QUOTE(suvaikejusi @ 2017 12 10, 18:06)
Gera vieta tuscia nebuna. Negi jis nores pasitraukti is tokio pelningo verslo ir kitam vieta uzleist?
As nesakau, kad turi sudaryti. Sakau, kad ju nera, kaip kai kas isivaizduoja.
Nesvarbu, kiek jus siulete sumoketi. Mano kraste praktiskai nera ukininku, kurie turetu laiko lakstyti ir svetimus sklypelius dirbti. Savam ukyje per darbymecius dirba 18 val per para ir daugiau.
O kodel gviestis jo verslo? Kodel nesukurus kaip jis, savo versla, ar jam kazkas kitas uzleido, ar jis vis delto sukure? Jei jis gi sukure, tai jo verslas, jis ir uzidrba. O kodel jis dabar turi uzleisti vieta? Jus rimtai galvojate, kad uzleidus vieta, sis verslas bus toks pat sekimgas. As abejoju. Cia panasiai kaip su islostu milijonu, jis isteka per pirstus. Retas kuris sugeba ji islaikyti rankose, dar ir padauginti. Juk svarbu ne pinigu kiekis, o mokejimas juos uzdirbti, priversti juos nesti pelna.
Prisipazinsiu, jei man ko reikia, truksta, dirbu ta linkme, kad sudaryciau sau palankias salygas, igyciau tai ko noriu ir t.t. Del sios priezasties ukininkaujam, nes norejome maitintis savo uzaugintu maistu.
Man sunku suvokti logika, tu norinciu ir nieko nedaranciu, laukainciu kai kiti jiems ant padeklo atnes. Rimtai nesuprantu, zmogus sedi verkia nera pinigu, OK, sako moku dvigubai, atlik darba, vel eilines atmazkes kad nedaryti. Sakot dirba sau, neturi laiko... Be problemu, paradoksas, musu seimai zemes ukis nera pagrindinis pajamu saltinis, o vyras pradejo uzdirbti, rado butent laisva nisa, vietoj to kad technika stovetu, jis leidzia uz atitinkama mokesti ukio pagalbininkui ja naudotis, padeti kitiems ukininkams. Didelis aciu tinginiams, ju deka mums atsiperka naujai nupirkta technika. Apdirbam savo zeme, ir padedam kitiems.
Netoli musu sodybos gyvena vienas fruktelis. Zmogelis turi keturias melziamas karves, trys versius. Kiekvienais metais minimum, atsiveda tris versius ir t.t. Bet pastoviai geria, na ir pajamu neperdaugiausiai... Kas kaltas, anot jo ES permazai dotuoja.