QUOTE(cambala @ 2019 07 08, 17:42)
Eik ir ieskokis ka pezejai Sani/ ubuntu nicais.
Net lutukes nicu prisijungus truexo temoj pezejai" kad tik durniai tegu dirba".
KA TU NUOLAT PEZI? tu pati bent savesupranti? as rasiau tegul durniai dirba, ne as siuliau darbus tam zmogui ir kaip nuo ko pradeti?
tai kaip suprantu neatstovesi nei uz viena savo teigini, eili karta apsimelavusi ligone.
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2019 07 08, 16:00)
Tai ka ir sakau- ejai ten kur smulkmenos. Privati ginekologo konsultacija, kokie 20- 30 euru, smulkmena,karta metuose, o jei kazkas blogo ir rimtas gydymas, operacija, ligonine menesiui ir tolimesnis gydymas? Bandei, susimokejai?
Kokios konkreciai operacijos smulkios? Ir matai, rasai smulkios, o rimtos kaip?
Privacios klinikos yra sudariusios sutartis su ligoniu kasomis ir zmogus daznai sumoka maza dali kainos uz gydma is savo kisenes. Bet tu to net nesuvoki.
Tai atsakyk kam tau buvo svarbu buti apdraustai, jei lankaisi privaciai?t Tu isgali privaciai gydytis ir vistiek tiek vargai, tave ten visi vaike, nesciai buvo sunku, bet kodel tu taip norejai buti apdrausta valstybiniu draudimu? Niekaip nesuprantu.
Dar karta kartoju, Airijoje mokesciai mazensi, konsultacijos pirmoje grandyje - mokamos, rimtas gydymas- NEMOKAMAS,gimdymas ir pireziura - NEMOKAMI
apie tai ir rasiau , ka tu cia dabar rasai?
As tai ir siulau padaryti mokamas konsulatcijas pas gydytojus, o ligonineje palikti nemokama gydyma, bet uz tat ant puse mazensius mokescius, nes sveikiem zmonem neapsimoka tiek moketi nuolat, o kas serga daznai - lai lai imasi privacius draudimus ir mokasi patys.
AS NESIGYDZIAU VALDISKAI, AS GIMDZIAU valstybiniuose GN, skirtuma jauti ne? Airijoje visa nesciuju prieziura ir gimdymas irgi nemokami.
Tai jau sistema yra tokia kad moki milziniskus mokescius salyje, tai bent gal pasinaudoti galima???? Mano vyras tuo metu dirbo Lietuvoje, man ir siaip pagal istaymus priklause nemokamas gimdymas, vyras is vis nesikreipe i gydytojus jau neziznau kiek desimtmeciu, as irgi buvau kazkiek dirbusi LIetuvoje irgi mokejau mokescius,Lietuva ir Airija nemoka dvigubu moeksciu, uztenka moketi vienoje salyje, tai gal as bent turejau teise i nemokama gimdyma?Tu ka nors nutuoki apie tai,akd mes ES? kad mokami moeksciia tik vienoje salyje? Tiek tu nuvaziavusi i Airija gimdytum nemokamai, tike aire i Lietuva. Nes gimdyma apkokesdinti butu ziauru, mano galva, bet tu vis uz to gimdymo uzsikabini, KODEL PAKLAUSK SAVES.
Bet jei sumazintu Lietuvoje mokescius tai as sutikciau ir susimoketi uz gidmyma, taip aiskiau tau bus?bet nemanau,akd tokai gera butu praktika, nes itkrai tai ne tokia busena, kur reiktu taupyti valstybes pinigus, geriau pasalpas naikintu.
KODEL TU BE ASMENSIKUMU NEMOKI DISKUTUOTI?O TIK PLETKINI?