QUOTE(Ašaka @ 2018 01 30, 19:03)
1.Oi, o aš nauvuolė galvojau, kad veganai tai tikrai nuo senatvės miršta
O gal gyvena amžinai?
2.Močiutę įkalbėjott pieno prouktų atsisakyti, bet nesugebėjot (nepasivarginot) įkalbėt, kad su gydytoja nepasitarusi, vaistų nemestų gerti? Ar ne per didelę atsakomybę sau prisiimate?
1. tikrai naivuolė. veganai nėra sveikuoliai. veganu būnant galima ir labai netgi aptukusiu būti (aliejai, miltai, ryžiai, cukrus, visas veganikšas fast food'as - ohoho). ne į temą kalbame. čia net ne tam tema. ir žaliavalgiu galima būti labai nesveiku, ir visavalgiu, o vegetaru - tai išvis kalbos nėra (su tais pienais, ir pieno produktais, visur kišamais, ir dar plius jei jie dominuoja. mano draugė, tapus vegetare, priaugo 20kg, nes supratimo neturėjo, kad ne pienas(jogurtai, sūreliai, varškės) ir makaronai turi pagrindinę lėkštės ir skrandžio dalį užimti, mėsą išėmus)
sveika augalinė mityba (su daug žalumynų, sėklų, ankštinių, mažai arba beveik be aliejaus, druskos, be jokio dirbtnio cukraus) pagal Fuhrmaną, Gregerį ir kitus - nemaišykite.
2. nepasivarginot. nepasivarginot. ir vėl tas tonas. tarsi aš padariau kažką detramentaliai blogo, BLOGESNIO nei buvo iki tol. blogesnio už pačią gydytoją. tau reuzultatas nekalba pačiai už save? pastačiau močiutę ant kojų ir tapau blogietė. bam. vat taip tautos žmonės perskaito/priima geras žinias. jus išvis užveda kokios nors geros žinios, ar ne? nu nepasidomėjau, ne, dėl jos vartojamų vaistų, išlėkiau tada atgal, pieno produtų patariusi atsisakyt. man nė į galvą neatėjo kad a. manęs ta močiutė išvis klausys (nes manoji močiutė neklauso, pasirinkus mirtį ir skanų valgymą, vargsta). b. kad tai močiutei taip greit pagerės. c. kad jai, sveikatai pagerėjus, šaus į galvą pačiai susireguliuot vaistus.(kažką pasimažint).
p.s. atėjau pas ją prieš Kūčias ir post factum ir visą tą sužinojau. mano patarimas buvo duotas rugsėjo gale, apsilankiau pas ją prie kūčias. tuomet ir pasakiau močiutei: tai nueikit pas savo gydytoją, persižiūrėkit vaistus. o ji atsakė: neinu, nes man gerai.
ne, nesijaučiu, kad ėmiausi per daug atsakomybės. močiutė juda po namus, laipioja laiptais iš antro aukšto aukštyn žemyn, į parduotuves vaikšto.
įdomu, kas per atsakomybė pas gydytoją išvis.
o gal ir pati gydytoja, išvydus močiutę, pati sumanys iš savo raciono ištraukti pieną. pasukas įskaitant.
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2018 01 31, 07:57)
Tavo ta mociute gyvena ne del to, kad pieno jai liepei negert. Ji gyva, nes vartoja vaistus nuo kraujospudzio+ dar turbut artimuju neturi salia.
turi sūnų, ratukuose. priŽiūri savo paralyžuotą sūnų, tam turi turėti daug jėgos. tas sūnus - mano kurso draugas. su draugu viską kalbame. viską.
patenkInta?
ir vis tiek džaugsmo (tau) nėra?
nes aš tai džaugiuos. visi realūs žmonės aplink džiaugiamės.
QUOTE(cambala @ 2018 01 31, 07:57)
.
Ko tu tyli kai as tau rasau, kad vaika ant karves pieno uzauginau?
KARVĖS PIENAS STiPRUS ALERGENAS. RIMTAI. pvz, maniškis karvės pienui dar ir kaip alergiškas. nosis užsikemša iškart. nuėmiau pieną, pasibaigė visos "peršalimo" slogos, kur, žiūrėk, vaikai vis nosim patraukia.
bet gi kalbėta jau apie pieną. nusibodusi tema. vieniems nieko, organizmas dar toleruoja, o kiti vaikai - žiūrėk, tai beria, tai astma, tai sloga, tai vėl kas nors.
kalbėta apie pieną tai, kad jei vaikui "dar, dar", tebūnie "kaulams" (tarsi to kalcio NIEKUR KTUR NERASI, TIK PIENE
), tai šis svetimo žinduolio liaukų skystis absoliučiai nereikalingas
suaugusiam žmogui. vat mes ir kalbam dabar apie suaugusius, o ir ypač senolius. o ypatingai išvirintas, homogenizuotas, pasterizuotas, maximinis pienas. offtopic šia tema.