Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(Hmmm... @ 2019 07 03, 12:09)
Tikri vyrai kaip suprantu sugeba uždirbti tiek, kad viskam užtenka.

Banditams niekada neuzteks, todel tikras vyras ne tik uzdirba, bet ir sugeba paslepti nuo valstybes SAVO GERA, bei prie progos is vlstybes islupa kiekk imanoma.

Va tada ir uztenka viskam, ypac, jei tikro vyro kvalifikacija tiek isauga, kad jo pajamos tik ir priklauso nuo to kiek sugeba islupti
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2019 07 03, 08:43)
Nu gal baikit dramatizuoti... tiek daug apmokamų mėnesių, kaip LT mažai kuri valstybė turi. Ir užauga vaikai, ir valstybės nežlunga, ir kiti rodikliai tų šalių, kur trumpesnės atostogos, neatrodo blogiau nei LT, o daug kur atrodo geriau. Tai gal nereikia jau čia tų baubų kurti.

?? tai sakot geriau, kai trumpesnes atostogos? Man atrodo atvirksciai turetu buti minimum 3 m norintiem tevam, o dalintis sakyciau galetu, kaip jiem patogiau,
Buvo kazkada 3 m, kaip surpantu sumazino, dabar vel nori mazinti, Man tai neatorodo gerai, bet neatordo ir baubas. Man asmeniskai neprireike nieko is valstybiu nei vienos, bet yra kam reikia, nezinau, kodel reiktu dziaugtis salygybu bloginimu?
Sakot valstybe zlugs, jei nesumazins Motinystes atostogu? Yra saliu ,kur moterys is vis mazai dirba irgi salys nezlunga, keistas jusu argumentas. Kazkaip labai mazai moterisko solidarumo Lietuvoje.
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2019 07 03, 09:23)
Kai kurios dar sakė, kad moters pareiga šeimos židinį puoselėti ir kad "tikra" ar ten "moteriška" moteris susiranda tokį vyrą, kuris pasirūpina šeimos finansais tiek, kad moteriai nereikia sukti savo gražios galvelės dėl išlaidų.Tai tegu būna jos tikros moterys ir sėdi su vaikais kiek ten nori, nes jos jau susirado vyrus, kurie visus finansinius poreikius jų tenkina. Kam ten iš valstybės tų kapeikų reikalauti? Dar berods buvo sakyta, kad vaikus būtina žindyti vos ne iki mokyklos ir kad darželių jiems praktiškai nereikia, reikia būti su mama kuo ilgiau. Nu tai tegu susiranda tuos tikrus vyrus ir būna su savo vaikais kiek reikia, nes jau dabar nustatytas laikotarpis nepakankamas visiem jų poreikiam patenkinti. Tie du mėnesiai plius ar minus nieko toms tikroms moterims neturėtų keisti

O tos, kur netikros moterys ir pačios nori dirbti bei nemato bėdos jei jų vyrai dviem mėnesiam pakeis jas pabūdami su vaikais, tos ir naudosis tokiais įstatymais, kokie jie bus. Toms manau du mėnesiai, kuomet ne jos, o vyras pabus su savo vaiku, neatrodo nei vagystė, nei problema.

sakot tik 2 rusiu moterys yra Lietuvoje? ir tom kur neproblema , eiti i darba palikus maziuka, kad ir 2 men anksciau, tai jos butinai nori ,kad valstybe ju seimom vadovautu, jus seimos otkios neigalios?

kokia nauda kam is to istatymo, pamodeliuokit seimas, ziuriu gerai gaunasi? Vyras tasakingas seimos tveas, kuriam be problemu galima palikti vaika, pats niekaip negaletu be valstybes prievartos iseiti tevystes atostogu? ar neatskaingas, koks alkoholikas, jam sitai pades tapti samoningesniu ir ims ir ziures savo vaikus namie vienas ir bus saugu su juo palikti?

idomu, kaip busjie pvz mama dirbanti, o vyra sbedarbis? kaip bus vienisom?

