Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(cambala @ 2020 02 21, 15:28)
Kai tevo pussesere sovietmeciu atvaziuodavo is tuometines Vakaru Vokietijos, apsisdovo inturisto viesbutyje Lietuva( dabartinis Brazauskienes ar jos sunaus prie cup). Lb skanus maistas, pasijausdavai lyg kokiam uzsieni.Tada pirma karta paragavau patiekala " Baravykai". Kepta bulve staciom ir ant jos mesos gabas, padazas, daug darzoviu is sono.
Ir aplamai kultura kitokia nei sovietinio viesbucio dvasios - ta teta per pusrycius restorane paliko savo gyvates odos rankine su pinigais. Susigriebe tik po poros valandu. Ir nuejus atgavo is padavejo. Pabandyk tu Sovietmeciu kazkur kazka palikt...Aciudiev dabar mumyse kultura issivyste - zmobes skelbia fb rastus daiktus, dalinasi.
Bet vargsai tie uzsienio turistai buvo sekami - viesbucio kambary buvo pasiklausimo iranga, kalbetis kazka tokio tik ne kambary. Tos tetos tevai buvo palaidoti ne Vilniuj, tai jie slapta nakti vaziuodavo i savo gimtojo miestelio kapus...

Kai "Lietuvą" atidarė, visas personalas, įskaitant kambarines, buvo VU užsienio kalbų katedrų absolventai. Mano laikais jau buvo tik pora paskyrimų į "Lietuvą", bet visi žinojo, kam tos vietos skirtos, taip ir paaiškėjo, kas mūsų kurse buvo "tie".

QUOTE(Moonte @ 2020 02 21, 14:00)
Del majonezo gamybos. As pati valgau tik namie gaminta. Sovietiniais laikais, nebuvo toks jau didelis aliejaus pasirinkimas, smirdantis nerafinuotas saulegrazu, viskas. Siuo metu tik toki naudoju, man patinka raugintu kospustu salotos su nerafinuotu aliejumi, pomidoru, agurku salotos ir t.t.

Majonezui gi naudoju tik alyvuogiu.

Beje, tarybiniais laikais ir garstyciu, ko reiktu i klasikinio majonezo recepta, reikejo "pazvejoti", ne visada buvo.

Mama ir močiutė gamindavo, net ir su smirdinčiu aliejumi, rusiškomis garstyčiomis buvo skaniau, nei prieš šventes "pajuokose" ganamas majonezas "Provansal"
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2020 02 21, 16:13)

2. Ištekėjau, kai dar Brežnevas buvo gyvas smile.gif

Skaitau cia visokias Lietuvos patriotes ir stebiuosi is kur tokiu kvailu zmoniu atsiranda. Bet dabar prisiminiau epizoda...
Kai mire Breznevas - tada as dirbau, buvau pas klienta namuose. Tai buvo pagyvenusi pensininke. Lietuve. Ji pradejo verkti ir pasake:
"Dabar bus karas, nes Breznevas juk taip uz taika kovojo"

Visuomet pilna kvaliu tikinciu propoganda, sklinda legendos kas buvo kai mire Stalinas, kiek isprotejo ar buvo sutrypti gedinciose miniose.

Po to rode laidotuves... ir ten vienu tarpu atrdoe taip, kad leido Brezneva i duobe ir paleido virve pries gala... tegu krenta...
vakare kai kartojo, tai jau tas epizodas buvo iskirptas. Tai buvo kalbu darbuose...
Papildyta:
Iki Lietuvos atidarymo, Inturisto viesbutis buvo tas prie Gelezinkelio stoties
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 02 21, 15:41)
Kas jaucia nostalgija svietiniams restoranams ir kavinems.
Siaip filmas, yra savos rusies agitacinis, bet vargiai kas po agitacijos pasikeite. Situacja is esmes isliko mazai pakitusi. Tiesa, Lietuvoje buvo geriau.

Дайте жалобную книгу

Sorry, filmas rusu kalba.

O mokyklose valgykloj kaip slykstu buvo, fui. Na ispirkdavo tevai pusrycius ir pietus, reikedavo valgyt. Stalai ir kedes nuvalyti su riebaluotu smirdanciu skuduru, sakutes ir saukstai aliumininiai, nors ir plauti, bet riebaluoti...
Jau vyresnesese klasese isidedavau sumustiniu, obuoliu.
Dar atsimenu to sovietmecio parduotuves - eiles, mesa kazkuriuo momentu ar tai nuo 16 ar tai nuo 17 val pardavinedavo, po darbo mama eilej stovedavo del vistos. Nuo musiu nuo lubu nuleistos lipnios juostos, aplipusios musem...Karoliniskese tokia didesne parde, berods Jupiteris( arba kazkas panasaus) didziausia erdve lentynu ir ten tik vienos rusies kukuruzai.
Mandarinus ismesdavo pries naujus. "Maroco" juodi lipdukai buvo kazkas tokio, kad visi kazkur juos klijuodavo...Jei vasara ismesdavo bananu - eile buvo kilometras. Su arbuzais irgi pan.
Ir as kalbu ne apie pokario laikus, o ka prisimenu pries 40 metu.
Graz3sniu liemenuku( su neriniais) ismesdavo po blatu, mamos darbovietej kombinukus ( su neriniais) atnesdavo parduot po blatu...
Ir dar kazkas zavisi sobietmeciu... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2020 02 21, 16:31)
Mama ir močiutė gamindavo, net ir su smirdinčiu aliejumi, rusiškomis garstyčiomis buvo skaniau, nei prieš šventes "pajuokose" ganamas majonezas "Provansal"

O kiek tam nerafinuotam aliejuje nuosedu buvo, per kokius keturis pirstus tai tikrai.
Gerai pagalvojus, ka gali zinoti, gal koki ten kombizhyra jie dedavo i ta majoneza.

