Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(Ašaka @ 2020 01 24, 18:45)
Nieko keisto, kad "Pagerintoji" neskiria teisių nuo prievolių. Merginos turi lygiai tokias pačias teises kaip ir vaikinai stoti į savanoriškąją krašto apsaugos tarnybą, ką jos sėkmingai ir daro.

Kur ji neskiria?
Ubuntiene kalbejo apie diskriminacija prievolese.
As minejau,, kad valstybe diskriminuoja pagal darbo vieta ir nuotoli.
Reikalauti, kad zmogus UZ DYKA mestu pajamu saltinius ir pirktu bilietus, turetu gal but didelius nuotolius del kontraktu nutraukimo yra ne preigos o valstybinis banditizmas.

Kuo tai skiriasi nuo reketo?

SSSR laikais visi dirbo valstybei ir is tarnavimo valstybei darbe imdavo i tarnyba valstybei armijoje. Tada ta tvarka tiko. Dar galedavo nuvezti i kolukius. Viskas buvo valstybes tai nebuvo jokiu problemu.

Dabar yra kita santvarka, tai istraukti kazkokias Sovietines nesamones yra visai ne vietoje
Atsakyti

Man irgi sitas gana keista.

Daznas argumentas - moterys is darbo rinkos ir taip iskrenta bent 2 metams del motinystes atostogu. 

Esu skaiciusi, kad per WWII zuvo daugiau civiliu nei kariu is dalies del to, kad civiliai nemokejo isgyventi.

Neturiu pakankamai informacijos sita tema, tad tvirtos nuomones - irgi. Man atrodo butu naudinga visiems praeiti kazkoki minimalu mokyma. Gal nebutinai karini, bet isgyvenimo  karo, katastrofu salygomis. :) Cia tokia greita mintys kyla, labai neanalizuojant kaip finansuoti, kada ir ko mokyti ir t.t. :)

O taip, mes su vyru dažnai pakalbame, kad šiais laikais atjungus internetus daugelis net nežinotų kaip namo grįžti. 

Aš būčiau už tai , kad ir merginoms būtų prievolė tarnauti. Nieko čia blogo, kad išmoks apsiginti. Gal nebūtinai kažkur į kitą miestą, bet kažkokie privalomi mokymai turėtų būti, mano nuomone.

Apsiginti nuo ko? 

Tai jei kai vaikinai verkslena, tai merginos dar daugiau apsidejuotu.
Siais metais pirma kart studentus kviecia. Mano sunus sarasuose. Dabar tai tikrai neims akademiniu ir nepraleis mokslu, bet kazka galvos is siulomu kitu variantu. ( yra jaunieji karo vadai, krasto apsauga davatgaliais) arba tiesiog atidejimas iki kol baigs studijas.
Dar neaisku ka rinksis, nes planuoja isvykt pagal erasmus programa.
Papildyta:
Manyciau gydytojas biski istvirkes
https://www.tv3.lt/m...peruotis-krutis

O kodėl? Nejaugi gali būti kažkas svarbesnio nei tarnauti tėvynei?

Oo, nu tai pamatysim, koki patriota uzauginot biggrin.gif
Manau geriau dabar, nes paskui dar labiau nesinores, susiras darba, atsiras isipareigojimu, bus sunkiau.
Papildyta:
Oho. Jeigu cia rimtai taio buvo, tai seksizmas atviru tekstu, neturetu likti kaip savaime suprantamas.

O patriotiškumas matuojamas tuom ar eina berniukas į kariuomenę ar ne? 

Pvz jeigu eini savanoriu, nes paskaičiuoji naudą, kad gausi pinigų, tai čia patriotas skaitosi ar ne? 

Merginos kurios nepageidauja eiti į kariuomenę savanorėmis, tai jau jos viskas, visos ne patriotės?

Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2020 01 24, 19:28)
mes su vyru dažnai pakalbame, kad šiais laikais atjungus internetus daugelis net nežinotų kaip namo grįžti.

Nuo kada internetas padeda navigacijoje?
GPS sistema veikia ne nuo interneto.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2020 01 24, 19:28)
O kodėl? Nejaugi gali būti kažkas svarbesnio nei tarnauti tėvynei?

Jus skaitet sauktiniu studentams salygas? Ten berods yra trys ar keturi pasirinkimai. Ir jei jaunuolis nesirenka imti akademiniu atostogu ir 9 menesius tokiu budu tarnauti tevynei, tai dar nereiskia kad jis nenori atlikti pareigos.
Studentams yra pasiulyta lb gera alternatyva Jaunuju karininku vadu mokymai, atliekami savaitgaliais, su vasaros atostogu laikotarpiu.

Pirmą kartą į sąrašus įtraukti aukštųjų mokyklų studentai, tačiau, jei jie bus pašaukti, galės apsispręsti patys: sustabdyti studijas ir atlikti devynių mėnesių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą arba nenutraukus studijų pasirinkti jaunesniųjų karininkų vadų mokymus, kurie vyksta trejus metus savaitgaliais, arba studijuoti ir trejus metus tarnauti Krašto apsaugos savanorių pajėgose.

