Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

Kas buna, kai Lietuvoje teisybes ieskai.

R.Kazėnienei atvėrus viešųjų pirkimų svilėsius įkalinimo įstaigose, buvo atlikta daugybė patikrinimų. Tačiau, kaip dažnai Lietuvoje būna, baudžiamosios atsakomybės skandalo veikėjai išvengė – Generalinė prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą net ir pripažinusi, kad R.Kazėnienė pateikė tikslius faktus. Po to verslininkai pateikė ieškinį tai, kuri išdrįso viską paviešinti. Teisme R.Kazėnienė atskleidė, ką jai teko patirti, paviešinus skandalingus faktus: „Išgyvenimai buvo siaubingi. Buvau išvadinta šiukšle, debile, išsigimėle. V.Kuktos sūnus teismo posėdžio metu rodė necenzūrinius gestus“. „Niklitos“ ieškinį vertinu kaip spaudimo priemonę. Tai tarsi signalas visiems – tylėkite, jei nenorite turėti problemų. Dalyvauti teismuose gana skausminga, sunku emociškai. Reikia nepalūžti ginant viešąjį interesą. Tačiau aš nesustosiu, netylėsiu“, – sakė R.Kazėnienė, prieš pusmetį laimėjusi konkursą Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus pavaduotojo pareigos užimti.

Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.l...imeta-12386368/
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2019 10 31, 13:11)

Taip, Monteverte, baigėsi Jūsų grasinimai ir prakeiksmai - dabar Tamstai sugrįš jie visi taip, kad mažai nepasirodys.

Monteverte neperseniausiai rase, kad jai labai patinka bumerangas rolleyes.gif
Atsakyti
Įspėja prieš artimųjų kapų lankymą: leiskite jiems ilsėtis, padėkite vieną žvakę ir nedarykite grūsties

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...s.d?id=82674595

kas per mados tendencija peikti tradicijas. Tai kiaušiniai per Velykas nesveika, tai mišrainė per naujuosius, dabar pasirodo vėlinėmis drumsčiama mirusiųjų ramybė. Nors prieš tai išsikovojo net dvi išeigines. umn.gif
Atsakyti
Mane ima pykinti tas nenaturalus susirupinimas aplinkos apsaug. Tiesiog visi is visu skyliu saukia, kaip viskas kenkia aplinkai. O ypac papiktino aiskinimai kaip ir ka nesti i kapines. Nejaugi jau tokios savos tradicijos ir sventes, kad geriaus eina i kazkoki moliugini vakareli, bet nesugeba aplankyti artimuju kapu.
Atsakyti
QUOTE(daibava @ 2019 10 31, 18:32)
Mane ima pykinti tas nenaturalus susirupinimas aplinkos apsaug. Tiesiog visi is visu skyliu saukia, kaip viskas kenkia aplinkai. O ypac papiktino aiskinimai kaip ir ka nesti i kapines. Nejaugi jau tokios savos tradicijos ir sventes, kad geriaus eina i kazkoki moliugini vakareli, bet nesugeba aplankyti artimuju kapu.

o ko jus cia piktinates, kai tiek siuklsiu po siu "tradiciju" buna? kas blogai atkriepti demesi i planetos tausojima?
Jus bent zinot siu tradiciju kilme, prasme?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 10 31, 16:50)
Kas buna, kai Lietuvoje teisybes ieskai.

R.Kazėnienei atvėrus viešųjų pirkimų svilėsius įkalinimo įstaigose, buvo atlikta daugybė patikrinimų. Tačiau, kaip dažnai Lietuvoje būna, baudžiamosios atsakomybės skandalo veikėjai išvengė – Generalinė prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą net ir pripažinusi, kad R.Kazėnienė pateikė tikslius faktus. Po to verslininkai pateikė ieškinį tai, kuri išdrįso viską paviešinti. Teisme R.Kazėnienė atskleidė, ką jai teko patirti, paviešinus skandalingus faktus: „Išgyvenimai buvo siaubingi. Buvau išvadinta šiukšle, debile, išsigimėle. V.Kuktos sūnus teismo posėdžio metu rodė necenzūrinius gestus“. „Niklitos“ ieškinį vertinu kaip spaudimo priemonę. Tai tarsi signalas visiems – tylėkite, jei nenorite turėti problemų. Dalyvauti teismuose gana skausminga, sunku emociškai. Reikia nepalūžti ginant viešąjį interesą. Tačiau aš nesustosiu, netylėsiu“, – sakė R.Kazėnienė, prieš pusmetį laimėjusi konkursą Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus pavaduotojo pareigos užimti.

Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.l...imeta-12386368/

būna, kad būna neduota, pvz., tamstai, teisybę atpažinti. Tsakant, žiūri į knygą ir matai špygą.
Atsakyti
QUOTE(daibava @ 2019 10 31, 18:32)

nea, aš sutinku, kad stabdyti žmones dėl žvakidžių nešimo reikia.
vartotojo įkelta nuotrauka

jos neperdirbamos, čia tikrai problema.

tik kad jau ir patys žmonės pasidarė nepageidaujami, kai diena lyg tam ir paskirta, tai jau perlenkta. Dabar man atrodo kaip tik tos kapinės ramiai atrodo, kai išeiginės, žmonės išsisklaido. O anksčiau tai tikrai jų griūtis būdavo.

Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2019 10 31, 18:19)
nea, aš sutinku, kad stabdyti žmones dėl žvakidžių nešimo reikia.
vartotojo įkelta nuotrauka

jos neperdirbamos, čia tikrai problema.

Jeigu zmones rusiuotu siuksles ir mestu viska ne i bendra kruva, o stikla i stiklo konteinerius, plastika i plastiko - perdirbama zaliava. Zmones turi ismokti rusiuoti atliekas.
Pvz mes net turim isplauti jogurto, grietines indelius. Nes atvaziuos pakeist plastiko konteinerio, ir bus imestas nesvarus - gausim bauda.
Ant artimuju kapu suvaziuoja keli giminaiciai, tai dabar siuostu nenesti zvakes, nes kazkas jau is giminiu yra pastates?
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 10 31, 19:35)
Jeigu zmones rusiuotu siuksles ir mestu viska ne i bendra kruva, o stikla i stiklo konteinerius, plastika i plastiko - perdirbama zaliava. Zmones turi ismokti rusiuoti atliekas.
Pvz mes net turim isplauti jogurto, grietines indelius. Nes atvaziuos pakeist plastiko  konteinerio, ir bus imestas nesvarus - gausim bauda.
Ant artimuju kapu suvaziuoja keli giminaiciai, tai dabar siuostu nenesti zvakes, nes kazkas jau is giminiu yra pastates?

ne kartą skaičiau, kad dėl parafino likučių antrinei žaliavai netinkami tie žvakių indeliai ir visi keliauja į savartyną.
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2019 10 31, 19:53)
ne kartą skaičiau, kad dėl parafino likučių antrinei žaliavai netinkami tie žvakių indeliai ir visi keliauja į savartyną.

Is plastikiniu ideklu parafino likuciai puikiausiai pasisalina. Ka ir pati darau, nes ta idekla naudoju akmeninej vazoj geliu vandeniui.
Apie kapu atlieku rusiavima per zinias jau visa savaite sneka. Bet idomu ar daugelis linke rusiuoti.
Zvakiu, kur i stiklo indeli tiesiogiai ipiltas parafinas, galetu negaminti ir nepardavineti
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 10 31, 21:06)
Is plastikiniu ideklu parafino likuciai puikiausiai pasisalina. Ka ir pati darau, nes ta idekla naudoju akmeninej vazoj geliu vandeniui.
Apie kapu atlieku rusiavima per zinias jau visa savaite sneka. Bet idomu ar daugelis linke rusiuoti.
Zvakiu, kur i stiklo indeli tiesiogiai ipiltas parafinas,  galetu negaminti ir nepardavineti

pas mus vienas konteineris viskam ir jokio rūšiavimo. Ir manau kad dauguma taip.

Kunigas pataria ir lankymą rūšiuoti unsure.gif vien prisiminimai yra antžmogiški unsure.gif

„Mes turime priminti, kad turi būti tikėjimas. Jeigu kapinės yra tik tradicija, tai – tragedija. Jeigu kapinės yra vien tik ryšys, kurį aš galiu turėti savo širdyje, tai – masinė psichozė, tragedija. Bet jei kiekvienas iš mūsų esame suformavę pagarbos kultūrą vienas kitam, jei aš į savo tradiciją nešu tikėjimą, kad šitas kapas yra to žmogaus gyvenimo tęstinumo vieta, tai aš atėjęs į kapines ne ryšį išlaikau, bet primenu sau, kad per visą patirtį pereisiu. (...) Tradicijos be turinio yra antižmogaus santykius formuojančios kultūros pranašai“, – laidoje sakė kunigas R. Doveika.

Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2019 10 31, 20:27)
pas mus vienas konteineris viskam ir jokio rūšiavimo. Ir manau kad dauguma taip.

Kunigas pataria ir lankymą rūšiuoti  unsure.gif vien prisiminimai yra antžmogiški  unsure.gif

„Mes turime priminti, kad turi būti tikėjimas. Jeigu kapinės yra tik tradicija, tai – tragedija. Jeigu kapinės yra vien tik ryšys, kurį aš galiu turėti savo širdyje, tai – masinė psichozė, tragedija. Bet jei kiekvienas iš mūsų esame suformavę pagarbos kultūrą vienas kitam, jei aš į savo tradiciją nešu tikėjimą, kad šitas kapas yra to žmogaus gyvenimo tęstinumo vieta, tai aš atėjęs į kapines ne ryšį išlaikau, bet primenu sau, kad per visą patirtį pereisiu. (...) Tradicijos be turinio yra antižmogaus santykius formuojančios kultūros pranašai“, – laidoje sakė kunigas R. Doveika.

labai gražus ir teisingas straisnis, kas tau vėl nepatinka? tu visą skaityk, o ne atskiras iškarpas
kokia tu negatyvi tapai, kas tau yra?
Atsakyti