Visos trys idėjos rodo, kad valstybėje didelės bėdos. Nėra vaizdo, kas ir kokie mes norim būt.
Pirmiausia - apie pačią idėją - atkreipkim dėmesį - net ne misiją ar strategiją, o tik idėją.. Kodėl idėja - mano galva, kad nuslėpt bejėgiškumą. Nes idėjos nepamatuosi, nenustatysi jai gairių, kad patikrint, nuo kokio taško atsispiriam, kada jau skaitosi, kad idėja įgyvendinama, ir kada jau įgyvendinta. Interpretacijai plati erdvė.
Pirmoji-apie mokytojus ir pagarbą. Idėja tarsi konstatuoja, kad dabar mokytojo profesija negerbiama. Tai kodėl to tiesiog nekonstatuot ir neišgvildent, kuo ta nepagarba pasireiškia ir ko reikia, kad jau būtų pagarba? Mano galva, pakalbėjus su mokytojais, ta nepagarba reiškiasi per nuolat kaitaliojamus reikalavimus, tikrinimus, perdėtą kontrolę, popierizmą, ir tik gale-per DU. Idėja šioje vietoje turėtų būti - diskusija su MOKYTOJAIS. Tarimasis ir konsultavmasis su jais, o ne pagarbos kažkokios.
Dėl būsto šeimoms - vėlgi. Būstas-pasekmė. O kodėl nekeliama idėja, ką daryt, kad tą būsta kiekviena šeima būtų įgali ĮSIGYTI PATI? (ir jei gilintis, tuomet-ar realu, kad vienoms šeimoms valstybė būstųs padės įsigyti, o kitos pačios suksis? Kuo skiriasi tos šeimos, apart to, kad vienos pajėgios įsigyt pačios, kitos-nepajėgios? Kas rezultate bus remiama, kam padedama? Ar ta pagalba dabar nevyksta, ir koks jos rezultatas? Žodžiu, klausimai ant klausimų, atsakymus sau aš turiu, todėl ta idėja nežavi, nes nieko ji nesprendžia).
Jei apibendrinant - mane nuvylė. Matau tik bombonkę liaudžiai. Neva mes su jumis tariamės.
O tas idėjas galima pavadint tik taktinias tikslais. Jokios jos ne idėjos, tikrąja prasme.
Idemiais tebejau vakar vykusi procesa, ir labai nuvyle rezlitatai.
Pritariu Vilneros mintim.
Manyciau, kad prioritetu galejo tapti ne vien pagarba mokytojui, o aplamai svietimui. Pradedant nuo darzeliu, baigiant universitetais. Siuo metu mokytojai neva negerbiami, o vaikai gerbiami? Aplamai ar mes mokame gerbti vienas kitus?
Sorry, bet ar mokytojai gerai atlieka savo darba, ar moko vaikus mokytis, dirbti. Juk mokymasis tai ne vien ziniu bagazas, tai daugiau individualus, mokymosi proseso metu isugdyti igudziai. Kiekvienais metais po egzaminu visi steni, kad rezultatai su kiekvienais metais prasteja. Kieno tai problema? Kas ensa uz taia tsakomybe?
Del pilietybes, tai isvis... Jau senai pribrendusi problema, kuria reikia realiai spresti. Reikia tik politines valios ir noro. Viskas. Ar tai galima pavadinti ideja?
Del trecios idejos, istiesu nesupratau kodel suplakta dvi skirtingos idejos i viena.
"Padėti jaunoms šeimos įsigyti būstus ir mažinti biurokratiją skaitmenizuojant valstybės paslaugas (ekonomika ir valstybės valdymas)."
Desros skaniau. Nes tarkiniai zarnoje ne tik kepa, bet ir verda kartu, tad skonis kitoks, nei kugelio.
Del pieno dar maciau diskusija, tai as sviezia kaimiska piena kasdien geriu, jeigu tik negeriu - skrandis pradeda streikuoti, rugstingumas kyla.
Del ingusio berniuko... pamaciusi nuotraukas is karto pasiurpau, kad prie pat namu tokia upe, o kiemas neaptvertas...
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...u.d?id=77075263
Džiugu, kad merginos prabilo, šaunuolės. Tokiem iškrypėliams ne vieta mokymo įstaigose.
