Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

Pramigu pasaulyje kelias i zvaigzdes per lova. Taip ir cia. Jei nenori - visada galima pasakyti " ne"
Du metus " duoda" destytojui del geru pazymiu ir kad pamokytu tapybos subtilybiu, po 8 metu prisimena kad jai buvo slykstu. Aisku slykstu tokiai jaunai su senu diedu vartytis, bet jos niekas neprievartavo.
Mada turbut dabar tokia uzejo - visus jaunystes griekus i virsu kelt.

Duoda kas nors ar neduoda jam, cia ne esme. Vien bandyti « gauti » is studenciu yra neleistinas elgesys destytojui. Taskas. Jokio skirtumo sugule tos mergaites ar ne su juo. 

Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 02 03, 12:32)
Pramigu pasaulyje kelias i zvaigzdes per lova. Taip ir cia. Jei nenori - visada galima pasakyti " ne"
Du metus " duoda" destytojui del geru pazymiu ir kad pamokytu tapybos subtilybiu, po 8 metu prisimena kad jai buvo slykstu. Aisku slykstu tokiai jaunai su senu diedu vartytis, bet jos niekas neprievartavo.
Mada turbut dabar tokia uzejo - visus jaunystes griekus i virsu kelt.

Turbūt supainiojote savokas, ne "pramogų", bet "meno", nes reta kuri viešuomenėje besikiojanti persona turi VDA diplomą.

VDA problema ilgametė, dar nuo V. Gečo rektoriavimo laikų, tik tuomet buvo ne seksualinis priekabiavimas (t.y., jis buvo, bet, kiek žinau, ne iš Gečo pusės), o patyčios ir studentų terorizavimas. Menininkų bendruomenės viduje apie tai buvo kalbama, tik nebuvo einama į viešumą. O J. Gasiūnas tiesiog yra tos tradicijos tęsėjas.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 02 03, 11:04)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="71986916" data-time="1517646728"><div><p>Pramigu pasaulyje kelias i zvaigzdes per lova. Taip ir cia. Jei nenori - visada galima pasakyti " ne"
Mada turbut dabar tokia uzejo - visus jaunystes griekus i virsu kelt.</p></div></blockquote><p>Duoda kas nors ar neduoda jam, cia ne esme. Vien bandyti « gauti » is studenciu yra neleistinas elgesys destytojui. Taskas. Jokio skirtumo sugule tos mergaites ar ne su juo. </p>

Tai nusalintas nuo pareigu. Niekas ir nesako, kad timkamas elgesys.
Bet merginu elgesys ne ka prastesnis. Prievartos nera.

https://m.delfi.lt/a...php?id=77075263
O sita paskaicius, tai VDA isvis kazkokia irstva, kur visi tik geria ir slykstynes verda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 03 vasario 2018 - 11:23

Tai nusalintas nuo pareigu. Niekas ir nesako, kad timkamas elgesys.
Bet merginu elgesys ne ka prastesnis. Prievartos nera.

https://m.delfi.lt/a...php?id=77075263
O sita paskaicius, tai VDA isvis kazkokia irstva, kur visi tik geria ir slykstynes verda.

Yra prievarta, nes jis buvo katedros vedejas is nesutikusiu tyciodavosi ir zlugdydavo. As primenu, kad LT nera 15os dailes akademiju. Yra viena. Ir tapybos katedra viena. Tad norint tapti tapytoju arba mokaisi ten, arba varai i uzsieni, o tam reikia pinigu. Jei studentas baige daile ciurlionio menu mokykloje t.y. daile gyveno nuo 5os klases iki pat 12 ir jo gyvenimo svajone tapti tapytoju, tai tokiam zmogui bus labai sunku patekus i ta mesmale.

O siaip sutinku, kai paskaiciau visus straipsnius apie VDA tai plaukai piestu stojasi. 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 02 03, 12:31)
Yra prievarta, nes jis buvo katedros vedejas is nesutikusiu tyciodavosi ir zlugdydavo. As primenu, kad LT nera 15os dailes akademiju. Yra viena. Ir tapybos katedra viena. Tad norint tapti tapytoju arba mokaisi ten, arba varai i uzsieni, o tam reikia pinigu. Jei studentas baige daile ciurlionio menu mokykloje t.y. daile gyveno nuo 5os klases iki pat 12 ir jo gyvenimo svajone tapti tapytoju, tai tokiam zmogui bus labai sunku patekus i ta mesmale.</p><p>O siaip sutinku, kai paskaiciau visus straipsnius apie VDA tai plaukai piestu stojasi. </p>

