Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(cambala @ 2019 12 05, 14:13)
O as sneku apie praeiti. Kuom sita bobele isskirtine? Ka ji veike visus 20 metu iki dabar? Virs 40, o nieko neturi, net pirsto nepajudino, kol nachaliavu kazkas neuzsiuode.
Va Nedzinskas , taupuolis klounas, bet tas 4 metelius Seime prasedejes sodyba pasistate miciutes sklype
https://www.15min.lt...mo-1050-1144028
Dabar sitoji pasalpine susivoke greitai. O gal jai butent dabar ir prisireike? Aisku Krivickelio pamokyta, paciai nedasustu.

Tai va ir ji pabus 4 m seime ir susitaupys bustui mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 12 05, 14:24)
Tai va ir ji pabus 4 m seime ir susitaupys bustui  mirksiukas.gif

Ir ka namu seimininke, nebaigusi net 12, gali patarti Seime? Istatymai, zinios kur pas ja? Kodel is mokesciu moketoju pinigu kazkokie pusglusiai turi sedeti Seime?
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2019 12 05, 14:09)
Būsto savininkas savivaldybė. Kručinskai tėra svetimo turto naudotojai - nuomininkai. Tad savivaldybė turi teisę skirt jiems ką tik nori. Ir net derybų kažkokių vest su jais niekas neprivalo. Nes dabar dangstomasi vaikais, mol, su vaikais išvys, nors niekas neveja, tiesiog siūlo persikraustyti kitur, kas irgi yra didelė pagalba žmogui, neturinčiam SAVO būsto.    Net jei tas būstas ir buvo močiutės - jis gi nebuvo Kručinskų. Jis buvo BOBUTĖS. Mano bobutė irgi turėjo namą, bet tai nereiškia, kad dabar tas namas mano smile.gif

Darant kažkokias išimtis - lygiavertės išimtys būtų ir Neringos žmonėms tiems, kurie soc būstus nuomojo turistams, leisti tuos būstus išsipirkti tiems turistams, esant pageidavimui..  Nes čia panašiai ir vyksta-būstą gavo vieni ir leido gyvent kitiems - Kručinskams ir dabar šie kraustytis nebenori..

Jus kartojat visiem zinomus faktus, ir kartojat aptartus dlaykus, as iskeliau klausima kodel svavivaldybe negali skirti butent sito busto jiem, jei jau ruosiasi kazka skriti? Kokios yra tikros priezastys, as kaip zinau tai tik del to, kad nori parduoti, ar tai teisinga? Ar savivaldybe kazkam mokejo uz ta buta, kas per aplinkybes privatizavimo metu buvo, man idomu sita info isgirsti, o ne tuscia info,kad nori duoti kita busta.
Ir vaikais neikas nesidangsto, vaikai realiai yra ir ziema mesti is busto, kai zmoen ssusipirke malkas ir t.t. yra visikai negrazu mazu maziausia. 5 m pragyveno gal iki pavasrio galejo palaukti?
Jis nera socialinis bustas, jis nera socialiniu butu sarase, arba as nerandu, jei kas randat ikelkit mirksiukas.gif
O tai Lietuvoje nera galima issipirkti socialinio busto?Airijoje yra tokia galimybe ir net nuoma priskaiciuojama prie sumos.

Bet siaip sakau man tie soc bustai isvis neteisybe didele, juos turetu duoti nebent neigaliem ar pan zmonem. Kodel vieni jauni sveiki juos gauna, o kiti turi pirkti? kokia motyvacija pirkti?
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2019 12 05, 14:27)
Ir ka namu seimininke, nebaigusi net 12, gali patarti Seime? Istatymai, zinios kur pas ja? Kodel is mokesciu moketoju pinigu kazkokie pusglusiai turi sedeti Seime?

Geriau klausk, kodel sedi? visas seimas toks, kad kiti su issilavinimu suka aferas irgi ne ka geriau. tai bent geras zmogus uzsidirbs seimai kokiam bustui susitaupys gal? biggrin.gif Vat Lansbergiai suka milijoninius versliukus ir ka ar jie ka pataria gero? ar is vis kas gero del zmoniu padaryta per 30m valdzios?

