Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

Taip ir matau dabar, kaip visi puls siandien rytoj ir surusiuos siuksles nuo kapu.... unsure.gif

O tas kapu klutas, tai tragiskas tikrai Lietuvoje doh.gif

Geriausia butu is vis parkas su medziais, zolia ir mazi kapukai pazymeti tik lentutemis, be jokiu cirku is tu paminklu, gelyneliu, ir t.t. doh.gif
Papildyta:
"Tik 2018-2019-08 mėn. oficialiai iš LIETUVOS BIUDŽETO buvo iššvaistyta beveik 38 mln. eur. MINISTERIJŲ SAVIREKLAMAI. Tai jau SISTEMA.
Darbas, kurį dar neseniai dirbdavo ministerijų spaudos tarnybos, dabar atliekamas samdant privačias reklamos struktūras, jas maitinant iš LIETUVOS BIUDŽETO.
Spaudos tarnybos liko, atlyginimus gauna kaip gavusios, bet šalia to - mūsų BIUDŽETO pinigai į balą. (Tai ne Europos pinigai, žinokime.) Geniali paprasta schema.
O sakoma, trūksta pinigų mokytojų atlyginimams, bibliotelininkams, kultūrininkams ir t.t.
Tai tik vienas BIUDŽETO švaistinimo būdas.
Kitas - 125 tarptautinės organizacijos, kurios ryja mūsų pinigus narystės mokesčiais ir valdininkų kelionėmis. Tarkime, dalyvaujant banginių medžioklės ar kurios kitos, kad ir tropikų priežiūros, organizacijose.
Ak, tiesa, juk turime būti "globali Lietuva"."
Atsakyti
Vėl auksas plaukime Lietuvai. Priprasime biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 11 01, 11:52)

Nesusilaikau -
Rasei kad tevuko pelenus kazkur lauke pabarstet. Tipo medeli galima pasodint...
Nepagarba mirusiam. Kaip pakaruokliui kazkokiam...kur senovej prie tvoros tokius laidodavo.

Negi tik tiek uztarnavo is seimos, vaiku...?
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2019 11 01, 11:52)

Nesusilaikau -
Nepagarba mirusiam. Kaip pakaruokliui kazkokiam...kur senovej prie tvoros tokius laidodavo.

Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 11 02, 00:19)

Nesusilaikau -
Nepagarba mirusiam. Kaip pakaruokliui kazkokiam...kur senovej prie tvoros tokius  laidodavo.

As irgi noresiu, kad mano pelenus isbarstytu. Tik neapsisprendziau dar, mylimoj kokioj vietoj ar tegu pasodina medi. Nera ko uzimti zeme dar ir po mirties.
O pries tai paaukojau kuna medicinos tikslais-tyrimams busiems musu gydytojams. Jauciuosi max padarius is saves po mirties. Belieka tiketis, kad gyvi like artimieji bus suoratingi ir ivykdys mano valia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 11 02, 08:52)
As irgi noresiu, kad mano pelenus isbarstytu. Tik neapsisprendziau dar, mylimoj kokioj vietoj ar tegu pasodina medi. Nera ko uzimti zeme dar ir po mirties.
O pries tai paaukojau kuna medicinos tikslais-tyrimams busiems musu gydytojams. Jauciuosi max padarius is saves po mirties. Belieka tiketis, kad gyvi like artimieji bus suoratingi ir ivykdys mano valia smile.gif

As tai sakiau, kad noreciau, kad mano mesa po mirties sushertu fermoje brangiakailiams zvereliams. Bet kiek supratau - jokios pagarbos savo norams nesulauksiu. Tai tegu deda mesa kur nori, man px...
Gali numesti ir gatveje
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 11 02, 08:52)

Cia visiskai skirtingi dalykai. Lutuke net nepazinojo savo tevo moters, su kuria jis gyveno. Tai vargu ar zinojo jo norus.
Bet kai lutuke nukvakus del kiekvieno seno, ligito kertamo medzio - tai ir susigalvojo medzius sodint.

-------
Vakar per zinias rode augintiniu kapines. Nesa zmones geles, dega zvakutes...
Paminklai prabangus kai kuriem pastatyti...
Kazkas truputi perdeta.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 11 02, 09:52)

