Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiška virtuvė

Internete galima rasti visai neblogų puslapėlių apie graikų virtuvę. Vienas toks (kam nėra problemų dėl anglų kalbos) graikų virtuvė
Atsakyti
QUOTE(princiupesa @ 2006 08 31, 18:16)
Na, baklažanų ikros aš neragavau  blush2.gif tai negaliu pasakyti ar panašu  ax.gif
Bet Graikijoje tai "šitą košę" (atrodo gal net truputi blogiau nei košė  lotuliukas.gif) valgėm su duonyte. Šios salotos patiekiamos kaip užkandis, tinka su kepta mėsa ar ant grotelių kepta žuvimi.
Tiesa, mes valgėm su majonezu gardintas ir dariau su majonezu, todėl nežinau kaip ten skonis ir vaizdas su aliejum.

Aš tai vis ruošiuosi tą žuvienę gaminti, tik, kad niekas neprigaudo žuvelių įvairių  verysad.gif

na reikes pabandyti pasidaryti... tik be majonezo, nemegstu jo ax.gif

O cia dar vienas puslapis su receptukais, vakar man vienas graikas atsiunte:

http://www.enostos.net/recipes/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 31 rugpjūčio 2006 - 23:44
Ah... radau ten apie okrą... Jau kaip man šitos daržovės (?) patiko.... valgiau ir neatsivalgiau, bet LT tai nemačiau pirkti verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo princiupesa: 01 rugsėjo 2006 - 09:48
O čia prie progos dar vienas receptukas.

Pyragaičiai su kumpiu

300 gr smulkiai kapoto kumpio (rūkyto, virto)
2 juostelėmis pjaustyti raudonieji ankštiniai pipirai
2-3 smulkiai kapoti svogūnų laiškai
250 gr fetos sūrio
1 arb. puodelis miltų
2 arb. puodelis pieno
1 arb. puodelis alyvų aliejaus
3 kiaušiniai
2 valg. šaukštai kapotų petražolių
2 kiaušinių tryniai
500 gr sluoksniuotos tešlos

alyvų aliejuje pakepinti svogūnų laiškus, suberti kapotą kumpį, ankštinį pipirą ir petražolę. Nuolatos maišant mentele pakepinti viską apie 10 min. Suberti į puodą miltus ir šiek tiek pakepinti. Tuomet supilti pieną ir nukelti puodą nuo ugnies.
Į pakepintą masę supilti išplaktus kiaušinius. Galiausiai sudėti fetą sūrį ir viską gerai išmaišyti.
Iš tešlos išpjauti (ar su formele išspausti) apskritimus. Ant pusės iš jų dėti po valg. šaukštą paruošto įdaro, kraštus aptepti išplaktu kiaušinio tryniu ir uždėti kitą apskritą tešlos gabalėlį. Kraštus užspausti, kad įdaras neišlystų lauk (galima su šakute). Skardą ištepti riebalais, sudėti pyragaičius. Likusiais plaktais tryniais aptepti kiekvieno pyragaičio viršų. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 30-35 min. Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(princiupesa @ 2006 09 01, 09:47)
Ah... radau ten apie okrą... Jau kaip man šitos daržovės (?) patiko.... valgiau ir neatsivalgiau, bet LT tai nemačiau pirkti  verysad.gif

Del okros tai gali pabandyt paieskoti konservuotu,nesu isitikinus ,kad ju yra LT, bet va visoj europoj tai tikrai rasi konservuotu orientalinuose marketuose.
Siaip kiek zinau ,tai graikiska virtuve = turkiskai ,yra tik mazas skirtumas_ graikai valgo kiauliena. ax.gif
Atsakyti
O as radau panasumu graiku virtuves su armeniska:) net saldumynai - graikiska "baklava" ir armeniska "paklava" kurie atrodo identiskai ir darosi taip pat smile.gif)

o su turkais tai yra panasumu, juk turkai graikus buvo okupave 400 metu blink.gif bet geriau bunant graikijoje nelyginti turku virtuves su graiku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(princiupesa @ 2006 09 01, 11:47)
Ah... radau ten apie okrą... Jau kaip man šitos daržovės (?) patiko.... valgiau ir neatsivalgiau, bet LT tai nemačiau pirkti  verysad.gif

Kazkada maciau okra Iki , bet seniai. Matomai neturejo pasisekimo ir kiek atsimenu buvo brangios.
Atsakyti
Reikės paieškoti konservuotos, gal kokioj maximoj, nes pas mumi tai nėra kokių atskirų orientalistinių marketėlių...