konkreciai, ka GERO duos sis istatymas??
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2019 07 03, 12:09)
Tikri vyrai kaip suprantu sugeba uždirbti tiek, kad viskam užtenka. Tuo labiau tikri vyrai neverkia ir neinkščia, kad juos kažkas (įskaitant ir valstybę) skriaudžia. Kas ieško, randa galimybių, kas nenori - randa pasiteisinimus.
Manau, kad ne visi dar išmoko dalintis. Jei moteris įsivaizduoja, kad pagrindinė jos paskirtis žemėje - puoselėti grožį, kurstyti šeimos židinį ir auginti vaikus, tai bet koks vyro bandymas įsikišti į virtuvę, buitį ar vaikų priežiūrą išstumia moterį iš jos komforto zonos bei kelia pasipiktinimą. Analogiškai ir vyras, kuris įsivaizduoja, kad jo esminė funkcija - uždirbti pinigus, jaučia grėsmę bei nepasitenkinimą, jei moteris į jo erdvę kišasi ir dirba arba uždirba daugiau, nei savo kojinėms. O didžiausias tokių vyrų košmaras, jei moteris uždirba daugiau už juos. Nes jie nenori keisti savo pareigų rato, o moters įsikišimas į "jo" erdvę mažina jų pasitikėjimą savimi ir savo galimybėmis. Visokių tų žmonių yra. Ne visi geba keistis ar prisitaikyti prie besikeičiančio gyvenimo.

Geras jusu idealus pasaulis biggrin.gif

Tai sakot valstybe ismokys dalintis, tuos berazumnius zmogelius , per prievarta pagal kazkieno susigalvota standarta? biggrin.gif Jus irgi reiks mokyti ir jusu vyra, ar jau jis eme 2 menesius tevystes atostogu ar per puse dalinotes? bigsmile.gif

slove partijai, kuri moko kaip gyevnti, neliko religiju autoriteto, komunizmo idejos autoriteto, dabar ES mokys zmone skap gyvenati, tegyvuoja drakonas naujas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 07 03, 15:13)
?? tai sakot geriau, kai trumpesnes atostogos? Man atrodo atvirksciai turetu buti minimum 3 m norintiem tevam, o dalintis sakyciau galetu, kaip jiem patogiau,
Buvo kazkada 3 m, kaip surpantu sumazino, dabar vel nori mazinti, Man tai neatorodo gerai, bet neatordo ir baubas. Man asmeniskai neprireike nieko is valstybiu nei vienos, bet yra kam reikia, nezinau, kodel  reiktu dziaugtis salygybu bloginimu?
Sakot valstybe zlugs, jei nesumazins Motinystes atostogu? Yra saliu ,kur moterys is vis mazai dirba irgi salys nezlunga, keistas jusu argumentas. Kazkaip labai mazai moterisko solidarumo Lietuvoje.
Papildyta:

sakot tik 2 rusiu moterys yra Lietuvoje? ir tom kur neproblema , eiti i darba palikus maziuka, kad ir 2 men anksciau, tai jos butinai nori ,kad valstybe ju seimom vadovautu, jus seimos otkios neigalios?

kokia nauda kam is to istatymo, pamodeliuokit seimas, ziuriu gerai gaunasi? Vyras tasakingas seimos tveas, kuriam be problemu galima palikti vaika, pats niekaip negaletu be valstybes prievartos iseiti tevystes atostogu? ar neatskaingas, koks alkoholikas, jam sitai pades tapti samoningesniu ir ims ir ziures savo vaikus namie vienas ir bus saugu su juo palikti?

idomu, kaip busjie pvz mama dirbanti, o vyra sbedarbis? kaip bus vienisom?

konkreciai, ka GERO duos sis istatymas??
Papildyta:

Geras jusu idealus pasaulis  biggrin.gif

Tai sakot valstybe ismokys dalintis, tuos berazumnius zmogelius , per prievarta pagal kazkieno susigalvota standarta? biggrin.gif Jus irgi reiks mokyti ir jusu vyra, ar jau jis eme 2 menesius tevystes atostogu ar per puse dalinotes? bigsmile.gif

slove partijai, kuri moko kaip gyevnti, neliko religiju autoriteto, komunizmo idejos autoriteto, dabar ES mokys zmone skap gyvenati, tegyvuoja drakonas naujas  biggrin.gif

