Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 01, 21:49)
Atleikskit gal ne taip suskaiciau, galvojau ir sunu ir dukra turit, bet vis tiek dukra nedaro namu darbau, o tai negerai labai ypac vidurineje.

Tai viskas visur egzistuoja, bet jusu situaicja man labai sunkiai suprantama ir itikima. Tai rasot kaip apie didele problema, kuri nuolat kartojjasi, tai jau vienetinis atvejas, sunku surpasti, kaip ten pas jus yra is tikruju.
Koks cia geruoju, jei vaika sitaip terorizuoja? raset ir direktorius ir kai kurie mokytojai uzsiseda na kai kuriu vaiku.

Niekur nerasiau, kad idealu, aprasiau tik tvarka, kuri egzistuoja, ir tokiu dalyku nevyksta, ka jus cia apraset, bent pas mus.

Daro, bet būna ne viską. Pasiteisinimai- pamiršau knygą ir t.t.

Su mano dukra atvejis pirmas ir tikiuosi paskutinis. Bet ji man daug ką pasakoja, apie bendraklasius, mokytojus. Na pvz mokytoja nueidama pasako dukros draugei you are waste of space, galvoja, kad neišgirdo. Bet neaišku ar ta draugė tėvams pasisako. Iš tikrųjų tai buvau labai įsiutus, tai įvyko paskutinę dieną prieš atostogas spalį, visą savaitę mąsčiau, dėliojau žodžius ką jam pasakysiu, ir visai be reikalo, vistiek šnipštas gavosi, su juo neįmanoma normaliai kalbėt, yra viena tiesa- jo. Vis dar niežti nagai parašyti skundą, gal durna esu, kad to nedarau.
Šiaip tai jo, yra taisyklės, kiekviena mokykla turi guidelines, bet ne visada jų laikosi. Pvz jei suspenduoja, turi visų pirma pranešti tėvams, ko nebuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gyvenokartabobute: 01 vasario 2020 - 22:07
Santuoka truko neilgai: po mažiau nei dviejų savaičių Pamela Anderson skiriasi su Jonu Petersu hmm.gif

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt...-1269924?copied

atrodo, kad santuoka ardo šeimas.
Atsakyti
Paskaicius ivairius atsiliepimus, o ne tik lutukes baltais pukais barstytus ispudzius (kai tezino gerai vos pora mokyklu?) , panasu, kad Airijos mokyklos mazai skiriasi nuo Lietuvos. T. Y. Galima pasakyti, kad ten ir ten yra ir geru, ir blogu, ir daug kas priklauso nuo to, kaip tvarkomasi mokyklos viduje. Na ir viskas gerai atrodo tol, kol nepalieciami savi vaikai. Iki tol gali ne nesuprasti, kiek ir kaip veiksmingai taikomos ivairios priemones.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 02, 16:42)
Paskaicius ivairius atsiliepimus, o ne tik lutukes baltais pukais barstytus ispudzius (kai tezino gerai vos pora mokyklu?) , panasu, kad Airijos mokyklos mazai skiriasi nuo Lietuvos. T. Y. Galima pasakyti, kad ten ir ten yra ir geru, ir blogu, ir daug kas priklauso nuo to, kaip tvarkomasi mokyklos viduje. Na ir viskas gerai atrodo tol, kol nepalieciami savi vaikai. Iki tol gali ne nesuprasti, kiek ir kaip veiksmingai taikomos ivairios priemones.

Nors maciau baisiu UK mokyklu, bet visumoje ju lygis zymiai aukstesnis. Ven jau paziurejus medziaga, kuri skatina mokinius protauti.
labai placiai mokymuisi naudojami kompiuteriai, mokyklose yra galingos serverines, kur ikrauta ivairi multimedijine mokymosi medziaga. tai ne siaip kazkas ten stovi ijungta.
Be to UK mokyklose yra tvarka. Ten yra drausmes izoliatoriai, kur mokiniai uz netinkama elgiasi patalpinami po viena prie kompo ir turi vykdyti mokymo uzduotis kompe. Yra numatytos drausminimo priemones, iki pasalinimo is mokyklos. Jei kam mokyklos tvarka nepatinka, tevai gali apiforminti mokinimasi namie.
Lietuvoje tai nera tvarkos, ko jus tikites apart bardako?
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 02, 18:59)
Nors maciau baisiu UK mokyklu, bet visumoje ju lygis zymiai aukstesnis. Ven jau paziurejus medziaga, kuri skatina mokinius protauti.
labai placiai mokymuisi naudojami kompiuteriai, mokyklose yra galingos serverines, kur ikrauta ivairi multimedijine mokymosi medziaga. tai ne siaip kazkas ten stovi ijungta.
Be to UK mokyklose yra tvarka. Ten yra drausmes izoliatoriai, kur mokiniai uz netinkama elgiasi patalpinami po viena prie kompo ir turi vykdyti mokymo uzduotis kompe. Yra numatytos drausminimo priemones, iki pasalinimo is mokyklos. Jei kam mokyklos tvarka nepatinka, tevai gali apiforminti mokinimasi namie.

