Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(given444 @ 2018 01 31, 08:51)
kodėl laurai? prie ko čia iškart laurai?kai lietuvia save pliekia - tai gerai, o pasidžiaugt taip r neišmokom - tautos bruožas?
natūralus džiaugsmas. ne, didelis džiaugsmas. pasidžiaugimas tiesiog. nes moterškė negyveno, taip sakant. nes jai "normalu" tokiam amžiuj buvo negyventi. suprask, senatvė. ir ji pati tuo įtikėjo, šiuo mitu.
ir taip, aš labai džiaugiausi. ne kad pasididžiuot prieš gydytoją. bet dėl to, kad moteriškė funkcionuot pradėjo, ir kad faktai yra faktai - nu nereikia tos laktozės suaugusiam žmogui, nereikia.
ir natūralus pyktis - dėl mirtin per anksti nurašomų žmonų. "dėl senatvės", mat.

Tavo ta mociute gyvena ne del to, kad pieno jai liepei negert. Ji gyva, nes vartoja vaistus nuo kraujospudzio+ dar turbut artimuju neturi salia. Va nuejai, paplepejai, iteigei jai apie " pieno zala", ta save irgi iteige ir gyvena laiminga. Realiai pienas tai ne prie ko biggrin.gif .

Ko tu tyli kai as tau rasau, kad vaika ant karves pieno uzauginau?
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2018 01 30, 19:03)
1.Oi, o aš nauvuolė galvojau, kad veganai tai tikrai nuo senatvės miršta smile.gif O gal gyvena amžinai?

2.Močiutę įkalbėjott pieno prouktų atsisakyti, bet nesugebėjot (nepasivarginot) įkalbėt, kad su gydytoja nepasitarusi, vaistų nemestų gerti? Ar ne per didelę atsakomybę sau prisiimate?

1. tikrai naivuolė. veganai nėra sveikuoliai. veganu būnant galima ir labai netgi aptukusiu būti (aliejai, miltai, ryžiai, cukrus, visas veganikšas fast food'as - ohoho). ne į temą kalbame. čia net ne tam tema. ir žaliavalgiu galima būti labai nesveiku, ir visavalgiu, o vegetaru - tai išvis kalbos nėra (su tais pienais, ir pieno produktais, visur kišamais, ir dar plius jei jie dominuoja. mano draugė, tapus vegetare, priaugo 20kg, nes supratimo neturėjo, kad ne pienas(jogurtai, sūreliai, varškės) ir makaronai turi pagrindinę lėkštės ir skrandžio dalį užimti, mėsą išėmus)
sveika augalinė mityba (su daug žalumynų, sėklų, ankštinių, mažai arba beveik be aliejaus, druskos, be jokio dirbtnio cukraus) pagal Fuhrmaną, Gregerį ir kitus - nemaišykite.

2. nepasivarginot. nepasivarginot. ir vėl tas tonas. tarsi aš padariau kažką detramentaliai blogo, BLOGESNIO nei buvo iki tol. blogesnio už pačią gydytoją. tau reuzultatas nekalba pačiai už save? pastačiau močiutę ant kojų ir tapau blogietė. bam. vat taip tautos žmonės perskaito/priima geras žinias. jus išvis užveda kokios nors geros žinios, ar ne? nu nepasidomėjau, ne, dėl jos vartojamų vaistų, išlėkiau tada atgal, pieno produtų patariusi atsisakyt. man nė į galvą neatėjo kad a. manęs ta močiutė išvis klausys (nes manoji močiutė neklauso, pasirinkus mirtį ir skanų valgymą, vargsta). b. kad tai močiutei taip greit pagerės. c. kad jai, sveikatai pagerėjus, šaus į galvą pačiai susireguliuot vaistus.(kažką pasimažint).
p.s. atėjau pas ją prieš Kūčias ir post factum ir visą tą sužinojau. mano patarimas buvo duotas rugsėjo gale, apsilankiau pas ją prie kūčias. tuomet ir pasakiau močiutei: tai nueikit pas savo gydytoją, persižiūrėkit vaistus. o ji atsakė: neinu, nes man gerai.
ne, nesijaučiu, kad ėmiausi per daug atsakomybės. močiutė juda po namus, laipioja laiptais iš antro aukšto aukštyn žemyn, į parduotuves vaikšto.
įdomu, kas per atsakomybė pas gydytoją išvis.
o gal ir pati gydytoja, išvydus močiutę, pati sumanys iš savo raciono ištraukti pieną. pasukas įskaitant.

Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2018 01 31, 07:57)
Tavo ta mociute gyvena ne del to, kad pieno jai liepei negert. Ji gyva, nes vartoja vaistus nuo kraujospudzio+ dar turbut artimuju neturi salia.

turi sūnų, ratukuose. priŽiūri savo paralyžuotą sūnų, tam turi turėti daug jėgos. tas sūnus - mano kurso draugas. su draugu viską kalbame. viską.
patenkInta?
ir vis tiek džaugsmo (tau) nėra?
nes aš tai džaugiuos. visi realūs žmonės aplink džiaugiamės.

QUOTE(cambala @ 2018 01 31, 07:57)
.

Ko tu tyli kai as tau rasau, kad vaika ant karves pieno uzauginau?

KARVĖS PIENAS STiPRUS ALERGENAS. RIMTAI. pvz, maniškis karvės pienui dar ir kaip alergiškas. nosis užsikemša iškart. nuėmiau pieną, pasibaigė visos "peršalimo" slogos, kur, žiūrėk, vaikai vis nosim patraukia.
bet gi kalbėta jau apie pieną. nusibodusi tema. vieniems nieko, organizmas dar toleruoja, o kiti vaikai - žiūrėk, tai beria, tai astma, tai sloga, tai vėl kas nors.

kalbėta apie pieną tai, kad jei vaikui "dar, dar", tebūnie "kaulams" (tarsi to kalcio NIEKUR KTUR NERASI, TIK PIENE ax.gif ), tai šis svetimo žinduolio liaukų skystis absoliučiai nereikalingas suaugusiam žmogui. vat mes ir kalbam dabar apie suaugusius, o ir ypač senolius. o ypatingai išvirintas, homogenizuotas, pasterizuotas, maximinis pienas. offtopic šia tema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 31 sausio 2018 - 09:18
Aš tai nemanau, kad reiktų neigti galimą mitybos pakeitimo įtaką žmogaus (aptariamu atveju - "močiutės") sveikatai ir savijautai. Gali būti, kad iš tiesų žmogui netiko tam tikra produktų grupė ir jų atsisakius ji jaučiasi geriau. O kodėl gi ne? Gal tik savavališkas vaistų atsisakymas man atrodo lengvabūdiškas veiksmas, nes gali atnešti nenumatytas neigiamas pasekmes. Tai šitoj vietoj tikrai sakyčiau protingiau nueiti pas gydytojus, pasidaryti išsamius tyrimus ir adaptuoti vartojamus vaistus pagal pasikeitusią sveikatos būklę, o ne pačiam spręsti, kurios čia tabletės nebegersiu. Ir jei tai būtų mano mama ar močiutė, aš tikrai neatstočiau tol, kol vaistų dozės būtų pakoreguotos pagal organizmo poreikius, o ne pagyvenusio žmogaus fantazijas. "Gerai jaučiuosi" - ne argumentas. Po pusmečio gali nebesijausti, jei vaistų proporcijos ir jų vartojimas bus nesąmoningas.

Vienintelis, kas man nepatinka "sveikos" mitybos šalininkų postuose yra tai, kad jie visiems tas pačias taisykles nori taikyti. Jei jau vienam netinka pienas, tai ir visiems jis būtinai netinka. Jei vienas be mėsos virš 100 metų išgyveno, tai visiems mėsos reikia atsisakyti. Lyg nebūtų pavyzdžių aplinkui, kur ir mėsą valgantys, ir pieno produktus vartojantys daugiau nei 100 metų gyventų. Veganai irgi miršta šiaip. Kiek man teko girdėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 31 sausio 2018 - 09:19
Kai man sako, kad pienas nesveika, tai as girdziu, kad cappuccino kava yra blogai, su kuo nenoriu sutikti
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2018 01 31, 09:10)
gydytoja, išvydus močiutę, pati sumanys iš savo raciono ištraukti pieną. pasukas įskaitant.

Papildyta:

turi sūnų, ratukuose. priŽiūri savo paralyžuotą sūnų, tam turi turėti daug jėgos. tas sūnus - mano kurso draugas. su draugu viską kalbame. viską.
patenkInta?
ir vis tiek džaugsmo (tau) nėra?
nes aš tai džaugiuos. visi realūs žmonės aplink džiaugiamės.

