Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 02 22, 11:30)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Žu žu" data-cid="72614316" data-time="1582357410"> vakar knygu mugej buvau. O zmoniu zmoniu... bet smagu man ten. Ka skaitot? Man pernai metu isimintiniausios Vytauto V. Lansbergio “Zalciu karaliene” ir Taros Westover “Apsviestoji”. Abi labai rekomenduoju. Dar ”Cernobilio malda” ir tas mini serialas apie Cernobili</blockquote>
<p>Nezinojau, kad V.V. Landsbergis suaugusiems raso. Man jo knygos vaikams labai patinka. </p>

Ji paaugliams. Bet paemiau pavartyt, nes vaikui uzduota buvo perskaityt (mokytoja kiekvienais metais uzduoda skaityti knygas, nominuotas paaugliu metu knygai), ir uzsikabinau 😁 beje, ir vaikams patiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 02 22, 08:19)
Bulkutė, bulka yra nevartotini žodžiai, svetimybės,rusicizmai. Vartotini bandelė,bandutė, banda, batonas,pyragas.Jei mūsų tarpe yra lituanistų, gal paaiškintų išsamiau.

Ji labai megdavo zodelius " ciut ciut". Yra rasius apie teva kariski.
Vieno nesuprantu kodel jai reikia neigti kad turi rusisku saknu.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 02 22, 13:54)
 Nezinau. Dar man beprotiskai patikusi knyga - Tarytum vanduo sokoladui (kakavai). Labai rekomenduoju visoms. smile.gif </p>

Nuostabi knyga ir filmas. smile.gif

Labai patiko ,,Ana, Hana ir Johana", dar ,,Šimto metų istorija'', dar Deverilų šeimos saga, jos 3 dalys.
Patiko daugybė knygų, nes labai daug skaitau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 22 vasario 2020 - 14:33

Nuostabi knyga ir filmas. smile.gif

Labai patiko ,,Ana, Hana ir Johana", dar ,,Šimto metų istorija'', dar Deverilų šeimos saga, jos 3 dalys.
Patiko daugybė knygų, nes labai daug skaitau.

Nemaciau filmo, reikes paziureti siandien.  :wub: 

O kaip jums Silva Rerum? 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 02 22, 15:36)
Nemaciau filmo, reikes paziureti siandien.  wub.gif </p><p>O kaip jums Silva Rerum? </p>

Filmas labai senas. Mačiau seniai, labai patiko Tita.
Sąžiningai I dalį Silva Rerum prarijau su pasimėgavimu, II irgi, o paskui pradėjau III ir .....sustojau. Gal ne tuo laiku paėmiau, gal ne ta nuotaika buvo, bet taip ir palikau. Kažkada ateis laikas ir perskaitysiu. Bet noriu mėgautis, nes skaitymas man didžiulis malonumas, o ne tik užsidėti pliusą, kad skaičiau.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 02 22, 14:36)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Aimeja" data-cid="72614518" data-time="1582374705"><div><p>Nuostabi knyga ir filmas. vartotojo įkelta nuotrauka

Patiko daugybė knygų, nes labai daug skaitau.</p></div></blockquote><p>Nemaciau filmo, reikes paziureti siandien.  wub.gif </p><p>O kaip jums Silva Rerum? </p>

Dievinu. Prarijau visus tomus.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 02 22, 14:36)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Aimeja" data-cid="72614518" data-time="1582374705"><div><p>Nuostabi knyga ir filmas. vartotojo įkelta nuotrauka

Patiko daugybė knygų, nes labai daug skaitau.</p></div></blockquote><p>Nemaciau filmo, reikes paziureti siandien.  wub.gif </p><p>O kaip jums Silva Rerum? </p>

As irgi perskaiciau tik dvi dalis. Toliau neskaiciau ne del to, kad nepatiko, bet laukiau kol visas dalis parasys, kad vel nuo pirmos pradeciau. Skaitau daug, tad tas knygas, kurios turi testinuma, stengiuos visas is eiles suskaityt, nes uzsimirsta siuzetai, personazai. Tik va laiko vis pritruksta tom silva rerum. Bet tikiuos vasara prisesiu prie ju 😁
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žu žu: 22 vasario 2020 - 15:16
Vakar marti prisipirko knygu, ju tarpe Tapino ir Valinskienes knyga, nezinau, nezinau... Na nupirko visos perskaitysime. Kas skaitete? Verta grieko?

