Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiška virtuvė

QUOTE(blackkiss @ 2006 08 08, 21:52)
...tai siaip jau ir dabar negalima...gali buti tik "fetos tipo" (nebent jis yra tikras feta smile.gif )

Tai va, padariau šiandien ekspediciją per parduotuves - vienoje kur Feta užrašyta, tai tik ta tikra, graikiška (ta ožiu smirdanti), o ant kito sūrio, kuris anksčiau Feta iš karvės pieno vadinamas buvo, dabar užrašyta "šviežio pieno sūris". o mažom raidelėm apačioj "Graikijoje jis vadinamas Feta". Mat vokiečių virtuvė savo tokio varškinio sūrio nežino. O kitoje parduoduvėj - tik "Feta" užrašyta ant pokelio, daugiau nieko, klausiu pardavėjos, iš kokio pieno. Atsakymas - "aišku, karvės, ant smirdančios būna parašyta, o ji ir žymiai brangesne" (1,79€), o čia 0,79€. Žodžiu, pas mus, kaip atrodo, pereinamas laikotarpis, kol vokiečiai pripras, nes jie daugiau tą surogatą be kvapo perka...Beje, kaip ir mozzarellą iš karvės pieno. O kaip Lietuvoje su Mozzarella?
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2006 08 09, 19:29)
Tai va, padariau šiandien ekspediciją per parduotuves - vienoje kur  Feta užrašyta, tai  tik  ta tikra, graikiška (ta ožiu smirdanti), o ant kito sūrio, kuris anksčiau Feta iš karvės pieno  vadinamas buvo, dabar užrašyta "šviežio pieno sūris". o mažom raidelėm apačioj "Graikijoje jis vadinamas Feta". Mat vokiečių virtuvė savo  tokio varškinio sūrio nežino. O kitoje parduoduvėj - tik "Feta" užrašyta ant pokelio, daugiau nieko, klausiu pardavėjos, iš kokio pieno. Atsakymas - "aišku, karvės, ant  smirdančios būna parašyta, o ji ir žymiai brangesne" (1,79€), o čia  0,79€. Žodžiu, pas mus, kaip atrodo, pereinamas laikotarpis, kol vokiečiai pripras, nes jie daugiau tą surogatą  be kvapo perka...Beje, kaip ir mozzarellą iš karvės pieno. O kaip Lietuvoje su Mozzarella?


yra mocarella, beveik nesiskiria nuo italiskos skoniu, tik mazesni siek tiek gabaliukai smile.gif gaminama lietuvoje jei neklystu ir gana sekmingai... mirksiukas.gif as pastoviai darausi salotas italiskas - pomidorai su mocarella, alyvuogemis, pakeptais kubeliais batono ir uzpilu bei baziliku... niam niam thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2006 08 09, 11:58)
tai sitas dar puse velnio, bet visi gerb. pelesiniai suriai kaip "vanialina"  doh.gif  wacko.gif nu ka darysi, matyt negurmane as  laugh.gif

O as dievinu pelesinius surius g.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 08 09, 23:30)
yra mocarella, beveik nesiskiria nuo italiskos skoniu, tik mazesni siek tiek gabaliukai smile.gif gaminama lietuvoje jei neklystu ir gana sekmingai... mirksiukas.gif  as pastoviai darausi salotas italiskas - pomidorai su mocarella, alyvuogemis, pakeptais kubeliais batono ir uzpilu bei baziliku... niam niam thumbup.gif

o kokiu uzpilu,jei ne paslaptis? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(brashke77 @ 2006 08 09, 20:14)

wub.gif
labai dekoju 4u.gif
o ar tiktu musu paprastas jogurtas be priedu?? g.gif  bet,jauciu reikia kazko tirstesnio, tai teks ieskoti jogurtines grietines rolleyes.gif

nea, musu jogurtas netinka,nes graikijoj jie visiskai kitokie...tada reiketu bandyt gal labai liesa grietine. anksciau buvo jogurtine,tai super tiko,bet pastaruoju metu jos nebesimato parduotuvese unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blackkiss: 10 rugpjūčio 2006 - 14:49
niekur nerandu tos jogurtines grietines doh.gif unsure.gif net maximoj nera. gal kas zinot kur gaut????? g.gif
Atsakyti
QUOTE(blackkiss @ 2006 08 10, 15:48)
o kokiu uzpilu,jei ne paslaptis? smile.gif
Papildyta:



na cia reiketu apie graikiska virtuve, o ne italiska kalbeti, bet gal neuzblokuos:)

