Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(kin @ 2018 02 19, 10:43)
Netgi atsargu uzsipirkima as jau vertinciau atidziau. Ne vyno rusio turejima, o butent atsargu uzsipirkima su mintimi, o gal pritruks. Normaliai zmogus zino, kiek isgeria gimtadienio ar kita proga, tai perka tai progai kiek isgeria

o kodel reikia gerti su proga? Arba atvirksciai kodel per proga reikia gerti? Galiu negerti per proga jeigu nenoriu, bet lygiai taip pat gali isgerti, nes nu paprasciausiai ta vakara noriu.
Metus laiko gerti is atsargu nepavyktu, bet keliems zmones nusiliuobti iki komos laisvai ( yra kas pvz ir 10 metu stovi). Ir niekada nezinau kiek ryt/poryt/kita savaite noresiu gerti ar isgersiu.
Tai kad nekabink savo normalumo kitiems, nes kas normalu tau, nera absoliuti norma ir privaloma visiems
QUOTE(kin @ 2018 02 19, 10:43)
Kilo klausimas, galima butu netgi apklausa atskira paleisti smile.gif
Ar jusu darbo kolektyvuose darbo ir asmeniniu svenciu metu yra alkoholio? Pvz., svenciant kolegos gimtadieni?

ivairiai buna. Kolega svenciantis gimtadieni atsines - bus su alkoholiu. Neatsines - bus be alkoholio.
kartais ir per pietus sugalvojam koki alaus bokala isgerti.

QUOTE(Aimeja @ 2018 02 19, 13:49)
Dziaugiuosi, kad ateina nauji jauni zmones visai negeriantys.

o kuo cia dziaugtis reikia?
QUOTE(Aimeja @ 2018 02 19, 14:37)
kodel pritempineti -prie vartoja vaistus, serga, keistas ir t.t. Jei kazko kito nevalgai, nemegsti tai visiems dzin. O va sita maisto dalis butinai sulaukia reakcijos.

nereikia tik meluoti. Nevalgau surio - tai dazniausiai visiems idomu kaip cia taip. Tada prasideda - o varkes suri valgai, o toki, o anoki ir t.t. dar ir uzuojauta esu girdejusi, kad nezinau kiek daug prarandu nevalgydama surio.
Todel nereikia susireiksminti - visada kazko nedarantis ar darantis kitaip yra idomus. Tai zmogiska ir tikrai galioja ne tik nevartojantiems alkoholio.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2018 02 19, 13:37)
O kodel zmogus negali negerti tiesiog del to, kad nenori, nemegsta, nepatinka apsvaigimo jausmas, jam alkoholis nereikalingas ir nera jo maisto dalis. Kodel pritempineti -prie vartoja vaistus, serga, keistas ir t.t. Jei kazko kito nevalgai, nemegsti tai visiems dzin. O va sita maisto dalis butinai sulaukia reakcijos. Mane nervintu tik to negeriancio issaukiantis demonstravimas, kad jis negeria. O jei zmogus pasako aciu ne, tai kodel jis yra komentuojamas.
Is sviesos, tau tiesiog netinka ( esi protinga) kalbet tokias nesamones, kaip milteliu, kopustu ir pupeliu lyginimas su alkoholiu. Tiesiog. Nuo kopustu neapsvaigsi, netapsi priklausoma, nedegraduosi, del ju neatims teisiu, vaiku, neprisidirbsi ir tavo gyvenimas nenusiris i dugna niekada.
Baigiu.  smile.gif

Oi, tik nereikia. Nuo mazumes esu badoma pirstais, mat nevalgau saldumynu. Ir nieko, kazkaip gyvenu, netraumuota. Poreikio drausti cukraus, mat cukrus irgi yra ne ka mazesnis nuodas kaip alkoholis, neturiu.

Nes man svarbu zmogaus PASIRINKIMO TEISE.

