Nu. Klintonas Levinski 8rgi buvo " darbdavys". Vos ne metus ji aptarnavo atseit tik oraliniu budu. Kazi kas ka viliot ten pradejo. Zinojo gi kad vedes vuras. Ko pasiduot? Ir dar prezidentui. O gal todel, kad prezidentas ?
Tai galejo su popieriais susitikt vuesoj erdvej. Nera ramiu kaviniu, biblioteku? Apie dieda nueko nesakau - bledunas ir viskas, o moteris mylenosi, drebejo visa nakti iki ryto prabuvo. O ko i snuki ar i ana vieta nedejo?
Nusibodo man si tema. Nu kalti tie diedai, bet ir moterims kitaip reikia elgtis.
Aplamai Svietimo ministerijai reiktu privalomai ivesti mokyklose pamoka ta tema. Na kad busimi studentai zinotu kad gerti ir pasiduoti destytoju spaudimui del miegojimo nedera. Papildyta: Nu ir? Tipo neradot kito darbo ir dabar negerai gyvenat?
Tikrai reiketu. Siaip tai turetu ieiti i lytinio svietimo programa. Kadangi mes jos neturime ir dar greit neturesime, tai galime nebent pasvajoti.
Tai panagrinekim Steponaitytes atveji. Kas jai buvo Bartas? Darbdavys, destytojas? Nei tas nei tas. Pati prisileido, nes tikejosi roliu. Kai nieko negavo, po 10 metu apsiko zmogu. Atsilygino kaip sakant.
O kur dar vakar kazkoki dieda paviesino. Nu tai moteris eina pas VYRA i jo namus. Man nesuvokiama. Vyru psichologija kitokia nei moteru. Gal jie ir galvoja, kad jei jau atejo, tai zino ko atejo. O moteris visada gali pasakyti ne ir pabegti. Cia ne tik mergaites, bet ir berniukus auginant, tevai aiskina, kad neimt nieko is tetu ir dedziu, neeit kur kviecia.
As studindama su destytojais esu sedejusi iki nakties univere, esu i namus ejusi savaitgali. Zinok nei grabaliojo, nei flirtavo. Matyt ne visu vyru "psichologija" tokia, kad tik moteris namuose arba viena su vyru, reiskia reikia iskart jai kelnes maut.
As studindama su destytojais esu sedejusi iki nakties univere, esu i namus ejusi savaitgali. Zinok nei grabaliojo, nei flirtavo. Matyt ne visu vyru "psichologija" tokia, kad tik moteris namuose arba viena su vyru, reiskia reikia iskart jai kelnes maut.
</p>
Tai kazkodel tokie slykstus ir baisus dalykai aprasomi tik VDA. Nei VU, nei VGTU, nei KTU, nei kolegiju studentai nepasisako.
Neteko matyti ar girdeti ir tai, kad i sudijas alkoholio atsinezt. Barake - taip, bet mokymo istaigoj ne.
Tai kazkodel tokie slykstus ir baisus dalykai aprasomi tik VDA. Nei VU, nei VGTU, nei KTU, nei kolegiju studentai nepasisako. Neteko matyti ar girdeti ir tai, kad i sudijas alkoholio atsinezt. Barake - taip, bet mokymo istaigoj ne.
Nu VDA tipo bohema, tipo menininkai, kotempliuoja apie mena per naktis vynu uzpildami tai taip ir gaunasi. Nors siaip buvo VU atleistas destytojas uz bandyma pazymi ismainyti i lova. Liepa Kiauleikyte (lyg, kazkokia juokinga pavarde ) net irase pasiulyma jo. Spaudoje kiek pamenu, ji vistiek kalsciausia liko.
1. O tai kiek galima kalbeti apie tuos manipuliatorius? Menesi, du? Tai jau visi zino, vienas is studijos ismestas, kitas is akademijos. Tiesiog issakoma ir kita medalio puse. 2. Man tai labai jau negraziai atrodo geriantys studentai ir studentes. Kaip pasiduoti manipuliacijoms tai vaikai, kai gerti - tai suauge.
3. Ir kada prades ne tik apie menininkus rasyt, bet ir apie visus kitus? Galima pagalvoti, kad tik meninykai istvirkeliai. Visur pasikapscius galima atrasti tokiu, kurie " ima, jei duoda".
Va pvz nezinau cia man i ta me to skandala paisytis ar ne. Toks vienas zinomas garsus zmogus mete visokius komplimentus ir namiokus, viena karta tiesioginiu tekstu pasiule issiskirti su vyru ir jam paskambyti, paskui netycia dalyvavom vienam projekte( buciau zinojus, kad ten jis bus, buciau net nedalyvavus), tai nutaikes momenta kada buvom patalpoj vieni lindo apkabint ir veblejo kada as busiu jo😣. Nu tai pasakiau, kad niekada, nuemiau jo greblius ir isejau. Viskas. Tai dabar man gal fb irgi rasyti?
