Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

Priekabiavimas ir atsidavimas kada visi zino kad muegama yra visiskai du skirtingi dalykai.
Dabar as ateinu i koki univera, ten tarp studentu sklando kalbos, kad kazkoks Antanas miega su studebtem. Tai as ir pasirenku( aisku jei prie manes lys) miegoti su tuo Antanu ar ne.

Tu vel vel ir vel grizti prie moteru. Kodel? Kodel butina nagrineti ka jos dare, ko ne? Kam? Esme tame, kad toks zmogus negali dirbt su studentais. O kad tai vyko sitiek metu, tai nesuvokiama. Kodel tu nefokusuoji savo demesio i ta, kuris naudojosi savo padetimi? Tik i tas studentes visi komentarai. 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 02 03, 13:50)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Maja Di" data-cid="71987010" data-time="1517651489"><div><p>Aš net neįsivaizdavau kad iki tiek gali būti nueita. Visur būdavao visais laikais to, visur merginos sukandusios dantis tylėdavo, bet neapsikentusios galėdavo išeidi. O iš VDU niekur nenueisi.
Ir šlykščiuosi moterimis, kurios drįsta teigti, kad merginos irgi kaltos. Šlykštu, kai taip kalba pačios būdamos moterimis, gerai kad vienai tokiai ignorą uždėjau, matau kai kas cituoja tik. Reikia tik džiaugtis, kad merginos prabilo. Gerbiu už tai jas.</p></div></blockquote><p>As irgi neisivaizdavau, kad taaaip blogai. Ir ne tik priekabiavimas ten, bet ir patycios plius alkoholizmas. Nieko sau aukstasis mokslas. </p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="71987013" data-time="1517651898"><div><p>O kas toms studentems trukde kreiptis i policija ( iskart), i vadovybe, galop svietimo ministerija ir pasakoti, kad jeigu neduos is ju bus tyciojamasi? Niekas netrukde. Du metus buna meiluze, kada kazka gauna, tai prisimena kaip buvo slykstu...
Kiek " divu" studenciu miega su diedeliais uz materialine parama. Ir aniem besinaudojantiem laikai ateis vartotojo įkelta nuotrauka.
Papildyta:
Savim geriau pasislykstek zuvusios moters amziu ir vaikus skaiciuodama.
Dar viena ubunte atsirado, kuri ignora uzdejus, bet skaito😂.</p></div></blockquote><p>Uz ka kreiptis i policija? Priekabiavima? Ir kas bus? Policininkai paklaustu kaip apsirengus buvai, tetutes galvom palinguotu, jog matyt provakavai. Ir tavo mokslai VDA baigti. Tu nesupranti, kad reiskia nuo vaikystes mokytis dailes, svajoti ir po to mesti viska del seno gasluno. </p><p>Siaip neseniai ciurlionio mokykloje mokinys nusizude. Kita mokine kreipesi i zurnalistus. Buvo straipsnis apie visiskai netinkama mokytoju elgesi. Zinai kas nutiko? NIEKO. O ta mokine, kuri snekejo, garantuoju labai stipriai atsieme. </p>

Bet visi viska zinojo, ania. Zinojo vadovybe, zinojo studentai. Tokia istaiga isvis reiktu uzdaryti, kur alkoholis laisvai vartojamas.
Gerai, policijoj nepadeda. Tada susirenka visos studentes ir varo i svietimo skyriu. Juk visi zino kad gaslybes vyksta, bet kazkodel gaslybem pasiduoda.
Bet tai tu pati rasei, kad merga turi psichologiniu problemu ir prievartos nera. Kad psichologiniu problemu turi tai aisku, nes du metus miega, po 8 prisimena. Prievartos nera, nes nori miegi nori ne.

Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 02 03, 13:56)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="71987210" data-time="1517658682"><div><p>Priekabiavimas ir atsidavimas kada visi zino kad muegama yra visiskai du skirtingi dalykai.
Dabar as ateinu i koki univera, ten tarp studentu sklando kalbos, kad kazkoks Antanas miega su studebtem. Tai as ir pasirenku( aisku jei prie manes lys) miegoti su tuo Antanu ar ne.</p></div></blockquote><p>Tu vel vel ir vel grizti prie moteru. Kodel? Kodel butina nagrineti ka jos dare, ko ne? Kam? Esme tame, kad toks zmogus negali dirbt su studentais. O kad tai vyko sitiek metu, tai nesuvokiama. Kodel tu nefokusuoji savo demesio i ta, kuris naudojosi savo padetimi? Tik i tas studentes visi komentarai. </p>

Tai kad tu nmatai ka as rasau reiskia. Eik dviejom dienom atgal ir skaityk mano komentus apie ta dieda.
Atsakyti