Kaip mane nervina tokie susireikšminę žmonės. Tiek urna su pelenais, tiek karstas su kūnu yra žmogaus palaikai po mirties, tik kitokia forma. Kažkaip niekam į galva neateina pasakyti, kad mano karstą su kūnu užkaskit mano mylimoje vietoje. Visiems aišku, kad kūnas turi būti palaidotas kapuose ir dar laikantis tvarkos, higienos normų. O jau jei urna, tai atsiranda kažkokie absurdiški reikalavimai. Suprantu, kad kapuose būtų kampelis, kur galima išbarstyti pelenus, tada ok, nenori kapo, nenori užimti žemės, išbarstė ir viskas paprasta. Bet čia dar prasideda norai tai jūros, tai ežerai, tai mėgstamos vietos, tai medį sodink ir t.t. Tai gal į konteinerį išmest ir baigta, jeigu jau taip niekas nerūpi arba iš vis po tų tyrimų medicininių tegu artimieji neima, o kaip medicininę atlieką išmeta. Kam dar norai visokie? Jūros, ežerai, laukai, parkai ir visa kita priklauso gyviesiems, o ne numirusiems. Mirusieji turi kapines. Kam reikia išsidirbinėti? Guli sau prie kokio ežeriuko, atvaro būrys artimųjų su urna ir pabarsto pelenus į ežerą šalia, nes tokia mirusio valia tipo, jam tas ežeriukas buvo mylima vieta. Ne paprasčiau gražiai, tvarkingai, be kažkokių nesąmonių užkasti medinę urną į jau esančius kapus prie giminių (senelių, tėvų ir t.t.), nei žemės užims, nei tvarkyti bus privaloma.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2019 11 02, 12:51)
Kaip mane nervina tokie susireikšminę žmonės. Tiek urna su pelenais, tiek karstas su kūnu yra žmogaus palaikai po mirties, tik kitokia forma. Kažkaip niekam į galva neateina pasakyti, kad mano karstą su kūnu užkaskit mano mylimoje vietoje. Visiems aišku, kad kūnas turi būti palaidotas kapuose ir dar laikantis tvarkos, higienos normų. O jau jei urna, tai atsiranda kažkokie absurdiški reikalavimai. Suprantu, kad kapuose būtų kampelis, kur galima išbarstyti pelenus, tada ok, nenori kapo, nenori užimti žemės, išbarstė ir viskas paprasta. Bet čia dar prasideda norai tai jūros, tai ežerai, tai mėgstamos vietos, tai medį sodink ir t.t. Tai gal į konteinerį išmest ir baigta, jeigu jau taip niekas nerūpi arba iš vis po tų tyrimų medicininių tegu artimieji neima, o kaip medicininę atlieką išmeta. Kam dar norai visokie? Jūros, ežerai, laukai, parkai ir visa kita priklauso gyviesiems, o ne numirusiems. Mirusieji turi kapines. Kam reikia išsidirbinėti? Guli sau prie kokio ežeriuko, atvaro būrys artimųjų su urna ir pabarsto pelenus į ežerą šalia, nes tokia mirusio valia tipo, jam tas ežeriukas buvo mylima vieta. Ne paprasčiau gražiai, tvarkingai, be kažkokių nesąmonių užkasti medinę urną į jau esančius kapus prie giminių (senelių, tėvų ir t.t.), nei žemės užims, nei tvarkyti bus privaloma.

Mažiau nervinkis, o daugiau mąstyk. Kiek amžių mūsų Žemei? Tu manai, kad ten, kur dabar stovi kažkokie namai ar restoranai negali būti kažkada pakastų kūnų? O kiek sudegintų ir paleistų ant lentų, laiviokų upėse, ežeruose, jūrose? Ar čia tave taip šviežumas trikdo? O kas buvo seniai nebegalioja? smile.gif
Atsakyti
Koks maladiec jaunuolis ax.gif
Rokui Galvonui tik 20 metų, tačiau vaikinas vadovauja trims restoranams ir neketina sustoti.
https://m.delfi.lt/v...php?id=82634033
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 11 02, 14:59)
Koks maladiec jaunuolis  ax.gif
Rokui Galvonui tik 20 metų, tačiau vaikinas vadovauja trims restoranams ir neketina sustoti.
https://m.delfi.lt/v...php?id=82634033

labai skanu pas jį ir patiekalai ganėtinai sotūs, nes kituose restoranuose už tą kainą maždaug porcijos mažesnės ir absoliučiai nesočios būna bent jau man
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 11 02, 16:02)
labai skanu pas jį ir patiekalai ganėtinai sotūs, nes kituose restoranuose už tą kainą maždaug porcijos mažesnės ir absoliučiai nesočios būna bent jau man

Neteko lankytis, bet butinai uzsuksim.
Mazos porcijos manes negasdina, kai uzsukama paragauti, o ne apsiesti, kazkaip uztenka ir mazesniu, skoniu ivairove pasotina puikiai 👌
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2019 11 02, 12:51)
Suprantu, kad kapuose būtų kampelis, kur galima išbarstyti pelenus, tada ok, nenori kapo, nenori užimti žemės, išbarstė ir viskas paprasta.

Pries geru pora menesiu per zinias rode kad kazkuriose kapinese Lietuvoj ( tik neprisimenu kur) yra irengtas toks kampelis bendrai pabarstyt pelenus. Rode, toka atskiras kampelis, takelis per viduri, zolyte paseta.
Nzn, man kazkaip keistai vis tik pasirode - bent jau del pagarbos mirusiam. Ta zole pjaus, zoliapjove vazines, dar visokie gyvunai apsilankys, ters...
Atsakyti