vienu zodziu, paemi kelis prinokusius pomidorus ir supjaustai apvaliomis riekelemis. Paemi mocarelos rutuliukus ir supjaustai taip pat riekelemis. reikia citrinpipiriu... isdelioji ant lekstes pomidoru riekeles ir pabarstai citrinpipiriais, tada ant virsaus dedi mocarelos riekeles (ant pomidoro uzdedi mocarela) ir pabarstai citrinpipiriais. Keptuveje aliejuje imeti perjauta cesnaka ir pakepi, kad aliejus isigertu cesnako skonio ir kai prades gelsti, cesnaka ismeti. tada sumeti kubeliais nedideliais supjaustyta batona ir pakepi, sumeti ant popierinio ranksluoscio ir nusausini riebalus, tada sumeti ant lekstes su pomidorais ir mocarela. Dar jei megsti primetai juodu alyvuogiu be kauliuku... pabarstai siek tiek druskos ir truputi palaistai alyvu aliejumi.. as nenaudoju perkamu uzpilu, nes visur prideta visokiu E blush2.gif tai darau naturaliai... siaip italijoje net citrinpipiriu nenaudoja, tik druska, citrinos ir alyvu aliejaus.... mmm aisku kaloringa, bet lengvai isisavinama ir labai skanu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2006 08 08, 18:04)
o gal kas žinote,kap gaminamas 'tzadziki' padažiukas. Abejoju, ar pavadinimą gerai parašiau blush2.gif  Bet tai jogurto, agurkų ir dar kažko padažas. norėčiau teisingo receptuko 4u.gif


Tau reikes: 1 indelio naturalaus jogurto arba neriebios grietines (jogurtinio nerasi, jei nori riebiau, tiks musu grietine 12%), ¼ agurko, 2 skilteles cesnako sutrintas, 1 sauksta alyvu aliejaus, 1 sauksta dziovintu metu, druskos.

Agurka reiketu supjaustyti plonytemis riekelemis ir po to dar susmulkinti (galima tarkuoti ant burokines tarkos) ir sudeti i dubeni, ten pat sudeti kitus ingredientus ir viska gerai ismaisyti. Papuosti sviezios metos lapeliais ir patiekti su pita.

Dar kai kas papildomai pila sauksteli acto ir deda pipiru bei dziovintu krapu...
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 08 27, 23:44)
Tau reikes: 1 indelio naturalaus jogurto arba neriebios grietines (jogurtinio nerasi, jei nori riebiau, tiks musu grietine 12%), ¼ agurko, 2 skilteles cesnako sutrintas, 1 sauksta alyvu aliejaus, 1 sauksta dziovintu metu, druskos.

Agurka reiketu supjaustyti plonytemis riekelemis ir po to dar susmulkinti (galima tarkuoti ant burokines tarkos) ir sudeti i dubeni, ten pat sudeti kitus ingredientus ir viska gerai ismaisyti. Papuosti sviezios metos lapeliais ir patiekti su pita.
  
Dar kai kas papildomai pila sauksteli acto ir deda pipiru bei dziovintu krapu...

na, pirmiausia, tai tzatziki receptas jau yra viename iš ankstesnių puslapių mirksiukas.gif
sakyčiau, kad mėtos gan retai dedamos į tzatziki, bent jau kai daroma namuose.. (valgiau trijuose skirtinguose namuose Kretoje pagamintą tzatziki, nė viename iš jų nebuvo mėtų).. ir dar.. dėl pitos.. tai nelabai graikiška duona, jei jau kalbėti apie grynai graikiškus dalykus... mirksiukas.gif

dar tiesa, prsiminiau, kad pas mus būna pirkti tokio jogurto, and kurio tiesiog parašyta "graikiškas jogurtas", tai sakau, gal ir LT kartais tokio yra.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 28 rugpjūčio 2006 - 15:46
QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 08 28, 16:44)
na, pirmiausia, tai tzatziki receptas jau yra viename iš ankstesnių puslapių mirksiukas.gif
sakyčiau, kad mėtos gan retai dedamos į tzatziki, bent jau kai daroma namuose.. (valgiau trijuose skirtinguose namuose Kretoje pagamintą tzatziki, nė viename iš jų nebuvo mėtų).. ir dar.. dėl pitos.. tai nelabai graikiška duona, jei jau kalbėti apie grynai graikiškus dalykus... mirksiukas.gif

dar tiesa, prsiminiau, kad pas mus būna pirkti tokio jogurto, and kurio tiesiog parašyta "graikiškas jogurtas", tai sakau, gal ir LT kartais tokio yra.. g.gif



na graikisko jogurto niekur neteko matyti verysad.gif o tzatziki tai buna ir su metom, bent man stalidoje toki ikrove, o po to ir recepta nurase... svarbiausia, kad jame butu cesnako ir agurko tongue.gif o pita tai taip, as tiesiog valgiau tzatziki "ikista" i gyros kartu su mesyte:) o gyros bandele jie kazkodel pita vadino g.gif
Atsakyti
Būdama Graikijoj ragavau suktinukų, kurie buvo labai panašūs į mūsų balandėlius, tik vyniojami į vynuogių lapus... Gal kas žino receptuką, bučiau labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Antigonė @ 2006 08 28, 18:45)
Būdama Graikijoj ragavau suktinukų, kurie buvo labai panašūs į mūsų balandėlius, tik vyniojami į vynuogių lapus... Gal kas žino receptuką, bučiau labai dėkinga 4u.gif

čia tu apie dolmades kalbi.. mirksiukas.gif ryt įmesiu receptą, turiu net porą variantų.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 08 28, 21:55)
čia tu apie dolmades kalbi.. mirksiukas.gif  ryt įmesiu receptą, turiu net porą variantų.. 4u.gif

Taip, taip 4u.gif Ir abu variantus, jei galėsi mirksiukas.gif Ačiū.
Atsakyti