QUOTE(Limcamca @ 2020 01 25, 15:41)
Na, aš minėjau, nesu prieš kariuomenę. Esu prieš tai, kad judina emigrantus ir tas atitarnavimo laikas toks neapibrėžtas. T.y. kelis metus turi gyventi kaip ant adatų, pakvies ar nepakvies. Negali planuotis gyvenimo.
Beje, dažnai minimas Izraelis, tai net jie emigrantų gyvenančių kitose šalyse nejudina.
Tai ir as nesu is esmes pries, bet tai kokia dabar tvarka yra, tai yra absurdas. Bet as esu uz profesionalia kariuomene, o prievartine, nes tai jau ir zmogaus teisiu teismas pripazino, kaip priestaraujancia zmogaus teisem, uo labau, kai yra diskriminacija del lyties. Galetu buti profesionali ir savanoriu, kaip buvo ne taip senai ir butu viskas gerai. Arba bent jau sauktu visus be isimties, bet man atrodo geriausia butu kol jie mokykloje daryti apmokymus ir normalu fizini parengima, juk i sveikata butu visiem, o kol mokosi , kol vystosi tai labiai svarbu ir to pilnai uztektu. O dabar valdziazmogiu vaikai sau laisvai gyvena, keliauja, o eiliniai, turi tarnauti, tai nesazininga ir neteisinga, lai bent jie pirma savo vaikus leidzia, rodo pavyzdi, O su studijuojanciais, tai is vis aburdas, jau nesneku apie emigrantus, kuriem jie is vis negali nieko garantuoti, tiesiog zmoniu gyvenimo gadinimas, as manau daugiau zmoniu paparsciausiai atsisakys lietuviu pilietybes, nors gal to ir siekiama.....arba kazkas paduos valstybe vel i teisma ir slais susimokes tukstantines baudas, is tu paciu zmoniu kiseniu...
O Izraelis, tai tikriausiai paskutine valstybe i kuria reiktu lygiuotis.
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2020 01 25, 15:43)
Kaip man patinka toks pozityvus skatinimas, o ne muštras ar draudimai.
Beje, pamenu pirmą darbovietę Airijoje, kai visi rūkoriai laisvai gaudavo papildomas 5 minučių parūkymo pertraukėles. O, jeigu buvai nerūkantis, tai neee... tau nepriklauso, gi tu nerūkai, tau nereikia 5 minučių atsipūsti.
tai koks fabrikas, prie konvejerio?
Kiek kur dirbau visi ejo parukyti kiek norejo, aisku, buna itemtesnis laikas pvz dirbant restorane, kai sunku pabegti, bet niekas pertraukeliu nenormavo ar kada nueiti i tualeta neaiskino
O siaip jau rukyti jau dabar yra toks nelabai gerbtinas uzsiemimas, pas mus padaryta rukoriam pavesine gana toli nuo pastato ir tik ten galima rukyti ir ruko tikrai labai mazai zmoniu.
Kai prasidejo visi draudimai del rukymo darbovietese, labai labai daug zmoniu mete, dabar dar kas ruko, tai naudoja tas elektronines cigaretes dauguma musu darbe, bet gerai nes parukius vis tike ta smarve lieka, ir jei tam paciame kambaryje tai smirdetu..