Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(Moonte @ 2018 02 19, 12:34)
Musuose, nera suformuota alkholio vartojimo kultura. Ir vietoj to kad ja formuoti ja, is alkoholio daromas saubas baubas, sukeliamos fobijos.

Esu isitikinusi, kad zmogus ismanantis alkoholio vartojimo etiketa, alkoholyje matantis ne vien apspangimo priemone, niekada netaps alkoholiku, neziurint i tai kad ji vartoja.

Ane? Tai kodel tavo vyras nevartoja alkoholio jau 30 m. ? Kodel jis nesuformuoja sau alkoholio vartojimo kulturo ir negurksnoja saikingai?
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 02 19, 13:28)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote"<p>Depresiniai yra zmones geriantys antidepresantus, kuriu negalima maisyti su alkoholiu. </p>

Tai darom isvada, kad jei jau zmogus negeria tai matyt depresinis ligonis, o jei geria tai sveikas kaip ridikas tiek fiziskai, tiek psichologiskai. biggrin.gif
Kazkada is oro buvau nusprendus visai nevartoti jokio alkoholio. Ko tik negirdejau apie save. Tris metus buvau pastoviai nescia, sirgau visom imanomom ligom, priklausau sektai ir t.t. biggrin.gif Net uzuojautu gavau, kaip man sunku, kad NEGALIU gerti. biggrin.gif Bet jei buciau pav. nevalgius kokios silkes ar agurko, tai niekam neidomu butu.

Darbe per progas pasivaisindavom vynu. Neneigiu. Bet kuo toliau tuo maziau. Dziaugiuosi, kad ateina nauji jauni zmones visai negeriantys. Prie ju priversti taikytis seni, kurie geriantys visom progom. Dabartiniam darbe nei laso. Niekam nerupi. Kuo labai dziaugiuosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 19 vasario 2018 - 13:09
QUOTE(Aimeja @ 2018 02 19, 12:49)
Ane? Tai kodel tavo vyras nevartoja alkoholio jau 30 m. ? Kodel jis nesuformuoja sau alkoholio vartojimo kulturo ir negurksnoja saikingai?

Del tos pacios priezasties. Kad jis kiles is vidutines kaimieciu seimos. Jo mamyte ji 13 metu bernioka siunte samdyti traktorista, kokiem lauko darbam nudirbti, kuriam jis nesdavo samogono butelaiti. O tas geradaris, vaika girde, negi pats vienas gers.

TAigis, nei ania, nei atia. O toks gyvenimas. Bet man uztenka proto suvokti kad tai ne alkoholis kaltas, o ydinga bendravkimo kultura, ar aplamai kulturos stoka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 19 vasario 2018 - 13:24
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 02 19, 12:28)
Kaip man patinka, kad pastoviai oponentai iskraipo teksta.

Nei as jums oponente, nei iskraipau smile.gif tamsta praleidote mano pasisakymo dali apie humora smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kin: 19 vasario 2018 - 13:19
QUOTE(Aimeja @ 2018 02 19, 12:49)

Tai darom isvada, kad jei jau zmogus negeria tai matyt depresinis ligonis, o jei geria tai sveikas kaip ridikas tiek fiziskai, tiek psichologiskai.  biggrin.gif
Kazkada is oro buvau nusprendus visai nevartoti jokio alkoholio. Ko tik negirdejau apie save. Tris metus buvau pastoviai nescia, sirgau visom imanomom ligom, priklausau sektai ir t.t.  biggrin.gif Net uzuojautu gavau, kaip man sunku, kad NEGALIU gerti.  biggrin.gif Bet jei buciau pav. nevalgius kokios silkes ar agurko, tai niekam neidomu butu.

Darbe per progas pasivaisindavom vynu. Neneigiu. Bet kuo toliau tuo maziau. Dziaugiuosi, kad ateina nauji jauni zmones visai negeriantys. Prie ju priversti taikytis seni, kurie geriantys visom progom. Dabartiniam darbe nei laso. Niekam nerupi. Kuo labai dziaugiuosi.

As alkoholi vartoju tik tada kada pati noriu. Ir man visiskai nusivilpt ka apie mane galvoja kiti, kai as neturiu upo ji vartoti. Mano gyvenimas ne pageidavimu koncertas, jis mano.

