Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(Monteverte @ 2019 09 12, 19:30)
aš tik parašiau tai, kas buvo.
O dėl jo buvo taip, kad jis net iškraipytai praimu vadinamas buvo ir pan.

na, dabar galutinai supratau, kad mes esam visai skirtingose koordinatėse ir iš jų vertinam. Tik jei nesunku, priminkit, kiek pasaulio premjerų, kurie anglokalbiniam žurnalistų pasaulyje darbiniu žargonu vadinami "praimais" susirgo onkologine liga?

QUOTE(cambala @ 2019 09 12, 19:58)
Aimeja labai teisingai parase - kodel memento neplysavo del trasu kai susirgo Stano? Juk nei vieno komento apie kancerogenini poveiki nebuvo.

Ne, neteisingai. Leisiu sau būti neišmanėle, bet dabar negalėčiau paniūniuoti nei vienos Stano dainos - neįdomu. Stano (jo liga ar sveikata) neįtakoja mano gyvenimo niekaip. Premjero sprendimai - įtakoja. Tad susidomėjimas skirtingas. Tad skirtingi ir aspektai, pasisakymai.
Papildyta:
QUOTE(mementoo @ 2019 09 12, 19:57)
Jūs norite dialogo su asmenimis, kuriems nerūpi logika, kontekstas, pokalbio eiga. Kreipiatės į asmenis, kurie gali 50 puslapių taukšti tuščia eiga. Šiuom kart bėda, kad atsibodo ponioms, visiškai neturinčioms užsiėmimo,  rietis vienai su kita, tad nusprendė pradėti provokacijas ir įtraukti kitus narius į pezalynes. Neužkibkite, nes gaila laiko.

Manau, kad turint laiko (kaip šiandien aš - ryt jau nebeturėsiu) reikia ir su jomis kalbėtis. Iš principo. Iš idealizmo.
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2019 09 12, 20:16)
Taip, kyla:
1. Montevertė teigia, kad Skvernelis susirgo dėl streso: "taip, vėžys baisi liga ir svarbiausia, kad prie jos labai prisideda stresas. Ne visi jam tiek atsparūs, kiek reikėtų būti. O politikoje būnant užuovėją rasti sunku..." - čia niekas ironijos, piktdžiugos ar dar ko nors neįžvelgia, ar ne?
2. Jūs parašėte: "Konkrečiai ši liga siejama su trąšų poveikiu aplinkai . Kas trąšas importuoja ir nuodija visus, manau nereikia aiškinti. Stresas tokio poveikio kaip nuodas neturi" - čia jau ironija ir dar kas tik nori

Gal kas galėtų paaiškinti, kuo iš esmės skiriasi šie du teiginiai?

biggrin.gif rolleyes.gif niekuo, abu teiginiai abstrakcijos (tik antrasis ne mano). Bet norėjau parodyti, kaip vienas sureikšmintas teiginys - neva tiesa, o kitą suabsoliutintą teiginį puola, kaip sergančio žmogaus įžeidimą. Ir vienas, ir kitas teiginiai yra galimos sudedamosios ligos priežastys. Galimos. Sudedamos. Bet ligą gali lemti visai ne jos.
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2019 09 12, 20:16)
Aš irgi "jūsiniuosi", nes nieko forume asmeniškai nepažįstu (ir, jei atvirai, nenorėčiau), tik kai kreipiuosi į ką nors konkrečiai, rašau "Jūs". Jei rašyčiau apibendrintai, rašyčiau "jūs", tik, turbūt, to dar nebuvo.

Va, aš irgi Jūsinuos ir taip darysiu ateityje su tom, kurių nepažįstu asmeniškai forume. Bet yra SM, kur tujinamės, nes oi, kiek kartu daug buvę gyvenime. Jos mane žino, aš jas. Šioje temoje, gaila, nepasirodo - ir SM jau. Nesupranta, kodėl čia vis rašau. Nugi iš principo. Todėl kad SM man visada buvo socialiai atsakinga bendruomenė. Gaila, kad ji sunyko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 12 rugsėjo 2019 - 20:38
QUOTE(cambala @ 2019 09 12, 20:58)
Nekyla. Monteverte parase nezinodama diagnozes. Po mano ikelimo uzsiciaupe, nes ja uz ligas ir nelaimes edu. Pabijojojo rasinet ta tema, nes jai bus srebt ir srebt.
Aimeja labai teisingai parase - kodel memento neplysavo del trasu kai susirgo Stano? Juk nei vieno komento apie kancerogenini poveiki nebuvo.