Apibrėžkim, apie ką kalbama: apie vaiko auginimo atostogas ar apie išmokas? Vaiko auginimo atostogos Lt trunka iki 3 m, bet išmokos mokamos iki 2 m. Eiti, kaip norisi - mamai/tėčiui yra galimybė. Problema tame, kad išmokoms yra lubos (jei pajamos neblogos, tam žmogui tiesiog finansiškai neapsimoka eiti auginti vaiko, nes biudžetui minusas, o poreikiai padidėja, atsiradus vaikų, čia, mano akimis žiūrint, problema, nes įmokoms lubų nėra).
O tie du mėn, man regis, labiau dėl darbdavių, o ne dėl tėčio norėjimo/galėjimo. Kai bus tvarka, kad tėtis turi teisę į 2 mėn vaiko auginimo atostogų, nebekils jokių leisiu/neleisiu iš darbdavio pusės, reikia, vadinasi, reikia. Tas yra pliusas.
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2019 07 03, 14:26)
Apibrėžkim, apie ką kalbama: apie vaiko auginimo atostogas ar apie išmokas? Vaiko auginimo atostogos Lt trunka iki 3 m, bet išmokos mokamos iki 2 m. Eiti, kaip norisi - mamai/tėčiui yra galimybė. Problema tame, kad išmokoms yra lubos (jei pajamos neblogos, tam žmogui tiesiog finansiškai neapsimoka eiti auginti vaiko, nes biudžetui minusas, o poreikiai padidėja, atsiradus vaikų, čia, mano akimis žiūrint, problema, nes įmokoms lubų nėra).
O tie du mėn, man regis, labiau dėl darbdavių, o ne dėl tėčio norėjimo/galėjimo. Kai bus tvarka, kad tėtis turi teisę į 2 mėn vaiko auginimo atostogų, nebekils jokių leisiu/neleisiu iš darbdavio pusės, reikia, vadinasi, reikia. Tas yra pliusas.

tai neiti ir nedirbti galima aplamai kiek nori metu biggrin.gif bet gal ne visem taip iseina. zinoma snekam apie atostogas, uz kurias mokama. Bet seniau mokejo ir uz 3 metus ar nemokejo?

Tai ir prie dabartiniu istatymu vyras gali pasiimti tevystes atostogu kiek nori ir darbdavys negali neisleisti. tai kokia nauda dabartinio isttatymo?

As matau tik minusus nuo kisimosi perdidelio valstybes i seima, iki nepatogumu seimai, sumazejusiu pajamu , darbdaviam papipdomu islaidu , betvarkes del tu 2 menesiu ir t.t. ir galu gale is esmes manau niekas nesikeis, kai neeme dauguma vyru taip ir neims tu atostogu. Geriau ta laika ir energija skirt ritmiem istatymam apmasyti ir kazka realaus gero sukruti...pvz diferencijuoti mokescius galu gale?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 03 liepos 2019 - 13:41
QUOTE(lutuke123 @ 2019 07 03, 13:13)
1. tai sakot geriau, kai trumpesnes atostogos?

2. Buvo kazkada 3 m, kaip surpantu sumazino, dabar vel nori mazinti,

3. Sakot valstybe zlugs, jei nesumazins Motinystes atostogu?

4. sakot tik 2 rusiu moterys yra Lietuvoje?

5. kokia nauda kam is to istatymo, pamodeliuokit seimas, ziuriu gerai gaunasi? Vyras tasakingas seimos tveas, kuriam be problemu galima palikti vaika, pats niekaip negaletu be valstybes prievartos iseiti tevystes atostogu? ar neatskaingas, koks alkoholikas, jam sitai pades tapti samoningesniu ir ims ir ziures savo vaikus namie vienas ir bus saugu su juo palikti?

6. Tai sakot valstybe ismokys dalintis, tuos berazumnius zmogelius , per prievarta pagal kazkieno susigalvota standarta? biggrin.gif

7. Jus irgi reiks mokyti ir jusu vyra, ar jau jis eme 2 menesius tevystes atostogu ar per puse dalinotes? bigsmile.gif

1. Ne, aš taip nesakiau.

2. Niekas nesumažino. 3 metai yra ir dabar. Aš nepamenu tokių laikų, kad visi 3 metai būtų buvę apmokami.

3. Ne, aš taip nesakiau.

4. Ne, aš taip nesakiau.

5. Moterų neatsakingų, alkoholikių, psichių ir šiaip neadekvačių irgi būna. Bet joms kažkodėl net 2 metus duoda.

6. Nuo tada, kai įstatymuose įtvirtino vyrų teisę imti mėnesio atostogas vaikui gimus, praktiškai visi mano pažįstami tėčiai (su retomis išimtimis) tą mėnesį atostogų pasiėmė. Iki tol tokios praktikos nebuvo. Įstatymai dar tik bus kuriami, todėl nereikia sąmokslo teorijų kurti. Nebūtinai tie du mėnesiai bus prievartiniai. Aš prieš prievartą, bet už aiškiai reglamentuotą teisę. Gal padarys, kad du metai vienam ir dar du mėnesiai, jei tėvystės atostogų išeina kitas iš tėvų. Ar čia prievarta būtų? O gal du metai su sąlyga, kad bent du mėnesius ne tas pats iš tėvų per tą laikotarpį ima. Nematau bėdos. Nenori, neimi tų dviejų mėnesių.