QUOTE(kin @ 2018 02 19, 13:42)
Ar reikia drausti heroina? O gal ginklus galima laisvai prekybcentryje pardavineti?
Draudimu yra ivairiu. Tai nereiskia, kad visi laikomi niekam tikusiais. Draudimai yra visiems, bet ne del visu. Tik jie turi buti logiski.

Ale kokie adekvatus pavyzdziai. Igai galvojote, ar cia reik suprasti eilinis tamstos humoriukas?

Is esmes Dekalogas irgi reglamentuoja. Bet pastabele, net Dievas savo istatymus zmonems nuleido daugiau rekomendacinio pobudzio. Cia tik su fanateje, linke i kontrole sutverimai nori viska reglemanetuoti draudimais, NEPATEIKDAMI JOKIU ALETERNATYVU.

Tai tuomet, as jums priespriesinius galimus draudimus padiktuosiu, adekvatesnius, nei tamstos. Draudziam peilius, nes jais zudoma, ne vien duonos rieke atriekia, draudziam cukru, druska. Priverstinai, visus darome veganais, cia given444, labai patiktu. Visi bus sveiki.

Kaip ten Stalino laikais - per JEGA atveskime tauta i sviesu rytoju.
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2018 02 19, 13:43)
būtent. mirksiukas.gif
dėl manęs - viduje alko būtelių tegu būna visur mineralinis.
žmonės jau nuo maisto, cig, persivalgymo priklausomi - o čia - dar nuo gėrimo....
p.s. dėl agresijos ir alko. Sakoma, alko nepadaro žmogaus agresyviu. tik IŠKELIA į pavršių tai, kas užslėpta buvo žmoguje. ir vis tiek. nebūtų alko, narko, žolės - nebūtų tiek daug "kraštutinės" agresijos.
o gal žmogus toks pasidarytų nuo kavos?

aš šiaip už empatją, vieningumą. Pvz, aktorius J. Norisas matė, kaip jo tėvas vaiksytėje išgėręs lupdavo mamą. Užaugęs tapo visišku abstnentu. (nors neprivalėjo.)
Vis tik nesuprantu moterų, kurios prie vyro, turinčo priklausomybę (bet nebegeriančio), geria. išgeria taurę, kitą per šventes. na, būk tu, žmogau, empatiškas, vieningas su savo žmogumi.  Gerai, nebūk abstinentė, iek, gerk su draugėmis, eik į barus toliau nuo akių, bet kam žmogui palei nosį mojuoti "dešrele" ir mėgautis savo tuo "sveikumu".
...kuomet (kitas) žmogus toks trapus.

Ania, ir anot taves, tupas draudimas, be alternatyvos isudys samoninga alkoholio vartojima.

Atsiminiau is Sviesos mintis apie nusikaltimu prevencija. Perfrazuosiu jos izvalgas kitu kampu.

Prevencijos esme ne draudimas, o alternatyvu suteikimas. Kad zmogus nevartotu alkoholio, ne todel kad jis sunkiai prieinamas, o todel, kad jis neturi vidinio poreikio jo vartoti.

Nes priklausomam zmogui alkoholis, turint poreiki ji vartoti, yra pasiekiamas visur ir visada. TAs zmogus ras budu kaip apieti istatymus. Jo draudimais nesulaikysi.

Geriausias pvz. Kaip praejusiais metais siumetiniai abiturientai svente savo 100 dienius.
Na ir, ka pasieke draudimais? KUr tas jusu isgirtas samoningumas? O kas dar bus kai ateis tikrasis 100 dieniu laikas...

Mane labiausiai glumina tupa veidmainyste.
Ka dave jusu taip liaupsinami draudimai. Praregekite, pagaliau. Kad tai yra fikcija, jokiu rezultatu.