Bet visi viska zinojo, ania. Zinojo vadovybe, zinojo studentai. Tokia istaiga isvis reiktu uzdaryti, kur alkoholis laisvai vartojamas. Gerai, policijoj nepadeda. Tada susirenka visos studentes ir varo i svietimo skyriu. Juk visi zino kad gaslybes vyksta, bet kazkodel gaslybem pasiduoda. Bet tai tu pati rasei, kad merga turi psichologiniu problemu ir prievartos nera. Kad psichologiniu problemu turi tai aisku, nes du metus miega, po 8 prisimena. Prievartos nera, nes nori miegi nori ne. [b]Papildyta:[/b] Tai kad tu nmatai ka as rasau reiskia. Eik dviejom dienom atgal ir skaityk mano komentus apie ta dieda.
Visos studentes niekada neis. As pasakojau kaip turejom tragidka destytoja, kuri tyciodavosi. Siuliau eit. Buvau viena, kiti bijojo. Vergo mentalitetas. Pas mus vaikai, ypac, mergaites auklejamos paklusti. Ir beje, pora studenciu buvo nueje del priekabiavimo VDA. Rase kad is vadovybes kabineto isejo zliumbdamos.  Fizines prievartos nera, bet psichologine yra. Silpnam zmogui pakaks to. 

Ir tas faktas, kad visi zinojo tik pablogina situacija. Nes tai kaip ir norma, jei visi zino ir vistiek leidzia. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 03 vasario 2018 - 14:08
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 02 03, 14:07)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="71987217" data-time="1517659195"> Bet visi viska zinojo, ania. Zinojo vadovybe, zinojo studentai. Tokia istaiga isvis reiktu uzdaryti, kur alkoholis laisvai vartojamas. Gerai, policijoj nepadeda. Tada susirenka visos studentes ir varo i svietimo skyriu. Juk visi zino kad gaslybes vyksta, bet kazkodel gaslybem pasiduoda. Bet tai tu pati rasei, kad merga turi psichologiniu problemu ir prievartos nera. Kad psichologiniu problemu turi tai aisku, nes du metus miega, po 8 prisimena. Prievartos nera, nes nori miegi nori ne. Papildyta: Tai kad tu nmatai ka as rasau reiskia. Eik dviejom dienom atgal ir skaityk mano komentus apie ta dieda.</blockquote> Visos studentes niekada neis. As pasakojau kaip turejom tragidka destytoja, kuri tyciodavosi. Siuliau eit. Buvau viena, kiti bijojo. Vergo mentalitetas. Pas mus vaikai, ypac, mergaites auklejamos paklusti. Ir beje, pora studenciu buvo nueje del priekabiavimo VDA. Rase kad is vadovybes kabineto isejo zliumbdamos.  Fizines prievartos nera, bet psichologine yra. Silpnam zmogui pakaks to. 
<p>Ir tas faktas, kad visi zinojo tik pablogina situacija. Nes tai kaip ir norma, jei visi zino ir vistiek leidzia. </p>

O pas mus viena mergaite su kuno kulturos mokytoju miegodavo. Ir dar tokia pasikelusi vaiksciojo, kad ji su autoritetu miega.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 02 03, 14:07)
Pas mus vaikai, ypac, mergaites auklejamos paklusti.

Nu jau ne. As savo vaika auklejau pirmam niekada nelisti i jokius konfliktus, mustynes. Bet jei kazkas lenda - duot atgal.
Man tai mama i galva nekale " paklusti". Mociuciu neturejau, bet visokios antros eiles mociutes ir bobules aiskino kad " vyrams vieno reikia". Ir mokino neduoti biggrin.gif .
Atsakyti
Cambala, tau dar karta pakartosiu, VISI VDA tai zinojo, VISI. Pagalvok, kodel zmones turintys galias, itaka nieko nedare... Paskaityk vyru atsiminimus apie ta sunsnuki, ju neprievartavo fiziskai, bet prievartavo ju sielas. O tie vyrai rasantys dabar savo atsiminimus garsus, talentingi zmones...

Kodel tu manaisi, kad anuomet butu isiklausyta i mergaites, jei tu, cambala, atsakomybe permeti joms, o ne tam b....galviui.

Supranti, cambala, atejo laikai, kai zmones nebebijo prabilti apie prievartavimus, nes pradeda jausti visuomenes palaikyma, o ne atstumima, moralizavima-auka pati kalta. Va ta grotazymiu akcija juos islaisvino ir tikiuosi, tai isgelbes ateinancias kartas.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2018 02 03, 14:52)
Cambala, tau dar karta pakartosiu, VISI VDA tai zinojo, VISI. Pagalvok, kodel zmones turintys galias, itaka nieko nedare... Paskaityk vyru atsiminimus apie ta sunsnuki, ju neprievartavo fiziskai, bet prievartavo ju sielas. O tie vyrai rasantys dabar savo atsiminimus garsus, talentingi zmones...

Kodel tu manaisi, kad anuomet butu isiklausyta i mergaites, jei tu, cambala, atsakomybe permeti joms, o ne tam b....galviui.

Supranti, cambala, atejo laikai, kai zmones nebebijo prabilti apie prievartavimus, nes pradeda jausti visuomenes palaikyma, o ne atstumima, moralizavima-auka pati kalta. Va ta grotazymiu akcija juos islaisvino ir tikiuosi, tai isgelbes ateinancias kartas.

