Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(Aimeja @ 2018 02 18, 15:38)
Kaip konkreciai tas tupas draudimas skatins priestarauti?

Man irgi atrodo, kad šie draudimai turės gerų apčiuopiamų apraiškų. Jei kas užsinorės nusipirkt gert pavakary šeštadienį, nes..staigiai svečiai, bet nebegalės, no problem: yra kava, arbata, imbierinis vynas, kakava, etc. žolelės, sultys.
SVEIKAM žmogui niekad nebus tai problema. NIE.KA.DA. ir jis niekad neraudonuos prieš (priklausomybe nesergančius) svečius.
Didelėms progoms prabangus vynas/likeris dažniausiai užsakomas iš anksto, neperkamas paskutinę minutę.
Vis kiti atvejai, kai "ant staigio" norisi alkoholio - nereikšmingi.
bet kokiu atveju visada sveikiau - mažiau - mažiau - arba išvis jokio alkoholio.

Ląsteliniu lygmeniu alkoholis valosi 7 dienas IŠ ORGANIZMO - 7 DIENAS - ir jei žmogus vis alaus įkala kas penktadienį - visą gyvenimą ir nardo alkoholyje. Kitaip tariant, tikrąja žodžio prasme šlapinasi savo smegenimis. (Betgi tą patys žinote.)

Dar skaičiau, jog šių dienų žmonija (besilinksminantis jaunimėlis, UK, Airija, Novergija - vadinamoji, "pub society" serga 0-nuliniu laipsnio alkoholizmu, kuris ir pasireiškia: "Oh, Friday ? - where is my beer?" ir taip nuolat.
Todėl bet kokiu atveju, tie draudimai - kad ir kaip "nedemokratiškai" skambėtų - ne į bloga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 19 vasario 2018 - 14:17

Man irgi atrodo, kad šie draudimai turės gerų apčiuopiamų apraiškų. Jei kas užsinorės nusipirkt gert pavakary šeštadienį, nes..staigiai svečiai, bet nebegalės, no problem: yra kava, arbata, imbierinis vynas, kakava, etc. žolelės, sultys.
SVEIKAM žmogui niekad nebus tai problema. NIE.KA.DA. ir jis niekad neraudonuos prieš (priklausomybe nesergančius) sviečus.
Didelėms progosm dažniausiai prabangus vynas/likeris dažniausiai užsakomas iš anksto, neperkamas paskutinę minutę.
Vis kiti atvejai, kai "ant staigio" norisi alkoholio - nereikšmingi.
bet kokiu atveju visada sveikiau - mažiau - mažiau - arba išvis jokio alkoholio.

Ląsteliniu lygmeniu alkoholis valosi 7 dienas IŠ ORGANIZMO - 7 DIENAS - ir jei žmogus vis alaus įkala kas penktadienį - visą gyvenimą ir nardo alkoholyje. Kitaip tariant, tikrąja žodžio prasme šlapinasi savo smegenimis. (Betgi tą patys žinote.)

Dar skaičiau, jog šių dienų žmonija (besilinksminantis jaunimėlis, UK, Airija, Novergija - vadinamoji, "pub society" serga 0-nuliniu laipsnio alkoholizmu, kuris ir pasireiškia: "Oh, Friday ? - where is my beer?" ir taip nuolat.
Todėl bet kokiu atveju, tie draudimai - kad ir kaip "nedemokratiškai" skambėtų - ne į bloga.

Draudimai is tikruju nieko nekeicia tikriems alkoholikams. Jie nusipirks iki 20h. Ir jaunimo poziuris abejoju ar pasikeis. Reikia svietimo ir  uzimtumo programu. As nzn kaip dabar yra, bet mano laikais klasiokai eidavo gerti po pamoku, po pietu. Ne, ne sekmadieni. Tai maniskiams dabartinis draudimas nieko nebutu pakeites. 

