QUOTE(mjforever @ 2019 10 16, 17:51)
jūs matyt irgi turit įdomią santykių su policija istorija, iš to ir ta trumpa laimės akimirka antraštę paskaičius
Susiduriau su MENTAIS du kartus, tai kazkaip jie nuo manes atstojo, nes parodziau, kad man viskas vienodai, nenusileisiu.
O kitu atveju susiduriau su zmoniska policija ir zmoniska milicija. Nesenai laukuose Lietuvoje (turiu viena hobi) pro mano masina pravaziavo tokia masinyte. Veliau ji grizo, prie manes priejo vyras:"Rajono kriminaline policija, gal galite pateikti dokumentus"
Pateikiau, paasikinau ka veikiu, nes prie saves turejau tam tikru irangimu kuriems reikalinga speciali licenzija. Pasakiau, kad galiu parodyti licenzija, nors tuo nesidomejo. Pasake, atsiprasau, bet buna taip automobiliai stovi ir seka sodybas apiplesimo tikslais tai mes patikriname. Va kur puikiai dirba. malonu, kad tokiu pareigunu yra.
paskutinis nemalonus incidentas su mentais vyko ex VDR nedavaziavus Drezdeno. ZMona kazko parase sustoti, nors zinau, kad stoti 100km nuo sienos tai tik tampo lengvu vietiniu mentu taikiniu. na ir ka priejo mentas, pabasu, kad dirbes STASI laikais, pamate, kad as vokiskai nekalbu tik angliskai, tai islipo jau normalus policininkas, jaunesnis, nemates VDR zinantis anglu kalba ir pasake, kad jo kolegai atrodo, kad mano priekaba per didele B kategorijai.
Paaiskinau, kad ir man taip atrode, bet istatymaii pasikeite ir priekaba dydis ribojamas tik tuo, kad jos bendra mase turi buti mazesne uz tuscio traukiancio automobilio mase ir bendras svoris negali virsyti 3.5t.
Pasake, kad patikrins
Po to pasake, kaip cia yra, kad mano teises vokiskos. Sakau gyvenau Vokietijoje, baigesi angliskos tai pasikeiciau pagal ES istatymus.
Kadangi Vokietijoje su internetu nelabai, tai tikrino kazkur skambindamas ir koki 15 minuciu aiskinosi... Po to atsiprase tas jaunesnis, kad tikrai istatymai pasikeite.
Isvada:
Mentas nezino istatymu ir abejoja savo salies dokumento tikrumu. Na suprantu, pateikciau kokias Mozambiko teises tai dar galima abejoti, bet vokietijoj nesugebeti atpazinti tikru vokisku teisiu ir kam jos isduodamos tai geda.
Anras policininkas visai kitoks, nu bet vis tiekk uzskaitau, atsiprase ir nuvaziavo, o ne pradejo kabintis prie dar ko