Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

Ei, ar matet? I Lietuvos rinka ateina Itaka.
https://www.delfi.lt...u.d?id=77212079
Atsakyti

Rimtai? Privalomas mokslas įvestas dėl tėvų? Šio reikalavimo tikslas - tėvus priversti kažką daryti? biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Aš manau, kad reiktų įstatymu uždrausti cukrų, druską (išskyrus minimalias leidžiamas normas, pagal talonus). Dar reikėtų uždrausti tam tikrus interneto puslapius (nu tuos, kur nieko doro žmonių nemoko, o tik veda iš kelio ir gadina), televiziją reikėtų leisti rodyti tik tam tikru laiku (kad priversti tėvus daugiau su vaikais bendrauti). Taip pat reikėtų įvesti prievartinį gydymą tiems, kurie alkoholio perka tiems atvejams, "jei prireiks", dažniau nei kartą per mėnesį. Manau, kad vienareikšmiškai reikia smarkiai apriboti (o gal ir visai uždrausti laikui einant) tabako gaminių pardavimus. Dar galima svarstyti draudimą prekiauti kosmetikos priemonėmis, kurios kuriamos darant bandymus su gyvūnais (nes kosmetiką naudoti nebūtina, o gyvūnėlių gaila). Siūlau taip pat apriboti prekybą visų rūšių saldumynais, šaldytais gaminiais ir nesveikais užkandžiais (kad priversti tėvus vaikams maistą sveiką namie ruošti).

Jei gerai pamenu, taip, privalomumas buvo įvestas dėl tėvų, dėl tų tėvų, kurie nepasivargindavo kontroliuoti ar jų vaikas lanko mokyklą. Kadangi įstatyme nebuvo apibrėžtas privalomumas, tokie tėvai išsisukdavo nuo atsakomybės. 

Atsakyti
Moonte, Iš_Šviesos,
Man keista, kaip jūs praleidžiat pro ausis mano postus.
aš esu už pravenciją plius draudimus, nes, kaip rašiau, kol mes imsimės prevencija, tai ir 20, 60 metų praeis, vsas gyvenimas, kaip sakoma, o gretutinai ir draudimas (kraštutiniams) nepamaišys. sveikųjų, kaip kin sako, tai nešsigąsdins.

dėl veganizmo, (vs dar) norėčiau, kad visi būtų veganais, o ką? bet savo "nuomonę" su susikišus giliai. norėčiau, kad visi taptų veganais jau vien todėl, kad gyvybė yra gyvybė, čia tau ne rankinės spalva, kurią gali rinktis.
tu - už pasirinkimo laisvę, aš irgi. bet aš už pasirinkimo laisvę tokia sąlyga, kol galimybė rinktis nereiškia kitam atimtos gyvybės. o tu, Moonte? už kokią tu pasirinkimo laisvę?

varijuok, didysis žmogau, savo laisve nesužeisdamas kito, tik tiek.
todėl aš prieš abortus ir prieš gyvūnų naudojimą.

p.s. kin teisngai sako, jog privalomas mokslo įstaigos lankymas iki 16metų neįžeidžia sveikų/padorių tėvų. tai kuom 20h draudimas gali?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2018 02 20, 00:11)
Na matot, ponia, jums viskas per vien. O man, zinainciai savo prigimtines laisves ir teises, nera norma, kai rpie BK bandoma uz ausu pritempti PRIGIMTINES ZMOGAUS LASIVES IR TEISES. Bandat irodyti, kad neva jos nera vertybe, todel jas galima prisidengus valstybes vardu

Toks jausmas, kad tau sitas istaymas sugadimo gyvenima, suzlugde moraliskai, traumavo, ateme visas teises ir laisves, sunaikino oruma ir t.t. jau juokinga darosi tavo isterija. Alkoholio vartojimas ir prigimtine teise. Vaje, baisu. biggrin.gif Toks jausmas, kad net nelabai supranti apie ka rasai. Tas istatymas nei geras, nei blogas, kai kur juokingai atrodo pav. puslapiu plesymas, bet is kitos puses, kaip skaitytoja tave labai nuskriaustu ir traumuotu jei tos alko reklamos nebutu zurnale? Nes man tai jos nereikia.
Tai tave turetu stipriai zeisti visi draudimai, kurie na lyg ir parodo, kad tu nemastai. Pav. prisisegti dirza vaziuojant, juk tu ir pati esi atsakinga ir zinai kaip, kada saugu, taisyklemis juk tau parodo, kad tavim nepasitiki, netgi kisasi i tavo asmenini sauguma. biggrin.gif Ir prevencijos neuzteko, draudimas ir baudos labai greit ipratimo liaudi ir telefona padet vairuojant, ir dirza uzsisegti.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2018 02 20, 12:30)
Toks jausmas, kad tau sitas istaymas sugadimo gyvenima, suzlugde moraliskai, traumavo, ateme visas teises ir laisves, sunaikino oruma ir t.t. jau juokinga darosi tavo isterija. Alkoholio vartojimas ir  prigimtine teise. Vaje, baisu.  biggrin.gif Toks jausmas, kad net nelabai supranti apie ka rasai. Tas istatymas nei geras, nei blogas, kai kur juokingai atrodo pav. puslapiu plesymas, bet is kitos puses, kaip skaitytoja tave labai nuskriaustu ir traumuotu  jei tos alko reklamos nebutu zurnale? Nes man tai jos nereikia.