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2018 02 18, 22:09)
Bet lygiai taip pat zinau, kad DEBILISKAIS DRAUDIMAIS, BE ALTERNATYVU, NIEKO NEPESI.
AS uz prevencija, as uz sisteminga, juoda darba su jaunimu, alternatyvu kurimu, uz nauju visuomenes igudziu formavima. TAi pazabotu svaigalu vartojima.

kodėl negali būti ir tas, ir tas? ax.gif Esame viena daugiausiai suvartojanti alko šalis (per capita). Švieskim vaikus, keiskim laisvalaikį, bet kol praeis 10-20metų ugdomasis darbas, kam (sergančiam) prieš nosį laikyt butelį 24/7 prieinamą?
Kuom blogai tie draudimai?
Aš esu sąmoninga, ir manęs tokie draudimai "nežeidžia". dėl savo artimo, ligonio, sutikčiau pabūt kaipo jis, kad tik anam liktų kuo mažiau pagundų 24/7.
"Su ligoniais buvau ligonis, su silpnais - silpnas, su verkiančiais - verkiantis..".- rašo apaštalas Paulius NT.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 19 vasario 2018 - 14:18

kodėl negali būti ir tas, ir tas? ax.gifEsame viena daugiausiai suvartojanti alko šalis (per capita). Švieskim vaikus, keiskim laisvalaikį, bet kol praeis 10-20metų ugdomasis darbas, kam (sergančiam) prieš nosį laikyt butelį 24/7 prieinamą?
Kuom blogai tie draudimai?
Aš esu sąmoninga, ir manęs tokie draudimai "nežeidžia". dėl savo artimo, ligonio, sutikčiau pabūt kaipo jis, kad tik anam liktų kuo mažiau pagundų 24/7.
"Su ligoniais buvau ligonis, su silpnais - silpnas, su verkiančiais - verkiantis..".- rašo apaštalas Paulus NT.

Bet tai esme tame, kad dabar tik draudimais ir zaidziama. Ir ne tik del alkoholio. Jeigu butu daroma ir tas, ir tas, as tu draudimu isvis nekritikuociau. Ir kai tuos istatymus priiminejo, cia buvo diskusija ir pamenu, kad dauguma ir piktinosi, kad renkamasi tik draudimai, jokios prevencijos. 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 02 19, 15:05)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote"
Reikia svietimo ir  uzimtumo programu. </p>

Kokio konkreciai svietimo reikia ir kaip veiks uzimtumo programos toki vaika ar jaunuoli, kurio seimoje iprasta gerti bet kokia proga. Tevai su draugais susitike butinai geria, uzsiperka atsargas netiketam sveciui arba gal pritruks, keikia draudima, nes alkoholis ju maisto gi dalis. Juokinga. Svietimas turi buti seimoje.

Didzioji dauguma prasigerusiu alkoholiku, degradavusiu zmoniu pradejo nuo saikingo vartojimo-tik per sventes, paskui po darbo atsipalaiduot, tik megavosi prie maisto taure, paskui dvi, paskui dazniau. Ir dugnas. Ir kaip sakiau tai ne asocialus asmenys, o dirbantys, aukstas pareigas uzimantys. Lyg ir protingi, o ziurek seda uz vairo, zmones uzmusa Nu ne pupeliu ir kopustu apsivalge. Sugriauna sau ir kitiems gyvenima. Dabar tikrai baigiu. smile.gif
Atsakyti
Iš_Šviesos,
bet juk svarbiausia sustabdyti tai, kas atrodo "pavojinga". pvz, suturi rankose smurtininką. fiziškai. o paskui - jau jį ugdai, švieti. švietimas - viso gyvenimo reikalas. jei jau pavėluota, bent jau skiri aprbojimą fiziškai.

gerai - ligonių nepakeis. nenorinčiųjų pasveikti - taipogi. tą suvokiu ir aš. bet jie neberas jo, to alkohoilo, "čia ir dabar". neras bet kada 24/7. turės eiti, skambintis, ieškot, slinkti iki to "taško". o gal bus šalta, ilga, nuobodu. tamsu, naktis. kitąsyk, išvis spjaus, patingės, užmigs prie TV, pasidaręs čefyro. viskas susiveda į tai, kad nebeliks to alko kaip agurko lentynose 24/7.

kuom tragedija?

ar kad susiveikęs alkoholį nelegaliai/per vargą labiau prilups žmoną iš pykčio Verygai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 19 vasario 2018 - 14:25

Kokio konkreciai svietimo reikia ir kaip veiks uzimtumo programos toki vaika ar jaunuoli, kurio seimoje iprasta gerti bet kokia proga. Tevai su draugais susitike butinai geria, uzsiperka atsargas netiketam sveciui arba gal pritruks, keikia draudima, nes alkoholis ju maisto gi dalis. Juokinga. Svietimas turi buti seimoje.

