Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

Panasu, kad tiesiog skirtingai suprantam, kas yra "atsargai".
Tureti namie alkoholio nera blogai, lai buna. Kaip jau rasiau, pas mane irgi kazkur saldymo kameroje degtines butelis metosi nuo neatmenamu laiku smile.gif Tai atsargos, kaip dvi pakuotes skalbimo skyscio vonios spinteleje smile.gif
Pirkti konkreciam vakarui "atsargai" jau nera taip gerai.
Todel "atsargos" ir "atsargai" man nera tas pats.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2018 02 19, 22:47)
O kuo alus geriau nei vynas? Aš nemėgstu alaus, man net mintis nekyla baulingą žaidžiant jį gerti. Coca colą tada geriam , tik neaišku ar ji sveikiau biggrin.gif

o kas sake, kad alus geriau? smile.gif
oi, buvo laikas, kai coca cola laikiau nuodu biggrin.gif dabar kartais geriu biggrin.gif kai noriu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kin @ 2018 02 19, 21:35)
Nebutina gerti su proga, bet jei ketinama gerti, tai zmogus zino, kiek. Jei namie vyno rusio nelaiko ir eina i parduotuve pirkti tai progai, jam nereikia pirkti atsargai, kad nepritruktu butent tam vakarui. Kontekstas ir mintis tokia.
Beje, vienos drauges vestuves svenciau su mineraliniu, nes alkoholio tiesiog nesinorejo tuo metu. O boulinga zaidziant alu paprastai geriam smile.gif
Kur savo normalumo kabinimas? pasakymas, kad zmogus  zino, kiek gali isgerti?
Papildyta:

o kodel privalo?  unsure.gif
gal tadien eis sportuoti, gal siaip nenori. Kodel zmogus turi teisintis, kodel negeria alkoholio?
tipo, jei gertu, rukytu, tai paskui sijonus nebelakstytu?  biggrin.gif

Ar jus suvokiat, kokius igudzius savo vaikam formuojate Boulingas lygu alus. Kodel ZAIDZIANT BOULINGA PAPRASTAI VARTOJAT ALU? O ka boulingas be alaus nesizaidzia?

Tiesa pasakius, man vienodai, ka, kaip ir kur jus vartojate. Nes tikiu, kad jums uztenka brnadumo suvokti savo galimybes. Glumina tik tai, kad jums paciai yra norma, kada jus, jusu seimos narius valdziazmogiai laiko alhasais ir reglamentuoja jums gyvenima, tarytum pati smegenu neturite.
Papildyta:
QUOTE(kin @ 2018 02 19, 22:00)
Panasu, kad tiesiog skirtingai suprantam, kas yra "atsargai".
Tureti namie alkoholio nera blogai, lai buna. Kaip jau rasiau, pas mane irgi kazkur saldymo kameroje degtines butelis metosi nuo neatmenamu laiku smile.gif Tai atsargos, kaip dvi pakuotes skalbimo skyscio vonios spinteleje smile.gif
Pirkti konkreciam vakarui "atsargai" jau nera taip gerai.
Todel "atsargos" ir "atsargai" man nera tas pats.
Papildyta:

o kas sake, kad alus geriau? smile.gif
oi, buvo laikas, kai coca cola laikiau nuodu  biggrin.gif  dabar kartais geriu  biggrin.gif  kai noriu  biggrin.gif

O JUms geriau, kad svenciu metu pritrukus, seimininkai eitu svaigalus ieskoti pas samagona platinancia bobunele? Si alternatyva jums priimtinesne, jei tektu rinkti is dvieju blogybiu, si anot jusu butu mazesne?

GAl kada esu gurstelejusi Coca cola, samoningai nevartoju ir vaikai nevartoja. Niekada nebuvo upo ka drausti. Vakai ramiai praeina pro vitrinas su vasivandeniais net nesustoja apsidairyti. TAigi, ar jau tirkai draudimai yra svarbus...
Atsakyti
Moonte,
1. paprastai nera lygu visada. Noriu geriu, nenoriu - negeriu smile.gif
2. valdzia dar draudzia musti vaikus. Matyt irgi visus smurtautojais laiko. Ir ne siaip, kad nuo 20 val iki 10 ryto draudzia, o visiskai.
Atsakyti
QUOTE(kin @ 2018 02 19, 23:20)
Moonte,
2. valdzia dar draudzia musti vaikus. Matyt irgi visus smurtautojais laiko. Ir ne siaip, kad nuo 20 val iki 10 ryto draudzia, o visiskai.

