<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Iš_Šviesos" data-cid="72592444" data-time="1579877937"><div><p>Man irgi sitas gana keista.</p><p>Daznas argumentas - moterys is darbo rinkos ir taip iskrenta bent 2 metams del motinystes atostogu. </p><p>Esu skaiciusi, kad per WWII zuvo daugiau civiliu nei kariu is dalies del to, kad civiliai nemokejo isgyventi.</p><p></p><p>Neturiu pakankamai informacijos sita tema, tad tvirtos nuomones - irgi. Man atrodo butu naudinga visiems praeiti kazkoki minimalu mokyma. Gal nebutinai karini, bet isgyvenimo karo, katastrofu salygomis.
Cia tokia greita mintys kyla, labai neanalizuojant kaip finansuoti, kada ir ko mokyti ir t.t.
</p></div></blockquote><p></p><p>O taip, mes su vyru dažnai pakalbame, kad šiais laikais atjungus internetus daugelis net nežinotų kaip namo grįžti. </p><p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Maja Di" data-cid="72592448" data-time="1579878097"><div><p>Aš būčiau už tai , kad ir merginoms būtų prievolė tarnauti. Nieko čia blogo, kad išmoks apsiginti. Gal nebūtinai kažkur į kitą miestą, bet kažkokie privalomi mokymai turėtų būti, mano nuomone.</p></div></blockquote><p></p><p>Apsiginti nuo ko? </p><p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="72592449" data-time="1579878893"><div><p>Tai jei kai vaikinai verkslena, tai merginos dar daugiau apsidejuotu.
Siais metais pirma kart studentus kviecia. Mano sunus sarasuose. <strong>Dabar tai tikrai neims akademiniu ir nepraleis mokslu</strong>, bet kazka galvos is siulomu kitu variantu. ( yra jaunieji karo vadai, krasto apsauga davatgaliais) arba tiesiog atidejimas iki kol baigs studijas.
Dar neaisku ka rinksis, nes planuoja isvykt pagal erasmus programa.
Papildyta:
Manyciau gydytojas biski istvirkes
<a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.tv3.lt/m/naujiena/lietuva/1027110/savanore-i-kariuomene-uzsirasiusi-lietuve-isgirdo-turi-operuotis-krutis'>https://www.tv3.lt/m/naujiena/lietuva/10271...peruotis-krutis</a></p></div></blockquote><p></p><p>O kodėl? Nejaugi gali būti kažkas svarbesnio nei tarnauti tėvynei?</p><p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72592458" data-time="1579879103"><div><p><strong>Oo, nu tai pamatysim, koki patriota uzauginot</strong>
Manau geriau dabar, nes paskui dar labiau nesinores, susiras darba, atsiras isipareigojimu, bus sunkiau.
Papildyta:
Oho. Jeigu cia rimtai taio buvo, tai seksizmas atviru tekstu, neturetu likti kaip savaime suprantamas.</p></div></blockquote><p></p><p>O patriotiškumas matuojamas tuom ar eina berniukas į kariuomenę ar ne? </p><p>Pvz jeigu eini savanoriu, nes paskaičiuoji naudą, kad gausi pinigų, tai čia patriotas skaitosi ar ne? </p><p>Merginos kurios nepageidauja eiti į kariuomenę savanorėmis, tai jau jos viskas, visos ne patriotės?</p><p></p>
Mano nuomone, bailys tas, kuris bando isvengti prievoles.