Jaunus zmones mokote apeiti istatymus.
QUOTE(given444 @ 2018 02 19, 14:10)
kodėl negali būti ir tas, ir tas?  ax.gif  Esame viena daugiausiai suvartojanti alko šalis (per capita). Švieskim vaikus, keiskim laisvalaikį, bet kol praeis 10-20metų ugdomasis darbas, kam (sergančiam) prieš nosį laikyt butelį 24/7 prieinamą?
Kuom blogai tie draudimai?
Aš esu sąmoninga, ir manęs tokie draudimai "nežeidžia". dėl savo artimo, ligonio, sutikčiau pabūt kaipo jis, kad tik anam liktų kuo mažiau pagundų 24/7.
"Su ligoniais buvau ligonis, su silpnais - silpnas, su verkiančiais - verkiantis..".- rašo apaštalas Paulius NT.

O todel, kad as esu uz teise zmogui rikntis.

man gali nepatikti tavo pasirinkimas, bet as busiu pati pirmoji, kuris eis viesai reiks nepasitenkinima, tuo kad abejojmama tavo gebejimu pasirinkti.

As abejoju tavo samoningumu, jei tu butum isties samoninga, suvoktum, kad ne draudimuose esme, o prevencijoje. Kad nera norma abejoti visuomenes sugebejimu rinktis ir nesti uz savo pasirinkima atsakomybe. Tu nori kad tavo gyvenima kas reglamentutu, tavo pasirinkimas. Man nereikia, as pati galiu pasirupinti savimi ir nesti atsakomybe uz savo pasirinkima.

Kita vertus, jei savo vaikus aukleji draudimais. As tau duodu 100 proc. kad nieko nepasieksi. Kai nematysi, kai tai ka tu draudi bus prienama, jis padarys tai. Nes draudimai neugdo samoningumo, samoninguma ugdo pasirinkimo alternatyvos. Taip zmogus skatinamas mastyti, vertinti, numatyti savo veiksmu pasekmes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 19 vasario 2018 - 16:57

Prevencijos esme ne draudimas, o alternatyvu suteikimas. Kad zmogus nevartotu alkoholio, ne todel kad jis sunkiai prieinamas, o todel, kad jis neturi vidinio poreikio jo vartoti.

Nes priklausomam zmogui, alkoholis turint poreiki ji vartoti yra pasiekiamas visur ir visada. TAs zmogus ras budu kaip apieti istatymus.

Pakeis kitom priklausomybem. Gal cigaretes, gal valgymo sutrikimai, gal dar kas. Maciau gyvai pvz kai zmogus per kokius 7 m pakeite savo priklausomybes objektus, bet kiekviena karta kartojosi tas pat - maniakiskas poreikis kazka daryti. Ar losti, ar badauti, ar sportuoti. 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 02 19, 16:53)
Pakeis kitom priklausomybem. Gal cigaretes, gal valgymo sutrikimai, gal dar kas. Maciau gyvai pvz kai zmogus per kokius 7 m pakeite savo priklausomybes objektus, bet kiekviena karta kartojosi tas pat - maniakiskas poreikis kazka daryti. Ar losti, ar badauti, ar sportuoti.

Yra tame tiesos.
Mano vyras yra ziaurus darboholikas. TAi tiesiogiai susije su jo priklausomybe. Jis pakeite viena priklausomybe, i kita, i neva "mazesni blogi".
Atsakyti

Yra tame tiesos.
Mano vyras yra ziaurus darboholikas. TAi tiesiogiai susije su jo priklausomybe. Jis pakeite viena priklausomybe, i kita, i neva "mazesni blogi".

Bingo. As sakau. Vistik geriau dirbti, nei gerti, bet klausimas kiek viduje zmogus yra laimingas. Geriausia yra isspresti priklausomybes priezastis. Tik labai sunku. 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 02 19, 12:28)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Aimeja" data-cid="72005462" data-time="1519035956"><div><p>Jau tu kai pasakysi...Tai jei tavo sunus nusprestu negerti pav.sukures seima su zmona tai irgi apie juos taip galvotum. Butu depresiniai, keisti ir pan. Nieko sau poziuris.</p></div></blockquote><p>Depresiniai yra zmones geriantys antidepresantus, kuriu negalima maisyti su alkoholiu. </p>

Ta ir turwjau minty.
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2018 02 19, 12:49)

Tai darom isvada, kad jei jau zmogus negeria tai matyt depresinis ligonis, o jei geria tai sveikas kaip ridikas tiek fiziskai, tiek psichologiskai.  biggrin.gif
Kazkada is oro buvau nusprendus visai nevartoti jokio alkoholio. Ko tik negirdejau apie save. Tris metus buvau pastoviai nescia, sirgau visom imanomom ligom, priklausau sektai ir t.t.  biggrin.gif Net uzuojautu gavau, kaip man sunku, kad NEGALIU gerti.  biggrin.gif Bet jei buciau pav. nevalgius kokios silkes ar agurko, tai niekam neidomu butu.