Didzioji dauguma prasigerusiu alkoholiku, degradavusiu zmoniu pradejo nuo saikingo vartojimo-tik per sventes, paskui po darbo atsipalaiduot, tik megavosi prie maisto taure, paskui dvi, paskui dazniau. Ir dugnas. Ir kaip sakiau tai ne asocialus asmenys, o dirbantys, aukstas pareigas uzimantys. Lyg ir protingi, o ziurek seda uz vairo, zmones uzmusa Nu ne pupeliu ir kopustu apsivalge. Sugriauna sau ir kitiems gyvenima. Dabar tikrai baigiu. smile.gif

Paauglius veikia ne tik seima. As kalbesiu tik apie savo patirti. Mano aplinkoje paaugliai beveik visi vartojo alkoholi. Tik keletas buvo is tikrai prastu seimu. Kiti is normaliu. Ir tie is prastu negere daugiau uz kitus. As nzn kaip yra dabar, bet tada visi kaip ir zinojo. Mokytojai zinojo. Kad mokiniai rukydavo uz kampo visi zinojo. Absoliuciai nieko nebuvo daroma apart 2 psl biologijos vadovelyje apie alko ir nikotino zala. Tai cia pirma.

Antra. Psichologiskai sveikam zmogui alkoholis bus tiek zalingas kiek sokoladas. Zmoniu paichologine sveikata yra labai bloga ir del to butent ir limpa tokios priklausomybes kaip alkoholis. Tai va tuo ir reikia rupintis. O tai priklauso nuo n dalyku. Ja pagerint salyje ne vienos dienos darbas. Va draudima uzdet tai lengva, tik jis ne priezastis gydo, o simptomus apmazina. Problemos is esmes gi nesprendzia.  

Atsakyti

Iš_Šviesos,
bet juk svarbiausia sustabdyti tai, kas atrodo "pavojinga". pvz, suturi rankose smurtininką. fiziškai. o paskui - jau jį ugdai, švieti. švietimas - viso gyvenimo reikalas. jei jau pavėluota, bent jau skiri aprbojimą fiziškai.

gerai - ligonių nepakeis. nenorinčiųjų pasveikti - taipogi. tą suvokiu ir aš. bet jie neberas jo, to alkohoilo, "čia ir dabar". neras bet kada 24/7. turės eiti, skambintis, ieškot, slinkti iki to "taško". o gal bus šalta, ilga, nuobodu. tamsu, naktis. kitąsyk, išvis spjaus, patingės, užmigs prie TV, pasidaręs čefyro. viskas susiveda į tai, kad nebeliks to alko kaip agurko lentynose 24/7.

kuom tragedija?

ar kad susiveikęs alkoholį nelegaliai/per vargą labiau prilups žmoną iš pykčio Verygai?

Labai noreciau, kad nedetumete man i lupas zodziu, kuriu nesakiau. Tai va, kur sakiau, jog sitie draudimai tragedija? Prasau citata. Aciukas.

As siaip dar buciau ir uz specializuotas parduotuves. Bet jau n-aji karta sakau, kad draudimu neuzteks ir ne jie turi buti pagrindinis dalykas, o prevencija. As galiu alko susiveikti iki nakties. Jei grizciau namo ir istustinciau visus butelius man turbut koma isvis butu. Tai kodel negeriu? Nes nenoriu. Reikia keisti alko vartojimo kultura, poziuri is esmes, i ne VIEN TIK drausti. 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 02 19, 15:33)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-authorPaauglius veikia ne tik seima. As kalbesiu tik apie savo patirti. Mano aplinkoje paaugliai beveik visi vartojo alkoholi. Tik keletas buvo is tikrai prastu seimu. Kiti is normaliu. Ir tie is prastu negere daugiau uz kitus. As nzn kaip yra dabar, bet tada visi kaip ir zinojo. Mokytojai zinojo.

As pasikartosiu. Jei prastos seimos tevus ras isgerusius, tai sakys pijokai, jei normalios viskas gerai. Saikingai. Nors ipus tiek pat. Tai kodel nepaziurim tiesai i akis- abieju seimu suauge vienodai girti ir abi seimos prastos gerimo prasme. Gal toje is paziuros normalioje seimoje yra pastoviai geriama tik dar ne dugnas. Todel ir tam paaugliui normalu. Ka mokytojai su savo programom gali padaryti paaugliui, kurio tevas po darbo atsipalaiduoja su alum, savaitgalis bus triuksmingas gers tevai su draugais ir t.t. taip ne kokie degradai, bet alkoholio netruks, uzsipirke atsargos.
Juk jei vyras sumusa zmona prastoje seimoje ir jei normalioje tai vadinam smurtu ir seimos padetis nekeicia fakto, kad buvo smurtas. Normali seima dar nera rodiklis, kad smurto nera, gal tik gerai slepiamas. Taip ir su alkoholiu.
Atsakyti