čia tik tu diagnozės nežinojai, ne aš
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2019 09 12, 21:16)
praimu" vadino Butkevičių jo chalujukai, gal kas nors iš seno papratimo taip pavadina ir Skvernelį, bet man atrodo, kad aš to nesu girdėjusi/skaičiusi.

vadino ir net po užklausos kodėl čia taip rašinėja, o ne pavarde rašo nenustojo
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 09 12, 21:04)
čia tik tu diagnozės nežinojai, ne aš

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif taigi pora puslapių atgal rašėt kitaip rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2019 09 12, 21:36)
na, dabar galutinai supratau, kad mes esam visai skirtingose koordinatėse ir iš jų vertinam. Tik jei nesunku, priminkit, kiek pasaulio premjerų, kurie anglokalbiniam žurnalistų pasaulyje darbiniu žargonu vadinami "praimais" susirgo onkologine liga?

jūs šlangu dabar apsimetat? taigi niekas nerašė pagiriamai: o praimas, o mūsų mielasis praimas padarė tą ir tą, paplokime jam. Juk rašė su tam tikra neapykanta ant jo.
Nepaisant to, mano žinutė buvo visiškai taiki ir neutrali, tiesiog tokia gal šiek tiek su ironija pamąstymui. Taigi. Ir tik tokia savimi visų pirma ir savo gyvenimu nepatenkinta asmenybė kaip jūs taip užkibti galėjo, kad kriminalą iš to daryti. Susiimkit, baisu už jus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(paštininkė @ 2019 09 12, 22:06)
biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif taigi pora puslapių atgal rašėt kitaip rolleyes.gif

?
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2019 09 12, 21:06)
biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif taigi pora puslapių atgal rašėt kitaip rolleyes.gif

Rase.
Bet Jus nlb daug kuo skirates.
Labai zema saipytis is ligos. Bet kokiu sriftu. Nebesvarbu ar montevertes ar memento.
Atsakyti

Dvi artistės, pačios  tampo čia  nuorodas apie ligą, pačios piktinasi. Kam čia iš viso ta temą provokuoti, jei taip jautru. Nes tai iš tikro jautru ir asmeniška. 

Atsakyti
As isvis cia jokio pasityciojimo neizvelgiu, ar jis nuo streso susirgo, ar nuo trasu. Tai tik bobisko lygio plepaliukai/ speliones. Manau, kaip zmogui zmogaus, cia kiekviena jam linki sveikatos, nors ir nemegsta kaip politiko. Ar as klystu?
Atsakyti

Nu koks normalus žmogus gali šiuo atveju džiūgauti kito liga ar neužjausti. Bet yra tokių, kuriems, kad tai suprastų, reikia tuo palaikymu ar palinkėjimu kaip vėliava pamojuoti. 

Atsakyti
Va ir pasitikekit piarscikais daktarais, net po savo norim nemato. Pas mus analogiskas Unikauskas yra

https://m.delfi.lt/g...php?id=82222849
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 09 13, 08:25)
Va ir pasitikekit piarscikais daktarais, net po savo norim nemato. Pas mus analogiskas Unikauskas yra

pritariu. Geras medikas yra tik tyliai ir ramiai dirbantis medikas. Jei tik jis sulaukia daugiau dėmesio ir pagyrų, viskas - prarastas žmogus, tik laiko klausimas kada jis padarys apmaudžiausią klaidą
Atsakyti
Na tik duokdiev tokių Unikauskų, tas piaras reikalingas visų pirma klausytojams, dėka jo aš asmeniškai vieną problemą susitvarkiau. Mūsų giminėje taip pat yra gydytojas, puikus, mano požiūriu ax.gif , ir susirgo, rimtos ligos požymių pats sau neidentifikavo. Jis visada sakydavo: medicina yra antras mokslas po religijos ( tikimybės).
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 09 13, 07:25)

Keistokas straipsnis. Ka jis galejo pastebeti, kai siai ligai diagnozuoti reikia keliu metu.
Atsakyti