Aš net neįsivaizdavau kad iki tiek gali būti nueita. Visur būdavao visais laikais to, visur merginos sukandusios dantis tylėdavo, bet neapsikentusios galėdavo išeidi. O iš VDU niekur nenueisi.
Ir šlykščiuosi moterimis, kurios drįsta teigti, kad merginos irgi kaltos. Šlykštu, kai taip kalba pačios būdamos moterimis, gerai kad vienai tokiai ignorą uždėjau, matau kai kas cituoja tik. Reikia tik džiaugtis, kad merginos prabilo. Gerbiu už tai jas.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 02 03, 11:31)
Yra prievarta, nes jis buvo katedros vedejas is nesutikusiu tyciodavosi ir zlugdydavo. As primenu, kad LT nera 15os dailes akademiju. Yra viena. Ir tapybos katedra viena. Tad norint tapti tapytoju arba mokaisi ten, arba varai i uzsieni, o tam reikia pinigu. Jei studentas baige daile ciurlionio menu mokykloje t.y. daile gyveno nuo 5os klases iki pat 12 ir jo gyvenimo svajone tapti tapytoju, tai tokiam zmogui bus labai sunku patekus i ta mesmale.</p><p>O siaip sutinku, kai paskaiciau visus straipsnius apie VDA tai plaukai piestu stojasi. </p>

O kas toms studentems trukde kreiptis i policija ( iskart), i vadovybe, galop svietimo ministerija ir pasakoti, kad jeigu neduos is ju bus tyciojamasi? Niekas netrukde. Du metus buna meiluze, kada kazka gauna, tai prisimena kaip buvo slykstu...
Kiek " divu" studenciu miega su diedeliais uz materialine parama. Ir aniem besinaudojantiem laikai ateis biggrin.gif .
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2018 02 03, 11:51)
Aš net neįsivaizdavau kad iki tiek gali būti nueita. Visur būdavao visais laikais to, visur merginos sukandusios dantis tylėdavo, bet neapsikentusios galėdavo išeidi. O iš VDU niekur nenueisi.
Ir šlykščiuosi moterimis, kurios drįsta teigti, kad merginos irgi kaltos. Šlykštu, kai taip kalba pačios būdamos moterimis, gerai kad vienai tokiai ignorą uždėjau, matau kai kas cituoja tik. Reikia tik džiaugtis, kad merginos prabilo. Gerbiu už tai jas.

Savim geriau pasislykstek zuvusios moters amziu ir vaikus skaiciuodama.
Dar viena ubunte atsirado, kuri ignora uzdejus, bet skaito😂.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 02 03, 11:02)
Gasiuno atveju problema ne tik priekabiavimas, bet ir ziaurus psichloginis smurtas pries studentus. Nzn ar skaitei naujausius liudijimus, bet ten tikrai kraupu.

Kraupumas ne tame. Kraupumas tame, kad VISI, tame tarpe ir VDA visa vadovybe TAI ZINOJO IR NIEKO NEDARE. O dabar vaidina nustebusius, nezinancius ir t.t.

Glumina ir tai, kad kai kurios koleges praleido proga patyleti.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 02 03, 13:58)
O kas toms studentems trukde kreiptis i policija ( iskart), i vadovybe, galop svietimo ministerija ir pasakoti, kad jeigu neduos is ju bus tyciojamasi? Niekas netrukde. Du metus buna meiluze, kada kazka gauna, tai prisimena kaip buvo slykstu...
Kiek " divu" studenciu miega su diedeliais uz materialine parama. Ir aniem besinaudojantiem laikai ateis biggrin.gif .

Sakote, į policiją? O dėl ko, jis juk jų neprievartavo. Kažkur buvo rašyta, kad kreipėsi į VDA vadovybę, bet be rezultatų. Pamenate, kokie buvo daugumos komentarai kai prabilo pirmosios dvi merginos (anonimiškai)? Jūs įsivaizduokit, kiek reikėtų drąsos jaunutėms mergaitėms kam nors pasisakyti, jei net pirmosios merginos išdrįso pasisakyti tik anonimiškai? Beje, aš pati net savo vyrui iki šiol nesu pasakojusi, kaip prie manęs kabinėdavosi jo mylimas ir gerbiamas kurso kuratorius/tapybos dėstytojas.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2018 02 03, 13:14)
Sakote, į policiją? O dėl ko, jis juk jų neprievartavo. Kažkur buvo rašyta, kad kreipėsi į VDA vadovybę, bet be rezultatų. Pamenate, kokie buvo daugumos komentarai kai prabilo pirmosios dvi merginos (anonimiškai)? Jūs įsivaizduokit, kiek reikėtų drąsos jaunutėms mergaitėms kam nors pasisakyti, jei net pirmosios merginos išdrįso pasisakyti tik anonimiškai? Beje, aš pati net savo vyrui iki šiol nesu pasakojusi, kaip prie manęs kabinėdavosi jo mylimas ir gerbiamas kurso kuratorius/tapybos dėstytojas.