Nu ir palyginot. Mušti ne tik vaikus draudžia. Įstatymai, ne valdžia. Ir ne tik tam tikru paros metu. Kaip galima mušti žmogų? Tai nusikaltimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 19 vasario 2018 - 22:25
QUOTE(Moonte @ 2018 02 19, 23:18)
O JUms geriau, kad svenciu metu pritrukus, seimininkai eitu svaigalus ieskoti pas samagona platinancia bobunele? Si alternatyva jums priimtinesne, jei tektu rinkti is dvieju blogybiu, si anot jusu butu mazesne?

Turite omenyje alternatyvas, ar pirkti su atsarga, nors perkama tik tam vakarui, ar nepirkti, bet pritrukus ieskoti, kur nusipirkti?
Tuomet antroji mazesne blogybe. Nes ne visi eis ieskoti. Vieni nezinos, kur, kitiems bus ne lygis, treti tinges. O tie, kuriems samagonas tinka, is parduotuviu nelabai ir perka.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2018 02 19, 23:24)
Nu ir palygimot. Mušti ne tik vaikus draudžia. Įstatymai. Kaip galima mušti žmogų? Tai nusikaltimas.

Tai draudimas. Baudziamojo istatymo forma.
Pagal Moonte, draudimas istatyme lygu laikymas mane, jus ar dar ka nors, smegenu neturinciais ir nesuprantanciais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kin: 19 vasario 2018 - 22:28
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 02 19, 21:28)
Niekas niekur nevazineja.
Kad sutikti naujus skirtingose laiko juostose tai automobilio nepakaktu, reiktu nuosavo reaktyvinio lektuvo. Cia jau reikia but milijardierium.

Isijungi satelito skirtingus kanalus ir uztenka. Balta misraine irgi jau netraukia. Prie sampano tinka buterbrodukai su  ikrais, kad ir raudonais.

Ok, pagalvojau, kad tau nesvetimas aktyvus polisis.

man gi tavo nauju sutikimas butu kanciu kancia, neidomu. Nes musu seimyna rimtai drbuojasi ruosiantis sutikimams. Atkirai yra ruosiamos vaiku pasirodymu programos, seimu, suaugusiu. Sedeti prie stalo, ziureti TV, gerti ir valgyti kad ir sumustinukus, ka as zinau, man sukeltu depresija.

bet jei tau gerai, viskas OK.

Tu tik man apsakyk, koks kaifas svaigalu liuobime?

Va as megstu, koki karta pasedeti prie zidinio paspoksoti i liepsna pagrukstnoti brendziuka, ar koki ten vyniuka, siaip sau be progos. Bet va niekada nebuvau girta, nes man girtumas asocijuojasi ne kiek su linksmybem, kiek negebejimu objektyviai vertinti savo pacios veiksmus. Todel ir klausiu, koks kaifas girtume, kodel jo siekiama ir kodel saikingai vartojantys vyrai (cambalos sunus) turi sveikatos problemas jei neprisigeria?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2018 02 19, 23:18)

As tai manau, kad nei geriau, nei blogiau, tiesiog taip besielgiantys zmones neturetu saves priskirti prie saikingai vartojanciu. Jei jau lakstyt papildomo butelio reikia. Tik tiek. Tokiu sveciu nenoreciau savo namuose, o jei jau taip atsitiktu, tai jie butu pas mane pirmas ir paskutinis kartas. Sveciu buna, vyno isgeriam, lakstyt papildomai neteko, o ir neiciau. As bjauri. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(kin @ 2018 02 19, 22:27)
Turite omenyje alternatyvas, ar pirkti su atsarga, nors perkama tik tam vakarui, ar nepirkti, bet pritrukus ieskoti, kur nusipirkti?
Tuomet antroji mazesne blogybe. Nes ne visi eis ieskoti. Vieni nezinos, kur, kitiems bus ne lygis, treti tinges. O tie, kuriems samagonas tinka, is parduotuviu nelabai ir perka.
Papildyta:

Tai draudimas. Baudziamojo istatymo forma.
Pagal Moonte, draudimas istatyme lygu laikymas mane, jus ar dar ka nors, smegenu neturinciais ir nesuprantanciais.

Seskit du. Del tokio poziurio, kokius 20 metu atgal, nuo alkoholio apsinuodijimo zudavo desimtimis zmones. Del sios priezasties, didzioji dalis mastanciu zmoniu dziaugesi, kad pilstuko gamyba, buvo suvaldyta, taikant tam tikras priemones, tapo net netikslinga virti. Siuo metu, idiotiskais draudimais, pilstuku, miausiu, kaukuolniu gamybai ateina renesansas. Ir apsinuodijusiu kiekis tik dides. Bet taip, statistika bus zymiai grazesne, o ir kaimynai pardavines daugiau alkoholio. Klausimas tik tame, jus suvokiat kad sau meliuojat? Kad alkoholio vartojimas nesumazejo, tik persiskirste jo pardavimo taskai.