Gal kazkam organizmas ir netoleruoja laktozes, imk paskaityk straipsni
https://www.15min.lt...-1030-610509?v3
Tau kazka sako docento vardas? Man tai sako, kad zmogus mokesi, dirba, praktika begaline.

Nu va, ir sakau, kad neturi tavo mociute salia vaiku, kurie ja gali pasirupinti. Uztat tokioj jos liudnoj situacijoj tu kaip " nusvitimas" jai atrodai. Pienas ne prie ko, jei jos organizmas ji toleruoja. Jei mociute pieno produktu atsisakys - kaulai greiciau prades retet.
O siaip sveikatos ir stiprybes tavo tai mociutei 4u.gif .
Atsakyti
cambala, jei tave ar tavo mamą/artimuosius dar varginis, kokie negalavimai, mano patarimas tau (ir jums visosm) toks pat: pabandykit susilaikyt nuo pieno produktų. bet visų. įskaitant kefyrą, pasukas, fermentinius sūrius.
viskas. baigiu.
aš tikrai nieko neketinu čia sistemingai mokyt, kai žmonės piestu stoja, jei jiems gerai, kaip yra.
man tik nepatinka, kai užeinu po kiek laiko (nes tiek laiko čia kasdien mirkt neturiu tam), ir randu dar senus nuplėkusius kaltinimus, įrodinėjmus, kad mano močiutei nuo to DAR BLOGIAU, kad aš viską padariau dar BLOGIAU, kai relaiai žmogus vaikšto, gyvena, džiaugiasi.
nebūkit cirko klounais.
o šiaip aš irgi žmogus, pavargstu kažką aiškint (net jei manęs ir paprašo.)
(kas kukliai tyliai yra atėję, paprašę manęs, pasikalbėjom, pakeitė mitybą, nė vienas nesigailėjo, numetė svorio, rašiau jau apie savo iš reanimacijos prikeltą (ir svarbiausia - ten nebesugrįžusį) tėvą.
o šiaip aš irgi sveiko proto egoistė, jei žmonės neklauso, na ir gerai. ir neklausykit čia manęs. jei jums gerai su sveikata, tai ok. vat tai močiutei nebuvo gerai, tai pasiūliau, bet vėlgi, įpratusi prie tokių (panašių kaip jūsų) reakcijų, (kad žmonės pradžioje reaguoja maištu), nemaniau, kad ta močiutė manęs paklausys. bet ko jai neklauyt tokiam amžiuj. ar ji turėjo ką prarast?
paklausė ir gyvena. suprantat, gyvent norėjo, o ne egzistuot.
kaip ten kažkas pasakė, kiekvienas žmogus turi teisę į mirtį ir susinaikinimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 31 sausio 2018 - 09:27
QUOTE(given444 @ 2018 01 31, 09:16)
tai šis svetimo žinduolio liaukų skystis absoliučiai nereikalingas suaugusiam žmogui. vat mes ir kalbam dabar apie suaugusius, o ir ypač senolius. o ypatingai išvirintas, homogenizuotas, pasterizuotas, maximinis pienas. offtopic šia tema.

Tau nereikalingas, tu netoleruoji, tavo vaikas alergiskas - negerk, nevartokit.
Mano organizmas toleruoja, man skanu, as gerai jauciuosi, kodel tureciau klausytis tavo paistalu?
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2018 01 31, 08:51)
kodėl laurai? prie ko čia iškart laurai?kai lietuvia save pliekia - tai gerai, o pasidžiaugt taip r neišmokom - tautos bruožas?
natūralus džiaugsmas. ne, didelis džiaugsmas. pasidžiaugimas tiesiog. nes moterškė negyveno, taip sakant. nes jai "normalu" tokiam amžiuj buvo negyventi. suprask, senatvė. ir ji pati tuo įtikėjo, šiuo mitu.
ir taip, aš labai džiaugiausi. ne kad pasididžiuot prieš gydytoją. bet dėl to, kad moteriškė funkcionuot pradėjo, ir kad faktai yra faktai - nu nereikia tos laktozės suaugusiam žmogui, nereikia.
ir natūralus pyktis - dėl mirtin per anksti nurašomų žmonų. "dėl senatvės", mat.

Sakai jau uzpatentavai butent lietuviams budingas zmonijai ydas?

