Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(Maja Di @ 2019 06 27, 14:42)
Pasirodo, mūsų jauną demokratiją TS-LKD lyderiai traktuoja gan įdomiai, nes šventė būna tik tada, kai visi išsirikiavę ir lygiuoja į vieną pusę, o jeigu išdrįsta išsakyti kitą nuomonę ar paremti kitą kandidatą (kurį, beje, iškėlė 28 partijos skyriai), tada pareina skundas į Priežiūros komitetą. Nes partijos štabas, matyt, pasisėmęs patirties iš Orvelo „1984“ seka kiekvieną žingsnį ir, jeigu nors milimetru nukrypstama nuo partinės linijos, yra skundžiama Organams.“

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...a.d?id=81568285

Normaliai čia konservatoriai blink.gif . KGB, ne kitaip biggrin.gif , po fb landžioja ir rankioja kas ne už ką reikia agitavo.

čia, manyčiau, visai normaliai. Demokratiškai ( balsavimu) priėmė sprendimą dėl remiamo kandidato, įstatai įpareigoja sprendimo laikytis. Rinkti ką nori gi nedraudė.
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2019 06 27, 19:30)
čia, manyčiau, visai normaliai. Demokratiškai ( balsavimu) priėmė sprendimą dėl remiamo kandidato, įstatai įpareigoja sprendimo laikytis. Rinkti ką nori gi nedraudė.

Bet tai gal ne visi taip balsavo, asmeninės nuomonės fb pareikšt jau nebegalima? Aš pati palaikiau Šimonytę ir visaip kaip agitavau, bet va tokio kalimo prie gėdos stulpo už asmeninę nuomonę nesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2019 06 27, 20:10)
Bet tai gal ne visi taip balsavo, asmeninės nuomonės fb pareikšt jau nebegalima? Aš pati palaikiau Šimonytę ir visaip kaip agitavau, bet va tokio kalimo prie gėdos stulpo už asmeninę nuomonę nesuprantu.

vienas irgi turėjo va nuomonę, ir kiek persistengė, suregistravo. Bet čia dar ne kalimas.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 06 27, 13:09)

Plosi katucio?
Tu iki jos amziaus pagyvenk... Gi jau dabar su elfais sneki...O kas bus 65 su virs ( jei datrauksi)???...
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 06 27, 21:52)
Plosi katucio?
Tu iki jos amziaus pagyvenk... Gi jau dabar su elfais sneki...O kas bus 65 su virs ( jei datrauksi)???...

kad mažas čia dar tas amžius, o politika tik stipriems, esi per silpnas - nelįsk
o kas dėl manęs, tai gi man nebetoli, rašei kvėša pati, kad man 50+ biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 06 28, 06:17)
kad mažas čia dar tas amžius, o politika tik stipriems, esi per silpnas - nelįsk
o kas dėl manęs, tai gi man nebetoli, rašei kvėša pati, kad man 50+ biggrin.gif

Tau apie 40. Is savo nervu kau maisais.
Merkel, kad ir kiek klaidu padare - stipri asmenybe.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 06 28, 09:07)
Tau apie 40. Is savo nervu kau maisais.
Merkel, kad ir kiek klaidu padare - stipri asmenybe.

aš maišaus? čia tu maišaisi, kai tau proto užtemimai užėję (o jie, kaip žinia, pastovūs)
tada ir patampi visi seni ir dar šiokie bei tokie tau aplinkui smile.gif
stiprūs nedreba, jie ilgai gyvena ir virš 100
Atsakyti
Putinas pareiske, kad liberalizmas atgyveno, nes vakaru pasaulio rinkejai atmeta pasenusias vertybes.

https://www.telegrap...praises-donald/
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 06 28, 09:51)
Putinas pareiske, kad liberalizmas atgyveno, nes vakaru pasaulio rinkejai atmeta pasenusias vertybes.

https://www.telegrap...praises-donald/

dar daugiau veidan prisipurškė, komiškai atrodo
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 06 28, 08:45)

stiprūs nedreba, jie ilgai gyvena ir virš 100

Ji tai kanclere, o tu papildu platintoja ir laido ritere.
Atsakyti
QUOTE(ramirėja @ 2019 06 19, 13:40)
Sveiki,
Klausimas iš kitos operos. Ką planuojate daryti su pensija,pasilikti fonde,pereitį į Sodrą,stabdyti?
Labai individualu. Priklauso nuo atlygio dydžio, amžiaus, prieš tai darytų sprendimų. Vieniems tinka pasilikti fonde, kitiems grįžti į Sodrą, bet abiems stabdyti; tretiems verta tęsti kaupimą, o ketvirtiems tęsti netgi maksimalia verte. Vieno visiems atsakymo, deja, nėra. ax.gif
QUOTE(mjforever @ 2019 06 19, 19:12)
kaip beskaičiuosi, gaunasi, kas būti II PKF verta, nes papildomai primoka valstybė.

https://www.sodra.lt...jos_skaiciuokle
Ši Sodros skaičiuoklė yra labai stipriai sukritikuoja dėl neadekvatumo. Akivaizdu, kad tai lobistinė kartu su pensijų fondais ruošta skaičiuoklė, nes žadamas tik augimas, jokių nuostolių, kas buvo realybėje.

Papildomas valstybės primokėjimas gali būti per menkas, kad kompensuoti administravimo mokesčių bei infliacijos minusus. Viskas priklauso nuo konkrečių skaičių, o ne tik fakto, kad primokės.

Be to, iki tol kaupiant fonduose, mažėjo Sodros pensija.
Per krizę fondų grąža buvo minusinė, todėl dalis žmonių, bekaupdami 15 metų, prikaupė mažiau, nei kad sumažėjo dėl kaupimo Sodros pensija.
Dabar yra galimybė grįžti į Sodrą, kompensuojant tą sumažėjimą.
Kuomet verta tai daryti, parodo aktuarijų skaičiuoklė, kurioje reikia sukauptos iki dabar fonduose sumos, Sodros pervestos į fondus sumos bei dėl kaupimo prarastų Sodros taškų.
http://www.aktuarai....mo-skaiciuokle/

Kai kuriems verta nutraukti kaupimą, grįžti į Sodrą, o po to vėl pradėti kaupimą naujomis, geresnėmis sąlygomis (perpus mažesni administravimo mokesčiai, nebemažės Sodros pensijos dydis). Nutraukti galima tik dabar, o pradėti kaupimą - bet kada.

Verslo žurnalistas Naprys: Pats kentėsiu iki pensijos be 5 proc. algos, o mamai patariau grįžt į Sodrą
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 06 28, 11:21)
Ji tai kanclere, o tu papildu platintoja ir laido ritere.

visai nieko būtų paplatinti, prisidurti, ale kad neplatinu, tingiu biggrin.gif tai va, žinok tai kvėš, kai apie mano veiklą rašysi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 28 birželio 2019 - 11:07