Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 21, 14:04)
Tai pasirodo ne kažką toj Airijoj irgi, kad ant restorano neuždirba žmonės. O tu Lietuvą peiki.  unsure.gif  biggrin.gif

Geras pastebėjimas. Nemato, kaip pati sau eilinį kartą į kojas šaudo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 02 21, 15:30)
Kijevo kotletai būna skanūs Congres viešbuty, bet šiaip ne mano patiekalas.
Kai galiu rinktis-midijos su bulvytėm, oi kaip mėgstu.

Tikriausiai belguose jas valgot? Kai tik būnu Vilniuj visad stengiamės apsilankyti tenai. Skanu labai, didžioji porcija apie 9 eur berods kainuoja, sunkiai įveikiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 21 vasario 2020 - 14:21
QUOTE(Maja Di @ 2020 02 21, 14:20)
Tikriausiai belguose jas valgot? Kai tik būnu Vilniuj visad stengiamės apsilankyti tenai. Skanu labai, didžioji porcija  apie 9 eur berods kainuoja, sunkiai įveikiu...

Buvau belguose, bet seniai, dabar Selfish bistro Vilniaus g., bet ten brangiau, kaip suprantu. Užsukit, įvertinkit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 21, 13:03)
Airiijoje yra pietus (lunch) kavinese, pubuose, viesbuciuose baruose, restoranuose, tiekiami ivairiai ir ivairiom kainom, kai uzsisakai is menu, kai eini su padeklu ir sakai ko nori, tau ideda, kaip valgyklose pas mus budavo, kiek pamenu. Musu darbe yra kavinuke, principu,kad ateini su padeklu ir tau kazka ideda ar padaro,  dalis valgo, dalis atsinesa kazka is namu, atsinesa ivairu maista, kazkas vis agyvenima vien sumustinius, kazkas normalu main course i indelius, kazkas atsinesa pirktinius pusfabrikacius, pasisildo. Turim maza virtuvele yra mikrobanges kelios, arbatinukas,.
Pavalgyti musu kavinukeje kazkur 5 e pvz kokia paukstiena su salotom ar beef stew, sriuba 2.50-3 e, as kartais perku koki panini be mesos kainuoja 2-3 e, su mesa brangiau aisku butu. salotu iv lekste panasiai, labai idomiu cia pridaro.

Lt tas pats, kainos panasios, yra didesniu ir mazesniu priklausomai nuo vietos.
Darbuose jau turbut sunkiai rastum kur nera virdulio ir mikrobanges, kitur dar ir kitokiu pribumbasu yra.
O is namu kas nesasi, tai nebutinai sumustinius, ir nebutinai del vargo. Vieni sveikai maitinasi, gal meta svori, kiti dar ir rimciau sportuoja, arba veganai vegetarai, arba tiesiog nusistate pries kaviniu maista kaip Monteverte.
Jeigu atsinesi, tai gali pavalgyt per 15 min ir turet laisva laika. O jei iseit, tai kol nueini, lauki, grizt reik. Ner valandos.

Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 21, 13:28)
Pabreztinai vartoja kelis ismoktus angliskus zodzius, apsirenges iseiginiais treningais.

Gana taikliai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 21 vasario 2020 - 14:28
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 21, 13:29)


Kijevo kotletai tai buvo  restorano standartinis patvirtintas patiekalas, nes jei zinot, retoranuose negalejo kepti ka sugalvoje, reikejo, kad patiekalas butu patvirtintam sarase

Kai tevo pussesere sovietmeciu atvaziuodavo is tuometines Vakaru Vokietijos, apsisdovo inturisto viesbutyje Lietuva( dabartinis Brazauskienes ar jos sunaus prie cup). Lb skanus maistas, pasijausdavai lyg kokiam uzsieni.Tada pirma karta paragavau patiekala " Baravykai". Kepta bulve staciom ir ant jos mesos gabas, padazas, daug darzoviu is sono.
Ir aplamai kultura kitokia nei sovietinio viesbucio dvasios - ta teta per pusrycius restorane paliko savo gyvates odos rankine su pinigais. Susigriebe tik po poros valandu. Ir nuejus atgavo is padavejo. Pabandyk tu Sovietmeciu kazkur kazka palikt...Aciudiev dabar mumyse kultura issivyste - zmobes skelbia fb rastus daiktus, dalinasi.
Bet vargsai tie uzsienio turistai buvo sekami - viesbucio kambary buvo pasiklausimo iranga, kalbetis kazka tokio tik ne kambary. Tos tetos tevai buvo palaidoti ne Vilniuj, tai jie slapta nakti vaziuodavo i savo gimtojo miestelio kapus...
Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2020 02 21, 13:41)
Dabar irgi dauguma restoranu "obscepitai".
Tai ir pirkit ersketus is tvenkiniu po 5€  smile.gif
Rasem apie restoranu kainas. Anksciau ersketas restorane kainavo 3 RUB. Dabar mokejau netoli 30€.