Darbe per progas pasivaisindavom vynu. Neneigiu. Bet kuo toliau tuo maziau. Dziaugiuosi, kad ateina nauji jauni zmones visai negeriantys. Prie ju priversti taikytis seni, kurie geriantys visom progom. Dabartiniam darbe nei laso. Niekam nerupi. Kuo labai dziaugiuosi.

O kodel tas zmogus negali taures sampes per gimtadieni isgert? Tai jei atsisako nuo taurea sampes, tai nori nenori viduje jyla klausimas kad arba vaistys geria arba nescias. Kaip ir su veganais. Bet anie ni ni mesos nevalgys, jau greiciau juos nusautu biggrin.gif .
Pvz mano sunus gal alaus buteli per 2- 3 men isgeria. Jam tiesiog neskanu ir buvo po isleistuviu apsinuodyjes, ryte jam negera buvo. Dar mokyklos moralai turbut pasamonej isimine. Na pakelia sampano taure per Naujus, bet viena taure vos ne vos isgeria. Dar ir mums moralus skaito, nes vyras po sunkios savaites kartais brendzio isipila.
Aplamai man gali alkoholio buti, gali nebuti, duodu ataskaita organizmui ir smegenims, bet pvz zinau viena vyra, nei geria, nei ruko, bet kitaip nukvakes - laksto pagal sijonus.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 02 19, 20:11)
Na pakelia sampano taure per Naujus, bet viena taure vos ne vos isgeria.

Vesk ji pas daktarus, labai silpnos sveikatos. Prisimenu pries 20 metu tai sutikdavom 3 Naujus metus (LT, DE ir UK) ir isgerdavau po sampano buteli be problemu. (is vis beveik 3)

O dabar... sunku, du naujus sventi, jau be UK ir vos bonka pabaigi. Taai tam sunui, kas poo 20 metu bus? Gal tik sulciu gurksni tegales isgerti siaudeliu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDOMUCIA: 19 vasario 2018 - 20:33
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 02 19, 20:33)
Vesk ji pas daktarus, labai silpnos sveikatos. Prisimenu pries 20 metu tai sutikdavom 3 Naujus metus (LT, DE ir UK) ir isgerdavau po sampano buteli be problemu. (is vis beveik 3)

O dabar... sunku, du naujus sventi, jau be UK ir vos bonka pabaigi. Taai tam sunui, kas poo 20 metu  bus? Gal tik sulciu gurksni tegales isgerti siaudeliu...

Nebenusisnejlkek. Jis lankosi pas daktarus, darosi tirymus, nes seka savo organizma, sportuoja.

Tiesiog mastymas tarp jaunimo keiciasi. Jo draugu rate panasiai. Sedi prie kompu, zaidimu, alkoholis nebereikalingas.

Kokie 3 nauji? Vieni Nauji.
Be to mes geriam tikra sampe, ne bosca ar alitos. Todel ir nelenda daug, nes nesaldu, naturalu, nera sintetikos.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 02 19, 20:33)

O dabar... sunku, du naujus sventi, jau be UK ir vos bonka pabaigi. Taai tam sunui, kas poo 20 metu  bus? Gal tik sulciu gurksni tegales isgerti siaudeliu...

Idomucia, o kame kaifas liuobti dideliais kiekiais?
Vaziuoti kertant per kelias salis, tam kad atsvesti kelis kartus Naujuosius, man suprantama, siokia akcija atrakcija, vis idomiau nei prie stalo sedeti i TV spoksoti ir balta misraine valgyti.