Bet tai nreiskia, kad dabartine vyriausybe savo besmegeniais istatymais turi tesie abejoti mano padorumu, gebejimu rinktis, kaip man gyventi.
Atsakyti

Tai darom isvada, kad jei jau zmogus negeria tai matyt depresinis ligonis, o jei geria tai sveikas kaip ridikas tiek fiziskai, tiek psichologiskai. biggrin.gif
Kazkada is oro buvau nusprendus visai nevartoti jokio alkoholio. Ko tik negirdejau apie save. Tris metus buvau pastoviai nescia, sirgau visom imanomom ligom, priklausau sektai ir t.t. biggrin.gifNet uzuojautu gavau, kaip man sunku, kad NEGALIU gerti. biggrin.gifBet jei buciau pav. nevalgius kokios silkes ar agurko, tai niekam neidomu butu.

As tai tokios isvados nedarau. Tiesiog mano galva Cambala norejo pasakyti, kad negeria alko nes geria vaistus, o ne kad yra depresikai nes negeria alko. 

As irgi kazkada negeriau, tai tas pats buvo. Dar studente buvau, tai per visus tusus pagrindine uzduotis buvo ikalbineti mane gerti. Nu blyn kaip atsibosdavo. 

Atsakyti

Nei as jums oponente, nei iskraipau smile.giftamsta praleidote mano pasisakymo dali apie humora smile.gif

Aha. O jus praleidote ta dali apie skambimo miltelius. Tai viskas ok, kad as juos is anksto perku?  :D Nekyla itarimu, kad priklausoma nuo ju? O su kopustais kaip? Pirkau sest, salotas rytoj darysiu.  :unsure: IS ANKSTO pirkau.

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 02 19, 14:31)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="kin" data-cid="72005530" data-time="1519039135"><div><p>Nei as jums oponente, nei iskraipau vartotojo įkelta nuotraukatamsta praleidote mano pasisakymo dali apie humora vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Aha. O jus praleidote ta dali apie skambimo miltelius. Tai viskas ok, kad as juos is anksto perku?  biggrin.gif Nekyla itarimu, kad priklausoma nuo ju? O su kopustais kaip? Pirkau sest, salotas rytoj darysiu.  unsure.gif IS ANKSTO pirkau.</p>

Man nekilo itarimu ir kad nuo alko priklausoma smile.gif Tai kodel turetu kilti itarimu, kad nuo skalbimo milteliu priklausoma? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 02 19, 14:26)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-auth
>As tai tokios isvados nedarau. Tiesiog mano galva Cambala norejo pasakyti, kad negeria alko nes geria vaistus, o ne kad yra depresikai nes negeria alko. </p><p>As irgi kazkada negeriau, tai tas pats buvo. Dar studente buvau, tai per visus tusus pagrindine uzduotis buvo ikalbineti mane gerti. Nu blyn kaip atsibosdavo. </p>

O kodel zmogus negali negerti tiesiog del to, kad nenori, nemegsta, nepatinka apsvaigimo jausmas, jam alkoholis nereikalingas ir nera jo maisto dalis. Kodel pritempineti -prie vartoja vaistus, serga, keistas ir t.t. Jei kazko kito nevalgai, nemegsti tai visiems dzin. O va sita maisto dalis butinai sulaukia reakcijos. Mane nervintu tik to negeriancio issaukiantis demonstravimas, kad jis negeria. O jei zmogus pasako aciu ne, tai kodel jis yra komentuojamas.

Is sviesos, tau tiesiog netinka ( esi protinga) kalbet tokias nesamones, kaip milteliu, kopustu ir pupeliu lyginimas su alkoholiu. Tiesiog. Nuo kopustu neapsvaigsi, netapsi priklausoma, nedegraduosi, del ju neatims teisiu, vaiku, neprisidirbsi ir tavo gyvenimas nenusiris i dugna niekada.
Baigiu. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 19 vasario 2018 - 13:44
QUOTE(Moonte @ 2018 02 19, 14:23)
Bet tai nreiskia, kad dabartine vyriausybe savo besmegeniais istatymais turi tesie abejoti mano padorumu, gebejimu rinktis, kaip man gyventi.

