Kudlota, Ibuprom pagrindas yra ibuprofenas, kuris yra vaistas nuo uždegimo. Pas mus jis labai pozicionuojamas kaip vaistas nuo skausmo. Skausmas nėra uždegimas. Aš iš tikro neieškojau straipsnių ta tema ir argumentuotos nuomonės nepateiksiu, kam konkrečiai ir kaip jis veikia. Aš girdėjau iš žmonių (ne tik mamos ), kuriais tikiu, kad ibuprofeno geriau nenaudoti ir jo nenaudoju
Visiškai teisingai. Ibuprofenas yra NSAID grupės vaistas, jis slopina uždegimą. Jeigu yra kažkoks uždegiminis procesas, kuris sukelia skausmą, ibuprofenas padeda ir nuo skausmo, bet netiesiogiai malšindamas skausmą, o jį sukeliantį uždegimą. Perdozavus, arba geriant didelėm dozėm galimos skrandžio opos ir kraujavimai. Reikia gerti omeprazolį kartu su ibuprofenu, kuris apsaugos skrandį.
Skausmą malšina paracetamolis. APAP yra tiesiog paracetamolis. Perdozavus galima smarkiai pakenkti kepenims. Ne vitaminai čia, kad saujomis gerti.
Nošpa yra antispazminis vaistas, jeigu skausmą sukelia raumenų spazmai, tada jį gerti geriausia. Griežtai draudžiama nėščioms jį gerti, nes jis gali atleisti kaklelį, sukelti priešlaikinį gimdymą (persileidimą).
Solpadeinas yra paracetamolio, kofeino ir kodeino mišinys. Kodeino ten mažai, bet aš jo vengiu ir taip, o dabar tikrai negerčiau. Kofeinas pravaro vaistą greičiau kraujagyslėmis, tai greičiau vaistas suveikia.
Foxlady, visi vaistai kenkia. Visi iki vieno Reikia vartoti su protu ir pagal paskirtį, nepatingėti pasidomėti, kaip vaistas veikia.