Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 23, 14:41)
Pagalba lietuviskai ir jums realybe kaimuose...

https://www.tv3.lt/n...ino-tukstancius?

kad ne jie, o valstybė ir taip tuos vaikus išlaikė, ir patys iš vaikų pinigų gyveno, ir trali vali darėsi. Tai tokia ir pagalba...
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 23, 14:41)
Pagalba lietuviskai ir jums realybe kaimuose...

https://www.tv3.lt/n...ino-tukstancius?

Jie alkoholikai ir pasalpiniai. 1000 eur jiems nerealu, o vaiku net 4!
Nematau priezasciu grazint. Tegu judina siknas ir eina dirbt.
Papildyta:
QUOTE(mjforever @ 2020 02 23, 15:54)
kad ne jie, o valstybė ir taip tuos vaikus išlaikė, ir patys iš vaikų pinigų gyveno, ir trali vali darėsi. Tai tokia ir pagalba...

Butent. Motina pasalpa eme, o tevas atsitiktinius darbus dirbo, neabejotinai nei mokesciai moketi, nei kas.
Atsakyti

Įdomus pokalbis apie knygas. Įsiterpsiu. 

Silva Rerum labai patiko. Perskaičiau visas, įspūdinga. 

Pagalvojau, koks gi trejetukas iš praėjusių metų man buvo įspūdingiausias? Jeigu iš lietuvių, tai praėjusiais metais smagiausia pažintis su Antanu Šileika "Basakojis bingo pranešėjas". Jeigu gerai atmintis atgamina, tai ta knyga laimėjo kažkokį apdovanojimą Lietuvoje. Sąraše turiu ir kitas jo knygas, greičiausiai skaitysiu anglų kalba. Amazon apie jį atsiliepimai labai geri.

Iš užsienio autorių, labiausiai sukrėtusi, kritusi į širdį knyga Hiro Arikawa "The travelling cat chronicles". Neįtikėtinai šilta, nuostabi, įdomi, jaudinanti istorija. Deja, tik anglų kalba. Lietuviškai nėra. 

Na, ir trečioji jau gan daug kam pažįstama, nes tai ne pirma knyga. Yra ir lietuviškai. Bet man tai buvo pirmoji pažintis su šia airių rašytoja ir šią istoriją rekomenduoju. Labai įtraukia, labai įdomi. Man atrodo aš net kvėpuoti nustodavau, kai ją skaičiau. Tai būtų Liz Nugent "Išnarplioti Oliverį". 

Atsakyti
Praeitą mėnesį perskaičiau Romo Treinio Dziedą. Superinė knyga, vieną knygą jis tik parašė, bet jausmas, kad brandinta visą gyvenimą.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 02 23, 14:14)
Na,taip, matosi žmonės rimti ūkininkai gyvena.Vaikučius myli.Juokas pro ašaras.

bet namai tai tvarkingi, tikrai nesitikėjau tokių fotkių. Ir lovos visai normalios. Ne tokiose sąlygose dar užauga. Tai tada iš pusės Lietuvos atimti reikia, nesąžininga, kad tik iš jų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 02 23, 16:26)
bet namai tai tvarkingi, tikrai nesitikėjau tokių fotkių. Ir lovos visai normalios. Ne tokiose sąlygose dar užauga. Tai tada iš pusės Lietuvos atimti reikia, nesąžininga, kad tik iš jų rolleyes.gif

Na ir kas, kad tvarkingi?

„Mes – alkoholikai, nors šiandien nebegeriame nė lašo. Užtektų, kaip žmonės sako – kamštį nuo butelio pauostyti ir vėl atkristume."

Chroniai.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 23, 15:52)
Jie alkoholikai ir pasalpiniai. 1000 eur jiems nerealu, o vaiku net 4!

Skaiciau, kad vaiku 7. Trys pirmi jau atimti ir ivaikinti, o sie jau trecia ar ketvirta karta paimami...
Jei tai tiesa, nieko keisto, kad nebeatiduoda. Kiek galima tuos vaikus tampyt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žu žu: 23 vasario 2020 - 17:08
Bet kodėl tokia neteisybė, visokie prasilakėliai vaikus šaudo kaip iš patrankos, o padorūs žmonės susilaukt negali, pvz "radistas" Nainys su žmona. Vaikų kaip nėr taip nėr
Atsakyti
QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 02 23, 17:03)
Na ir kas, kad tvarkingi?

„Mes – alkoholikai, nors šiandien nebegeriame nė lašo. Užtektų, kaip žmonės sako – kamštį nuo butelio pauostyti ir vėl atkristume."

Chroniai.

Veidukai šaukte šaukua, kaip liuobė ir greičiausiai vėl liuobs.
Atsakyti
Prasiejau ir as siandien per muge, knyga tik viena parsinesiau, uztat prisiklausiau pristatymu, pokalbiu ax.gif
Ar tik man taip atrodo, kad labai daug to kico is serijos "uzdirbk milijona", "kaip pasiekti sekme" ir tt g.gif

Keistas idomus dalykas, beveik visos knygos mano bibliotekelej melynos ir baltos spalvos. Taip graziai sudereje nugareles biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 23 vasario 2020 - 18:50
Aciu uz knyga "KAIP VANDUO SOKOLADUI". Norejosi paskaityti kazko lengvo ir nesunkaus turinio. Tai puikiai tiko, skaitosi tikrai labai lengvai, sugaisau gera pusdieni.
Man labiausiai isimintinos ir patikusios knygos:
Paul Kalanithi "Ikvepti tyla"
Henry Thomas Marsh "Do No Harm: Stories of Life, Death and Brain Surgery"
Adam Key „ Dabar tau skaudes"
Haruki Murakami "The Wind-Up Bird Chronicle"
Orhan Kemal "El Kızı"
Paskutiniu metu tiesiog ,,ryju" Azijos literatura. Idomu skaityti apie istorija, ziaurius paprocius, moteru padeti, teises, ziauru poziuri i moteris. Knygos sukreciancios, sujaudino iki sielos gelmiu.
Souad "Sudeginta gyva"
Betty Mahmoody "Tik su dukra"
Khaled Hosseini "Tukstantis sauliu skaisciu", patiko ir "Begantis paskui aitvara",
"Sorajos M. uzmetymas akmenimis"

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 02 23, 16:26)

Atkreipk dėmesį į kiemą.Nuosavas namas kaime,matosi žemės aplinkui yra ir jokio šiltnamio, daržo, nei vištos bevaikščiojančios nesimato.Tai iš ko jie gyvena, jei ne iš pašalpų?Elementarūs tinginiai, ir tiek žinių.Neturi darbo ir pinigų, nesidaryk vaikių kelių eilių apie pečių.
Atsakyti