7. Mano vyras neėmė tėvystės atostogų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 03 liepos 2019 - 14:39
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 07 03, 12:14)
Banditams niekada neuzteks, todel tikras vyras ne tik uzdirba, bet ir sugeba paslepti nuo valstybes SAVO GERA, bei prie progos is vlstybes islupa kiekk imanoma.

Va tada ir uztenka viskam, ypac, jei tikro vyro kvalifikacija tiek isauga, kad jo pajamos tik ir priklauso nuo to kiek sugeba islupti

Kaip suprantu siuo klausimu nesi tikras vyras, nes arba neuzdirbi, arba nesugebi paslepti,, todel vis dar gyveni sudinoj Lietuvoj ir ja pilstai purvais? Kitaip jau seniai butum ten, kur skustis ner kuo (kur tai yra? Nebent anapus...)
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 07 03, 14:49)
Kaip suprantu siuo klausimu nesi tikras vyras, nes arba neuzdirbi, arba nesugebi paslept

Nu šiuo klausimu jis gal moteris, jam kaip patogu, taip pritaiko savo lytį biggrin.gif

Šiaip jau galima uždirbti pakankamai tam, kad šeimą išlaikyti. Nesukčiaujant, nevagiant, mokesčių neslepiant, neturint įtakingų giminių/draugų/dėdžių/kt. ar kitų kažkokių tai specialių sąlygų. Žinau tai.
Aišku, dviese dirbant, šeimą išlaikyti lengviau. Arba tiksliau dviese dirbant daugiau galimybių didesnius poreikius patenkinti. Tai kai pradeda didžiosiomis raidėmis suaugęs žmogus aiškinti, kad neišeina vyrui šeimos išlaikyti, nes kažkas ten kažką apvagia, man iš karto norisi akimis pavartyti.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2019 07 03, 15:34)
1. Ne, aš taip nesakiau.

2. Niekas nesumažino. 3 metai yra ir dabar. Aš nepamenu tokių laikų, kad visi 3 metai būtų buvę apmokami.

3. Ne, aš taip nesakiau.

4. Ne, aš taip nesakiau.

5. Moterų neatsakingų, alkoholikių, psichių ir šiaip neadekvačių irgi būna. Bet joms kažkodėl net 2 metus duoda.

6. Nuo tada, kai įstatymuose įtvirtino vyrų teisę imti mėnesio atostogas vaikui gimus, praktiškai visi mano pažįstami tėčiai (su retomis išimtimis) tą mėnesį atostogų pasiėmė. Iki tol tokios praktikos nebuvo. Įstatymai dar tik bus kuriami, todėl nereikia sąmokslo teorijų kurti. Nebūtinai tie du mėnesiai bus prievartiniai. Aš prieš prievartą, bet už aiškiai reglamentuotą teisę. Gal padarys, kad du metai vienam ir dar du mėnesiai, jei tėvystės atostogų išeina kitas iš tėvų. Ar čia prievarta būtų? O gal du metai su sąlyga, kad bent du mėnesius ne tas pats iš tėvų per tą laikotarpį ima. Nematau bėdos. Nenori, neimi tų dviejų mėnesių.

7. Mano vyras neėmė tėvystės atostogų.

As neteigiu,kad jus taip saket, as perklausiu, ka jus turite konkreciai omenyje.
Tai visgi blogai sis istatymas, jei jus viso to neteigete, jie visgi sumazintu motinoms atostogas 2 menesiam?

As galiu ir klysti, nelabia kada gilinausi, bet berods budavo galimybe ir 3 metus gauti kakzokais ismokas.

4. butent tik dvi paraset vienom turi nereikti motinystes atostogu si vis kitom turi nerupeti, kad turi eiti i dabr anksciau, enpastebejau,akd dar apie kazka butumet parasiusi.

5 ABIEM TEVAM DUODA siuo metu, klausimas ar reikai privalomai butinai abiem dalintis?

6. as UZ GALIMYBE PASIIMTI, as pries PRIVALOMAI ABIEM DALINTIS TOMIS ATSOTOGOMIS.
Taip , jei padarys papildomsu 2 menesius tai valio, as taip jau rasiau, kad paziuresim kaip cia bus.

7. Tai jus is tu mamu, kurios saugo zindini ir ju vyria jas islaiko ir jom nereikia ismoku, kaip suprantu, nes nesidalinot atostogom? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2019 07 03, 15:49)
Kaip suprantu siuo klausimu nesi tikras vyras, nes arba neuzdirbi, arba nesugebi paslepti,, todel vis dar gyveni sudinoj Lietuvoj ir ja pilstai purvais? Kitaip jau seniai butum ten, kur skustis ner kuo (kur tai yra? Nebent anapus...)

