QUOTE(Ašaka @ 2020 02 21, 12:28)
Dauguma tų vadinamų restoranų buvo eiliniai "obščepitai", kuriuose kulinarinio meno viršūnė buvo Kijevo kotletas, šašlykas arba viščiukas tabaka, dar koks galantinas arba balta mišrainė, net ir tokiose dabar legendinėmis vadinamose vietose kaip "Neringa". Aišku, buvo ir išimčių, pvz., "Lokyje" kartais būdavo žvėrienos patiekalų.
Pasižiūrėjau, taigi ne karvę kainuoja: https://www.barbora....enstaedtii-1-kg
Labai norint galima namuose pasigaminti. O eršketo kaina geram restorane gali būti belenkokia, visai tikėtina, kad, priklausomai nuo restorano/recepto patiekalas su banaliausia vištiena Lietuvoje galėtų kainuoti ne vieną dešimtį eurų.
Pasižiūrėjau, taigi ne karvę kainuoja: https://www.barbora....enstaedtii-1-kg
Labai norint galima namuose pasigaminti. O eršketo kaina geram restorane gali būti belenkokia, visai tikėtina, kad, priklausomai nuo restorano/recepto patiekalas su banaliausia vištiena Lietuvoje galėtų kainuoti ne vieną dešimtį eurų.
Butent, siuo metu visi turime pasirinkima. Akcentuoju VISI. Nori gamini ersketa namie, kas svietu laikais misja neimanoma, nori valgai restorane, ar kavineje.
Erksetus gali nusipikrti tiek parduotuveje, uzsiauginti pats, jei turi galimybe, ar pirkti pas zmogu, kuris juos augina.
Bet kokiu atveju, tokio pasirinkimo sovietu laiku nebuvo. TAi faktas.