QUOTE(given444 @ 2018 02 08, 09:13)
Moonte, B12 ir vt D reikalingi ne tik veganams.
O kada as tam priestaravau?
Kalba eina, apie tai kad papildus B12 ir D vartoja ir turi vartoti tik tie, kam ju truksta, negauna is maisto.
Su balansuota mityba praktikuojantiems PAPILDU NEREIKIA. Nes ju mityba yra SUBALANSUOTA. Jie samoningai valgo SVEIKAI, gauna vitaminus ir mienralus is maisto, kad nevartoti dirbtinu papildu.
DEl sios priezasties, vadinti vegetarizma ir veganizma sveiku, kai savo pasirinktos mitybos deka negali harmoningai patenkinti vitaminais ir mineralais kuno poreikius, sorry... Papildus gamina farmacine pramone.
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 02 08, 11:00)
<p>Oj, tikras saunuolis tas gydytojas. Pasake iki siol niekam nezinomas ir gydytoju lobistu, surio edrunu, akylai slepiamas tiesas. Man labiausiai patikusi: "gerkite vaistus, tik tada, kai reikia". Nu blyn, rimtai, nezinojom.
</p>
Na zinot, cia tokia pat poza, kaip irodineti kad viesiem privalu gerti B12 ir D papildus.
Tukstancius, desimtys tukstanciu metu gyveno zmonija ir papildu negere, o dabar bac...
Pvz. as manau, dirbtinai pagaminti papildai (vitaminai, mineralai) yra lygiai tokie pat vaistai. man atrodo, kai samoningai stengiesi minimizuoti vaistu vartojima, automatiskai samoningai stengiesi SVEIKAI MAITINTIS - vitaminus ir mineralus gauti NATURALIUS, IS MAISTO. Visi ten perdibimai, sintezavimai, koncentravimai ir t.t. yra farmacininku ismIslas. Is esmes tie patys farmacininkai, nauodoja zmones, nepriklausomai nuo ju mitybos. savo tikslams, nepraleidzia progos pelnytis. Todel man kvailai atrodo menotrinis toniukas is vegetaro-vegano salininku puses, kada kalba apie farmacininku pramones samoksla ir t.t. Nes jie yra ne ka mezesne "auka", nes jie negali harmoningai-sveikai gyventi be papildu.