QUOTE(paštininkė @ 2019 09 12, 19:51)
Taip, kyla:
1. Montevertė teigia, kad Skvernelis susirgo dėl streso: "taip,
vėžys baisi liga ir svarbiausia, kad prie jos labai prisideda stresas. Ne visi jam tiek atsparūs, kiek reikėtų būti. O politikoje būnant užuovėją rasti sunku..." - čia niekas ironijos, piktdžiugos ar dar ko nors neįžvelgia, ar ne?
2. Jūs parašėte: "
Konkrečiai ši liga siejama su trąšų poveikiu aplinkai . Kas trąšas importuoja ir nuodija visus, manau nereikia aiškinti. Stresas tokio poveikio kaip nuodas neturi" - čia jau ironija ir dar kas tik nori
Gal kas galėtų paaiškinti, kuo iš esmės skiriasi šie du teiginiai?
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2019 09 12, 16:27)
jūsų, paštininke, problema yra ta, kad nors tiek metų jau čia sėdim visi, jūs asmeniškai norite išlaikyti tą "jūs" kreipinį, tipo kiaulių su kažkuo neganėt. Bet tas kiaulių neganymas po to jums pačiai susimaišo ir jūs pati asmeniškai nebesusivokaite kada rašantysis per "jūs" cituodamas jūsų postą sako tik jums, o kada apie daugiau žmonių.
Visgi tada logiškiausia būtų tujintis čia visiems, nes po to vargstate jūs, paštininke, neteisingai suprante, imate gintis, kad jūs tai ne tokia ir t.t.
Aš irgi "jūsiniuosi", nes nieko forume asmeniškai nepažįstu (ir, jei atvirai, nenorėčiau), tik kai kreipiuosi į ką nors konkrečiai, rašau "Jūs". Jei rašyčiau apibendrintai, rašyčiau "jūs", tik, turbūt, to dar nebuvo.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2019 09 12, 21:30)
O dėl jo buvo taip, kad jis net iškraipytai praimu vadinamas buvo ir pan.
Kažkur varpus girdėjote, bet jie skambėjo kitur - "praimu" vadino Butkevičių jo chalujukai, gal kas nors iš seno papratimo taip pavadina ir Skvernelį, bet man atrodo, kad aš to nesu girdėjusi/skaičiusi.