Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(Ašaka @ 2020 02 21, 12:28)
Dauguma tų vadinamų restoranų buvo eiliniai "obščepitai", kuriuose kulinarinio meno viršūnė buvo Kijevo kotletas, šašlykas arba viščiukas tabaka, dar koks galantinas arba balta mišrainė, net ir tokiose dabar legendinėmis vadinamose vietose kaip "Neringa". Aišku, buvo ir išimčių, pvz., "Lokyje" kartais būdavo žvėrienos patiekalų.
Pasižiūrėjau, taigi ne karvę kainuoja: https://www.barbora....enstaedtii-1-kg
Labai norint galima namuose pasigaminti. O eršketo kaina geram restorane gali būti belenkokia, visai tikėtina, kad, priklausomai nuo restorano/recepto patiekalas su banaliausia vištiena Lietuvoje galėtų kainuoti ne vieną dešimtį eurų.



Butent, siuo metu visi turime pasirinkima. Akcentuoju VISI. Nori gamini ersketa namie, kas svietu laikais misja neimanoma, nori valgai restorane, ar kavineje.

Erksetus gali nusipikrti tiek parduotuveje, uzsiauginti pats, jei turi galimybe, ar pirkti pas zmogu, kuris juos augina.

Bet kokiu atveju, tokio pasirinkimo sovietu laiku nebuvo. TAi faktas.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 21, 12:48)
Nemanau, kad Airijoje ju is vis yra,nesu maciusi resotrano menu, cia kitos zuvys. Ne ersketuose esme, o kiek zmoniu tada galejo nueiti pavalgyti i restorana ir dabar, restorana, ne valgykla  mirksiukas.gif

Dabar mano aplinkoje tai gali sau leisti bet kas. Tada neidavo niekas. Bandelinės nesiskaito ir Nykštukas.
Atsakyti
Sviezia, gera zuvis, tinkamai paruosta nesmirda.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2020 02 21, 12:06)
Cia del to, kad neuztenka laiko nueiti kazkur, uzsisakyti, laukti kol pagamins ir dar pavalgyti. Pertrauka tam per trumpa. 


Taip, bet itariu ir del to, kad jau susikloste tokia praktika.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 02 21, 12:50)
žuvies aš apskritai niekada nemėgau, fui kakaja gadast', smarvė kokia biggrin.gif
bet šiaip atsakiau į temą apie tuos tipo krūtumus ir restoranus. Tai daugiau tūpumas, o ne krūtumas, nes tai tik verslas, kuris dėjęs ant klientų sveikatos. Vienetiniai turbūt bus niekada nebausti.

zinok nepasakyciau, labai grieztai kontroliuja bent seniau , kai dirbau kiek maciau kontroliavo Lietuvoje higienos inspekcija. Ziauriai ten, nei sauksto negali palikti saldytuve kokioj misrainei pvz., nu ranku meginukus imdavo darbuotoju ir t.t. Zinoma reikia atsirinkti visokiu tu vietu buna, legendos sklaide apie Basanaviciaus aiksteje nukritusius ant zemes ir vel i lekstes sudedamsu patiekalus biggrin.gif
Nors dabar nezinau jau kaip ten yra, i restoransu grize nebuvom nueje, keliuose kavinese valgem, ispudzio nepadare, nei skonis, nei kokybe... aptarnavimas daug kur tragiskas, atrodo surinke mergaites nuo gatves, kurios nelabai orientuojasi, ka daro... vienoj vietoj tik pieno kokteiliu uzejom su dukra, pralaukem apie 20min, mes buvom ir dar viena seima, nuejau klausti, kur kokteiliai, oi sako pamirsau doh.gif nezinau ar cia jau skaitosi emigrantu issidribinejimas? lotuliukas.gif
O siaip namie gamintas maistas bus sveikesnis, bet resotranas save gerbiantis nedes sudu irgi, o kavinese tai visko gali pasitaikyti megina dauguma ka pigiausio imanoma sukisti...
Atsakyti
Del majonezo gamybos. As pati valgau tik namie gaminta. Sovietiniais laikais, nebuvo toks jau didelis aliejaus pasirinkimas, smirdantis nerafinuotas saulegrazu, viskas. Siuo metu tik toki naudoju, man patinka raugintu kospustu salotos su nerafinuotu aliejumi, pomidoru, agurku salotos ir t.t.

Majonezui gi naudoju tik alyvuogiu.

Beje, tarybiniais laikais ir garstyciu, ko reiktu i klasikinio majonezo recepta, reikejo "pazvejoti", ne visada buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 21 vasario 2020 - 13:03
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 02 21, 12:53)
Dabar mano aplinkoje tai gali sau leisti bet kas. Tada neidavo niekas. Bandelinės nesiskaito ir Nykštukas.

pagal auksciua mano ideta statistika isiena, kad tavo aplinka is tu 10 porc lietuviu dirbanciu, kazin penisninku ar daguiau gali sau tai leisti...

Tu video paziurek, nekliedejusi, Idomucia raso irgi, eiles budavo patekti sunku budavo i restorana, resotrana, ne kavine, tu ziuriu restoranus su valgyklom vis maisai, tai gal tavo allinka po valgyklas ir vaikstot? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 02 21, 12:54)
Sviezia, gera zuvis, tinkamai paruosta nesmirda.