As rimtai.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2018 02 19, 21:11)
Idomucia, o kame kaifas liuobti dideliais kiekiais?
Vaziuoti kertant per kelias salis, tam kad atsvesti kelis kartus Naujuosius, man suprantama, siokia akcija atrakcija, vis idomiau nei prie stalo sedeti i TV spoksoti ir balta misraine valgyti.

As rimtai.

Niekas niekur nevazineja.
Kad sutikti naujus skirtingose laiko juostose tai automobilio nepakaktu, reiktu nuosavo reaktyvinio lektuvo. Cia jau reikia but milijardierium.

Isijungi satelito skirtingus kanalus ir uztenka. Balta misraine irgi jau netraukia. Prie sampano tinka buterbrodukai su ikrais, kad ir raudonais.

Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2018 02 19, 17:03)
o kodel reikia gerti su proga? Arba atvirksciai kodel per proga reikia gerti? Galiu negerti per proga jeigu nenoriu, bet lygiai taip pat gali isgerti, nes nu paprasciausiai ta vakara noriu.
Metus laiko gerti is atsargu nepavyktu, bet keliems zmones nusiliuobti iki komos laisvai ( yra kas pvz ir 10 metu stovi). Ir niekada nezinau kiek ryt/poryt/kita savaite noresiu gerti ar isgersiu.
Tai kad nekabink savo normalumo kitiems, nes kas normalu tau, nera absoliuti norma ir privaloma visiems

Nebutina gerti su proga, bet jei ketinama gerti, tai zmogus zino, kiek. Jei namie vyno rusio nelaiko ir eina i parduotuve pirkti tai progai, jam nereikia pirkti atsargai, kad nepritruktu butent tam vakarui. Kontekstas ir mintis tokia.
Beje, vienos drauges vestuves svenciau su mineraliniu, nes alkoholio tiesiog nesinorejo tuo metu. O boulinga zaidziant alu paprastai geriam smile.gif
Kur savo normalumo kabinimas? pasakymas, kad zmogus zino, kiek gali isgerti?
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2018 02 19, 21:11)
O kodel tas zmogus negali taures sampes per gimtadieni isgert?
bet pvz zinau viena vyra, nei geria, nei ruko, bet kitaip nukvakes - laksto pagal sijonus.

o kodel privalo? unsure.gif
gal tadien eis sportuoti, gal siaip nenori. Kodel zmogus turi teisintis, kodel negeria alkoholio?
tipo, jei gertu, rukytu, tai paskui sijonus nebelakstytu? biggrin.gif
Atsakyti
Tai gal geriausia iš viso alkoholį vartoti uždrausti ax.gif . Tada tikriausiai niekas nevartos biggrin.gif . Nesuprantu kai kurių požiūrio. Mano nuomone, jei namuose alkoholis užsilaiko, reiškia žmonės ir be jo gali gyventi, jis nesiprašo išgeriamas ax.gif . Pas alkoholikus nemanau ar rastumėt atsargų biggrin.gif , net ir pas tuos kurie turi pinigų biggrin.gif .
Mano vaiko 3 klasiokai 12-mečiai prieš kelis mėnesius prisigėrė. Su vieno motina šnekėjau, dažnai pabendraujam, tai sakė jau galvojo greitąją kviesti, nes galvojo pati neatgaivins. Pasirodo susimetė ir kažkas jiems tą butelį nupirko, bent jie taip sakė, kiek tame tiesos neaišku. Vaikas sportuojantis, namie alkoholis praktiškai nevartojamas, mama mokytoja, tėvas kariškis. Norėjo "vyrais" pabūti. Nebus degtinės, pilstuko atras, neaišku ar dabar ne jį gėrė.
O kuo alus geriau nei vynas? Aš nemėgstu alaus, man net mintis nekyla baulingą žaidžiant jį gerti. Coca colą tada geriam , tik neaišku ar ji sveikiau biggrin.gif
Atsakyti