Geriausia jums butu gyvent prie Sovietu, kur valdzia pasirupintu ir ka valgyti ir ka ziureti ir kur keliauti
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 02 20, 13:42)
Geriausia jums butu gyvent prie Sovietu, kur valdzia pasirupintu ir ka valgyti ir ka ziureti ir kur keliauti

Kodel butinai turi buti krastutinumai? Viskas arba nieko?
Pasikartosiu, bet draudimu yra visokiu - logisku ir nelogisku.
19-eciui drausti pirkti vyna savo vestuvems nelogiska biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2018 02 20, 13:30)
dirza uzsisegti.

nepatikesit, bet as dirza seguosi net autobusuose (jei tik jis yra) biggrin.gif nes juk ir autobusas gali patekti i eismo ivyki ar nelaiminga atsitikima. Seguosi ne del taisykliu, o del saves.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 02 20, 08:31)
As nezinau kaip ten su statistika, bet jei anksciau pries 22 daugelis trepsedavo prie kasu su alkoholiu ir net juos uzldisdavau, tai dabar pries 20 ir sekmad pries 15 tokiu trepsetoju tikrai nematau. Gal daugiau dienos metu uzsiperka.

Prisipazinsiu, niekada nemaciau tokios akis abadancios tendencijos. Manau, kad pastabumu mane Dievas tikrai neapdalino.

QUOTE(given444 @ 2018 02 20, 12:03)
Moonte, Iš_Šviesos,
Man keista, kaip jūs praleidžiat pro ausis mano postus.
aš esu už pravenciją plius draudimus, nes, kaip rašiau, kol mes imsimės prevencija, tai ir 20, 60 metų praeis, vsas gyvenimas, kaip sakoma, o gretutinai ir draudimas (kraštutiniams) nepamaišys. sveikųjų, kaip kin sako, tai nešsigąsdins.

dėl veganizmo, (vs dar) norėčiau, kad visi būtų veganais, o ką? bet savo "nuomonę" su susikišus giliai. norėčiau, kad visi taptų veganais jau vien todėl, kad gyvybė yra gyvybė, čia tau ne rankinės spalva, kurią gali rinktis.
tu - už pasirinkimo laisvę, aš irgi. bet aš už pasirinkimo laisvę tokia sąlyga, kol galimybė rinktis nereiškia kitam atimtos gyvybės. o tu, Moonte? už kokią tu pasirinkimo laisvę?

varijuok, didysis žmogau, savo laisve nesužeisdamas kito, tik tiek.
todėl aš prieš abortus ir prieš gyvūnų naudojimą.
p.s. kin teisngai sako, jog privalomas mokslo įstaigos lankymas iki 16metų neįžeidžia sveikų/padorių tėvų. tai kuom 20h draudimas gali?

Dar karta, skaitytoja tu musu.
As uz tai kad kiekvienas turetu tese rinktis. TAi prigimtine zmogaus teise.

O tavo draudimai, pakartosiu. Tik padare meskos paslauga. Tie patys mokytojai, vaikuciai ir ju teveliai IESKOS AIBES APEJIMO KELIU, KAD GALETU PRISILIUOBTI. TAutieciai perka svaigalus kaimyninese salyse, pradejo masiskai gaminti samogona, kuris desimtmecius buvo nepaklausi preke, todel negaminama. Alkoholio pramone nesumoka mokesciu. jau ne kalbu apie turizmo skilti.