1. Tol, kol bus apsivalyta ne tik nuo tokių manipuliatorių ir priekabiautojų, bet ir nuo tų, kurie juos dangstė.
2. Nemanote, kad girtuokliavimas su dėstytojais - to paties manipuliavimo dalis? Nes jei negersi su dėstytojais, būsi "ne prie chebros".
3. Sąžininga Jums jau atrašė, kad esmė ne profesija, bet tai, jog merginos buvo priklausomos nuo priekabiautojų. Todėl manęs ir nestebina, kad dabar prabilo merginos, su priekabiavimu susidūrusios seniai, nes jau yra išsilaisvinę nuo priklausomybės nuo priekabiautojų, o dabartinės studentės vis dar tyli (nors artimi šaltiniai teigia, kad Gasiūnas taip elgėsi ir pastaruoju metu).
Buvo toks filmas sovietinis: "Tarnybinis romanas" 1977. Ten pagrindine heroje suvaidino, merginos ideala prie kurios niekas nenorejo priekabiauti. Rytu krastuose moterys devi chadra. Tai ne be reikalo, tai senoves ismintis. Praleidau nemazai laiko klausant vyru minciu ir manau, kad jei moteris rengiasi patraukliai, tai ji pati del visko kalta. Aisku prievartauti negalima, bet gyvenimas yr toks. Jei as automobilyje patraukliai isdeliosiu laptopa pinigine, tai manau kazkas apvogs, nors vogti irgi negalima
Cambala, bet nuo pat skandalo LT pradzios, t.y Bartp istorijos tu apie aukas snekejai, ne tuos, kurie naudojasi savo padetimi. Ir tos merginos tau "mergos", leisk priminti. Steponaityte dar visaip graziau isvadinai, tiksliai zodziu nepamenu, bet prisimenu, kad atrode lyg ji tave asmeniskai butu uzpuolusi.
Na ir kas kad snekejau? Turiu davo nuomone, kad neduoti diedam ir vsio. Man tik 17 buvo, net ne 18 ir daugiau, per vasara dirbau, vyresnis diedas siule su juo i kazkokia paroda i kita miesta vaziuot. Nors tas diedas pazistamas. O kitas pazistamas bernas siulydavo masinoj muzikos vazinejant po miesta klausytis. Nepasiduodavau as spaudimams ir vilionems.
Nu jo, kai pamaciau Steponaitytes dvi foto fb su laizomais ledais imituojant nedviprasmiska elgesi, tai buvau parasius, kad nusitasiusi( girta kaip sliure). Ir kas? Tu ana studente vadinai turincia psichologiniu problemu. Jokio kriminalo nematau. Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 02 05, 11:49)
Buvo toks filmas sovietinis: "Tarnybinis romanas" 1977.
Praleidau nemazai laiko klausant vyru minciu ir manau, kad jei moteris rengiasi patraukliai, tai ji pati del visko kalta.
Nu tai dabar visom merginom skarytes reikia ristis ir su pieno bidonais vietoj rankinuko vaiksciot. Tada nieks nelis.
Kokia nesamone. Tai jei moteris pamato grazu sexy atrodanti ir save prisiziurejusi vyra su kokiais svariais prasektais baltais marskiniais, tai jau reikia prie jo pult ir graibstytis? Tiesiog pasiziuri, pagalvoji, kad grazu ir nk daugiau.
Na ir kas kad snekejau? Turiu davo nuomone, kad neduoti diedam ir vsio. Man tik 17 buvo, net ne 18 ir daugiau, per vasara dirbau, vyresnis diedas siule su juo i kazkokia paroda i kita miesta vaziuot. Nors tas diedas pazistamas. O kitas pazistamas bernas siulydavo masinoj muzikos vazinejant po miesta klausytis. Nepasiduodavau as spaudimams ir vilionems.
Nu jo, kai pamaciau Steponaitytes dvi foto fb su laizomais ledais imituojant nedviprasmiska elgesi, tai buvau parasius, kad nusitasiusi( girta kaip sliure). Ir kas? Tu ana studente vadinai turincia psichologiniu problemu. Jokio kriminalo nematau. Papildyta: Nu tai dabar visom merginom skarytes reikia ristis ir su pieno bidonais vietoj rankinuko vaiksciot. Tada nieks nelis.
