Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

Airijoe taip blogai gyevnti Dubline, yapc tam tirose rajonose. Visur kitur tirkai gana suagu ir ramu, mokyklose net kaime normalus issilavinimas, uzsiemimai vaikam. Deja Lietuvoje geros mokykso tik miestuose, kaimuose baisu, bet miestuose ir nusikalstamumas didziausias.

nera niekru rojaus ar pragaro, vsiur vsiko yra, bet sakiau jau svarbu to SANTYKIS.

As tai manau, kad Dubline yra tokiu rajonu, kur Vilniuje net nesusapnuosi. Uzsienyje dimiesciuose tokiu zonu maciusi, kad stotis Vilniuje yra tiesiog saugumo uostas.

Atsakyti

tai,kad jus dabar pati, taip daro, apibendrindama, as tai konkreciai issaskiau, kur porblema ir kas manes netenkina, o jei kam kiti dalykai prisikuria prie to teiginio tai jau ne mano bedos biggrin.gif
jei teisetvarka dirbu LIetuvoje tai butu visai normalu ir gyventi ten, o dabar su vaikais negaliu rizikuoti. Kol neturejau vaiku irgi nelabai i tai kreipiau demesio.
Papildyta:
nu va viskas is Dublino ar jo priemiesciu, deja, taip ten uz dyka negyvenciau, nereiktu lyginti Dublino ir likusios Airijos, ten beja daugiausia ir privaziavusiu neaiskiu pilieciu...turetumet ta zinoti, jei cia gyvenot.

bet taip musu civilizacija ir toks gyvenimo budas privers zmonija tikriausiai prie katastrofu...

Ne vien Dubline. Įvedžiau į google tuos pačius žodžius, bet pakeičiau miestus, ir juose ta pati situacija. Yra paauglių gaujos, yra problema su jais. Jeigu domina galiu sudėti nuorodas. 

Aš tau tą  ir noriu pasakyti, nereikia paėmus vieną, dvi situacijas sakyti, kad viskas blogai. Nes, to paties blogio pilna Airijoje. Dar priklauso nuo pačios požiūrio į šalį. Pvz mano vaikai daug saugiau jaučiasi Lietuvoje. Jie nuolatos tą pamini, kad kaip faina Lietuvoje gali laisvai gatvėmis vaikščioti, niekas nesikabinėja. Aš asmeniškai į LT nenoriu grįžti ir neplanuoju, bet negaliu nesutikti su tuo, kad Lietuva dar nėra priėjusi tokio beprotybės lygio su žmonių teisėmis, su paauglių teisėmis  kaip kitos šalys. Turiu giminaičių mokytojų ir kai kalbamės, dalinamės info apie mokyklas arba aš klausiu patarimo, dažnai išgirstu: nu, bet žinok, pas mus Lietuvoje tikrai taip netoleruotų ir neleistų.

Todėl ir sakau: kaip danguje taip ir ant žemės. Kaip Lietuvoje, taip ir Airijoje.  :4u:​ 

Atsakyti
Limcamca,
Nu bet ir kantrybe rolleyes.gif ji gi dievo uzanty gyvena, nusikaltimu 100km spinduliu ner pas ja ne vieno biggrin.gif. Uztat nuo ryto iki vakaro seka Lt situacija, visus naujienu portalus apeina, feisbukus, ir trina rankom ieskodama kriminalu.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 09 27, 15:42)
Limcamca,
Nu bet ir kantrybe  rolleyes.gif  ji gi dievo uzanty gyvena, nusikaltimu 100km spinduliu ner pas ja ne vieno biggrin.gif. Uztat nuo ryto iki vakaro seka Lt situacija, visus  naujienu portalus apeina, feisbukus, ir trina rankom ieskodama kriminalu.

rolleyes.gif O kaip daugiau įtvirtinti save biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2019 09 27, 15:39)
Yra paauglių gaujos, yra problema su jais.

Lietuva is sugriuvusios SSSR pateko i degraduojancius vakarus.
Negali buti jokiu problemu su paaugliu gaujomis, problema gali buti tik su nesugebancia padaryt tvarkos valstybe.
paaugliai juk ne kokie nenugalimi ateiviai. Pasiuntei kareiviu, leidai mazdaug 30 procentu auku ir gauja bus sutvarkyta. Like nariai dirbs sunkaus darbo stovyklose 10-15 metu.
na ir viskas.
Pra sutvarkytu gauju o kitos issiskirstys.
Randa problemu...

