Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiška virtuvė

QUOTE(dianita @ 2006 11 23, 00:19)
O ta oregana su kuo geriausiai naudoti?? Kiek zinau, jis aitresnio aromato, renkamas kazkur kalnuose? Kokiems patiekalams jis tinkamiausias paskaninimui??

kiek žinau, tai daugiausiai jis su picom valgomas, tai yra barstomas, o pagal graikišką virtuvę tai jis dedamas visur, kur lietuviški skonio receptoriai gal ne taip ir lengvai priimtų.. na, kad ir tos bulvės.. skanu, bet nemanau, kad visiem patiktų.. nors tiksliau tai gal čia citrina tą įdomų skonį duoda.. o aš oreganą naudoju irgi daug kur.. mėsai, bulvėms, salotoms, makaronų padažams, žodžiu labai dažnai kombinuoju su baziliku, mėtom. Tiesiog fantazuoju.. bigsmile.gif
Atsakyti
Na, mano pastebejimai del graikishkos virtuves (ruosiuosi pavasariop Graikijos link, tai apsniukstinesiu viska): turkishkas gerimas is jogurto ir agurku dzadzik vadinasi, taigi tai yra lygiai tas pats gerimas kaip tas graikishkasis. Arba jogurto/vandens gerimas ir Irane, ir Turkijoj ir Irake geriamas, taigi del tos kilmes bishki baisu pradeti gincytis smile.gif
Dzadzik gaminti vartoju graikishka jogurta be priedu, ji dedu ir i visus patiekalus vietoj grietines.
O baklava tesla bent jau as pati visalaik darau. Aisku, darbas tai beveik Sizifo, bet uztat skonis koks.. Ir i ta tesla dar siaip pilama stikline aliejaus, stikline jogurto, kiausinis, taip kad jokio vandens net nereikia.
Atsakyti
Graikų - turkų, turkų - graikų, o aš paskaičius dalį arabų patiekalų radau tongue.gif

po_stalu, kaip tu tą tešlą darai? Kokio kietumo turi būti? Šaldai? Užsimaniau bachlavos iki negalėjimo wub.gif doh.gif Nors kunafos dar labiau noriu, tik kataif tešlą be šansų pasidaryti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(po_stalu @ 2007 02 19, 15:47)
1. turkishkas gerimas is jogurto ir agurku dzadzik vadinasi, taigi tai yra lygiai tas pats gerimas kaip tas graikishkasis. Arba jogurto/
2. Dzadzik gaminti vartoju graikishka jogurta be priedu, ji dedu ir i visus patiekalus vietoj grietines.
3.O baklava tesla bent jau as pati visalaik darau. Aisku, darbas tai beveik Sizifo, bet uztat skonis koks.. Ir i ta tesla dar siaip pilama stikline aliejaus, stikline jogurto, kiausinis, taip kad jokio vandens net nereikia.

1.gėrimas? tzatziki yra padažas šiaip jau, ne gėrimas, na, bent jau Graikijoj... mirksiukas.gif
2. aš lygiai taip pat drinks_cheers.gif
3. na, vadinasi tu turi kitą receptą tešlos... nes manasis iš graikiškos receptų knygos ax.gif

QUOTE(Insomnia @ 2007 02 19, 16:17)
Graikų - turkų, turkų - graikų, o aš paskaičius dalį arabų patiekalų radau tongue.gif

po_stalu, kaip tu tą tešlą darai? Kokio kietumo turi būti? Šaldai?  Užsimaniau bachlavos iki negalėjimo  wub.gif doh.gif  Nors kunafos dar labiau noriu, tik kataif tešlą be šansų pasidaryti verysad.gif

matai, visas tas regionas susipynes... Bizantijos imperija taip sakant... baigusi savo gyvavimą 1243 m. iš ten ir tas virtuvių panašumas... graikų, turkų, armėnų, iraniečių ir kitų tai imperijai priklausiusių... ax.gif
Atsakyti
Niu ką, pabandžiau mousaka ir tzatziki pasigaminti, kadangi viešint Kretoje jie labai labai patiko... Gavosi kažkas labai labai lietuviško, toli nuo graikiško verysad.gif agurkų salotos ir daržovių užkepėlė verysad.gif lotuliukas.gif liūdna, o kartu ir juokinga lotuliukas.gif vis dėlto lietuviški ingredientai lieka lietuviškais ir graikiškas patiekalas savo skoniu neprilygs valgytam Graikijoje verysad.gif
Beje, kaip gaminti souvlaki? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraigyte @ 2007 06 03, 16:34)
Niu ką, pabandžiau mousaka ir tzatziki pasigaminti, kadangi viešint Kretoje jie labai labai patiko... Gavosi kažkas labai labai lietuviško, toli nuo graikiško  verysad.gif agurkų salotos ir daržovių užkepėlė  verysad.gif  lotuliukas.gif liūdna, o kartu ir juokinga  lotuliukas.gif vis dėlto lietuviški ingredientai lieka lietuviškais ir graikiškas patiekalas savo skoniu neprilygs valgytam Graikijoje  verysad.gif
Beje, kaip gaminti souvlaki?  ax.gif