Nežinau kaip kitur, bet iš mūsų klasės bent du pašalino už blogą elgesį. Vieną sunkiai, nes iš socialinės rizikos šeimos buvo, socialinė darbuotoja labai priešinosi, bet pašalino. Kitas atrodo iš pažiūros normalios šeimos, motina irgi mokytojus kaltino, kad nemėgsta jos vaiko, bet jį pašalino dar greičiau. Į jaunimo mokyklą abu išėjo, kur visi tokie nevaldomi eina. Dabar ramu.
Atsakyti
Blogas elgesys tai koks? Nu aš suprantu, jei mokytojus nx siuntinėja, užgaulioja kitus, mušasi ir panašiai. Tokius ir čia meta lauk, bent jau iš mano dukros mokyklos tokį išmetė ir niekas per daug nesicackina. O kad mokytojas gali nemėgti mokinio, jums čia naujiena?
Atsakyti
Blogas elgesys, mano galva, tai samoningas pamokos trukdymas. Kai kencia del to, ne tik mokytojas, bet ir motyvuoti mokiniai, kurie nori mokytis.
Atsakyti
QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 02 02, 20:33)
Blogas elgesys tai koks? Nu aš suprantu, jei mokytojus nx siuntinėja, užgaulioja kitus, mušasi ir panašiai. Tokius ir čia meta lauk, bent jau iš mano dukros mokyklos tokį išmetė ir niekas per daug nesicackina. O kad mokytojas gali nemėgti mokinio, jums čia naujiena?

Taip, būtent tokius ir išmetė. Tai buvo atsakas idomuciai, kuris teigė, kad LT mokyklose visiškas bardakas.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 02 02, 18:49)
Blogas elgesys, mano galva, tai samoningas pamokos trukdymas. Kai kencia del to, ne tik mokytojas, bet ir motyvuoti mokiniai, kurie nori mokytis.

Mokykla siaip yra ikalinimo istaiga. Prisimenat tokia daniska Bitrupo knygute is sovietu laiku...

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Manau, jau visi supratom, kad jau kas, jau kas, o tu tikrai iklimpes i sovietyja. Na ka padarys, keiciasi santvarkos, bet jau kas i krauja iauge to nepaneigsi, tampa savastim.

O karikaturos tai ne sovietines...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 02 vasario 2020 - 21:04
QUOTE(Moonte @ 2020 02 02, 21:02)
Manau, jau visi supratom, kad jau kas, jau kas, o tu tikrai iklimpes i sovietyja. Na ka padarys, keiciasi santvarkos, bet jau kas i krauja iauge to nepaneigsi, tampa savastim.

Bidstrupas buvo danu karikaturistas. Matyt buvo komunistas, jei sovietai ji mego ir jo knyga isleido. Tai tikrai su sovietija tiesiogiai nesusije
Atsakyti
QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 02 01, 22:00)
Daro, bet būna ne viską. Pasiteisinimai- pamiršau knygą ir t.t.

Su mano dukra atvejis pirmas ir tikiuosi paskutinis. Bet ji man daug ką pasakoja, apie bendraklasius, mokytojus. Na pvz mokytoja nueidama pasako dukros draugei you are waste of space, galvoja, kad neišgirdo. Bet neaišku ar ta draugė tėvams pasisako. Iš tikrųjų tai buvau labai įsiutus, tai įvyko paskutinę dieną prieš atostogas spalį, visą savaitę mąsčiau, dėliojau žodžius ką jam pasakysiu, ir visai be reikalo, vistiek šnipštas gavosi, su juo neįmanoma normaliai kalbėt, yra viena tiesa- jo. Vis dar niežti nagai parašyti skundą, gal durna esu, kad to nedarau.
Šiaip tai jo, yra taisyklės, kiekviena mokykla turi guidelines, bet ne visada jų laikosi. Pvz jei suspenduoja, turi visų pirma pranešti tėvams, ko nebuvo.