Knyga
Atsakyti
QUOTE(Žu žu @ 2020 02 22, 14:22)
Ji paaugliams. Bet paemiau pavartyt, nes vaikui uzduota buvo perskaityt (mokytoja kiekvienais metais uzduoda skaityti knygas, nominuotas paaugliu metu knygai), ir uzsikabinau 😁 beje, ir vaikams patiko  4u.gif

O Rudnosiukas berods suaugusiems?. Na arba visiems, kaip kad Mazasis Princas.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2020 02 22, 16:44)
Vakar marti prisipirko knygu, ju tarpe Tapino ir Valinskienes knyga, nezinau, nezinau... Na nupirko visos perskaitysime. Kas skaitete? Verta grieko?

Knyga

Man tai keistai taip, jie abu, gal meiluziai kokie buvo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 02 22, 12:28)
Mano proseneliai lenkiskai kalbejo. Ir naudodavo daug ju zodziu buityje. Mociute megsta iki siol sakyti “daleiskim”

Priesdelis "da" ar ne is rusu? Dadeti, daeiti, damusti, dabaigti.
Atsakyti
Andarokas(undarokas pas mus sako) tai naminis sijonas, o krome pirktas tai spadnyčia.
Nebemoku aš savo tarmės.Labai stengiausi lietuviška bendrine kalba kalbėti,kad Vilniuje nesijuoktų ir kaimiete nevadintų.
Čia mano tarmė, jei kam įdomu.Net aš kai kurių žodžių nesuprantu, nesu girdėjusi.
http://udiena.lt/pro...472-paraic-nama
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 22 vasario 2020 - 17:31
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 02 22, 14:54)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Montekrista.back" data-cid="72614436" data-time="1582368111"><div><p>O gal filmas yra sukurtas? Nes pradėjau skaityt ir nepaleidžia jausmas, kad filmas galėtų puikus išeiti</p></div></blockquote><p> Nezinau. Dar man beprotiskai patikusi knyga - Tarytum vanduo sokoladui (kakavai). Labai rekomenduoju visoms. smile.gif </p>

Gal Kaip vanduo šokoladui? Silva Rerum nereali. Visi tomai. Ko gero geriausia ką skaičiau. Dabar laukiu Petro imperatorės tęsinio. Vytauto V. Landsbergio kaip asmenybės nevirškinu, bet jei sakot kad knyga gera, reiks pabandyti perlipti per save ax.gif
Papildyta:
Dabar skaitau M. Obamos Mano istorija. Dar tik 100 pusl perskaičiau, bet kol kas nesuprantu, kodėl ji taip graibstoma.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2020 02 22, 18:08)
. Vytauto V. Landsbergio kaip asmenybės nevirškinu, bet jei sakot kad knyga gera, reiks pabandyti perlipti per save ax.gif

O kodel nevirskini? Ar turi galvoj senaji Vytauta? Nes rasytojas -jo sunus, Gabrieliaus tetis smile.gif
Knyga apie partizanus, t.y. Partizano zmona.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2020 02 22, 18:13)
Dabar skaitau M. Obamos Mano istorija. Dar tik 100 pusl perskaičiau, bet kol kas nesuprantu, kodėl ji taip graibstoma.

Sitos as turbut ir 100 psl neistraukiau. Meciau, gaila laiko pasidare biggrin.gif
Atsakyti