Bet tai kaip taip nesuprasti, ka zmogus raso doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 07 03, 15:25)
Tai visgi blogai sis istatymas, jei jus viso to neteigete, jie visgi sumazintu motinoms atostogas 2 menesiam?

As galiu ir klysti, nelabia kada gilinausi, bet berods budavo galimybe ir 3 metus gauti kakzokais ismokas.

Tai jus is tu mamu, kurios saugo zindini ir ju vyria jas islaiko ir jom nereikia ismoku, kaip suprantu, nes nesidalinot atostogom?

Mano nuomonė visiškai neutrali šiuo klausimu. Padarytų 22+2, būtų tie patys du metai. Nematau nieko blogo tame, tiesiog kitą tvarką. Jei padarytų 24+2, tai irgi ok.

Nežinau, gal. Man nepavyko tokios informacijos rasti.

Ne, aš save pilnai išsilaikau. Galėčiau ir visą šeimą išlaikyti, jei būtų toks poreikis. Vaikus augindama gavau Sodros išmokas tiek, kiek priklausė pagal tuo metu galiojusį teisinį reglamentavimą. Jei būtų buvęs kitoks reguliavimas, būtų kita situacija ir kiti sprendimai. Jei būtų privalomi du mėnesiai vyrui, jis juos ir būtų ėmęs. Nesuprantu, kodėl nesidalijimas atostogomis turėtų reikšti, kad mane vyras išlaiko...? Židinio saugojimo funkcija man irgi sunkiai suprantama. Židinį saugojom (kad ir ką tai reikštų) mano nuomone abu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 03 liepos 2019 - 15:40
Matet kaip Prancuzijoje protestuotojsu taikius dujom apsventino, vadinasi demokratija, laisve smile.gif , zmones tik pergyvena del kliato kaitos ir zmoniu veiklos, uzdusinti brudus...

https://www.thelocal...ange-protesters
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2019 07 03, 16:34)
Mano nuomonė visiškai neutrali šiuo klausimu. Padarytų 22+2, būtų tie patys du metai. Nematau nieko blogo tame, tiesiog kitą tvarką. Jei padarytų 24+2, tai irgi ok.

Nežinau, gal. Man nepavyko tokios informacijos rasti.

Ne, aš save pilnai išsilaikau. Galėčiau ir visą šeimą išlaikyti, jei būtų toks poreikis. Vaikus augindama gavau Sodros išmokas tiek, kiek priklausė pagal tuo metu galiojusį teisinį reglamentavimą. Jei būtų buvęs kitoks reguliavimas, būtų kita situacija ir kiti sprendimai. Jei būtų privalomi du mėnesiai vyrui, jis juos ir būtų ėmęs.

nesat neutrali, jus pritartumet tokiom permainom, vadinasi palaikot,o tai nera neutralumas. Galima arba palaikyti arba ne, neimanoma viskas kartu, neutralu - tai is vis nesikisu ir nediskutuoju, neturiu nuomones.

Tai be prievartos niekaip jusu vyras neimtu(neeme) tevystes atostogu unsure.gif , gal del to ir jusu toks poziuris?
Ai, tai jus tai moteru grupei priklausot, kuriai dzin kiek ilgai bus su vaiku savo? bigsmile.gif
Atsakyti

Cia paskaicius toks jausmas, kad privalomos atostogos bus ne 2 men, o 20 metu. SEUbas, 2 men is darbo iseiti. Lyg siaip per metus zmones neatostogautu menesi ar daugiau.

Kolega dabar vienas 5 men dirbs puse etato. Turi teise vaikui gimus. Is darbo neatleido, seima nebankrutuoja, lytis irgi lyg ta pati pas ji, plauku niekas nesirauna. Apart lietuviu emigrantu Airijoje.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 03 liepos 2019 - 16:25
QUOTE(lutuke123 @ 2019 07 03, 16:43)
Matet kaip Prancuzijoje protestuotojsu taikius dujom apsventino, vadinasi demokratija, laisve smile.gif , zmones tik pergyvena del kliato kaitos ir zmoniu veiklos, uzdusinti brudus...

Isivaizduok, kad as atvyksiu prie tavo namu ir pradesiu blokuoti tavo buto duris. Paaiskinsiu, kad blokuoju protestuodamas, kad vyrrui mazai duoti.

Manau policija mane irgi apsventintu ir uzdarytu ii cype.
Uz blokavimus kamm neturiu teises
Atsakyti