o kodėl nesigavo? įdomu, nes man niekad nekilo problemų. Kokį jogurtą naudojai tzadziki gamybai? o mousakas be mėsos darei, kad daržovių užkepėlė gavos? g.gif
souvlaki receptą tuoj paieškosiu, kad tiksliai parašyčiau, nenusigrybaučiau. ax.gif
Atsakyti
Apie Souvlaki 4u.gif

taigi, nelabai jis skiriasi nuo lietuviškų šašlykų, išskyrus prieskonius ir marinatą. Būtent čia ir yra visa esmė.
Souvlaki tradiciškai daromas iš kiaulienos ar avienos, bet galima ir lengvesnį pasirinkt, t.y. vištieną, ar paprasčiausiai daržoves.
Tradiciniam marinatui reikia alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, oregano (liet. raudonėlio), druskos ir pipirų. Visa tai sumaišyti, užpilti ant mėsos gabaliukų, išmaišyti ir leisti pasimarinuoti kelias valandas. Po to veriam ant medinių pagaliukų, kepam ant žarijų, patiekiant apibarstom oreganu, ir patiekiam su pomidorų ir citrinos griežinėliais. Garnyrui tinka ryžiai ar keptos bulvės, ar paparasčiausiai šviežių daržovių salotos. Vištienos souvlaki labai tinka su tzadziki. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 06 03, 16:47)
o kodėl nesigavo? įdomu, nes man niekad nekilo problemų. Kokį jogurtą naudojai tzadziki gamybai? o mousakas be mėsos darei, kad daržovių užkepėlė gavos? g.gif
souvlaki receptą tuoj paieškosiu, kad tiksliai parašyčiau, nenusigrybaučiau. ax.gif

dariau mousaka pagal tavo receptuką, parsivežiau ir spec. prieskonių mišinį, ir su mėsa dariau... na, gal padažas netoks gavosi, nes skonis tai tikrai ne graikiškas buvo, bet šiaip skanu biggrin.gif
o dėl tzatziki, tai matai, tos jogurtinės grietinė pas mus tai nėra, dėjau natūralų jogurtą... blush2.gif na, ne taip ir viskas... skanu, bet lietuviška blush2.gif smile.gif

bandysim souvlaki bigsmile.gif kažin, o jei orkaitėje bandyti? tikriausiai irgi ne taip gausis ax.gif

ech, ką darysi... teks kada vėl ten važiuot biggrin.gif vien dėl maisto biggrin.gif

Beje, kažin ar namų sąlygomis įmanoma padaryti frappe g.gif bandžiau improvizuoti, tik puta mažesnė gavosi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraigyte: 04 birželio 2007 - 09:17
as kava frappe darau su smulkintuvu tuo ilguoju, zirafa, berods vadinasi. Labai gerai susiplaka
Atsakyti
Mergaites,ne oreganas, o raudonėlis nono.gif
Papildyta:
QUOTE(dianita @ 2006 11 23, 01:19)
O ta oregana su kuo geriausiai naudoti?? Kiek zinau, jis aitresnio aromato, renkamas kazkur kalnuose? Kokiems patiekalams jis tinkamiausias paskaninimui??

Visai ne kalnuose lotuliukas.gif Lietuvoj irgi auga. Galima savam darzely ar vazonely uzsiaugint. Zydi smulkiais raudonais ziedeliais. Labai skani arbata, ypac sveika moterims mirksiukas.gif (tiesiog nusiskini sakele ir merki i karsta vandeni).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbane: 04 birželio 2007 - 14:52
QUOTE(mokka @ 2007 06 04, 11:40)
as kava frappe darau su smulkintuvu tuo ilguoju, zirafa, berods vadinasi. Labai gerai susiplaka

niu, aš irgi, bet man nelabai gavosi. Dar bandysim biggrin.gif

ai, dar MB pageidavo graikiškų pastitsio makaronų, jei teisingai parašiau blush2.gif gal receptuką kokį tradicinį? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraigyte: 04 birželio 2007 - 15:51
QUOTE(garbane @ 2007 06 04, 15:47)
Mergaites,ne oreganas, o raudonėlis  nono.gif
Papildyta:

Visai ne kalnuose  lotuliukas.gif Lietuvoj irgi auga. Galima savam darzely ar vazonely uzsiaugint. Zydi smulkiais raudonais ziedeliais. Labai skani arbata, ypac sveika moterims  mirksiukas.gif (tiesiog nusiskini sakele ir merki i karsta vandeni).

raudonėlis yra lietuviškai, bet ir oreganu vadina ax.gif o Graikijoj jį būtent kalnuose ir renka, tai dianita apie tai ir kalbėjo... mirksiukas.gif

QUOTE(Sraigyte @ 2007 06 04, 16:40)
niu, aš irgi, bet man nelabai gavosi. Dar bandysim  biggrin.gif

ai, dar MB pageidavo graikiškų pastitsio makaronų, jei teisingai parašiau  blush2.gif gal receptuką kokį tradicinį?  bigsmile.gif

ieškosiu... mirksiukas.gif
Atsakyti