ko nenagrinejat pvz kodel Bilotaite uzsiemusi buvo seimo viesbuti, kurio nei nenaudojo, kiti irgi ten geri sunelis su mergom lankosi dukrytes gyevena ir t.t., jiem galima, tai jau viskas gerai? blink.gif

https://www.lrytas.l...taite-12736417/

https://www.delfi.lt...s.d?id=82915293
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 05 gruodžio 2019 - 14:39
QUOTE(lutuke123 @ 2019 12 05, 16:38)
Jus kartojat visiem zinomus faktus, ir kartojat aptartus dlaykus, as iskeliau klausima kodel svavivaldybe negali skirti butent sito busto jiem, jei jau ruosiasi kazka skriti? Kokios yra tikros priezastys, as kaip zinau tai tik del to, kad nori parduoti, ar tai teisinga? Ar savivaldybe kazkam mokejo uz ta buta, kas per aplinkybes privatizavimo metu buvo, man idomu sita info isgirsti, o ne tuscia info,kad nori duoti kita busta.
Ir vaikais neikas nesidangsto, vaikai realiai yra ir ziema mesti is busto, kai zmoen ssusipirke malkas ir t.t. yra visikai negrazu mazu maziausia. 5 m pragyveno gal iki pavasrio galejo palaukti?
Jis nera socialinis bustas, jis nera socialiniu butu sarase, arba as nerandu, jei kas randat ikelkit  mirksiukas.gif
O tai Lietuvoje nera galima issipirkti socialinio busto?Airijoje yra tokia galimybe ir net nuoma priskaiciuojama prie sumos.

Bet siaip sakau man tie soc bustai isvis neteisybe didele, juos turetu duoti nebent neigaliem ar pan zmonem. Kodel vieni jauni sveiki juos gauna, o kiti turi pirkti? kokia motyvacija pirkti?

Būna socialiniai būstai ir būna savivaldybės būstai. Vienus kažkuriuos galima išsipirkti, o kažkurių - negalima, kurių konkrečiai - nžn, nesidomėjau..
Kad nori parduoti - tokios info nemačiau, bet jei taip, tai įprastai savivaldybės turtas parduodamas aukcionuose viešuose, tokioje situacijoje niekas juk kručinskams neuždraus dalyvauti tokiame aukcione ir tą būsta įsigyti..
Dėl tokios skubos ir aš stebiuosi, bet vėl - gal niekas jų ir nemes iš to būsto iki pavasario, nors jų vietoje - juk jei neturi savo, tai imi, ką duoda ir sakai ačiū, nes yra kas ir tiek negauna ir eilėse to būsto laukia, ar ne taip?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 12 05, 14:38)
tai bent geras zmogus uzsidirbs seimai kokiam bustui susitaupys gal?  biggrin.gif

Ar tu gali neaudus paklodziu apie nieka tiesiog atsakyti -
Kas tai bobelei su vyru trukde 20 metu eiti dirbt ir taupyt savo bustui? Isvaziuot i tavo pvz Airija, ten uzsidirbt, nes nu ten aukso mana lyja, tiesiog dirbt Lietuvoj, pasiimt paskola ir isigyt busta. Jau per 20 metu tikrai butu ismokeje.
Bet tu aisku esi prijaucianti dykaduoniams pasalpiniams.
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2019 12 05, 14:51)
Būna socialiniai būstai ir būna savivaldybės būstai. Vienus kažkuriuos galima išsipirkti, o kažkurių - negalima, kurių konkrečiai - nžn, nesidomėjau..
Kad nori parduoti - tokios info nemačiau, bet jei taip, tai įprastai savivaldybės turtas parduodamas aukcionuose viešuose, tokioje situacijoje niekas juk kručinskams neuždraus dalyvauti tokiame aukcione ir tą būsta įsigyti..
Dėl tokios skubos ir aš stebiuosi, bet vėl - gal niekas jų ir nemes iš to būsto iki pavasario, nors jų vietoje - juk jei neturi savo, tai imi, ką duoda ir sakai ačiū, nes yra kas ir tiek negauna ir eilėse to būsto laukia, ar ne taip?

Tai as, manau, tas butas yra svaivaldybes, bet ne socialinis, bent kok kas taip deliojasi info, svaivaldybe "siek tiek" apismelavo, eilini karta...
Taip rase, kad bus skelbiamas aukcionas, o kaip bus pamatysim. Aukcione tiketinai siskart reikai vsios sumos ir greitai, galetu kazkaip padalinti per laika ta uzmokesti jei jau vis tiek parduoda, nezinau kiek vertas ten tas butelis ir kaip paskolas duoda bankai, kokios salygos LT, bet tikriausiai nelengva jiem butu gauti. Jie kaip suprantu dabar bendrauja su savo giminaiciais tais Jav ir sprendzia teisinius klausimus del privatizavimo ar issipirkimo galimybes. Gal del to ir suskubo, kazkam atrodo labai to namo reikia...

