QUOTE(Ašaka @ 2020 02 20, 22:24)
Žiūrint su kokiais amerikonais tuomet Jums teko bendrauti. Man tekdavo bendrauti su Amerikos lietuviais, atvykusiais į berods 6 savaites trukdavusius lituanistikos kursus - mano tėvai vasaromis išsikraustydavo gyventi į sodą, butas Vilniuje buvo tuščias, tad tėvai savo bičiuliams ar bičiulių vaikams leisdavo jame pagyventi. Neatsimenu nei vieno, sakiusio kažką panašaus į Jūsų minimus amerikonus. Atvirkščiai, stebėdavosi, kodėl žmonės Lietuvoje tokie paniurę ir pikti, toli gražu ne "atsipūtę". Tiesa, stalų jiems niekas nenukraudavo, patys turėjo prasimaitinti, ar pirkdami sovietinėse parduotuvėse, ar "dolerinėse", nepamenu.
Na nebendravau su tokiais kurie domejosi lituanizmu. ATvaziuodavo aplankyti giminiu.
Tai vsur stalai buvo nukrauti, kad vienas ju vaikas pasake: "teti, jei gimines valgytu maziau, na kaip mes, tai gal tada irgi turtu didziuli nama kaip mes"
Tai kad zmones cia slykstaus charakterio bendravimui, atrodo pikti ir agresyvus, tai dabar ta problema kelis kartus didesne. Bet ir tada buvo skirtumas.
As kalbu apie sauguma gyvenime, kur zmogus jau gaves buta tai praktiskai galejo nesijaudinti del ateities.
Ir tai gatveje neissiaiskinsi. Dabar prarades darba gali buti anstoliu ismestas i gyvenimo savartyna. Tada, rizika buvo tik kukliau gyventi. Miestuose pavalgyti tikrai buvo. Restoranuose galejo studentai sau leisti uzsisakytii kepsnius, kurie iki 1977 metu kainu padidinimo, kainavo apie 60 70 kapeiku. Veliau jau buvo pusantro rublio bet buvo dienos pietus, vadinosi tada "kompleksiniai pietus" Tai tie amerikonai tikrai turejo kur pavalgyti
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 20, 22:26)
Siulau paziureti kaip "baisiai blogai" buvo tais tarybiniais laikais. Ir siaip idomu Kauno architekturine istorija....
Tulpeje man patiko tik zuvies vyniotinis ir salotos, kainavo apie 30 kapeiku. Pietaudavom Orbitoje, vakaro restorane... Kiekviena diena vis kitame... Pasiimdavom salto, sriuva, keepsni, deserta ir atsigerti.
Cia studentaujant...