Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiška virtuvė

QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 09 04, 12:35)

Papildyta:
tiesa, ar kas valgėt labai ypatingą jų desertą - tokius cukraus sirupe išmirkusius įvairius vaisius, uogas, daržoves...??? tai gali būt abrikosai, vyšnios, apelsino ar mandarino gabaliukai, gali būt mini cukinijos ar mini baklažanai.. ir dar visokiausių, bet viskas mini versijos, ir viskas laikoma cukraus sirupe apie metus ar panašiai...Saldu iki negalėjimo, bet ir skanu baisiai.. galima suvalgyt tik kelis gabaliukus, nes apsalsta viskas visai dienai....

va čia vienam iš puslapių radau nuotrauką.. tai, ką aš valgiau, panašiai ir atrodė...
user posted image

as valgiau, bet sicilijoje blush2.gif manau, kad sicilijoje labai stipri buvo graiku itaka vis tik tongue.gif
bet jus man paaiskinkit, is kur panasumas graiku ir armenu patiekalu?? kazkaip negirdejau, kad ten butu buve kokie genciu maisymaisi g.gif
Atsakyti
"o tie migdoliniai sausainiai, jei kalbam apie tuos pačius, vadinasi kourambiedes ir yra tikrai graikiški.. receptas yra pirmam puslapy cool.gif"

Tikrai, taip ir vadinosi smile.gif. Pirkom tokioj visai neišvaizdžioje kartoninįje dėžutėje, net nenutuokdami ką perkam biggrin.gif , o viduj radom skanumynų smile.gif))))

Aš šiandien Maximoj (Mindaugo) mačiau atskiroje lentynoje įvairius sirupe uždarytus vaisius. Tik ten parašyta, kad atseit "garnyras prie patiekalų", bet vaizdelis panašus (o gaminta Ispanijoje). Ai, dar. Brangūs tai siaubingai.
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 09 04, 14:28)
bet jus man paaiskinkit, is kur panasumas graiku ir armenu patiekalu?? kazkaip negirdejau, kad ten butu buve kokie genciu maisymaisi  g.gif

nugis, manau, kad iš tų laikų, kai Konstatinopolis buvo graikų.. o tame mieste, jei mano istorijos žinios neklysta, gyveno nemažai armėnų ir visokių kitokių tautų atstovų.. galų gale, juk viso to regiono virtuvės panašios.. viskas dėl istorinių priežasčių.. Skaitei "Baudoliną"? ten rastum atsakymą tongue.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 08 31, 17:42)
o su kuo sia kose valgyti?? ji panasi nors kiek i baklazanu ikra???

oo,sita kose mum viesbuty duodavo...astresne nei ikra,o valgoma,tepant ant duonos
Atsakyti
tiesa,labai pamegau graikijoj "kefalotiri" suri thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(blackkiss @ 2006 09 14, 21:42)
tiesa,labai pamegau graikijoj "kefalotiri" suri thumbup.gif

primink, koks čia? g.gif tas kietas, kaip parmezanas?
ar žinai, iš kur šitas pavadinimas atsirado (kefalotiri)? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 14 rugsėjo 2006 - 22:31
jei kam įdomu, čia angliškai straipsnis neblogas bendrai apie visą graikų virtuvę:
Greek Cuisine
Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2006 09 01, 10:25)

Siaip kiek zinau ,tai graikiska virtuve = turkiskai ,yra tik mazas skirtumas_ graikai valgo kiauliena.  ax.gif

QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 09 04, 11:35)
o tu man įrodyk, kad tai ne turkai nusikopino nuo graikų cool.gif  g.gif  atėjo, okupavo, pasisavino daug dalykų, o po to sako, kad graikai nuo mūsų nusikopino...dry.gif
baikit jūs čia varyt ant graikų... jie tikrai turi daug savo ir tik savo dalykų, ypač salose...

Nesupratau, kodel as tureciau irodineti,kas nuo ko kopijavo,jei tai galima taip pavadinti, kazkaip nematau savo pasisakyme nieko apie kopijavima ar pasisavinima.
Kas pasikeistu jei parasyciau graiku virtuve= turku??
Paprasciausiai as gyvenu Turkijoj jau 14 metu, pazystu "egejaus " virtuve ,turim labai daug graiku kilmes pazystamu,tai ir parasiau, bet gal jus geriau pazystat ir zinot. As nesu nei uz turkus nei uz graikus,esu uz gera to regiono maista.
Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2006 09 15, 00:12)
Nesupratau, kodel as tureciau irodineti,kas nuo ko kopijavo,jei tai galima taip pavadinti, kazkaip nematau savo pasisakyme nieko apie kopijavima ar pasisavinima.
Kas pasikeistu jei parasyciau graiku virtuve= turku??
  Paprasciausiai as gyvenu Turkijoj jau 14 metu, pazystu "egejaus " virtuve ,turim labai daug graiku kilmes pazystamu,tai ir parasiau, bet gal jus geriau pazystat ir zinot. As nesu nei uz turkus nei uz graikus,esu uz gera to regiono  maista.

ok, ok, aš persiprašau, jei per griežtai išsireiškiau.. aš irgi esu už gerą to regiono virtuvę drinks_cheers.gif tiesiog, esu girdėjus ne vieną atvejį, kai turkai ar turkų gerbėjai sako, kad tas patiekalas mūsų, o graikai sako kad tai mūsų.. ir žinok tu žmogau.. g.gif nors visam regione bent kelios tautos turi labai panašių dalykų...

taigi, už gerą kulinariją 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 14 rugsėjo 2006 - 23:29
Tai saunu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 09 15, 00:29)
primink, koks čia?  g.gif tas kietas, kaip parmezanas?
ar žinai, iš kur šitas pavadinimas atsirado (kefalotiri)? ax.gif

jo kaip parmezanas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blackkiss: 20 rugsėjo 2006 - 17:03
Va dabar geriu frappe biggrin.gif Mes su vyru uzsimanem nerealiai skaniu bulviu, kuriu paragavom Kretoj. Gal tai ne graikiskai ruostos, bet gal vistiek zinosit kaip. Jos pjaustytos riekelemis, keptos orkaiteje, o skonis kaip acte butu pamirkytos. Na laaabai norim. Ir dar mesa buvo panasiai ruosta, lyg grilis, bet irgi toks saldziarugstis skonis. Nerealiai skanu... Gal ka atpazinot? Parasykit, jei zinot apie ka kalbu biggrin.gif
Atsakyti