Dar viena moteris prakalbo. Ne apie priekabiavima, bet diskriminacija. Reikia tiketis, kad me too deka sitas pulinys prasivalys. Bet kokiu atveju VDA vadovybe turi atsistatydinti.
« Gaivaus oro gurkšnį suteikęs langas #akadespaslaptis užsidarė ir daugiau ten keliamų tekstų nepublikuoja.
Tada aš irgi #metoo:
#VDA rektorius #Klimas, visa jo komanda, #Senatas ir #Taryba yra atsakingi už šiandieninę seksualinio priekabiavimo atmosferą akademijoje ir privalo atsistatydinti. VDA vadovai palaikė priekabiautojus ir tokiu būdu jie patys yra priekabiautojai.
Buvau viena iš VDA Kauno fakulteto dėstytojų, kuri 2015‒06‒22 parašė ir pasirašė tarnybinį raštą adresuotą rektoriui ir Tarybai. Jame buvo informuojama apie tai, kad KF darbuotojos patiria diskriminaciją dėl lyties, nurodytos priežastys, dėl kurių darbo atmosfera mums tapo nepalanki. Taip pat cituojama Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, kuri apklaususi darbuotojas ir studentes nustatė galimus sisteminius etikos pažeidimus ir priekabiavimą dėl lyties VDA KF.
Deja, atsakymo į mūsų raštą taip ir nesulaukėme nei iš rektoriaus Klimo, nei iš VDA Tarybos. Buvau priversta išeiti iš darbo nes VDA vadovai nevykdė savo pareigų ir nesprendė priekabiavimo dėl lyties darbe problemos.
Mūsų skundai rektoriaus atmintyje ilgai neužsigulėjo ir 2018-02-05 Delfi TV Klimas sako: „Čia yra tam tikras pilietinės brandos klausimas kodėl nei dėstytojai nei studentai tuo nesiskundė.“ O vėliau pridūrė: „Jeigu kalbėt apie Kauno fakultetą ten yra cituojami tokie pareiškimai arba prašymai imtis kažko tai jau yra vakarykštė diena jau yra imtasi.“
Apibendrinsiu „imimosi“ rezultatus: priekabiautojai tebedirba, o keturios iš penkių, laukusių ir nesulaukusių atsakymo į tarnybinį raštą, po pusmečio VDA jau nebedirbo. »