EU jau viskas problema, negali apsiiginti nuo imigrantu, nuo nieko negali, stabilu kaip kortu namelyje
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 09 27, 16:27)
jei teisetvarka dirbu LIetuvoje tai butu visai normalu ir gyventi ten, o dabar su vaikais negaliu rizikuoti.

Kad tik tie tavo vaikai kuo ilgiau neužaugtų... Nerizikuok ką, mums geriau kai tu toli. O ir tau ten gera. Tai pasidžiauk, keista kad esi tokia nelaiminga tokioj geroj šaly gyvendama ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 09 27, 15:33)
As tai manau, kad Dubline yra tokiu rajonu, kur Vilniuje net nesusapnuosi. Uzsienyje dimiesciuose tokiu zonu maciusi, kad stotis Vilniuje yra tiesiog saugumo uostas.

As ir sakau,kad Dublinas labai bloga viea gyventi, o del rajonu palyginimo nezinau, negyvenau, nei Dubline nei Vilniuje. Bet Dublinas labai skiriasi nuo likusios Airijos ir kontingentu, ir nusiklaitmais....

Todel ir negyvenu tokiuose.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2019 09 27, 16:15)
Kad tik tie tavo vaikai kuo ilgiau neužaugtų... Nerizikuok ką, mums geriau kai tu toli. O ir tau ten gera. Tai pasidžiauk, keista kad esi tokia nelaiminga tokioj geroj šaly gyvendama ax.gif .

oi miegok ramiai, jei tave tik tokiso bedos kankina, nezadu tikrai gristi i Lietuva, net nezinau kada atostogom ten uzsuksiu.

Kad as labai net laiminga, bet suprantu zmones pagal save viska projektuoja...
Atsakyti

As ir sakau,kad Dublinas labai bloga viea gyventi, o del rajonu palyginimo nezinau, negyvenau, nei Dubline nei Vilniuje. Bet Dublinas labai skiriasi nuo likusios Airijos ir kontingentu, ir nusiklaitmais....

Todel ir negyvenu tokiuose.

Kai lygini salis, tai lygink vienodai. Dabar LT nusikaltimus paimi visos salies mastu - Jurbarke, Bezdonyse, bele kur ir pasakoji kaip visoje salyje baisu. O Airija pagal tave labai saugi salis ir nera paaugliu gauju, nes nematei ju 5 metru spinduliu nuo saves.

Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2019 09 27, 15:39)
Ne vien Dubline. Įvedžiau į google tuos pačius žodžius, bet pakeičiau miestus, ir juose ta pati situacija. Yra paauglių gaujos, yra problema su jais. Jeigu domina galiu sudėti nuorodas.Aš tau tą  ir noriu pasakyti, nereikia paėmus vieną, dvi situacijas sakyti, kad viskas blogai. Nes, to paties blogio pilna Airijoje. Dar priklauso nuo pačios požiūrio į šalį. Pvz mano vaikai daug saugiau jaučiasi Lietuvoje. Jie nuolatos tą pamini, kad kaip faina Lietuvoje gali laisvai gatvėmis vaikščioti, niekas nesikabinėja. Aš asmeniškai į LT nenoriu grįžti ir neplanuoju, bet negaliu nesutikti su tuo, kad Lietuva dar nėra priėjusi tokio beprotybės lygio su žmonių teisėmis, su paauglių teisėmis  kaip kitos šalys. Turiu giminaičių mokytojų ir kai kalbamės, dalinamės info apie mokyklas arba aš klausiu patarimo, dažnai išgirstu: nu, bet žinok, pas mus Lietuvoje tikrai taip netoleruotų ir neleistų.Todėl ir sakau: kaip danguje taip ir ant žemės. Kaip Lietuvoje, taip ir Airijoje.  4u.gif

Pas mus miestas gana didelis, jokiu paaugliu gauju ar nusiklatimu tokiu kaip idejau Lt pvz. nu nera. Siap as ir nesneku apei 1-2 situacijas.