Kas tau darosi Given444?
...................

Tau dar karta prasysiu. Atsakingi zmones ne tik sokineja ant vienos kojos, jie dar ir ATSAKINGAI MASTO. Ypac tie, kurie nukarsino, ar siuo metu karsina senjora. Ligu atsiradima itakoja ne vien mityba, bet ir genetika.
Man gi mityba vartojant dirbtinus papildus, kuriuos gamina ta pati medikamentus gaminanti pramone, pastovus stovejimas pas gydytojus iskaigoje ir t.t. sekant kaip seteriui savo sveikatos pokycius, nera norma. Pati panasiai gyvenu, zinoma del kitokios priezasties, bet tokio gyvenimo savo vaikui, ar kitiems zmonems nepalinkeciau.

Mano mamai 87,5 metu. Pieno negeria mazdaug nuo 1960 metu. Ir as tame nematau jokios euforijos, tai ELEMENTARUS JOS PASIRINKIMAS. Bet sveikatos problemas turi ir va taip graziai sensta, kriosta. Ir numirs, nesveika kaip ridikelis. Kaip ir visi MIRTINGI ZMONES. VAistus vartoja nuo spaudimo, nuo sirdies nepakankamumo. Turi sutrikima -
skrandzio refliuksa, ne todel, kad blogai maitinasi, o del senatves jos raumenys nusilpo, reiketu operacinio isikisimo, bet mano mama nenori. Taigi, ne visi senatviniai procesai yra itakoti neva blogos mitybos. Ne visi vaistus vartojantys senojorai yra apsileide.

As asmeniskai buciau labai nepatenkinta, jei moteriske is sono, itikejusi savo nusvitimu, pradetu gydyti mano mama. aciu dievui, ji dar neprarado kritinio mastymo sugebejimu, tad ja itakoti ir manipuliuoti sudetinga, nes jos protas astrus kaip skalpelis.

Todel dar karta, apeliuoju i ATSAKINGUMA. Senjorai ne eksperimentine medziaga, o gyvi zmones.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 31 sausio 2018 - 09:56
QUOTE(given444 @ 2018 01 31, 09:25)
cambala, jei tave ar tavo mamą/artimuosius dar varginis, kokie negalavimai, mano patarimas tau (ir jums visosm) toks pat: pabandykit susilaikyt nuo pieno produktų. bet visų. įskaitant kefyrą, pasukas, fermentinius sūrius.
viskas. baigiu.
aš tikrai nieko neketinu čia sistemingai mokyt, kai žmonės piestu stoja, jei jiems gerai, kaip yra.
man tik nepatinka, kai užeinu po kiek laiko (nes tiek laiko čia kasdien mirkt neturiu tam), ir randu dar senus nuplėkusius kaltinimus, įrodinėjmus, kad mano močiutei nuo to DAR BLOGIAU, kad aš viską padariau dar BLOGIAU, kai relaiai žmogus vaikšto, gyvena, džiaugiasi.
nebūkit cirko klounais.
o šiaip aš irgi žmogus, pavargstu kažką aiškint (net jei manęs ir paprašo.)
(kas kukliai tyliai yra atėję, paprašę manęs, pasikalbėjom, pakeitė mitybą, nė vienas nesigailėjo, numetė svorio, rašiau jau apie savo iš reanimacijos prikeltą (ir svarbiausia - ten nebesugrįžusį) tėvą.
o šiaip aš irgi sveiko proto egoistė, jei žmonės neklauso, na ir gerai. ir neklausykit čia manęs. jei jums gerai su sveikata, tai ok. vat tai močiutei nebuvo gerai, tai pasiūliau, bet vėlgi, įpratusi prie tokių (panašių kaip jūsų) reakcijų, (kad žmonės pradžioje reaguoja maištu), nemaniau, kad ta močiutė manęs paklausys. bet ko jai neklauyt tokiam amžiuj. ar ji turėjo ką prarast?
paklausė ir gyvena. suprantat, gyvent norėjo, o ne egzistuot.
kaip ten kažkas pasakė, kiekvienas žmogus turi teisę į mirtį ir susinaikinimą.