Jei studentai nepasirinks nė vieno iš galimų variantų, karo prievolininkams, kuriems dėl studijų aukštojoje mokykloje bus atidėta tarnyba, šaukimas būtų pratęsiamas, kol jiems sukaks 26 metai, bet ne ilgiau nei vienus metus po studijų baigimo.
https://m.delfi.lt/l...php?id=83224819
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 24 sausio 2020 - 19:45
QUOTE(Limcamca @ 2020 01 24, 20:28)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Iš_Šviesos" data-cid="72592444" data-time="1579877937"><div><p>Man irgi sitas gana keista.</p><p>Daznas argumentas - moterys is darbo rinkos ir taip iskrenta bent 2 metams del motinystes atostogu. </p><p>Esu skaiciusi, kad per WWII zuvo daugiau civiliu nei kariu is dalies del to, kad civiliai nemokejo isgyventi.</p><p></p><p>Neturiu pakankamai informacijos sita tema, tad tvirtos nuomones - irgi. Man atrodo butu naudinga visiems praeiti kazkoki minimalu mokyma. Gal nebutinai karini, bet isgyvenimo  karo, katastrofu salygomis. smile.gif Cia tokia greita mintys kyla, labai neanalizuojant kaip finansuoti, kada ir ko mokyti ir t.t. smile.gif</p></div></blockquote><p></p><p>O taip, mes su vyru dažnai pakalbame, kad šiais laikais atjungus internetus daugelis net nežinotų kaip namo grįžti. </p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Maja Di" data-cid="72592448" data-time="1579878097"><div><p>Aš būčiau už tai , kad ir merginoms būtų prievolė tarnauti. Nieko čia blogo, kad išmoks apsiginti. Gal nebūtinai kažkur į kitą miestą, bet kažkokie privalomi mokymai turėtų būti, mano nuomone.</p></div></blockquote><p></p><p>Apsiginti nuo ko? </p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="72592449" data-time="1579878893"><div><p>Tai jei kai vaikinai verkslena, tai merginos dar daugiau apsidejuotu.
Siais metais pirma kart studentus kviecia. Mano sunus sarasuose. <strong>Dabar tai tikrai neims akademiniu ir nepraleis mokslu</strong>, bet kazka galvos is siulomu kitu variantu. ( yra jaunieji karo vadai, krasto apsauga davatgaliais) arba tiesiog atidejimas iki kol baigs studijas.
Dar neaisku ka rinksis, nes planuoja isvykt pagal erasmus programa.
Papildyta:
Manyciau gydytojas biski istvirkes
<a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.tv3.lt/m/naujiena/lietuva/1027110/savanore-i-kariuomene-uzsirasiusi-lietuve-isgirdo-turi-operuotis-krutis'>https://www.tv3.lt/m/naujiena/lietuva/10271...peruotis-krutis</a></p></div></blockquote><p></p><p>O kodėl? Nejaugi gali būti kažkas svarbesnio nei tarnauti tėvynei?</p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72592458" data-time="1579879103"><div><p><strong>Oo, nu tai pamatysim, koki patriota uzauginot</strong> vartotojo įkelta nuotrauka
Manau geriau dabar, nes paskui dar labiau nesinores, susiras darba, atsiras isipareigojimu, bus sunkiau.
Papildyta:
Oho. Jeigu cia rimtai taio buvo, tai seksizmas atviru tekstu, neturetu likti kaip savaime suprantamas.</p></div></blockquote><p></p><p>O patriotiškumas matuojamas tuom ar eina berniukas į kariuomenę ar ne? </p><p>Pvz jeigu eini savanoriu, nes paskaičiuoji naudą, kad gausi pinigų, tai čia patriotas skaitosi ar ne? </p><p>Merginos kurios nepageidauja eiti į kariuomenę savanorėmis, tai jau jos viskas, visos ne patriotės?</p><p></p>

Mano nuomone, bailys tas, kuris bando isvengti prievoles.
Atsakyti

Nuo kada internetas padeda navigacijoje?
GPS sistema veikia ne nuo interneto.

Pripazistu sito dalyko neismanau. 

Bet real life navigacines tai berods tikrai su internetu veikia. 

Jeigu atjungi interneta tai tik offline zemelapiai lieka. 

Nors, nesiginciju, galejau ir nusisneketi. 

Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 01 24, 19:40)
Jus skaitet sauktiniu studentams salygas? Ten berods yra trys ar keturi pasirinkimai. Ir jei jaunuolis nesirenka imti akademiniu atostogu ir 9 menesius tokiu budu tarnauti tevynei, tai dar nereiskia kad jis nenori atlikti pareigos.
Studentams yra pasiulyta lb gera alternatyva Jaunuju karininku vadu mokymai, atliekami savaitgaliais, su vasaros atostogu laikotarpiu.