O kur as sakiau, kad VISKAS BLOGAI, nedekit savo zodziu man i lupas. mirksiukas.gif

O kur prie tavo vaiku kabinejasi gatvese? blink.gif Kur dabar gyvenat? kiek gyvenu Airijoje, nei prie manes, nei prievaiku nieka snera gyvenime kazkaip prisikabines, net girti ir tie ramsu, ensu maciusi agresyvaus zmogaus, mustyniu a rpan, nesakau,kad ner ato isvis, aisku yra, bet salyginai labai mazai.

pvz? ko da rnetoleruotu Lietuvoje, ten toleruoja msutyne,s patycias, duju balioneliu purskimus, mokytoju rekima, vaiku uzrakinima klaseje vienu, ko dar gali trukti, ir kur jus tada gyvenat? blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 09 27, 16:37)
Kai lygini salis, tai lygink vienodai. Dabar LT nusikaltimus paimi visos salies mastu - Jurbarke, Bezdonyse, bele kur ir pasakoji kaip visoje salyje baisu. O Airija pagal tave labai saugi salis ir nera paaugliu gauju, nes nematei ju 5 metru spinduliu nuo saves.
</p>

taip ir nesupratai, ka as lyginau smile.gif ar nusikaltimus lyginau? eik skaityk is naujo biggrin.gif

cia Limcama pradejo lyginti nusikaltimus, mano mintis buvo visai kita.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 09 27, 16:38)
Pas mus miestas gana didelis, jokiu paaugliu gauju ar nusiklatimu tokiu kaip idejau Lt pvz. nu nera. Siap as ir nesneku apei 1-2 situacijas.

O kur as sakiau, kad VISKAS BLOGAI, nedekit savo zodziu man i lupas. mirksiukas.gif

O kur prie tavo vaiku kabinejasi gatvese?  blink.gif Kur dabar gyvenat? kiek gyvenu Airijoje, nei prie manes, nei prievaiku nieka snera gyvenime kazkaip prisikabines, net girti ir tie ramsu, ensu maciusi agresyvaus zmogaus, mustyniu a rpan, nesakau,kad ner ato isvis, aisku yra, bet salyginai labai mazai.

pvz? ko da rnetoleruotu Lietuvoje, ten toleruoja msutyne,s patycias, duju balioneliu purskimus, mokytoju rekima, vaiku uzrakinima klaseje vienu, ko dar gali trukti, ir kur jus tada gyvenat? blink.gif

Eik tu išsiblaivyk vieną kartą
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 09 27, 15:49)
Lietuva is sugriuvusios SSSR pateko i degraduojancius vakarus.
Negali buti jokiu problemu su paaugliu gaujomis, problema gali buti tik su nesugebancia padaryt tvarkos valstybe.
paaugliai juk ne kokie nenugalimi ateiviai. Pasiuntei kareiviu, leidai mazdaug 30 procentu auku ir gauja bus sutvarkyta. Like nariai dirbs sunkaus darbo stovyklose 10-15 metu.
na ir viskas.
Pra sutvarkytu gauju o kitos issiskirstys.
Randa problemu...

EU jau viskas problema, negali apsiiginti nuo imigrantu, nuo nieko negali, stabilu kaip kortu namelyje

butent Is_sviesos paskaityk, stai apie ka as snekejau, apie tvarkymasi su problemom. sakiau tau, kad nusikaltimu yra visur, svarbu, kaip su tuo tvarkomasi. .Kai isigrstu apie nusiklaitma Airijoje, tai buna policija dirba, sulaiko nusiklatelius, vyksta teismas ir t.t. Kai isgirstu is Lt, suauge niek negali padaryti, porkurore bylos nekele, itariamasis vaiksto laisveje, bando paveikti aukas , policija paeme kysi, teises, saliskas, nusikaltelis apgavo policija, nevaldomi paaugliai siaubia zmones, mokytojai nesusitavrko su mokiniais ir pan, jauti skirtuma ne?

o bet taciau, si civilizacija pasmerkta....arba zmones keisis, arba bus ne kas...
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 09 27, 15:41)

Čia:
QUOTE(lutuke123 @ 2019 09 26, 21:13)
Visiskas kazkoks bezpridelas, neadekvatumas salyje, chaosas....

Limcamca, kaip smagu, kad ateinat ir adekvatumo įnešat smile.gif 4u.gif
Atsakyti