Bet sutikit, visa gyvenima buvo ir bus kurie kazko siekia( o ir pasiekia per lova). Ir labai sunku nuspresti kas kaltesnis. Nors dabar kaltu ir nereiktu ieskoti. Be abejo, man tokie seni nupezeliai yra slykstus, bet...
Nesvarbu. Aplamai man didesni siauba kelia tas VDA. Turetu aplamai atsistatydinti visa tuometine tos istaigos valdzia. Man visiskai nesuvokiama, kad alkoholis liejasi laisvai ne tik iskylose, bet ir pacioje toje istaigoje. Visi viska zino ir viskas yra norma. Ar tiems studentams irgi kazkas po prievarta alkoholi pila?
Atsakyti

10-15 metų atgal Gasiūnas buvo net labai fuckable vyras šiaip jau. Apie kokius "šlyksčius diedus" čia kalbat?

Atsakyti
Apie priekabiavimą - visi žinojo, bet nieko nedarė, galimai dėl to, jog nei viena auka apie tai neparašė vadovybei. O kai tik žinai, bet įrodymų, pasirašytų, nėra-rankos surištos, nieko negali padaryt - čia man taip aiškino studentų atstovybėje, mat pernai univere susidūriau ne su priekabiavimu, bet su vienos dėstytojos psichologiniu smurtu - kai suaugę žmonės yra muštruojami, žeminami, visaip išvadinami, suaugusios moterys davaromos iki ašarų. Kadangi nesu jaunuolė, kreipiausi į studentų atstovybę, į to skyriaus vadovybę - kaip manot, kiek studentų iš grupės prie to kreipimosi prisijungė? ogi nei vieno - jie tiesiog bijojo, nes neva reiks ir toliau čia mokytis. dalis tą dalyką, susimokėję už kreditus, išsilaikė kitur, dalis išvis paliko kitiems metams. Todėl man labai suprantamas nenoras brist į tą mėšlą.
Beje, aš išsikovojau, kad perėjau atsiskaitinėt pas kitą dėstytoją. Bet tai kiek tas nervų, streso kainavo, prisimint nesinori. Džiaugiuosi tik tuo, jog šiais m. ta dėst nebedirba, nepratęsė sutarties.
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2018 02 03, 17:51)
Bet sutikit, visa gyvenima buvo ir bus kurie kazko siekia( o ir pasiekia per lova). Ir labai sunku nuspresti kas kaltesnis. Nors dabar kaltu ir nereiktu ieskoti. Be abejo, man tokie seni nupezeliai yra slykstus, bet...
Nesvarbu. Aplamai man didesni siauba kelia tas VDA. Turetu aplamai atsistatydinti visa tuometine tos istaigos valdzia. Man visiskai nesuvokiama, kad alkoholis liejasi laisvai ne tik iskylose, bet ir pacioje toje istaigoje. Visi viska zino ir viskas yra norma. Ar tiems studentams irgi kazkas po prievarta alkoholi pila?

Cambala, koks kaltesnis? tos merginos galimai pačios išprovokavo kabinėjimąsį? o dėstytojas-neveiksnus, neatsilaikė? tokia kaltė? nes kitokios neįsivaizduoju..
Atsakyti
Jagelavičiūtė apie VDU dar prieš skandalą, nuo 20-os minutės:
https://www.youtube....h?v=IFDtYqD0zT4
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 03 vasario 2018 - 17:23
QUOTE(cambala @ 2018 02 03, 15:51)

O ka jos, tos mergaites pasieke? Jos buvo duchinamos tiek fisizkai, tiek moraliskai. Vyrai, ten besimoke vaikinai, raso ka? Kad buvo duchinami moraliskai. Ka jie pasieke is to duchinimo? Siuo atveju eina kalba ne apie pasiekimus, o apie degradacija. Metras-mokytojas visus gniuzde, menkino, kurie buvo individualybes, zude ju kurybini potenciala. O vaikai, negalejo tam nnieko priespastatyti. Visi zinojo, visi tylejo. Visiem buvo nusispjauti. Ir jokios karjeros tos mergaites nepasieke. Didzioji ju dalis, iseidavo nebaigusios mokslu, nes neatlaikydavo spaudimo, smerkimo. Negi manai, kad per tiek laiko neatsirado mergaiciu kurios kalbetu... Buvo ir ne viena, bet visos buvo nutildytos. VARNA VARNAI AKIES NEKIRS.
Atsakyti
Ar po to kas nors bandytų skųstis VDA vadovybei?

"Vilniaus dailės akademijos (VDA) Vilniaus fakulteto dekanas Česlovas Lukenskas originaliai pamokė prasižengusius studentus: pakabino skelbimą, kuriame pasiūlė „kilus agresijos, vėmimo ar myžimo priepuoliams“ išsilieti ant jo."

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...o.d?id=66056318

Atsakyti