As pasikartosiu. Jei prastos seimos tevus ras isgerusius, tai sakys pijokai, jei normalios viskas gerai. Saikingai. Nors ipus tiek pat. Tai kodel nepaziurim tiesai i akis- abieju seimu suauge vienodai girti ir abi seimos prastos gerimo prasme. Gal toje is paziuros normalioje seimoje yra pastoviai geriama tik dar ne dugnas. Todel ir tam paaugliui normalu. Ka mokytojai su savo programom gali padaryti paaugliui, kurio tevas po darbo atsipalaiduoja su alum, savaitgalis bus triuksmingas gers tevai su draugais ir t.t. taip ne kokie degradai, bet alkoholio netruks, uzsipirke atsargos.
Juk jei vyras sumusa zmona prastoje seimoje ir jei normalioje tai vadinam smurtu ir seimos padetis nekeicia fakto, kad buvo smurtas. Normali seima dar nera rodiklis, kad smurto nera, gal tik gerai slepiamas. Taip ir su alkoholiu.

Vel tas uzsipirke atsargos.  :D 

As visiskai pritariu, kad atseit normaliose seimose gali buti tiek alkoholio kiek by default alkoholiku kaime (nu nes jie kaime, tak automatiskai geria). Tai zinoma, kad tokiam vaikui bus suformuotas poziuris, kad lakti yra norma. Bet tai kokios iseitys? Dabartiniai istatymai penkt ir sest lebauti neuzdraudzia. Ir jokie istatymai neuzdraus, kol zmones nebus samoningi.

Mano laikais tai tikrai nebuvo visi alkoholiku vaikai. Tiesiog tipo gerti yra kieta. O jei tu negeri (ir nerukai), tai tu nekietas. As manau cia ne tik is seimos ateje, bet ir is visos aplinkos bendrai. O dar kadangi jokiu bausmiu (pagavo girtus sest mokykloje, mokykla tipo prestizine, nebuvo nieko), tai ir geria. 

Atsakyti
Mano laikais nerukyti buvo kazkokia anomalija. Turejai tureti pasiteisinima, kodel nerukai smile.gif
Paskui pastebejau, kad viesai pradeta formuoti nuomone,kad ruko zemesnio socialinio sluoksnio zmones ir bent jau man susidare ispudis, kad vis maziau zmoniu ruko. Bent jau mano aplinkoje rukanciu praktiskai nebeliko, kai anksciau trauke visi.
Pokytis ivyko per mazdaug 20 metu. Dabar kietas tas, kuris sportuoja, o ne ruko.
Bet yra visuomeneje zmoniu, kuriems kietumo samprata isliko ta pati ir alkoholis joje vis dar yra. Kad kietas tas, kuris daug "pakelia". Ne tas,kuris ismano, kas yra geras gerimas ir kaip juo kulturingai megautis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kin: 19 vasario 2018 - 15:17

Mano laikais nerukyti buvo kazkokia anomalija. Turejai tureti pasiteisinima, kodel nerukai smile.gif
Paskui pastebejau, kad viesai pradeta formuoti nuomone,kad ruko zemesnio socialinio sluoksnio zmones ir bent jau man susidare ispudis, kad vis maziau zmoniu ruko. Bent jau mano aplinkoje rukanciu praktiskai nebeliko, kai anksciau trauke visi.
Pokytis ivyko per mazdaug 20 metu. Dabar kietas tas, kuris sportuoja, o ne ruko.
Bet yra visuomeneje zmoniu, kuriems kietumo samprata isliko ta pati ir alkoholis joje vis dar yra. Kad kietas tas, kuris daug "pakelia". Ne tas,kuris ismano, kas yra geras gerimas ir kaip juo kulturingai megautis...

Pas mane lygiai tas pats.0 Dabartineje aplinkoje rukanciu visiskas minimumas. Ir kiek pastebejau, tie kurie, duma traukia, tai ir su alkoholiu ne kazka, reikia padet namo grizt uz peciu prilaikant. Matyt kai zmogus linkes i priklausomybes, tai linkes. Kol vidaus nesutvarkys, tol ir niekas nepasikeis. 

Idomu kaip dabartiniai paaugliai kietuma supranta. 

Atsakyti