykę sausį papasakot apie Vanago projektą. Kasžin, gal ir jiems pasirodys svarbu bei malonu prisidėt.
Jei rastųsi dar norinčių prisidėt aukomis, mielai kviečiame į mūsų partizanišką sambūrį:
Name of the organization/Organizacijos pavadinimas: A Propos studija
Code of the organization/Organizacijos kodas: 123793650
Organization address/Organizacijos adresas: Nugaletoju g. 3d-2, Vilnius, Lietuva
Sąskaitos numeris: LT427044060001145785
Bank name and code/Banko pavadinimas ir kodas: AB SEB bankas, 70440
SWIFT CBVILT2X
Bank address/Banko adresas Gedimino pr. 12, LT-01103 Vilnius, Lietuva
P.S. Pasidalinkit, prašau, šia žinute, jei nesunku. O apie tolesnę filmo kūrimo eigą nuolat informuosime."
Aktualu ir malonu prisidėti. Jauni žymūs vyrai garsina šį projektą , ačiū jiems , ačiū kuriantiems atminimą mūsų istorijai.
Čia tas kur patvorio scenarijus kūrė?
Maja Di, sorry, aš nežinau kokiame patvoryje jūs gyvenate ir apie ką tauškiate. Ir man neįdomu.
Vytautas V.Landsbergis yra begalės knygų autorius ir filmų kūrėjas, stovyklų ir renginių organizatorius. .
http://www.vvl.lt/lt/filmai
http://www.vvl.lt/lt/knygos
Šiuo metu kartu su Anušausku rašo scenarijų ir kurie filmą apie Ramanauską-Vanagą. Pinigai suaukoti neabejingų tam reikalui žmonių, daugybė žmonių remia įranga, patarnavimais ir pan.
O jūs toliau tam patvory sėdėkit, užsirišus akis ir užsikimšus ausis.
O jūs toliau tam patvory sėdėkit, užsirišus akis ir užsikimšus ausis.
Tai, kad pati tamsta sėdite tik savam pasaulėlyje, užsirišusi akis ir ausis, nes, kaip pati pripažįstate nežinote, tačiau ir nesidomite, idant sužinotumėte. Baisiau ir būti negali. Aklas fanatizmas gerokai baisiau, nei naudingi idiotai.
Papildyta:
Ką tas žodelytis reiškia?
Apšvieskite mane, prašau, kiek Lietuvos bažnytkaimiuose jau pastatyta Vyčių? Pseudopatriotams su mankurtizmo ideologija smegenyse Vytis ar ant šiknos, ar aikštėje - vienodas niekalas be jokios prasmės. Ką ir stebime pastaruoju metu.
Geeras... Daug kas matosi siuzete.
Pravaziuoji Lenku muitine tai kaip Europoj, o po to kai ivaziuoji i LT tai vaizdas pradeda virpet nuo ismustu duobiu, pravaziavimai nesutvarkyti, atrodo,, kaip ivaziavai i gudu Rusyna.
O nakti vaziuojant ten visai kraupu kai prasideda Lietuva tai tamsa ir neaisku kur vaziuot plius ziurii kad i kokia duobe neivaziuot.
Taip ir yra jau 10 METU!!!
Lenkai susitvarke GRAZU PAZIURET, o LT paliko viska...
Bet tikrai geras, ta akimirka, kai ivaziuojama i Lietuva is kart duobes
Siaip is tikro labai jauciasi, po Lenkijos Lietuvos keliai. Seniau buvo atvirksciai, pries 15m Baisu buvo i Lenkija ivaziuoti, po lenkijos Vikeitijos keliai atrode kaip rojus, o dabar atvirksciai i Lietuva baisu ivaziuoti, Vokietija taip pat.
Is tikro Lenkija labai kelius susitvarkiusi ir tualetu pilna autostradoje, aisku pravaziavimas mokamas, bet geriau taip , nei duobem vaziuoti...
Ką tas žodelytis reiškia?
Apšvieskite mane, prašau, kiek Lietuvos bažnytkaimiuose jau pastatyta Vyčių? Pseudopatriotams su mankurtizmo ideologija smegenyse Vytis ar ant šiknos, ar aikštėje - vienodas niekalas be jokios prasmės. Ką ir stebime pastaruoju metu.
As tik uzdaviau elementaru klausima susijusi su mano hipotetine izvalga, jusu valia diskutuoti, ar dergtis.