Aciu uz patarimus, bet as zinok turiu savo nuomone ir man docentu, mokslo daktaru zinios autoritetingesnes. O dar visokie tyrimai ir medicinos naujoves.
Apie tavo mociute tau buvo sakoma, kad nebandyk ikalbet jos nutraukt vaistus nuo kraujospudzio. Nes kraujospudzio su pieno nutraukimu nesunormalizuosi.
Zinai, kai th rasei apie savo teva, kad ji isgelbejot, jis lyg 20 kg svorio numete, tai reiskias pries tai ne taip maitinosi. Nes numest 20 kg cia tikrai nemazai, reiskia turejo antsvori. Gal pries tai valge rytais desras, per piet karkas, vakare vedarus su spirgom. Cia tik kaip pavyzdys. Va ir susirgo. O zmones, kurie seka ka valgo, sveikai, subalansuotai maitinasi, juda, sportuoja - na neta pas juos antsvorio.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2018 01 31, 10:16)

2. nepasivarginot. nepasivarginot. ir vėl tas tonas. tarsi aš padariau kažką detramentaliai blogo, BLOGESNIO nei buvo iki tol.  blogesnio už pačią gydytoją. tau reuzultatas nekalba pačiai už save? pastačiau močiutę ant kojų ir tapau blogietė. bam. vat taip tautos žmonės perskaito/priima geras žinias. jus išvis užveda kokios nors geros žinios, ar ne? nu nepasidomėjau, ne, dėl jos vartojamų vaistų, išlėkiau tada atgal, pieno produtų patariusi atsisakyt. man nė į galvą neatėjo kad a. manęs ta močiutė išvis klausys (nes manoji močiutė neklauso, pasirinkus mirtį ir skanų valgymą, vargsta). b. kad tai močiutei taip greit pagerės. c. kad jai, sveikatai pagerėjus, šaus į galvą pačiai susireguliuot vaistus.(kažką pasimažint).
p.s. atėjau pas ją prieš Kūčias ir post factum ir visą tą sužinojau. mano patarimas buvo duotas rugsėjo gale, apsilankiau pas ją prie kūčias. tuomet ir pasakiau močiutei: tai nueikit pas savo gydytoją, persižiūrėkit vaistus. o ji atsakė: neinu, nes man gerai.
ne, nesijaučiu, kad ėmiausi per daug atsakomybės. močiutė  juda po namus, laipioja laiptais iš antro aukšto aukštyn žemyn, į parduotuves vaikšto.
įdomu, kas per atsakomybė pas gydytoją išvis.
o gal ir pati gydytoja,  išvydus močiutę, pati sumanys iš savo raciono ištraukti pieną.

Matai kame esme, kad tu tik daug isteriskai pliurpi, bet nenesi JOKIOS atsakomybes uz savo veiksmus. Kai tuo tarpu gydytojai reikalavimu begale. Vien pasakymas - ne, nepasidomejau del jos vartojamu vaistu, rodo kad tu be atsakomybes. Pasirodo nei zinai nuo ko vartojo, nei kiek, nei ka, bet dziaugiesi, kad sumazino. Tokiam amziuje daug letiniu ligu. Is karto nieko neatsitiks. Bet tu gi neprisiimsi atsakomybes jei po metu sutriks rimtai sveikata mociutes? Net neabejoju, kad apkaltinsi gydytoja.
Atsakyti
Oi blt, trukt už vadžių vėl iš pradžių. Gal pamenat, kas sakė, kad daugiau nei kojos į forumą nekels? Apgailėtina
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2018 01 31, 09:16)
KARVĖS PIENAS STiPRUS ALERGENAS. RIMTAI.

riesutai dar. populiariausias alergenas. bet veganai valgo ir nesuka galvos, kad kazkas alergiskas, ar ne? Dar kvieciai, sezamai, citrusiniai vaisiai unsure.gif

Zinai, as dziaugiuosi uz ta tavo bobule, tik tas pagerejimas nebutinai nuo pieno nuemimo atsitiko. gal ir nuo pieno, gal nuo vaistu poveikio. pazistamam irgi buvo spaudimas labai uzkiles, gere gere vaistus, susinormalizavo spaudimas, dabar geria kas antra diena po tablete. pieno nenueme biggrin.gif bet vaistu vartoja dvigubai maziau. jei butu piena nuemes, butu galiam sakyt, kad va pienas kraujospudi nueme? o dabar kas nueme? beje, jei pienas kraujospudi nuiminetu, man tuomet pienas butinas kaip vaistas, nes as su labai pazemintu kraujospudziu 4u.gif
Atsakyti