Sakot neuztenka drasos pasakyti mamai, teciui, kartu nuvykti i svietimo ministerija ir isdestyti kas vyksta, bet uztenka drasos miegoti su senu diedu?
Tai flgal ir kreipesi i VDAvadovybe, qisku, kad be rezultatu, nes kaip skaitant to studento ispazinti, tai ten visi viska zinojo ir miegojimas bei alkoholis studijose visiems pasisakiusiems buvo norma... blink.gif
Bet jus greiciausiai atstumet ta priekabiautoja?
As asmeniskai geriau jau eisiu tualetu uz valgyma valyt, nei skesiuos del jazko tai pries senus, utakingus diedus. Juk kazko pasiekti ne tik miegojimu galima.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2018 02 03, 14:14)

Tai ji pati jas su žemėm maišė, Nesupras, nevarkit.
Baisiausia, kad tai buvo vieša paslaptis ir niekas nieko nedarė net po skundų. Merginos pasakoja, kad jos buvo įspėtos kokie jų dėstytojai... Visi žinojo. O šie naudojosi savo galia...
Patiko Povilionienė, labai pritariu jos mintims.
Aš savo tėvams iki šiol neišdrįsau pasakyti kaip prie manęs, gal 14-metės, priekabiavo vienas "garbus " šeimos žmogus, kaimynas, mano draugės tėvas. Man dar iki šiol šlykštu prisiminus kaip jis bandė mane liesti, tokia purvina jutausi po to. Gerai, kad greitai išsikraustėm ir tai buvo vienetinis atvejis. Man tada kažkodėl buvo gėda, gėda papasakoti tėvams. Nemanau, kad kas būtų patikėjęs. Užtat darbar atvirai su sūnumi, beveik 13-mečiu, galiu apie tokius dalykus šnekėtis. Ir jis žino, kad jei kas bandys prie jo nepadoriai liestis iš karto pasakytų man.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 03 vasario 2018 - 13:45

As irgi neisivaizdavau, kad taaaip blogai. Ir ne tik priekabiavimas ten, bet ir patycios plius alkoholizmas. Nieko sau aukstasis mokslas. 

Kiek " divu" studenciu miega su diedeliais uz materialine parama. Ir aniem besinaudojantiem laikai ateis biggrin.gif.
Papildyta:
Savim geriau pasislykstek zuvusios moters amziu ir vaikus skaiciuodama.
Dar viena ubunte atsirado, kuri ignora uzdejus, bet skaito😂.

Uz ka kreiptis i policija? Priekabiavima? Ir kas bus? Policininkai paklaustu kaip apsirengus buvai, tetutes galvom palinguotu, jog matyt provakavai. Ir tavo mokslai VDA baigti. Tu nesupranti, kad reiskia nuo vaikystes mokytis dailes, svajoti ir po to mesti viska del seno gasluno. 

Siaip neseniai ciurlionio mokykloje mokinys nusizude. Kita mokine kreipesi i zurnalistus. Buvo straipsnis apie visiskai netinkama mokytoju elgesi. Zinai kas nutiko? NIEKO. O ta mokine, kuri snekejo, garantuoju labai stipriai atsieme. 

Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2018 02 03, 13:32)
Tai ji pati jas su žemėm maišė, Nesupras, nevarkit.
Baisiausia, kad tai buvo vieša paslaptis ir niekas nieko nedarė net po skundų. Merginos pasakoja, kad jos buvo įspėtos kokie jų dėstytojai... Visi žinojo. O šie naudojosi savo galia...
Patiko Povilionienė, labai pritariu jos mintims.
Aš savo tėvams iki šiol neišdrįsau pasakyti kaip prie manęs, gal 14-metės, priekabiavo vienas "garbus " šeimos žmogus, kaimynas, mano draugės tėvas. Man dar iki šiol šlykštu prisiminus kaip jis bandė mane liesti, tokia purvina jutausi po to. Gerai, kad greitai išsikraustėm ir tai buvo vienetinis atvejis. Man tada kažkodėl buvo gėda, gėda papasakoti tėvams. Nemanau, kad kas būtų patikėjęs. Užtat darbar atvirai su sūnumi, beveik 13-mečiu, galiu apie tokius dalykus šnekėtis. Ir jis žino, kad jei kas bandys prie jo nepadoriai liestis iš karto pasakytų man.

Priekabiavimas ir atsidavimas kada visi zino kad muegama yra visiskai du skirtingi dalykai.
Dabar as ateinu i koki univera, ten tarp studentu sklando kalbos, kad kazkoks Antanas miega su studebtem. Tai as ir pasirenku( aisku jei prie manes lys) miegoti su tuo Antanu ar ne.
Atsakyti