Per zinias sake, kad ji pamirso/ neturejo kvietimo. Kodel apsaugos darbuotojai turetu zinoti kas yra kas?
Todel, kad jie dirba ne kokiame bare, o Prezidenturoje ir dar per apdovanojimu vakara.
Labai gerai Dalia Ibelhauptaite isdeliojo mintis.
100 proc sutinku:
"MUSU KULTUROS GEDA... Nacionaliniu premiju Lietuvoje yra SESIOS, ne 20, 50 ar 100, bet SESIOS. Kokio lygio neprofesionalumo, atsainumo ir neatidumo reik buti, kad padaryti "administracine technine klaida" neitraukiant vieno is SESIU laureatu??? Klaida padryta KULTUROS ministerijoje. Galima butu isivaizduoti, kad laivu statykla, autobusu parkas ar ligonine nezinotu KIEK turi buti laureatu kulturos srityje, bet nesugaudyti 6 laureatu is 6 !!!
Kodel mane sujaudino si istorija? Nes gyvenime zmogui Nacionaline premija yra suteikiama viena karta, ir visgi tai didele ir ypatinga diena - ir taip sugadinti tokia diena zmogui, taip pazeminti neatsakingai yra neprofesionalu ir neatleistina. GEDA.
O Prezidenturos patikrai - taip, tikrai,yra taisykles, bet yra ir logika, elementari logika - zmogus tikrai turi atrodyti kaip totalus BANDITAS ar PSICHAS kad atbegtu i Prezidentura ir verztusi i ceremonija sakydamas, kad jis Nacionaline premija ivertintas laureatas.... Ir tikriausiai kartais reik naudoti zmogiska gyvenimo logika virs biurokratiniu taisykliu...
Auksiniai gaubliai vyko Amerikoje, kur tikrai didele itampa del terorizmo ir rimtu ispuoliu - keli simtai zmoniu ejo i ceremonija specialiu iejimu - ir nors tai buvo zvaigzdziu iejimas, nominuotuju tarpe buvo ir maziau zinomi Amerikai veidai kaip pvz. Dexteris, ir as. Kaip Jus manote ar kas nors paklause nors karta musu kvietimo??? Ar liepe parodyti dokumenta? NE. Kaip jie zinojo kas mes? Ogi jie turejo nuotraukas visu zmoniu ant lapu issispausdine, kurie eis per tuos vartus ir reikejo tik pasakyti varda ir jie jau zinojo, kad cia tu - jokiu kvietimu nereikejo, asmens dokumentu, leidimu ir t.t. nors visi jie buvo mums atsiusti...
Ir as sau galvoju siandien - kodel ten sugeba suvaldyti keliu simtu zmoniu srauta, o mes nesugebam sugaudyti 6.... ir atsakymas man tik vienas - Los Angelyje jie supranta, kad Auksiniu Gaubliu kilimu zmogus gal eis tik viena karta gyvenime ir nori padaryti kiekvienam ypatinga svente, kad tu nebandytum i savo delnine isigrusti kartoninio kvietimo, paso... nes zmogus i ta svente ateina pasipuoses ir pasiruoses, o stai pas mus Lietuvoje mes nesuprantam ir neivertinam, kad Nacionaline premija yra viena kart gyvenime... ir tai svarbu ne tik Viktorijai, o zymiai gal net daugiau jos seimai ir artimiesiems... Kad ju svente irgi sugadinta...
Kai mano mamai buvo paskutines stadijos parkinsonas ir ji jau daznai nesusivoke kur yra - ji pasipuosusi VISA ceremonija Prezidenturoje sedejo rami ir tyli ir super sviesaus proto, net su Prezidente pora zodziu persimete. Kodel? Nes jai, Sibiro kancias praejusiai tremtinei, jos dukros auksciausias Prezidentes ivertinimas buvo svarbus gyvenimo momentas, kuriam ji susikaupe ir tai valandai nugalejo liga ir pati save....
Jeigu is mano motinos kazkas butu atemes ta momenta - tai man butu didziausias antausis ir jokie atsiprasymai negaletu jo atitaisyti...
Matyt ne atsiprasineti reik, o paziureti atidziau i savo darbuotojus, taisykles... aisku cia ne Prezidento kalte, ir ne Kulturos ministro, bet visgi kazkas ir gal ne vienas nesugebejo suskaiciuoti iki sesiu.....
Viktorija Kuodyte - sveikinu labai - gerbiu ir vertinu - aciu uz Jusu darbus, uz tai kad esat... Jusu talento ir nuopelnu niekas niekada negales numazinti - nei technines klaidos, nei atsainus darbuotojai. Del to jus ir esate geriausia tarp geriausiu...."