Tai jau gi iteike menesio ispejima issikelti.
O kodel jie negali pakovoti del to, kad pasilikti kur yra? kodel reikia galvas nuleidus susitaikyti su valdininku siautejimu, taip nuleide galvas ir vaiku nebutu atsieme gi. Bent tiek man patinka jie,kad netyli,kad kovoja uz savo seima uz savo namus.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 12 05, 14:53)
Ar tu gali neaudus paklodziu apie nieka tiesiog atsakyti -
Kas tai bobelei su vyru trukde 20 metu eiti dirbt ir taupyt savo bustui? Isvaziuot i tavo pvz Airija, ten uzsidirbt, nes nu ten aukso mana lyja, tiesiog dirbt Lietuvoj, pasiimt paskola ir isigyt busta. Jau per 20 metu tikrai butu ismokeje.
Bet tu aisku esi prijaucianti dykaduoniams pasalpiniams.

Matyt buvo priezasciu ir tiek, kad turi, ka turi. Nespjauk tu taip i sulini kaip sakoma: neissizadek lazdos, tiurmos ir ubago terbos, nezinai, kas gyvenime pacios laukia, mesk tu ta puikybe viena diena, atrodo pati kazka butum uzsidirbusi ir susitaupiusi gyevnime mirksiukas.gif
Del paskolu kiek pamenu pires 20m tikrai ne taip paprstai jas dalino, kad pasiimtu kas panoreje, o del isvaziavimo dauguma ,kas isvaziavo tas ir pasiliko, gal ir jie isvaziuos, negali zinoti.... O jei kas kita domina klausk ju paciu teisiai arba pasirink su kuo kitu pletkinti, man neidomu tokios temos apie kitu turtus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 12 05, 17:09)
Tai as, manau, tas butas yra svaivaldybes, bet ne socialinis, bent kok kas taip deliojasi info, svaivaldybe "siek tiek" apismelavo, eilini karta...
Taip rase, kad bus skelbiamas aukcionas, o kaip bus pamatysim. Aukcione tiketinai siskart reikai vsios sumos ir greitai, galetu kazkaip padalinti per laika ta uzmokesti jei jau vis tiek parduoda, nezinau kiek vertas ten tas butelis ir kaip paskolas duoda bankai, kokios salygos LT, bet tikriausiai nelengva jiem butu gauti. Jie kaip suprantu dabar bendrauja su savo giminaiciais tais Jav ir sprendzia teisinius klausimus del privatizavimo ar issipirkimo galimybes. Gal del to ir suskubo, kazkam atrodo labai to namo reikia...

Tai jau gi iteike menesio ispejima issikelti.
O kodel jie negali pakovoti del to, kad pasilikti kur yra? kodel reikia galvas nuleidus susitaikyti su valdininku siautejimu, taip nuleide galvas ir vaiku nebutu atsieme gi. Bent tiek man patinka jie,kad netyli,kad kovoja uz savo seima uz savo namus.

Tai nėra valdininkų siautėjimas - dėl to būsto. Tai teisėti valdininkų reikalavimai.
Imkim kitą situaciją - apsitversiu aš valstybinės žemės rėžį, kuris už mano tvoros. Ten kelis metus žolę pjaunu, išlyginom, prižiūrim, šiukšles renkam, gėlių pasodinus esu, prižiūriu, žodžiu, kaip sau.. Ar tai bus teisinga?
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2019 12 05, 15:16)
Tai nėra valdininkų siautėjimas - dėl to būsto. Tai teisėti valdininkų reikalavimai.
Imkim kitą situaciją - apsitversiu aš valstybinės žemės rėžį, kuris už mano tvoros. Ten kelis metus žolę pjaunu, išlyginom, prižiūrim, šiukšles renkam, gėlių pasodinus esu, prižiūriu, žodžiu, kaip sau.. Ar tai bus teisinga?

