Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(uarda @ 2020 02 21, 11:45)
Ir dabar daugumai ersketas deficitas smile.gif

prisimenu, kai pradejom gyventi Vokietijoje, tai ten salia buvo siena. Prisimenu uzsukom i Aldi Olandijoje ir ten pamateme marinuotu UNGURIU. Prisimenu kazkada, kai buvau mazas atveze kazkas is kaliningrado, pasakiskas skonis.
Tai aisku nusipirkau.
BET DAUGIAAU NEMACIAU...

Ersketai... jau minejau, Moletuose vasara prie Maximos, tos salia Mletu Vilniu plento, pardavineja ungurius, ersketus... Unguriai isbrange, bet ersketai palygint nebrangus tai jau nusiperkam vaziuojant prie ezero ar is jo...

o kitur tai sunku kazko gauti... Vynotekoj va yra meeniu kepeneliu, ikru... Uzskaitau
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 02 21, 12:42)
Dienos pietūs Congres viešbučio restorane iki 6, Pachamama - nuo 6 eurų, l skanu ir populiari puetų hieta ir etc
Pilna šeimų su vaikais kavinėse, restoranuose, tai nieko nestebina.

Prancūzai, Belgai - dienos pietus 5,50 €.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2020 02 21, 11:58)
Prancūzai, Belgai - dienos pietus 5,50 €.

vo, reiks pagŪglinti, kur. belguose midijas esu valgiusi vakarienės metu, oi patiko...
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 21, 10:30)
Skaiciau neseniai interviu su vieno restorano savininke sake, patys bjauriausi emigrantai, kai ateina. Stato is saves kazka.
Nors situacija keiciasi i gera jau.

O iš kur ji žino, kad tai emigrantai? Ar jie, kaip ta kur visą forumą užsmardinus ateina ir loja "o jau pas mus Airijoje kaip viskas liuks, o pas jus chujovai" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 02 21, 12:59)
vo, reiks pagŪglinti, kur. belguose midijas esu valgiusi vakarienės metu, oi patiko...

http://www.prancuzai.lt/
Mamai tenais buvau užsakius salę, 70mečio proga.
Su viskuo už iškilmingą vakarienę (užkandžiai, šalti, karštas, desertai, alko ir etc) sumokėjau 400€, svečių buvo 12.
Atsakyti
Airiijoje yra pietus (lunch) kavinese, pubuose, viesbuciuose baruose, restoranuose, tiekiami ivairiai ir ivairiom kainom, kai uzsisakai is menu, kai eini su padeklu ir sakai ko nori, tau ideda, kaip valgyklose pas mus budavo, kiek pamenu. Musu darbe yra kavinuke, principu,kad ateini su padeklu ir tau kazka ideda ar padaro, dalis valgo, dalis atsinesa kazka is namu, atsinesa ivairu maista, kazkas vis agyvenima vien sumustinius, kazkas normalu main course i indelius, kazkas atsinesa pirktinius pusfabrikacius, pasisildo. Turim maza virtuvele yra mikrobanges kelios, arbatinukas,.
Pavalgyti musu kavinukeje kazkur 5 e pvz kokia paukstiena su salotom ar beef stew, sriuba 2.50-3 e, as kartais perku koki panini be mesos kainuoja 2-3 e, su mesa brangiau aisku butu. salotu iv lekste panasiai, labai idomiu cia pridaro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 21 vasario 2020 - 12:06

Man irgi idomu, kaip padaveja nustate, kad klientas emigrantas?Na, nebent issikalbejo. 

Glusei nedasunta kas yra " dienos pietus" ir kad uzsienyje aplamai maistas brangesnis.

Gali buti, kad zodyje ji padare klaida. Brunch ir yra dienos pietus  :4u:

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 21, 11:09)
Net 6-8 , rimtai net? ir cia kas restoranas? Mes vakar darbovieteje ejom lunch'o kartu visi pavalgyti i pub'a, sumokejau net 6 e uz Bruchetta  biggrin.gif

Oho.. Olig life, net Numavičius taip nepavaro
Atsakyti

UK net ofisuose, vidutinei kalsei priklausantys zmones neretai valgo sumustinius, vieni juos atsinesa is namu, kiti uzsisako. Juk nepaslaptis, kad tarkim, UK nemaza dalis lietuvaiciu pradeda savo darbine veikla tokiose fimrlese, kur daromi sumustiniai. Lietuvoje pasitaiko, bet diduma, stengiasi valgyti "dienos pietus".

Cia del to, kad neuztenka laiko nueiti kazkur, uzsisakyti, laukti kol pagamins ir dar pavalgyti. Pertrauka tam per trumpa. 

Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2020 02 21, 12:06)
Cia del to, kad neuztenka laiko nueiti kazkur, uzsisakyti, laukti kol pagamins ir dar pavalgyti. Pertrauka tam per trumpa. 

Pas mus valanda laiko ir kiek dirbau ofisuose visur valanda. Tai ir pavalgyti zmones speja ir iseiti pasivaikscioti. Vakar prasedejaom laukdami uzsakymo vos ne valanda biggrin.gif kazkaip labai letai sukosi matyt vrituveje biggrin.gif siaip greiciau buna.
Papildyta:
QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 02 21, 12:05)
Oho.. Olig life, net Numavičius taip nepavaro

Tu cia Montekristai papasakok, jai 6-8 e yra net mirksiukas.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2020 02 21, 11:57)
Melas, nemegstu parduotuveje akvariumus, apeinu ratais. Bet Maximoje ne karta maciau gyvus ersketus. Tiesa, labai buvo nusikamave.

Mela rasot. Po kario laikotarpiu gyveno mano mama, veliau brolis, kuris vyresnis uz mane17 metu. Siaip, mano tevai buvo sovietiniai nomenklaturininkai. Todel as puikiai zinau, ka galejo ir ko negalejo TURETI, neva paprasti zmones.
As ne veidmaine, kaip kaikurie cia esantys. Puikiai zinojau, kaip gyveno zmones.

Kita vertus, galimai, paprastas darmininkas, koks suvirintojas, gal ir galejo valgyti restoranuose, bet ne kasdiena. Kai tarnautojai, kuriu algos nuo 70 rub. (sekretore) iki vadovo (200 rub.) ne visi galejo sau lesiti si malonuma. Kai geri batai parduotuveje buvo deficitu, vietoj 45-60 rub. uz juos pas spekuliantus koldavo 100-150 rub. Ir t.t. ir t.t.

O tamstyte, itariu, gyvenot Gorbaciovo laikais, kai klestejo koperatyvai...

85-90 metais majonezas buvo deficitu. Mano mama, ne karta prase su A. Zalio, kad istaigoje, kur ji dirbo, butu galima "gauti maisto komplektus", nes istaiga uzsiiminejo LIetuvos paveldu, dirbo retu profesiju zmones. TAi "gavo" leidima, tad zmones galejo tu mastisto komplektu pagalba apsirupinti tirpia latviska kava, majonezu, pomidoro padazu vengrijoje apdarytu, zirneliais ir t.t. ir t.t.

VElgi, praprasti zmones, parduotuveje to negalejo nupirkti.

Todel, as puikiai zinau, kas ir kaip buvo.

Tu geriau papasakok, kas dabar gali kas diena valgyti restorane, ne kavineje, ne valgykloje, o restorane? O valgyklose ir tarybiniais laikais dauguma pietavo, nieka si snamu susmustinius i darbus neisnesdavo, kaip dabar jau daro kai kurie doh.gif Jau is jusu pasakojimu atrodo dabar Lietuva geroves valstybe ir visi milijonieriai lotuliukas.gif tik pagal statistika Es sikonj ir pagal pajamas ir pagal gerove moteru, vaiku, tai gal nustok kleideiti viena kart biggrin.gif Jie jsu patenkat i ta 10 porc su normaliom pajamom, tai atsimerkit, kad like 90 porc tiek neuzdirba.

O del to majonezo tai is vis nesuprantu bedos, taigi ji taip paprasta pasidaryti, kaip ir zirnelius uzsikoncervuoti,jie musu platuoje lengvai auga, va beda bananu nebuvo biggrin.gif , dabar jau turit, ekologisku vis dar neiperka dauguma siaip arttaip, be tuos paparstus jau galit ipirkti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 21 vasario 2020 - 12:12
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 21, 11:57)

o kitur tai sunku kazko gauti... Vynotekoj va yra meeniu kepeneliu, ikru... Uzskaitau

Didesniu maxiu akvose visada ersketu buvo. Dabar nebus gyvu, nes akvu nebus.

Idomuc, radau geresniu ikru nei Vynotekoj. Hales turgui kampe uz mesos yra zuvies skyrius. Ten vienas vyras prekiauja ikrais - ersketo 100 g 100 eur, o tie ketos raudoni iv isfasavimu stikliniuose indeliuose su praba virsuj. Ikrai is Sachalino, skystalo nera, grudeliai nesuminkyti. Paemiau 230 g indeli uz 23 eur. Kaina pan kaip vynotekoj, bet kokybes nesulyginsi.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2020 02 21, 12:05)
Man irgi idomu, kaip padaveja nustate, kad klientas emigrantas?Na, nebent issikalbejo.

Pabreztinai vartoja kelis ismoktus angliskus zodzius, apsirenges iseiginiais treningais.
Atsakyti