Pritariu, nera neskanios zuvies. Yra pasenusi, arba blogai paruosta.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 21, 13:00)
pagal auksciua mano ideta statistika isiena, kad tavo aplinka is tu 10 porc lietuviu dirbanciu, kazin penisninku ar daguiau gali sau tai leisti...

Tu video paziurek, nekliedejusi, Idomucia raso irgi, eiles budavo patekti sunku budavo i restorana, resotrana, ne kavine, tu ziuriu restoranus su valgyklom vis maisai, tai gal tavo allinka po valgyklas ir vaikstot? biggrin.gif

Tiesiog išeik grįžusi į miestą ir kalbėk smile.gif Pilna žmonių visur. Nueik į Tianą, Pachamamą, Selfish bistro ir etc, matyt, yra tų pinigų smile.gif
Bet galiu tave suprasti. Tu iš tų senų žmonių, kuriems jaunystėje viskas buvo rožėm klota (nors esi rašiusi, kad šeima beveik badavo... Tad imti dovanas pinigus iš vaikinų studijuojant tau buvo norma), tai nzn, kur čia tas rojus buvo... Seniems žmonėms pati jaunystė dažniausiai yra wow.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 02 21, 12:43)
ir? Norite pasakyti, nėra maloniau valgyti tą eršketą aptarnaujamai mandagių padavėjų, gražioj aplinkoj? smile.gif


Jai matyt, malonesnis neplautos mazgotes kvapas. Ar po tarakonu naikinimo uzsilikes kavapas. Kai man teko nelaime, vos ne kiekviena diena, maitintis sovietiniuose restoranuose, tai atsiminimai ne tokie, kaip tiems, kurie ten maitinosi retai. GAlimai, del to, namuose ruostas maistas, man skaniausias.

ATsiminiau. Anais laikais, kaimyne isvaziavo i turgu, o pas juos is kaimo atvaziavo gimines. Na mama ir pasiule palaukti pas mus, namuose, juolab zmones buvo su maza mergyte. Savaime suprantama ir pavaisino. Labiausiai prajuokina mergyte pareiskusi "Kaip skanu, kaip skanu... Kaip Priekules valgykloje" biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 02 21, 13:04)
Tiesiog išeik grįžusi į miestą ir kalbėk smile.gif Pilna žmonių visur. Nueik į Tianą, Pachamamą, Selfish bistro ir etc, matyt, yra tų pinigų smile.gif
Bet galiu tave suprasti. Tu iš tų senų žmonių, kuriems jaunystėje viskas buvo rožėm klota (nors esi rašiusi, kad šeima beveik badavo... Tad imti dovanas pinigus iš vaikinų studijuojant tau buvo norma), tai nzn, kur čia tas rojus buvo... Seniems žmonėms pati jaunystė dažniausiai yra wow.



Retai lankausi parduotuveje, bet kai nueinu, nesvarbu kokia diena, pilni vezimai prekiu, retas kuris absiriboja keliom... TAi va ir galvoju, juk zmones badauja...

O siaip, nesenai skaiciau, kad eilini karta sukciai isvyliojo is pensininkes 15000 euru. Va ir galvoju, na is kur tiek pinigu imasi... Sorry, mano namuose tokios sumos nesivolioja.

Isties, vargsta zmones.
Atsakyti
Aš va galvoju, mano laikais (nu tais, geraisiais vaikystės metais smile.gif) gimtadieniui skirti tiek pinigų, kiek skiriama dabar vaikams atrodytų utopija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 02 21, 13:04)
Tiesiog išeik grįžusi į miestą ir kalbėk smile.gif Pilna žmonių visur. Nueik į Tianą, Pachamamą, Selfish bistro ir etc, matyt, yra tų pinigų smile.gif
Bet galiu tave suprasti. Tu iš tų senų žmonių, kuriems jaunystėje viskas buvo rožėm klota (nors esi rašiusi, kad šeima beveik badavo... Tad imti dovanas pinigus iš vaikinų studijuojant tau buvo norma), tai nzn, kur čia tas rojus buvo... Seniems žmonėms pati jaunystė dažniausiai yra wow.



Na nzn... Man slykstus tie miestai, nezinau ko ten vaikscioti. Sakysim Londonas, na apejai tas izimybes ir daugiau slykstu ten buti... Olandijos miestai turi zavesio, bet ir tai atsibosta, kokia prasme ten gatves slifuotti. Kavines, restoranai, tai tikrai galima juk namuose pasidaryti, nebent gyveni kur skyleje mieste, ir namuose nesinorii buti, tai eini i kokia istaiga. Dabar vaziuoti i Vilniu i kabaka, tai ten net sustoti prie to kabako bus problema. Nueinu kazkur kur normalios kainos ir normalus privaziavimas, sakysim "Senas Bebras" ant Kaunas Zarasai kelio, buvo Karmelavoj tokia izymi cepelenine, kur viskas skanu, bet uzlauze dabar kainas - neverta.
Lietuvoje buvo tie "lietuvisku patiekalu restoranai" kur buvo ir kokybe ir kainos geros ir patogus privaziavimas... kol savininkams ten nepavaziavo stogai ir viskas nesugriuvo.
O Vilniu tai tiesiog atgrasus ir brangus, tegu ten eina tie nelaimeliai, kurie ten gyvena tuose getuose
Atsakyti