mes matyt nesusisnekam, as tai neleisciau vaiku i tokia mokykla, kur tokie mokytojai dirba, kur tokias kalbas ji girdi, bet jum tai gera mokykla, nu ties tuom gal ir baigiam.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 02, 16:42)

Tau tikrai viskas gera paskutiniu metu, kad taip sugebi mano postus suprasti? blink.gif
Ne, airiskos mokyklos ir visa sveitimo sistema visai nepanasi i lietuviskas, nei organizacija, tvarka, nei dalykais, nei aplamai mokiniu ir mokytoju bendravimu ir t.t. tiek kad taip, ten eina vaikai ir yra mokytojai, visa kita skiriasi gana nemzai, O buna zinoma visur visko, to niekad ir neneigiu, tik sakau, kad cia yra aiski tvakra ir mokytojai zino ka gali padaryti mokiniui, kuris piktybiskai elgiasi, Lietuvoje nelabai ka gali. Be to cia yra galimas ir namu mokytmas, jei vaikui kas netinka, Lietuvoje lyg tik dabar ivede, tikekimes sukurs visa sistema tam. Nors kita naujiena i LT mokyklas dabar bando igrusti vaikus su negaliom, nors pasiruosimo ir galimybiu tam nera. Mokytojos ir taip perkrautos, viena pradinuku paskaojo , keli vaikai pas ja su elgesios sutrikimais keli,klaseje apie 20 vaiku ir visus jai reikia mokyti, Airijoje 1 vaikas su special needs turi 1 assistant.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2020 02 02, 18:17)
Nežinau kaip kitur, bet iš mūsų klasės bent du pašalino už blogą elgesį. Vieną sunkiai, nes iš socialinės rizikos šeimos buvo, socialinė darbuotoja labai priešinosi, bet pašalino. Kitas atrodo iš pažiūros normalios šeimos, motina irgi mokytojus kaltino, kad nemėgsta jos vaiko, bet jį pašalino dar greičiau. Į jaunimo mokyklą abu išėjo, kur visi tokie nevaldomi eina. Dabar ramu.

Tai jau buvo virs 16 tikriausiai, iki 16 negali salinti, kiek zinau, nebent nesenai kazkas pasikeite. Mokytojas net is klases isvaryti vaiko negali, nes uz ji atsako pamoku metu, o sistemos, ka daryti su nedrausmingais nera. Mokytojai kaltina tevus, tevai mokytojus, o bardakas tesiasi. be to gi su kiekveinu ir pinigeliai keliauja, vaiko krepselai, ar ta bent pakeite?
nu nejau sunku per 30m ivesti namu mokyma ir padaryti istaytma, kad mokykla turi teise salinti nedrausmingus mokinius. Va tada bus viskas paprasta ir aisku.

Pamenat Burgi direktoriu mokyklos, kuris norejjo vaikus apsaugoti nuo rukymo ir kuom tai baigesi jam. Zmogui ir sveikata ir darba kainavo aferistu seimynele, kurios atzalai viskas buvo galima ir net rukyti ir direktoriu nepatikusi ismesti, o gal tai buvo sureziusuota, gal kazkam reikejo tos vietos....
As tuos irasus klausiausi, kur jis auklejo mokine, kaip graziai, taip teviskai nuosirdziai, bet ne, pasirodo tai buvo smurtas pries vaika doh.gif ir kokia tvarka koks direktorius po to gali sukurti mokykloje, kai net rukyti negali uzdrausti paaugliui???
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 02, 16:59)

Uk nebuvau mokyklose, bet kai nuejau i atviru duru diena i vidurine, tai pati uzsinorejau ten eiti, serveriu nemaciau, bet iranga sauni, kokios laboratorijos, darbu kabinetai, meno ir t.t. sensory room, meditation room, atskira patalpa tiem su special needs, kas manau irgi svarbu, kad ir sveiki vaikai moketu bendrauti ir butu salia tokiu vaiku, ne vien jiem svarbu ismokti integruotis, tai daroma jau nuo pradines ir del to dziaugiuosi.
ir ka pasakoja, kaip jie daro mokslinius dabus, kokius projektus gauna man tikrai idomu, zinoma gal ir Lietuvoje jau taip yra , sito negaliu pasakyti. Bet va drausme patiko, yra spinteles, ten paliekami visi daiktai klasese tik knygos ir sasiuviniai, telefonu naudotis negalima mokykloje is vis. Aisku tvakra, blogai elgiesi, siuloma pagalba, nenori paglbos eik lauk, viskas ir man ramu del vaiko ir zinau, kad gerai paaugliam toks siek tiek mustras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 03 vasario 2020 - 00:53