Šiaip tai panašumų labai daug turi graikai su turkais. O ir viso regiono maistas turi kažką bendro. Vien tie graikiški-turkiški krakmoliniai skanėstai. Bet mes valgėm, kaip sakė, graikiškų saldumynų - migdoliniai sausainėliai. Tokie didoki, trapūs. Turėtų būti sausaininės tešlos su daug maltų migdolų.

Kažkas graikiškesnio yra išlikę salynuose.
Atsakyti
QUOTE(princiupesa @ 2006 09 02, 15:06)
Reikės paieškoti konservuotos, gal kokioj maximoj, nes pas mumi tai nėra kokių atskirų orientalistinių marketėlių...

Šiaip tai panašumų labai daug turi graikai su turkais. O ir viso regiono maistas turi kažką bendro. Vien tie graikiški-turkiški krakmoliniai skanėstai. Bet mes valgėm, kaip sakė, graikiškų saldumynų - migdoliniai sausainėliai. Tokie didoki, trapūs. Turėtų būti sausaininės tešlos su daug maltų migdolų.

Kažkas graikiškesnio yra išlikę salynuose.

o tie migdoliniai sausainiukai, daromi is migdolines teslos, yra sicilijos ypatingieji saldumynai biggrin.gif bet zinant, kad graikai, taip vadinami "chalkidikai" buvo issikele i sicilijos sala ieskodami derlingu zemiu pries tukstancius metu, galima numanyti, kad tie sausainiukai yra graiku virtuves palikimas tongue.gif

taip kad man atrodo, kad viso to regiono valstybes tarpusavyje maisesi priesistoriniais laikais, kai kariaudavo gentimis del teritoriju, ir to pasekoje kiekviena is tu saliu turi panasiu patiekalu....
Atsakyti
Vargšai graikai.... verysad.gif bet vis tiek, bent jau moka gerai kopijuoti ir gerai gaminti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(princiupesa @ 2006 09 02, 23:15)
Vargšai graikai.... verysad.gif bet vis tiek, bent jau moka gerai kopijuoti ir gerai gaminti  lotuliukas.gif

ne i tema.. bet maistas Sicilijoje...... fantastika wub.gif
Atsakyti
QUOTE(princiupesa @ 2006 08 31, 18:31)
Internete galima rasti visai neblogų puslapėlių apie graikų virtuvę. Vienas toks (kam nėra problemų dėl anglų kalbos) graikų virtuvė

Princiupesa, labai geras puslapiukas thumbup.gif labai gerai, kad yra ta kiekių pervertimo lentelė, nes mane tai baisiai nervina, kai viskas būna rašoma amerikietiškai-puodeliais unsure.gif schmoll.gif

QUOTE(kobryte @ 2006 09 01, 11:25)
  Siaip kiek zinau ,tai graikiska virtuve = turkiskai ,yra tik mazas skirtumas_ graikai valgo kiauliena.  ax.gif

o tu man įrodyk, kad tai ne turkai nusikopino nuo graikų cool.gif g.gif atėjo, okupavo, pasisavino daug dalykų, o po to sako, kad graikai nuo mūsų nusikopino...dry.gif

QUOTE(princiupesa @ 2006 09 02, 23:15)
Vargšai graikai.... verysad.gif bet vis tiek, bent jau moka gerai kopijuoti ir gerai gaminti  lotuliukas.gif

baikit jūs čia varyt ant graikų... jie tikrai turi daug savo ir tik savo dalykų, ypač salose...
o tie migdoliniai sausainiai, jei kalbam apie tuos pačius, vadinasi kourambiedes ir yra tikrai graikiški.. receptas yra pirmam puslapy cool.gif
Papildyta:
tiesa, ar kas valgėt labai ypatingą jų desertą - tokius cukraus sirupe išmirkusius įvairius vaisius, uogas, daržoves...??? tai gali būt abrikosai, vyšnios, apelsino ar mandarino gabaliukai, gali būt mini cukinijos ar mini baklažanai.. ir dar visokiausių, bet viskas mini versijos, ir viskas laikoma cukraus sirupe apie metus ar panašiai...Saldu iki negalėjimo, bet ir skanu baisiai.. galima suvalgyt tik kelis gabaliukus, nes apsalsta viskas visai dienai....

va čia vienam iš puslapių radau nuotrauką.. tai, ką aš valgiau, panašiai ir atrodė...
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 04 rugsėjo 2006 - 11:37