Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

Jos laikais ne tik lietuviu, bet ir apskritai kulturos pamoku nebuvo. ]
Na kalbos kulturos gal tikrai nebuvo. „Itakoti” mane labai kerta per nervus. Dar zodis „kuom”. As nezinau, ar cia svetimybe, bet as nesuprantu is kur zmones ji traukia. Gal kas zino ar „kuom” vartotina? 
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 02 05, 09:08)
Itakoti lietuviu kalboje nevartojama.

Nesamone. Maziau kreikit demesi i tuos kvailus lituanistus. Itakoti yra normalus visiems suprantamas zodis.
Tai moderniskas zodis leidziantis geriau perteikti savo mintis. Galima itakot neapbreztinai, galima itakot kazkuo, kazkaip, kazka.
Lituanistai nori Lietuva islaikyti atsilikusia, kad lietuviu kalba butu nelanksti ir nevartotina. Asmeniskai manau, kad Kremlius juos ten remia.

SSSR laikais lietuviu kalba po truputi stume i uzribi, o dabar lietuviu alba kremliui pasidare vienintelis issigelbejimas sustabdyt integracija su vakarais.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 05, 11:19)
Nesamone. Maziau kreikit demesi i tuos kvailus lituanistus. Itakoti yra normalus visiems suprantamas zodis.
Tai moderniskas zodis leidziantis geriau perteikti savo mintis. Galima itakot neapbreztinai, galima itakot kazkuo, kazkaip, kazka.
Lituanistai nori Lietuva islaikyti atsilikusia, kad lietuviu kalba butu nelanksti ir nevartotina. Asmeniskai manau, kad Kremlius juos ten remia.

SSSR laikais lietuviu kalba po truputi stume i uzribi, o dabar lietuviu alba kremliui pasidare vienintelis issigelbejimas sustabdyt integracija su vakarais.

Uhu, moderniskesnis zodis, liekana is kremlinu laiku. Pries rasydamas bent pasidomek.

Įtakoti yra knyginis, nesisteminis darinys, pasidarytas pagal kitų kalbų analogiją (plg. rus. влиять). Lietuvių kalboje vartojamas abstraktas įtaka, bet iš abstraktų su priesaga -oti veiksmažodžiai paprastai nedaromi. Šis vertinys, atsižvelgiant į stilių ir kontekstą, gali būti keičiamas žodžiais atsiliepti, lemti, paveikti, veikti, formuoti, taip pat junginiais daryti įtaką, turėti įtaką ar įtakos. Atsižvelgiant į stilių ir kontekstą dar galėtų būti vartojamas knygiškesnis daryti poveikį arba vaizdingesnis palikti pėdsaką (žr. Rasuolė Vladarskienė „Dar kartą dėl žodžio įtakoti“. – „Gimtoji kalba“, 2012, nr. 10, p. 17–23).
http://www.vlkk.lt/k...ti-itaka-itakos
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 02 05, 11:04)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72601579" data-time="1580887346"> Jos laikais ne tik lietuviu, bet ir apskritai kulturos pamoku nebuvo. ]</blockquote> Na kalbos kulturos gal tikrai nebuvo. „Itakoti” mane labai kerta per nervus. Dar zodis „kuom”. As nezinau, ar cia svetimybe, bet as nesuprantu is kur zmones ji traukia. Gal kas zino ar „kuom” vartotina? 

Tai tarmybe, jei neklystu, zemaiciu. Bet ji yra vengtina bendrineje kalboje.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 05, 12:08)
Uhu, moderniskesnis zodis, liekana is kremlinu laiku. Pries rasydamas bent pasidomek.

Aha, influenceriai irgi yra Kremliaus. to influence ir yra itakoti.
Shikau ant tu kalbininku nuomones, mandagiau deja neimanoma.
Atsakyti
aš kai buvau vaikas labai erzinausi nuo tokių visokių "bobutiškų, kaimiškų" žodžių, tų visokių kuom, a kuol' ir pan. biggrin.gif Bet dabar žiūriu į tai per smagumo prizmę. Ir visai įdomu man pasakyti ne "o kodėl", o "a kuol'?" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 05, 13:18)
Aha, influenceriai irgi yra Kremliaus. to influence ir yra itakoti.
Shikau ant tu kalbininku nuomones, mandagiau deja neimanoma.