Antra. Pakanka vieno, labiausiai istoskusio, kuris nueis ir suras ir nugirdis abejotino alkoholio kokybe, visa kompatija. Toks cia tas ir geris.

O jei, mes kalbame apie civilizuotus, inteligentiskus zmones, galite cisterna svaigalu nupirkti, jie neisgers daugiau, nei isgeria. Taigi, esme nepirkimas kad ne pritruktu, o svaigalu vartojimo kultura.

Nekliedekite Moontes vardu. Nuo kada baudziamoji teise yra susijusi su asmens teise i laisva pasirinkima?

Na bet is kitos puses, gal isties tokioms kaip tamsta ir reikalingi draudimai, nes iki galo net nesuvokiat elementariu dalyku. BK, painuojate su prigimtinemis zmogaus laisvemis ir teisemis.

Kuo mano pasirinkio laisve ir noras nesti atsakomybe us savo pasirinkima priestarauja BK?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2018 02 19, 22:31)
Tu tik man apsakyk, koks kaifas svaigalu liuobime?

As geriu, kad man skanu. Pats alkoholis man suteikia atstumimo reakcija padauginus.
Vertimas gerti issaukia agresyvu atsaka. Na buna problema kai skanu ir kiek padaugini. Tada nejauti.
Jei per daug isgeriu, tai yra kita diena prasciau jauciuosi, tai po to negeriu ilgai, nes man tai asocijuojasi nu nemaloniais pojuciais. Alkoholiku negaleciau tapti niekaip...

Kazkaip mane veikia reklama, kad va alus tai labai skanu, tai atsigeriu, bet nieko per daug ypatingo. Gira man kur kas skanesne...

Bet dar toks momentas, kad jei jau moki pinigus, tai turi buti laipsniai, kitaip veltui pinigai ismesti.

mano brangiausioji daznai pakomentuoja: tiek kainuoja bonka o tiek mazai laipsniu - pinigu svaistymas i bala. Panasiai, kaip perkant auksa svarbu praba ir svoris.

Dar tas deficitas. Sakysim visokie aporto, muscateli, malaga tik Ispanijoje kainuoja pigiau. Tai jau prisipilam kanistrus vaziuodami. Grizom rugseji tai dar 3 litrai vyno liko, labai skanus.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2018 02 19, 22:43)
As tai manau, kad nei geriau, nei blogiau, tiesiog taip besielgiantys zmones neturetu saves priskirti prie saikingai vartojanciu. Jei jau lakstyt papildomo butelio reikia. Tik tiek. Tokiu sveciu nenoreciau savo namuose, o jei jau taip atsitiktu, tai jie butu pas mane pirmas ir paskutinis kartas. Sveciu buna, vyno isgeriam, lakstyt papildomai neteko, o ir neiciau. As bjauri.  smile.gif

Mano aplinkoje tokiu zmoniu nera. Mums svaigalu gerimas nera sents pagrindas, o tik jos paivarinimas. Beje, kuris nebutinas visiems, kiekvienam palikime teise rinktis.

Bet zinant gyvenimo realijas. Ir apstoviai apeliuojant, kad neva draudimas sulaikys nevartoti svaigalus nuo jo prilausomus zmones, yra utopija.

Todel ir kyla klausimas? Kam meluoti sau ir kitiems?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2018 02 19, 23:44)
Kuo mano pasirinkimo laisve ir noras nesti atsakomybe us savo pasirinkima priestarauja BK?

Panasu, kas jusu gebejimas viska supainioti ir perversti i kita puse yra toks tobulas, kad nebematau prasmes toliau su jumis diskutuoti...
Atsakyti
QUOTE(kin @ 2018 02 19, 22:20)
Moonte,

O kuo smurtas pries asmeni-vaika, tapatu su asmens prigimtinem teisem ir laisvemis ?
Jus bent suvokiat, kad tai netapatu.

QUOTE(Maja Di @ 2018 02 19, 22:24)
Nu ir palyginot. Mušti ne tik vaikus draudžia. Įstatymai, ne valdžia. Ir ne tik tam tikru paros metu. Kaip galima mušti žmogų? Tai nusikaltimas.

Akivaizdus teisninio nihilizmo pavyzdys.

Ji bent galejo parasyti, kad tarkim yra prievartos elementas, kai tuos pacius vaikus tevai, visuomene "vercia" eiti i mokykla. Bet cia velgi skirtumas, vaikai yra nebrandus asmenys, uz juos sprendimus daro tevai. Taigi.
Atsakyti