SSSR nebuvo tokio shudo.
Viena diena per savaite NE SAVAITGALIAIS... Jokiu ten vasaros atostogu nesamoniu
Po baigimo 2.5 men sborai, bet ten buvo kazkas panasaus i skautu stovykla.
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2020 01 24, 19:40)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="IDOMUCIA" data-cid="72592593" data-time="1579887418"><div><p>Nuo kada internetas padeda navigacijoje?
GPS sistema veikia ne nuo interneto.</p></div></blockquote><p></p><p>Pripazistu sito dalyko neismanau. </p><p>Bet real life navigacines tai berods tikrai su internetu veikia. </p><p>Jeigu atjungi interneta tai tik offline zemelapiai lieka. </p><p>Nors, nesiginciju, galejau ir nusisneketi. </p>

AIsku pasikrauni zemelapius ir turi. Pries kelis metus jukk dar buvo brangus interneto rysys uzsienyje.
Tik visokie remontai ar kamsciai perduodami internetu. Zemelapius tai normalios navigacines sistemos turi atmintyje... Juk yr vieetu kur interneto rysys nekoks ar sakysim Sveicarijoje negalioja roamingas
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 01 24, 19:40)

Na kokia prasme niekas nuleisti savo laika ir tapti vergu iki senatves? Psku bet kada su tavim galii elgtis kaip su siuksle
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 24, 19:43)
SSSR nebuvo tokio shudo.
Viena diena per savaite NE SAVAITGALIAIS... Jokiu ten vasaros atostogu nesamoniu
Po baigimo 2.5 men sborai, bet ten buvo kazkas panasaus i skautu stovykla.

Man tai tikrai neidomu kaip buvo tavo ir ubuntes sovietmeciu. Aciudiev tie laikai baigesi, kai uz jaunas asmenybes sprede komunistai ar kas ten, kai buvo dedovsina ir pan nesamones.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 01 24, 19:47)
Man tai tikrai neidomu kaip buvo tavo ir ubuntes  sovietmeciu. Aciudiev tie laikai baigesi, kai uz jaunas asmenybes sprede komunistai ar kas ten, kai buvo dedovsina ir pan nesamones.

Studentams nebuvo jokios dedovshchinos... cia apie studentu kalba
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 01 24, 18:40)
Pirmą kartą į sąrašus įtraukti aukštųjų mokyklų studentai, tačiau, jei jie bus pašaukti, galės apsispręsti patys: sustabdyti studijas ir atlikti devynių mėnesių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą arba nenutraukus studijų pasirinkti jaunesniųjų karininkų vadų mokymus, kurie vyksta trejus metus savaitgaliais, arba studijuoti ir trejus metus tarnauti Krašto apsaugos savanorių pajėgose.

Jei studentai nepasirinks nė vieno iš galimų variantų, karo prievolininkams, kuriems dėl studijų aukštojoje mokykloje bus atidėta tarnyba, šaukimas būtų pratęsiamas, kol jiems sukaks 26 metai, bet ne ilgiau nei vienus metus po studijų baigimo.

Neskaiciau ir tikiuosi neteks tuom dometis. Tikiuosi mano vaikus ta nesamone aplenks.
Zinoma, jeigu gyvens ne Lietuvoje.

Papildete zinute idomu buvo paskaityti. Ta prasme gaunasi, kad jeigu esi studentas ir nenori mesti studiju, isipareigoji 3 metus tarnauti savaitgaliais? Ar teisingai supratau? Jeigu taip, tai apsimoka studijas stabdyti ir atitarnauti tuos 9 menesius, jeigu jau taip reikia. Nes 3 metus isipareigoti, tai kazkokia visiska nesamone.

QUOTE(mylimuke! @ 2020 01 24, 18:40)

Nugi ne, ne apie bailius kalbejote. Apie patriotus. Tipo, patriotas tas, kuris tarnauja.
O, savanoris kuris renkasi savanoriskai atitarnauti, nes gaus pinigu - cia patriotas ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2020 01 24, 19:48)
Neskaiciau ir tikiuosi neteks tuom dometis. Tikiuosi mano vaikus ta nesamone aplenks.

Papildete zinute idomu buvo paskaityti. Ta prasme gaunasi, kad jeigu esi studentas ir nenori mesti studiju, isipareigoji 3 metus tarnauti savaitgaliais? Ar teisingai supratau? Jeigu taip, tai apsimoka studijas stabdyti ir atitarnauti tuos 9 menesius, jeigu jau taip reikia. Nes 3 metus isipareigoti, tai kazkokia visiska nesamone.

Tai dar ne viskas. Paskui visuomet traktuos toki kaip verga, lieps viska mesti ir begti pas chozjaina, o uz zala neatlygins.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2020 01 24, 20:48)

Nugi ne, ne apie bailius kalbejote. Apie patriotus. Tipo, patriotas tas, kuris tarnauja.
O, savanoris kuris renkasi savanoriskai atitarnauti, nes gaus pinigu - cia patriotas ar ne?

Taip.
Atsakyti