Kaip matau diskusija neimanoma, o dergtis viena is kitos, bent jau man neidomu
Labos nakties.
Vytautas V.Landsbergis yra begalės knygų autorius ir filmų kūrėjas, stovyklų ir renginių organizatorius. .
Nu tiesog šventasis . Kažkada vaikui skaičiau jo knygas, dabar neskaityčiau. Ir filmu netikėčiau tuo, kur jis prisiliečia. Tai, aišku, nereiškia, kad nereikia to filmo. Bet aš jo nežiūrėsiu, nes patvorio veikėjas prisidėjo prie jo kūrimo. Aš juo netikiu, tai tiek.
Kaip matau diskusija neimanoma, o dergtis viena is kitos, bent jau man neidomu
Labos nakties.
Siūlau kiek nusileisti ant žemės ir ne svaičioti filosofijomis bei hipotetinėmis įžvalgomis, kuriose jau pati baigiate susivelti, o įdėmiau pasidomėti žemiškomis aktualijomis.
Labos.
Cia aniems tik atrodo, kad jie pasauli ismaise, o kiti be Lietuveles nieko doro nemate.
Manau, nemazai zmoniu patvirtins mano zodzius, gyvenantys uzsienyje. Prancuzija -Paryzius, vienas is purviniausiu miestu ir nieko, prancuzai nemirsta is gedos, didziuojasi savo sotine ir ne tik. Venecija, kas gyvena, buvo ten, patvirtins iki svaros kaip iki menulio. Aplamai pietieciai nepasizymi tvarka. Bet ten gyvenantys zmones, kazkaip nesiparina del to ka apie juos galvoja ubaujancios ir inksciantys.
Pastaruoju metu, masciau apie provincialuma. Priejau isvados, kad vis del to provincialumas priklauso ne nuo gimimo, ar gyvenamosios vietos, o nuo mastymo, saves sociume matymo. TAi va, tikras provincialas pastoviai kompleksuoja, kad kas ka nors apie ji nepagalvotu, jam mitinai svarbu padaryti ispudi, nesvarbu kam. Ir tam, kad pasikelti pries kitus savo menka saviverte, menkina savo gimimo vieta, is ten kilusius zmones, nabagui neuztenka proto suvokti, kad visu prima jis menkina save. Nes nera pagarbos zmogui, kuris negerbia savo zmoniu, gimtines, vietos is kur kilo. Jus ES bendraudami su kitu tautu atstovais sutikote ju tarpe ubaujancias ir sinksciancius, zmones su pasimegavimu besidergiancius ir menkinacius savo gimtines, zmoniu pasiekimus. Suprask sako tiesa. Ar tokio pobudzio tiesa, ka nors is musuv argino uzsenieciai kalbedami apie savo krasta, tauta?
Tai galima matyti ne vien uzsienyje, kad ir toje pacioje Lietuvoje pilna provincialiai mastanciu. Tarkim Vilniuje, apgailetinai atrodo is atokesniu vietoviu kile zmones, kurie noredami pritapti prie aborigenu vilnieciu dergiasi is kitos Lietuvos dalies kilusiu zmoniu.
Kaip dabar pamenu, dar jaunysteje mano krastietis prisistate vilnieicams - as suprantu, kad kad ne visiem taip nusiseke kaip man, ka jau apdarysi, bet as esu kiles is Klaipedos. Visi skaniai nusijuokem is jo smaisktumo, bet anuomet bent jau man pirma karta teko susimastyti, kas yra provincialumas.
Taip ir su ta Lietuvele, tom muitinem ir t.t. Man tai giliai nusispjauti i mulkius uzseniecius gebancius matyti vien negatyva, kaip tam italui Italijoje, ispanui Ispanijoje, prancuzui Prancuzijoje, ka galvoja apie jo sali tokie pat mulkiai. As tikiu kad protingu zmoniu yra zymiai daugiau, kuriem daugiau svarbu turinys, nei islaizyta isore. Beje, kertant Ispanijos Portugalijos siena, maciau dar idomesniu dalykeliu ir nieko, kazkaip tai man ispudzio apie tas salis nesugadino. Ir uzteko proto ir kulturos tu saliu gyventojams nepamokslauti ir veidmainiskai nesidyvinti. Manau, tame ir yra mandagaus svecio prievole, atmokant seimininkui uz jo gera, nuosirdu priemima.