Karta buvau pakviesta i kiemo drauges gimimo diena. Saip esu bjauri, esu jautri kvapams ir skoniui, o ir namie, mama mane mokino ragaunant maista, atspeti jo sudeti. Cia toks zaidimas budavo, dabar gi jis labai pravercia. Tai va, valgau as ten kotletus, na kakoks keistas poskonis burnoje, nusaukite mane, slysktokas, nebuvau dar ragavusi...

Veliau, vasara, vel buvau uzejusi, jos sesuo kepe blynus, Déjà vu, kad ta kvapa kazkur uzuodziau. Ziuriu, o gi pakelis kazkokiu riebalu, pamenu ant jo ibanginukas su M raide vietoj dantu-nosies, uzrasyta "kombizhyr", uf kokia bjaurastis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 21 vasario 2020 - 16:52
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 21, 16:36)
Skaitau cia visokias Lietuvos patriotes ir stebiuosi is kur tokiu kvailu zmoniu atsiranda. Bet dabar prisiminiau epizoda...
Kai mire Breznevas - tada as dirbau, buvau pas klienta namuose. Tai buvo pagyvenusi pensininke. Lietuve. Ji pradejo verkti ir pasake:
"Dabar bus karas, nes Breznevas juk taip uz taika kovojo"

Visuomet pilna kvaliu tikinciu propoganda, sklinda legendos kas buvo kai mire Stalinas, kiek isprotejo ar buvo sutrypti gedinciose miniose.

Po to rode laidotuves... ir ten vienu tarpu atrdoe taip, kad leido Brezneva i duobe ir paleido virve pries gala... tegu krenta...
vakare kai kartojo, tai jau tas epizodas buvo iskirptas. Tai buvo kalbu darbuose...
Papildyta:

As tai dziaugiaus, kada mire tas Breznevas. Buvau pradinuke, nereikejo eiti i mokykla kelias dienas.
P.s. aisku as dziaugiaus ne uz tai, kad kazkas mire. Brezneva tuomet pazinojau kaip nerangu stovinti dede su baisiais antakiais.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 21, 16:36)

Oi, nepadejai kabuciu, ne taip supratau posta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 21 vasario 2020 - 16:53
QUOTE(cambala @ 2020 02 21, 16:49)
As tai dziaugiaus, kada mire tas Breznevas. Buvau pradinuke, nereikejo eiti i mokykla kelias dienas.
P.s. aisku as dziaugiaus ne uz tai, kad kazkas mire. Brezneva tuomet pazinojau kaip nerangu stovinti dede su baisiais antakiais.

Pasiseke, mums rekejo per pamokas sedeti ir ziureti TV, tai yra klausystis muzikos. Per pertraukas, visi ant pirstu galiuku, o jau valgygloje negalejo sauskteliu skambteleti. O per tiesiogine transliacija, kuria rode mus visus suvare i aktu sale.

Dabar, gerai pagalvojus, musu mokykloje buvo karinio parengimo mokytos, toks KGB-eshnikas. Galimai visa mokytoju kolektyva buvo uzterorizaves, tad visi kaip S. KOrejoje turejome liuuuuuudeti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 21 vasario 2020 - 16:57
QUOTE(Moonte @ 2020 02 21, 16:56)
Pasiseke, mums rekejo per pamokas sedeti ir ziureti TV, tai yra klausystis muzikos. Per pertraukas, visi ant pirstu galiuku, o jau valgygloje negalejo sauskteliu skambteleti. O per tiesiogine transliacija, kuria rode mus visus suvare i aktu sale.

Dabar, gerai pagalvojus, musu mokykloje buvo karinio parengimo mokytos, toks KGB-eshnikas. Galimai visa mokytoju kolektyva buvo uzterorizaves, tad visi kaip S. KOrejoje turejome liuuuuuudeti.

Tikrai, kad pasiseke.
Bet taip pagalvojus, koks buvo baisus rezimas, kad vaikams tokiu budu " plauti smegenis"...
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 02 21, 16:56)

Matau iki dabar tas mustras, liaupsinti tevynes, veikia. Kaune tokiu nesamoniu nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 21, 17:08)
Matau iki dabar tas mustras, liaupsinti tevynes, veikia. Kaune tokiu nesamoniu nebuvo.

Nabageli, meile tevam, vaikam, tevynei, normaliem zmonems yra duotybe, nes si meile yra BESALYGINE. Nes myli ne uz kazka, o todel, kad yra. Tai neismustruojama, su tuo gimstama.

Na o tau nabageli, neduota pazinti meiles jausmo, net sau, branguciui. Mustruok tave, nemustraves. Esi toks dvasios klipata ir tiek. As jau net nesistebiu.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 02 21, 17:15)
Nabageli, meile tevam, vaikam, tevynei, normaliem zmonems yra duotybe, nes si meile yra BESALYGINE.

Man SSSR niekada nebuvo Tevyne, tai ir neismokau mylet.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 21, 17:18)

Tu aplamai neturi meiles tevynei...

Jei ja turetum, tau neateitu i galva ja tapatinti su SSSR, ar dar bala kuo.
Eilini karta parodei savo sielos luosuma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 21 vasario 2020 - 17:47
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 21, 17:18)

Tu metai uodega.
Ko vaziavai i Maskvos olimpiada? Juk rasei, jog galvojai, kad ismes dificitu.
Anksciau rasei, kad Maskvoj kazkokiu zirneliu su boba nepasidalinai.
Vnz tu buvai spekuliantas ir tiek
Atsakyti