QUOTE(Aimeja @ 2018 02 19, 13:37)
O kodel zmogus negali negerti tiesiog del to, kad nenori, nemegsta, nepatinka apsvaigimo jausmas, jam alkoholis nereikalingas ir nera jo maisto dalis. Kodel pritempineti -prie vartoja vaistus, serga, keistas ir t.t. Jei kazko kito nevalgai, nemegsti tai visiems dzin. O va sita maisto dalis butinai sulaukia reakcijos. Mane nervintu tik to negeriancio issaukiantis demonstravimas, kad jis negeria. O jei zmogus pasako aciu ne, tai kodel jis yra komentuojamas.
Is sviesos, tau tiesiog netinka ( esi protinga) kalbet tokias nesamones, kaip milteliu, kopustu ir pupeliu lyginimas su alkoholiu. Tiesiog. Nuo kopustu neapsvaigsi, netapsi priklausoma, nedegraduosi, del ju neatims teisiu, vaiku, neprisidirbsi ir tavo gyvenimas nenusiris i dugna niekada.
Baigiu.
Oi, tik nereikia. Nuo mazumes esu badoma pirstais, mat nevalgau saldumynu. Ir nieko, kazkaip gyvenu, netraumuota. Poreikio drausti cukraus, mat cukrus irgi yra ne ka mazesnis nuodas kaip alkoholis, neturiu.
Nes man svarbu zmogaus PASIRINKIMO TEISE.
QUOTE(kin @ 2018 02 19, 13:42)
Ar reikia drausti heroina? O gal ginklus galima laisvai prekybcentryje pardavineti?
Draudimu yra ivairiu. Tai nereiskia, kad visi laikomi niekam tikusiais. Draudimai yra visiems, bet ne del visu. Tik jie turi buti logiski.
Ale kokie adekvatus pavyzdziai. Igai galvojote, ar cia reik suprasti eilinis tamstos humoriukas?
Is esmes Dekalogas irgi reglamentuoja. Bet pastabele, net Dievas savo istatymus zmonems nuleido daugiau rekomendacinio pobudzio. Cia tik su fanateje, linke i kontrole sutverimai nori viska reglemanetuoti draudimais, NEPATEIKDAMI JOKIU ALETERNATYVU.
Tai tuomet, as jums priespriesinius galimus draudimus padiktuosiu, adekvatesnius, nei tamstos. Draudziam peilius, nes jais zudoma, ne vien duonos rieke atriekia, draudziam cukru, druska. Priverstinai, visus darome veganais, cia given444, labai patiktu. Visi bus sveiki.
Kaip ten Stalino laikais - per JEGA atveskime tauta i sviesu rytoju.
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2018 02 19, 13:43)
būtent.
dėl manęs - viduje alko būtelių tegu būna visur mineralinis.
žmonės jau nuo maisto, cig, persivalgymo priklausomi - o čia - dar nuo gėrimo....
p.s. dėl agresijos ir alko. Sakoma, alko nepadaro žmogaus agresyviu. tik IŠKELIA į pavršių tai, kas užslėpta buvo žmoguje. ir vis tiek. nebūtų alko, narko, žolės - nebūtų tiek daug "kraštutinės" agresijos.
o gal žmogus toks pasidarytų nuo kavos?
aš šiaip už empatją, vieningumą. Pvz, aktorius J. Norisas matė, kaip jo tėvas vaiksytėje išgėręs lupdavo mamą. Užaugęs tapo visišku abstnentu. (nors neprivalėjo.)
Vis tik nesuprantu moterų, kurios prie vyro, turinčo priklausomybę (bet nebegeriančio), geria. išgeria taurę, kitą per šventes. na, būk tu, žmogau, empatiškas, vieningas su savo žmogumi. Gerai, nebūk abstinentė, iek, gerk su draugėmis, eik į barus toliau nuo akių, bet kam žmogui palei nosį mojuoti "dešrele" ir mėgautis savo tuo "sveikumu".
...kuomet (kitas) žmogus toks trapus.
Ania, ir anot taves, tupas draudimas, be alternatyvos isudys samoninga alkoholio vartojima.
Atsiminiau is Sviesos mintis apie nusikaltimu prevencija. Perfrazuosiu jos izvalgas kitu kampu.
Prevencijos esme ne draudimas, o alternatyvu suteikimas. Kad zmogus nevartotu alkoholio, ne todel kad jis sunkiai prieinamas, o todel, kad jis neturi vidinio poreikio jo vartoti.
Nes priklausomam zmogui alkoholis, turint poreiki ji vartoti, yra pasiekiamas visur ir visada. TAs zmogus ras budu kaip apieti istatymus. Jo draudimais nesulaikysi.
Geriausias pvz. Kaip praejusiais metais siumetiniai abiturientai svente savo 100 dienius.
Na ir, ka pasieke draudimais? KUr tas jusu isgirtas samoningumas? O kas dar bus kai ateis tikrasis 100 dieniu laikas...
Mane labiausiai glumina tupa veidmainyste.
Ka dave jusu taip liaupsinami draudimai. Praregekite, pagaliau. Kad tai yra fikcija, jokiu rezultatu.
Jaunus zmones mokote apeiti istatymus.
QUOTE(given444 @ 2018 02 19, 14:10)
kodėl negali būti ir tas, ir tas?
Esame viena daugiausiai suvartojanti alko šalis (per capita). Švieskim vaikus, keiskim laisvalaikį, bet kol praeis 10-20metų ugdomasis darbas, kam (sergančiam) prieš nosį laikyt butelį 24/7 prieinamą?
Kuom blogai tie draudimai?
Aš esu sąmoninga, ir manęs tokie draudimai "nežeidžia". dėl savo artimo, ligonio, sutikčiau pabūt kaipo jis, kad tik anam liktų kuo mažiau pagundų 24/7.
"Su ligoniais buvau ligonis, su silpnais - silpnas, su verkiančiais - verkiantis..".- rašo apaštalas Paulius NT.
O todel, kad as esu uz teise zmogui rikntis.
man gali nepatikti tavo pasirinkimas, bet as busiu pati pirmoji, kuris eis viesai reiks nepasitenkinima, tuo kad abejojmama tavo gebejimu pasirinkti.
As abejoju tavo samoningumu, jei tu butum isties samoninga, suvoktum, kad ne draudimuose esme, o prevencijoje. Kad nera norma abejoti visuomenes sugebejimu rinktis ir nesti uz savo pasirinkima atsakomybe. Tu nori kad tavo gyvenima kas reglamentutu, tavo pasirinkimas. Man nereikia, as pati galiu pasirupinti savimi ir nesti atsakomybe uz savo pasirinkima.
Kita vertus, jei savo vaikus aukleji draudimais. As tau duodu 100 proc. kad nieko nepasieksi. Kai nematysi, kai tai ka tu draudi bus prienama, jis padarys tai. Nes draudimai neugdo samoningumo,
samoninguma ugdo pasirinkimo alternatyvos. Taip zmogus skatinamas mastyti, vertinti, numatyti savo veiksmu pasekmes.