O ar taip nedaro turtuoliai, nepatverti ezerai, parkai, miskai, draustinyje nestovi namai pvz prezidento? o Lansbergiai neapsitvere Vilniaus centro?
Tai ir liudniausia Lietuvoje kariaujam asu ubagais,istaymais pire sjuos mosuoja, o milijonieriai daro ka nori.
va tai ir yra siautejimas, nes kazkaip atsibudo per 30 m istatymus atsimine? kokiu pagrindu jos tas dede ten gyveno? ir dabar jau truks plys per menesi reikia iskeldinti, zmogiskuma sjiem veitoj 7 dienu duoti menesi???? Del vaiku atakavo, per teismus , vaikai atimti buvo, dabar uz buto emesi, neatrodo, kad kazkas ant tos seimos uzsisedo, cia vienintelis toks butas vsiame Kaune, o jei taip visus patikrinti savivaldybei priklausancius? Nevisada reikia veikti pagal istatymo raide, zmoniskumo reikia. Va del ko man patinka Airija, cia daugiau zmogiskumo, nesivadovauja kaip akli kurmiai vien rasytiniu istatymu.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 12 05, 15:15)
Matyt buvo priezasciu ir tiek, kad turi, ka turi. Nespjauk tu taip i sulini kaip sakoma: neissizadek lazdos, tiurmos ir ubago terbos, nezinai, kas gyvenime pacios laukia, mesk tu ta puikybe viena diena, atrodo pati kazka butum uzsidirbusi ir susitaupiusi gyevnime mirksiukas.gif
Del paskolu kiek pamenu pires 20m tikrai ne taip paprstai jas dalino, kad pasiimtu kas panoreje, o del isvaziavimo dauguma ,kas isvaziavo tas ir pasiliko, gal ir jie isvaziuos, negali zinoti.... O jei kas kita domina klausk ju paciu teisiai arba pasirink su kuo kitu pletkinti, man neidomu tokios temos apie kitu turtus  mirksiukas.gif

Priezastis - tinginyste ir sedejimas ant pasalpu. Romai irgi dirbt neeina, o kam, mina soc slenkscius ir vargo nemato - gauna soc bustus, pasalpas.
Kadangi cia tu bliuskele plesaisi, advokatauji, tai ir klausiu taves kaip advokates - kodel neejo dirbt 20 metu?

Aa, va sita vis kisi miciutes buta.
Per zinias uzvakar rilode zyda, kuris kalbejo, jog is principo noretu susigrazint seneliu turta. Per reportaza sake, kad prieskario Vilniuje zydai sudare 40 % miesto gyventoju.
Tai dabar visus Vilniaus gyventojus, privatizavusius savo turta, metam lauk ir atiduodam kas kazkada priklause zydams?
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 12 05, 15:29)
Priezastis - tinginyste ir sedejimas ant pasalpu. Romai irgi dirbt neeina, o kam, mina soc slenkscius ir vargo nemato - gauna soc bustus, pasalpas.
Kadangi cia tu bliuskele plesaisi, advokatauji, tai ir klausiu taves kaip advokates - kodel neejo dirbt 20 metu?

Aa, va sita vis kisi miciutes buta.
Per zinias uzvakar rilode zyda, kuris kalbejo, jog is principo noretu susigrazint seneliu turta. Per reportaza sake, kad prieskario Vilniuje zydai sudare 40 % miesto  gyventoju.
Tai dabar visus Vilniaus gyventojus, privatizavusius savo turta, metam lauk ir atiduodam kas kazkada priklause zydams?

Tai,kad vyras dirba ir moteris pries gimstant vaika dirbo apie ka tu cia?

Tai,kad grazino visiem turejusiem turta Lietuvoje jau , ne? sakau su tais grazinimais nesamone buvo,kiek gi ir ismete zmoniu... mano aukletoj apv zmokyklos, atsieme nama miesto centre, kur gyveno kazkur 4 seimos, kur zmones dejosi nezinau...
Be to prieskario Vilnius gal ne tokio dydzio ir buvo?

Tu geriau papaskok, ka tu pati uzsidirbai ir sutaupei?paklausysim, kaip reikia visiem gyventi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 12 05, 15:15)

Del paskolu kiek pamenu pires 20m tikrai ne taip paprstai jas dalino, kad pasiimtu kas panoreje,

Pries 20 nezinau, bet pries 15 metu dalino, emem, statem, dar dabar neissimokeje. Zinoma, ne bedarbiams.
Bet jei dirba, tai ir be paskolu galima ant to namuko susitaupyt. Draugai 5 metus 1 kmb bute gyveno (keturiese!), kol susitaupe ir nusipirko 4 kmb buta. Bet jie dirbo abu ir taupe, nenorejo paskolos imti. Kiti draugai, bute gyventami nama be paskolos pasistate tevu sode. uztruko tos statybos gal 6 metu, bet be paskolos. O kokiam kaimuky gi pilna tu sodybu praktiskai uz dykuti, nebutina gal Kaune gyvent, jei jau nedirbi, tik pasalpom gyveni. Man nesuprantamas toks nenoras savo neturet, nesistengt ir aiskint, kaip viskas blogai, sunku ir pan.
Atsakyti