Teisybes delei paminek, kokios kitu patiekalu kainos, ar panasios, ar cia tik ersketas brangus , nes ersketas? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 21, 15:30)
Teisybes delei paminek, kokios kitu patiekalu kainos, ar panasios, ar cia tik ersketas brangus , nes ersketas?  rolleyes.gif

oi, nezinau, neprisimenu smile.gif
kotletai gal 70 *kapeiku*, Kijevo kotletai 1RU. smile.gif
Gali pati pasidometi, pilna straipsniu
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 02 21, 14:19)
As paskutiniu metu majoneza keiciu i graikiska joguta. Imaisau citrinos sulciu, kanapiu ar alyvuogiu aliejaus, prieskoniu.

dariau uzvakar, skanus gavosi
https://www.sezonine...kadu-majonezas/
Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2020 02 21, 15:01)
1. O kam kankinotes ir valgete kasdien restoranuose?
2. kodel tylejote, nereagavote? Gal kokios nevalos dirbo, reikejo skustis.


1. O tai kur valgyti komandiruotėse? Kavinėse, valgyklose būdavo dar blogiau, o pusfabrikačių parduotuvių buvo labai mažai, tik keletas per visą Vilniaus miestelį. Na, nebent darytis sumuštinius su tefteliais ar "šuns džiaugsmų" ar dar kokiu brudu. Bet Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje dar palyginus buvo neblogai, o kiek teko sovietmečiu būti Rusijoje, nors ir valgydavome išimtinai restoranuose, kaskart vis sugebėdavau apsinuodyti. Lietuvoje to nebuvo (arba beveik nebuvo)

2. smile.gif)))))))))) Kam sužiiminėti beprasmišku darbu? Jei prisimenate tuos laikus, visur matomose vietose kabojo "skundų ir pageidavimų knygos", tik jos budavo išimtinai tuščios.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 21, 14:29)

Kijevo kotletai tai buvo  restorano standartinis patvirtintas patiekalas, nes jei zinot, retoranuose negalejo kepti ka sugalvoje, reikejo, kad patiekalas butu patvirtintam sarase

o dabar gali?
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2020 02 21, 15:37)
1. O tai kur valgyti komandiruotėse?

Nezinau... as i mokykla zingsniavau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uarda: 21 vasario 2020 - 14:41
QUOTE(uarda @ 2020 02 21, 14:01)
O kam kankinotes ir valgete kasdien restoranuose?
kodel tylejote, nereagavote? Gal kokios nevalos dirbo, reikejo skustis.


Vaiku buvau. O mano mamyte, karjeriste buvo, isgalejo kiekviena diena maitintis restorane.
Zalobnaja knyga, buvo storut storutele, teko ne karta stebeti, zmones i ja rasancius skundus, del aptarnavimo, maisto kokybes. Rase, rase, o situacija nekito... Paradoksas.

QUOTE(uarda @ 2020 02 21, 14:04)
Kokie dar gurmanai smile.gif
kur jau mums iki jusu-tikru skonio gurmanu, taip jusu megiamu  kebabu, majonezu, dirbtinai veistu ir auginamu lasisu, ersketu, saltibarsciu it t.t..


Medam, Jus kaip matau esate rasytoja, bet ne skaitytoja. Nes as juk aiskiai parasiau, kad didumoje maitinuosi namie, nes megstu zinoti ka dedu i burna. Na, jei jau, sugriesiju svetur, tai tik tai, ka pagamino aukstos klases kulinarai, gerbiantys savo darba ir varda.

Siaip, as esu kaimiete, valganti tai ka uzsiauginau pati, tame tarpe ir upetakius, placiakakcius, amurus ir t.t. visa tai kas uzaugo musu sodybos prude.

O kebabais, kaip ir Kijevo kotletais lai matinasi tie, kam jie patinka. Bet tikrai, tai nera kazkas ypatingo, kuo galima butu lyginti ausktos kulinarijos-gastronomijos pasiekimus.
Atsakyti