Lietuviskai influenceris yra itakotukas biggrin.gif

Baisiau uz " itakojima" yra patys influenceriai. Matyt, as pasenau, nesuprantu tu visu nesamoniu, kad kuo durniau, tuo populiariau.
Lietuviski kaimieciu ("Zmoniu") apdovanojimai labai gerai viska atskleide, bent jau Lt situacija, tobulesnio atspindzio ir but negalejo.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 02 05, 10:04)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72601579" data-time="1580887346"> Jos laikais ne tik lietuviu, bet ir apskritai kulturos pamoku nebuvo. ]</blockquote> Na kalbos kulturos gal tikrai nebuvo. „Itakoti” mane labai kerta per nervus. Dar zodis „kuom”. As nezinau, ar cia svetimybe, bet as nesuprantu is kur zmones ji traukia. Gal kas zino ar „kuom” vartotina? 

Aš būna pavartoju "kuom", net nežinau kodėl biggrin.gif Ir nerandu ar vartotinas, gal blogai ieškau
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 02 05, 08:58)
bet tai kokia gėda, kad tik dabar tuo rūpinamasi. Ant tiek buki žmonės valdžioje, kad nesuvokia, kad jų vaikams, anūkams čia gyvent. Nebent tie "patriotai" visi emigruot galvoja rolleyes.gif
Tarša iš „Nordic sugar Kėdainiai“ vamzdžio viršija normas kelis kartus, vadovas – nušalintas
Dėl mazuto taršos Kretingos rajone svarstoma prašyti Vyriausybės pagalbos

o tai ne, Karbauskio vaikai gi ne Lt, Landsbergys jauniausiasi irgi Jav biggrin.gif kitu rigi kaip ko, bet matytplanu ilgu siai slaiai neturi is vis gal jie galvoja i koki Marsa skristi, debilai...
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 02 05, 10:04)
Na kalbos kulturos gal tikrai nebuvo. „Itakoti” mane labai kerta per nervus. Dar zodis „kuom”. As nezinau, ar cia svetimybe, bet as nesuprantu is kur zmones ji traukia. Gal kas zino ar „kuom” vartotina? 

gal eik ir tu tada to rauginto vyno isgerk, gerosios bakterijos pades islaikyti nervus ramybeje? biggrin.gif Jus man tik nepradekit su savo tom lituanistinem nesamonem, rasykti jus kaip norit, as rasysiu, kaip as noriu. mirksiukas.gif
Papildyta:

ziuriu pastinike papuste padus prisibezdejsui, bet ziuriu ji taip megsta kai nusisneka dingsta kuriam laikui, paskui kaip niekur nieko grista lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 05 vasario 2020 - 17:02
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 05, 16:58)

gal eik ir tu tada to rauginto vyno isgerk, gerosios bakterijos pades islaikyti nervus ramybeje? Jus man tik nepradekit su savo tom lituanistinem nesmaonem, rasykti juskaip norit, as rasyius, kaip as noriu. mirksiukas.gif

Ko tu ta vyna taip visom kisi ir baisiai plysauji pries vyno taure?
Toks jausmas kad esi nusigerusi visiskai, bet negalinti sau sito pripazinti. Plius dar pastovios klaidos, raideliu pinymasis ir rislaus teksto ar minties nebuvimas.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 02 05, 17:02)
Ko tu ta vyna taip visom kisi ir baisiai plysauji pries vyno taure?
Toks jausmas kad esi nusigerusi visiskai, bet negalinti sau sito pripazinti. Plius dar pastovios klaidos, raideliu pinymasis ir rislaus teksto ar minties nebuvimas.

Mane gi Moonte apsviete, kad tai labai sveikas gerimas,fermentuotas,tai vadinasi tolygus raugintiem kopustam, tai dabar sakau kas diena bent po buteli minimum isgerti rekia, va ir kitom siulau mirksiukas.gif Ar nezinai ,kaip svarbu viskam gerosios bakterijos? blink.gif
Jis gi viena nauda, apie ka tu is vis? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 05, 18:02)

ziuriu pastinike papuste padus prisibezdejsui, bet ziuriu ji taip megsta kai nusisneka dingsta kuriam laikui, paskui kaip niekur nieko grista lotuliukas.gif

galetum ir tu pasipustyt, nes tiek esi prisibezdejus cia, gyvenimo neuzteks tavo bezdalams isvedinti. mirksiukas.gif
Atsakyti
biggrin.gif

Žvalgybos institucijos perspėjo, kad Rusijos sprendimas suteikti nemokamas vizas keliautojams iš Lietuvos suteikia Maskvai galimybes lengviau verbuoti šalies piliečius. Tai rašoma antradienį paskelbtame Valstybės saugumo departamento (VSD) ir Antrojo operatyvinių tarnybų departamento (AOTD) parengtame grėsmių nacionaliniam saugumui vertinime.

jei ka cia istrauka ne is kokios geltonosios spaudos ar dviracio ziniu... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 05 vasario 2020 - 17:15