Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(Moonte @ 2020 02 21, 13:00)
Del majonezo gamybos. As pati valgau tik namie gaminta. Sovietiniais laikais, nebuvo toks jau didelis aliejaus pasirinkimas, smirdantis nerafinuotas saulegrazu, viskas. Siuo metu tik toki naudoju, man patinka raugintu kospustu salotos su nerafinuotu aliejumi, pomidoru, agurku salotos ir t.t.

Majonezui gi naudoju tik alyvuogiu.

Beje, tarybiniais laikais ir garstyciu, ko reiktu i klasikinio majonezo recepta, reikejo "pazvejoti", ne visada buvo.

As paskutiniu metu majoneza keiciu i graikiska joguta. Imaisau citrinos sulciu, kanapiu ar alyvuogiu aliejaus, prieskoniu.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 02 21, 13:15)
Aš va galvoju, mano laikais (nu tais, geraisiais vaikystės metais smile.gif) gimtadieniui skirti tiek pinigų, kiek skiriama dabar vaikams atrodytų utopija smile.gif


Prie ko cia pinigai? Reikia ziuret ka gali uz juos nupirkti... O gal nukliai atsvesti gimtadieni, o tuos pinigus sauniai praleisti prie progos savo malonumui... Nebent kazkieno hobis yra "sventimai"
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 02 21, 13:19)
As paskutiniu metu majoneza keiciu i graikiska joguta. Imaisau citrinos sulciu, kanapiu ar alyvuogiu aliejaus, prieskoniu.


As irgi, dar krienu isimetu. Bet kartais uzsinori majonezo.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 21, 13:17)
Na nzn... Man slykstus tie miestai, nezinau ko ten vaikscioti. Sakysim Londonas, na apejai tas izimybes ir daugiau slykstu ten buti... Olandijos miestai turi zavesio, bet ir tai atsibosta, kokia prasme ten gatves slifuotti. Kavines, restoranai, tai tikrai galima juk namuose pasidaryti, nebent gyveni kur skyleje mieste, ir namuose nesinorii buti, tai eini i kokia istaiga. Dabar vaziuoti i Vilniu i kabaka, tai ten net sustoti prie to kabako bus problema. Nueinu kazkur kur normalios kainos ir normalus privaziavimas, sakysim "Senas Bebras" ant Kaunas Zarasai kelio, buvo Karmelavoj tokia izymi cepelenine, kur viskas skanu, bet uzlauze dabar kainas - neverta.
Lietuvoje buvo tie "lietuvisku patiekalu restoranai" kur buvo ir kokybe ir kainos geros ir patogus privaziavimas... kol savininkams ten nepavaziavo stogai ir viskas nesugriuvo.
O Vilniu tai tiesiog atgrasus ir brangus, tegu ten eina tie nelaimeliai, kurie ten gyvena tuose getuose

aš gi tau sakiau, nieko keisto, kai pats sau esi šlykštus.
Atsakyti
O siaip, ar atkreipet demesi, kad sovietu nostaligjos itakoti akecentuoja didziausia, anot ju kulinarini sedevra, Kijevo kotletai. Gurmanai, jo majo...
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 02 21, 13:24)
aš gi tau sakiau, nieko keisto, kai pats sau esi šlykštus.


Tau patinka miestas kuris tinkamas tik filmams apie Cernobili?
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2020 02 21, 13:25)
O siaip, ar atkreipet demesi, kad sovietu nostaligjos itakoti akecentuoja didziausia, anot ju kulinarini sedevra, Kijevo kotletai. Gurmanai, jo majo...


Moonte!
As tvarkiau sandeli ir radau blogiems laikams paslepta tarybinio tuletinio popieriaus ruloneli, su kaina ir t.t.

As ji pagarbiai padejau garaze ant leentynos, gal per aukciona eeitu parduoti?

Kijevo kotletai tai buvo restorano standartinis patvirtintas patiekalas, nes jei zinot, retoranuose negalejo kepti ka sugalvoje, reikejo, kad patiekalas butu patvirtintam sarase
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDOMUCIA: 21 vasario 2020 - 13:29
QUOTE(Moonte @ 2020 02 21, 13:25)
O siaip, ar atkreipet demesi, kad sovietu nostaligjos itakoti akecentuoja didziausia, anot ju kulinarini sedevra, Kijevo kotletai. Gurmanai, jo majo...

Kijevo kotletai būna skanūs Congres viešbuty, bet šiaip ne mano patiekalas.
Kai galiu rinktis-midijos su bulvytėm, oi kaip mėgstu.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 02 21, 13:01)
Pritariu, nera neskanios zuvies. Yra pasenusi, arba blogai paruosta.

mano skoniui neįmanoma niekaip kažko skanaus paruošti iš patiekalo, kuris natūraliai baisiai dvokia. Tai tada tai bus jau ne patiekalas, o perkeptas iki negaliu kažkoks dalykas arba perprieskaniuotas iki negaliu kažkoks dalykas.
Man skanūs patiekalai tie, kurie kai yra natūralūs ir žali nedvokia.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 21, 13:29)
As tvarkiau sandeli ir radau blogiems laikams paslepta tarybinio tuletinio popieriaus ruloneli, su kaina ir t.t.

laikyk dar kokių 20 metų, tada parduosi ir galėsi jau irgi už tai pasidaryt kaip kaimyno baseiną, gal dar didesnį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 02 21, 14:10)
Jai matyt, malonesnis neplautos mazgotes kvapas. Ar po tarakonu naikinimo uzsilikes kavapas. Kai man teko nelaime, vos ne kiekviena diena, maitintis sovietiniuose restoranuose, tai atsiminimai ne tokie, kaip tiems, kurie ten maitinosi retai. GAlimai, del to, namuose ruostas maistas, man

O kam kankinotes ir valgete kasdien restoranuose?
kodel tylejote, nereagavote? Gal kokios nevalos dirbo, reikejo skustis.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 02 21, 13:01)
Pritariu, nera neskanios zuvies. Yra pasenusi, arba blogai paruosta.

Aš kai prisiskaičiau apie kirmėles žuvyje, baisu ir bevalgyt biggrin.gif Filė prieš lempą pakėlus tikrinu, ar kirminų nesimato biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 02 21, 14:25)
O siaip, ar atkreipet demesi, kad sovietu nostaligjos itakoti akecentuoja didziausia, anot ju kulinarini sedevra, Kijevo kotletai. Gurmanai, jo majo...

Kokie dar gurmanai smile.gif
kur jau mums iki jusu-tikru skonio gurmanu, taip jusu megiamu kebabu, majonezu, dirbtinai veistu ir auginamu lasisu, ersketu, saltibarsciu it t.t..
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 21, 12:09)
Paskui pradejau restorane dirbti Airijoje, <..> O ne duok dieve ateidavo kokie lietuviai i restorana cia, kai dirbau, tai geda budavo rimtai, uzsisako pvz viena arbata ir geria abu, arba viena patiekala pasidalinti ir t.t nu neturi pinigu neik i restorana doh.gif

Tai pasirodo ne kažką toj Airijoj irgi, kad ant restorano neuždirba žmonės. O tu Lietuvą peiki. unsure.gif biggrin.gif
Atsakyti