Ar reikia drausti heroina? O gal ginklus galima laisvai prekybcentryje pardavineti?
Draudimu yra ivairiu. Tai nereiskia, kad visi laikomi niekam tikusiais. Draudimai yra visiems, bet ne del visu. Tik jie turi buti logiski.
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2018 02 19, 14:37)
O kodel zmogus negali negerti tiesiog del to, kad nenori, nemegsta, nepatinka apsvaigimo jausmas, jam alkoholis nereikalingas ir nera jo maisto dalis. Kodel pritempineti -prie vartoja vaistus, serga, keistas ir t.t. Jei kazko kito nevalgai, nemegsti tai visiems dzin. O va sita maisto dalis butinai sulaukia reakcijos. Mane nervintu tik to negeriancio issaukiantis demonstravimas, kad jis negeria. O jei zmogus pasako aciu ne, tai kodel jis yra komentuojamas.

Tai irgi yra kulturos dalis.
Nepatikesit, kiek vargau kol itikinau vienus giminaicius, kad atvaziavus i svecius nereikia ieskoti alkoholio. Kad jei yra didesne kompanija ir alkoholis vartojamas, tai nebutina ikyriai siulyti ir vis pilti, kai as noresiu, paprasysiu, kad ipiltu (as nesu abstinente, jei ka, tiesiog ne visada norisi).
Nes alkoholio siulymas Lietuvoje yra vaišingumo dalis. As nieko pries pries taure vyno vakarieniaujant su brolio seima. Nieko pries pries buteli vyno mergaitiskam susiejimui. Bet pries brukima ir laikyma nenormaliu, jei zmogus nenori tuo momentu alko arba isvis jo nevartoja.
Atsakyti
QUOTE(kin @ 2018 02 17, 20:23)
del kovos su alkoholizmu...  O ugdyti samoninguma, kad alkoholis nera ta preke, kuri visur, visada ir visiems - reikia.

būtent. mirksiukas.gif
dėl manęs - viduje alko būtelių tegu būna visur mineralinis.
žmonės jau nuo maisto, cig, persivalgymo priklausomi - o čia - dar nuo gėrimo....

p.s. dėl agresijos ir alko. Sakoma, alko nepadaro žmogaus agresyviu. tik IŠKELIA į pavršių tai, kas užslėpta buvo žmoguje. ir vis tiek. nebūtų alko, narko, žolės - nebūtų tiek daug "kraštutinės" agresijos.
o gal žmogus toks pasidarytų nuo kavos?

aš šiaip už empatją, vieningumą. Pvz, aktorius J. Norisas matė, kaip jo tėvas vaiksytėje išgėręs lupdavo mamą. Užaugęs tapo visišku abstnentu. (nors neprivalėjo.)
Vis tik nesuprantu moterų, kurios prie vyro, turinčo priklausomybę (bet nebegeriančio), geria. išgeria taurę, kitą per šventes. na, būk tu, žmogau, empatiškas, vieningas su savo žmogumi. Gerai, nebūk abstinentė, iek, gerk su draugėmis, eik į barus toliau nuo akių, bet kam žmogui palei nosį mojuoti "dešrele" ir mėgautis savo tuo "sveikumu".
...kuomet (kitas) žmogus toks trapus.
Atsakyti

Paskaicius jos komentara susidaro vaizdas, kad ji zino jog asmuo x negeria alko del vaistu.

Jei kazko kito nevalgai arba valgai daug tai zmones irgi komentuoja. Kolega valgo vien zalias darzoves pietums, tai pastovus juokeliai ta tema. Zmones megsta komentuoti, pasiepti. Paauglysteje nerukyk, tai tiek komentaru is bendraamziu sulauksi, kad atrodo butum koks ligonis.  :D 

Atsakyti

Is sviesos, tau tiesiog netinka ( esi protinga) kalbet tokias nesamones, kaip milteliu, kopustu ir pupeliu lyginimas su alkoholiu. Tiesiog. Nuo kopustu neapsvaigsi, netapsi priklausoma, nedegraduosi, del ju neatims teisiu, vaiku, neprisidirbsi ir tavo gyvenimas nenusiris i dugna niekada.
Baigiu. smile.gif

As manau, kad LT santykis su alkoholiu yra netinkamas. As vyna gerdama juo megaujuosi taip, kaip gerus ikrus valgydama. Viskas. Tai man jis ne baisesnis uz gera suri. Baisus tam, kas turi problemu. Ir tokie tai tikrai negali is anksto pirkti, nes kaip suprantu viska isgers cia ir dabar.

Atsakyti