QUOTE(cambala @ 2020 02 21, 15:28)
Kai tevo pussesere sovietmeciu atvaziuodavo is tuometines Vakaru Vokietijos, apsisdovo inturisto viesbutyje Lietuva( dabartinis Brazauskienes ar jos sunaus prie cup). Lb skanus maistas, pasijausdavai lyg kokiam uzsieni.Tada pirma karta paragavau patiekala " Baravykai". Kepta bulve staciom ir ant jos mesos gabas, padazas, daug darzoviu is sono.
Ir aplamai kultura kitokia nei sovietinio viesbucio dvasios - ta teta per pusrycius restorane paliko savo gyvates odos rankine su pinigais. Susigriebe tik po poros valandu. Ir nuejus atgavo is padavejo. Pabandyk tu Sovietmeciu kazkur kazka palikt...Aciudiev dabar mumyse kultura issivyste - zmobes skelbia fb rastus daiktus, dalinasi.
Bet vargsai tie uzsienio turistai buvo sekami - viesbucio kambary buvo pasiklausimo iranga, kalbetis kazka tokio tik ne kambary. Tos tetos tevai buvo palaidoti ne Vilniuj, tai jie slapta nakti vaziuodavo i savo gimtojo miestelio kapus...
Ir aplamai kultura kitokia nei sovietinio viesbucio dvasios - ta teta per pusrycius restorane paliko savo gyvates odos rankine su pinigais. Susigriebe tik po poros valandu. Ir nuejus atgavo is padavejo. Pabandyk tu Sovietmeciu kazkur kazka palikt...Aciudiev dabar mumyse kultura issivyste - zmobes skelbia fb rastus daiktus, dalinasi.
Bet vargsai tie uzsienio turistai buvo sekami - viesbucio kambary buvo pasiklausimo iranga, kalbetis kazka tokio tik ne kambary. Tos tetos tevai buvo palaidoti ne Vilniuj, tai jie slapta nakti vaziuodavo i savo gimtojo miestelio kapus...
Kai "Lietuvą" atidarė, visas personalas, įskaitant kambarines, buvo VU užsienio kalbų katedrų absolventai. Mano laikais jau buvo tik pora paskyrimų į "Lietuvą", bet visi žinojo, kam tos vietos skirtos, taip ir paaiškėjo, kas mūsų kurse buvo "tie".
QUOTE(Moonte @ 2020 02 21, 14:00)
Del majonezo gamybos. As pati valgau tik namie gaminta. Sovietiniais laikais, nebuvo toks jau didelis aliejaus pasirinkimas, smirdantis nerafinuotas saulegrazu, viskas. Siuo metu tik toki naudoju, man patinka raugintu kospustu salotos su nerafinuotu aliejumi, pomidoru, agurku salotos ir t.t.
Majonezui gi naudoju tik alyvuogiu.
Beje, tarybiniais laikais ir garstyciu, ko reiktu i klasikinio majonezo recepta, reikejo "pazvejoti", ne visada buvo.
Majonezui gi naudoju tik alyvuogiu.
Beje, tarybiniais laikais ir garstyciu, ko reiktu i klasikinio majonezo recepta, reikejo "pazvejoti", ne visada buvo.
Mama ir močiutė gamindavo, net ir su smirdinčiu aliejumi, rusiškomis garstyčiomis buvo skaniau, nei prieš šventes "pajuokose" ganamas majonezas "Provansal"