Dar vienas:
https://www.delfi.lt...s.d?id=77072609
A. Černiausko teigimu, pirmakursis dar yra vaikas, tad nenuostabu, kad kai kurie jų kurį laiką nesuvokia, į kokią problemą įsivėlė pasirinkdami studijas J. Gasiūno globoje.„J. Gasiūnas – neblogas psichologas. Ir spekuliantas. Nebuvo kurso, kuriame jis ko nors nebūtų išpi*ęs. Tai būdavo daugiau negu akivaizdu. Nemačiau tiek išsigandusių akių ir moteriškų ašarų, kiek ten – senųjų akademijos rūmų trečiame aukšte.
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...u.d?id=77075263
Džiugu, kad merginos prabilo, šaunuolės. Tokiem iškrypėliams ne vieta mokymo įstaigose.
Dar vienas:
https://www.delfi.lt...s.d?id=77072609
Manai, įteisinti pilnametystę nuo 30 metų butų per daug radikalu? Nes pirmakursiai save dar vaikais laiko.
Prie ko čia tai? Kad ir prie trisdešimtmečio dėstytuvas priekabiautų- tai amoralu. O šiaip, mano akimis pirmakursiai tikrai dar vaikai, patekę į kitą aplinką, jie labai lengvai pažeidžiami. O tau gal norma kai tokie ištvirkėliai mokymo įstaigose dirba?
Prie ko čia tai? Kad ir prie trisdešimtmečio dėstytuvas priekabiautų- tai amoralu O šiaip, mano akimis pirmakursiai tikrai dar vaikai, patekę į kitą aplinką, jie labai lengvai pažeidžiami. O tau gal norma kai tokie ištvirkėliai mokymo įstaigose dirba?
Man nėra norma kai žmogus nuteisiamas tik bakstėlėjus į jį pirštu. Aš nežinau, ar jis ištvirkėlis ar ne. Man neužtenka to, kad kažkas taip sako. Teisinė valstybė neturėtų taip veikti.
Niekas cia nieko kol kas neteisia.
O islekti is darbo daug nereikia. Tokiam darbui yra kiti kriterijai. Butu koks siuksliavezys ar stalius - neturetu teises atleisti be rimtu irodymu, o cia destytojas- specifiniai reikalavimai.
Kavines padaveja, su kazkoku zenotu diedu permiegojo, atejo to zmona draskytis i kavine. Kavines sefas ja ir atleido, (pasiule iseiti graziuoju) sako man cia skandalu nereikia kavineje
Man irgi nėra norma kai žmogus nuteisiamas bakstelėjus pirštu. Bet čia kitas atvejis. Jie net nebus teisiami. Tai daugiau moraliniai dalykai. Ar tu kalbėtum jei to nebūtum patyrus? Vien prašnekti apie tai reikia daug drąsos. Ir kalba ne viena. Jie gali kreiptis dėl šmeižto. Taip, čia teisinė valstybė, ir jei jie teisūs, kreipsis.
Labai džiaugiuosi, kad merginos prakalba. Gal mūsų dukros, anūkės nepatirs to ką patyrė šios merginos. Dabar lengviau bus prabilti toms, prie kurių ateity bus priekabiaujama.
Du metus " duoda" destytojui del geru pazymiu ir kad pamokytu tapybos subtilybiu, po 8 metu prisimena kad jai buvo slykstu. Aisku slykstu tokiai jaunai su senu diedu vartytis, bet jos niekas neprievartavo.
Mada turbut dabar tokia uzejo - visus jaunystes griekus i virsu kelt.
Man nėra norma kai žmogus nuteisiamas tik bakstėlėjus į jį pirštu. Aš nežinau, ar jis ištvirkėlis ar ne. Man neužtenka to, kad kažkas taip sako. Teisinė valstybė neturėtų taip veikti.
o kuris nors nuteistas? Jokio teistumo niekas negavo. Ir liudijimu jau visa kruva. Pameciau skaiciu.
Man irgi nėra norma kai žmogus nuteisiamas bakstelėjus pirštu. Bet čia kitas atvejis. Jie net nebus teisiami. Tai daugiau moraliniai dalykai. Ar tu kalbėtum jei to nebūtum patyrus? Vien prašnekti apie tai reikia daug drąsos. Ir kalba ne viena. Jie gali kreiptis dėl šmeižto. Taip, čia teisinė valstybė, ir jei jie teisūs, kreipsis.
Labai džiaugiuosi, kad merginos prakalba. Gal mūsų dukros, anūkės nepatirs to ką patyrė šios merginos. Dabar lengviau bus prabilti toms, prie kurių ateity bus priekabiaujama.
Gasiuno atveju problema ne tik priekabiavimas, bet ir ziaurus psichloginis smurtas pries studentus. Nzn ar skaitei naujausius liudijimus, bet ten tikrai kraupu.