Kokia nesamone. Tai jei moteris pamato grazu sexy atrodanti ir save prisiziurejusi vyra su kokiais svariais prasektais baltais marskiniais, tai jau reikia prie jo pult ir graibstytis? Tiesiog pasiziuri, pagalvoji, kad grazu ir nk daugiau.
Bet tu nuo ju nebuvai priklausoma. Tai nebuvo zmogus, kuris didele dalimi gali nulemti tavo studiju ir ankstyvos karjeros sekme, ar ne? Ir antra. Tu cia visada kalbi "as, as, as". Bet tu kokioj seimoj uzaugai? Mylintis tevai? Normalus issilavinimas? Padorios gyvenimo salygos? Jei visi atsakymai taip, tai tu turejai vertybini pamata ir savigarba, iskiepyta vaikysteje. Tai zinoma, tau lengviau atskirti grobuonis ir juos sutramdyti. O tos, kurios uzaugo su alkoholikais tevais, musamos, zeminamos visiskai kitaip reaguos. Ir cia ne vien ju kalte.
As matau, kad zmonems neimano suvokti. Kad kalba eina, kad priekiabiaujama pire zmoniu kurie yra PRIKLAUSOMI. Cambala, nei tas diedas, nei tas bernas, nei tas kunigas kuris prie taves priekabiavo neturejo tau itakos, negalejo tavimi manipuliuoti, tu bent turejai galimybe rinktis. pagaliau pasiusti nach... Ir tai VISISKAI NEITAKOJO TAVO GYVENIMO.
Priklausomi zmones pasirinkimo neturi. Zinoma galima pasakyti, kokia problema, eik keisk darba. O tu man pasakyk kodel? Kodel del kazkokio kuilio ant zmogaus dedamas riebus kryzius, blokuojamos galimybes kurti? Kodel jis turi atsisakyti savo svajones, darbas kuris jam tinka ir patinka?
Sakai taip visada meno pasaulyje buvo... Anot taves tai pateisinama? Ir del to kalte permesim ant tu jaunu mergaiciu, kurios TIK IZENGE i ta pasauli, kad "diedoviscinos" itakoti seni perdylos naudodamiesi savo padetimi (destytojo, darbdavio) terorizuoja jas, vercia sangulauti. O moterys, vietoj to kad tas merginas apsaugotu pacios sudaro prielaidas tas mergaites tvirkinti. Savo polegi teisindamos "As tai patyriau, kuo tu geresne".
Ziurint i visa sita, mane sioje vietoje labiausiai glumina, kad koneveikiamos, atsakomybe uz va ta bjaurasti, permetama jaunom siltnaminem merginom-vaikam, vos tik isejusiem is tevu namu (jei kalbame apie studijas), tu vaiku tevam, mat blogai auklejo. O ne seniem istvirkeliams kurie ilgus metus girde, tvirkino vaikus-jaunus zmones, kurie buvo tiesiogiai nuo ju prilkausomi.
O didziausia baisuma as matau, kad visuomene neigali priversti VDA ir kitu istaigu valdymo strukturas, kurios reglamentuoja tarpusavio santikius, vykdyti savo tiesiogine funkcija.
Juk is esmes, visa VDA administracija zinojo kas dedasi ir nieko nedare, dar bjauriau DANSGSTE IR DANGSTO NIEKSYBES. Jei jie vykdytu savo tiesiogines funkcijas, to tiesiog negaletu vykti. Gal kam ir butu kilusios garbanotos mintys, bet nepakantus poziuris i tai juos stabdytu ir apsaugotu jaunus zmones. O dabar...
Ir dar, cambala, Nakvisa dar galejo susirasti darba, nors situacijos sprendimas buvo nesazininga jos-aukos atzvilgiu. O ka daryti meno zmonems? Sutinku su Is sviesos, kuri pastoviai akcentuoja, meno pasaulis labai mazas, nera daug terpes, ypac jaunam talentingam zmogui, kur galetu pasireiksti. na nera moralu, dergtis is priklausomu zmoniu.
Baisumas, kad ir ta senoji karta buvo lygiai taip pat tvirkinama. Jei rimai, musu visuomene yra ziauriai traumuota.
Nu tai dabar visom merginom skarytes reikia ristis ir su pieno bidonais vietoj rankinuko vaiksciot. Tada nieks nelis.
Jei rimtai, tai tose salyse, kur moterys su paklodem vaiksto prievartavimui skaiciai itin dideli. Sunku pasakyti kiek, nes tikslios statistikos sudaryti neimanoma. Esme ne apranga, o poziuris i moteri. Ar ji laikoma vyro priedu, ar zmogumi.