TAigi, as nesuprantu, tavo ir kitu zmoniu poreikio sau meluoti.
GAlimai todel, kad veiklos (draudimu) vaizdas sudaro izliuzija kad veiksmas vyksta, tad poreikio ka veikti is esmes nebereikia. Tokia butaforine kova su alkoholiu.

QUOTE(Aimeja @ 2018 02 20, 12:30)
Toks jausmas, kad tau sitas istaymas sugadimo gyvenima, suzlugde moraliskai, traumavo, ateme visas teises ir laisves, sunaikino oruma ir t.t. jau juokinga darosi tavo isterija. Alkoholio vartojimas ir  prigimtine teise. Vaje, baisu.  biggrin.gif Toks jausmas, kad net nelabai supranti apie ka rasai. Tas istatymas nei geras, nei blogas, kai kur juokingai atrodo pav. puslapiu plesymas, bet is kitos puses, kaip skaitytoja tave labai nuskriaustu ir traumuotu  jei tos alko reklamos nebutu zurnale? Nes man tai jos nereikia.
Tai tave turetu stipriai zeisti visi draudimai, kurie na lyg ir parodo, kad tu nemastai. Pav. prisisegti dirza vaziuojant, juk tu ir pati esi atsakinga ir zinai kaip, kada saugu, taisyklemis juk tau parodo, kad tavim nepasitiki, netgi kisasi i tavo asmenini sauguma.  biggrin.gif Ir prevencijos neuzteko, draudimas ir baudos labai greit ipratimo liaudi ir telefona padet vairuojant,  ir dirza uzsisegti.

AS galiu tik atsakyti uz tai ka jauciu, galvoju, o ne uz tai, kas kam vaidenasi. Bet zinoma, kiekvienas turi teise i savo subjektyvia nuomone. Klausimas tik tame, kiek izvalgoje apie mane yra nuo paties autoriaus?

Kaip jau rasiau, zmogus kuris nesugeba vertinti savo prigimtiniu teisiu ir laisviu, niekada nesugebes gerbti kito.

QUOTE(kin @ 2018 02 20, 12:51)
Kodel butinai turi buti krastutinumai? Viskas arba nieko?
Pasikartosiu, bet draudimu yra visokiu - logisku ir nelogisku.
19-eciui drausti pirkti vyna savo vestuvems nelogiska  biggrin.gif
Papildyta:

nepatikesit, bet as dirza seguosi net autobusuose (jei tik jis yra) biggrin.gif  nes juk ir autobusas gali patekti i eismo ivyki ar nelaiminga atsitikima. Seguosi ne del taisykliu, o del saves.

1. OK. Dar karta. Ka dave jusu tie su alkoholiu susije draudimai? Apart grazios statistikos, kuri meluoja? Ir tai kad morlia tautos dali nurase i ne veiksnius asocialus, kurios veiksmus -
pasirinkima privalo itakoti istatymai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 20 vasario 2018 - 13:16
QUOTE(kin @ 2018 02 20, 12:51)
<...>
nepatikesit, bet as dirza seguosi net autobusuose (jei tik jis yra) biggrin.gif  nes juk ir autobusas gali patekti i eismo ivyki ar nelaiminga atsitikima. Seguosi ne del taisykliu, o del saves.

Austrijoje nebuvau jau du metus. Šiais metais maloniai nustebino akcija, kuri prasidėjo prieš metus.
https://halloleben.at
Labai neįkyriai ir maloniai vykdoma prevencija, ne tik baudžia.
Atsakyti
Kaip jums sis meldoniumo vartojimo priezastis...

Rusijos televizijos versija: olimpietis vartojo meldoniumą pagirioms

"Galiausiai – trečioji versija. Meldoniumas atkuria energijos balansą organizme ir padeda, be kita ko, esant pagirioms. Olimpiada – sporto šventė, bet sausasis įstatymas šioje šventėje nepaskelbtas. Kas įsiskaitys į etiketę preparato, skirto padėti iš ryto?!“, – klausė Pirmasis kanalas."
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2018 02 20, 14:37)
Kaip jums sis meldoniumo vartojimo priezastis...

biggrin.gif maniau, kad rimti sportininkai alkoholio nevartoja. Bent jau pries varzybas. Ypac olimpines biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kin @ 2018 02 20, 13:39)
biggrin.gif  maniau, kad rimti sportininkai alkoholio nevartoja. Bent jau pries varzybas. Ypac olimpines  biggrin.gif

biggrin.gif Умом Россию не понять
Atsakyti
Griztant prie Itaka atejimo - gal kas anksciau estate naudojesi ju paslaugomis?
Atsakyti