Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiška virtuvė

QUOTE(miskouoga @ 2012 03 19, 22:15)
Cia yra video receptas, as darau pagal ji, iseina labai gera pita. Kieta ir trapi gali buti del to, kad per plonai iskociota ( as darau apie 0,5 cm storumo), arba per ilgai kepate ( tik tik issipucia, ir reikia traukt).

Aciu labai, miskouoga, kad atsiliepei ir uz patarimus. Nepasiduosiu, bandysiu, kepsiu, kol pavyks gun_smilie.gif
Atsakyti
Dar pamirsau pasakyti, kadi skepta pita as ivynioju i sausa svaru ranksluostuka, nes jei atvira palieki, irgi sukieteja.
Atsakyti

Sveikos, nors Graikijoj prabuvau tik savaitę, bet labai patiko jų maistas. Grįžus bandžiau gaminti kai kuriuos patiekalus ir iškilo keletas klausimų. Kepant pyragą su filo tešla kiek ten tuos lakštus reik su aliejum sutepti? Man viršutiniai beveik visiškai sausi gavosi. Žinoma suvalgėm, bet kitą sykį norėčiau padaryti taip kaip turi būti. Ir kaip padaryti, kad spurgos gautųsi tokios apvalios kaip Šaltmėtės įdėtoj nuotraukoj? Maniškės tai raguotos išėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2012 08 22, 15:57)
Sveikos, nors Graikijoj prabuvau tik savaitę, bet labai patiko jų maistas. Grįžus bandžiau gaminti kai kuriuos patiekalus ir iškilo keletas klausimų. Kepant pyragą su filo tešla kiek ten tuos lakštus reik su aliejum sutepti? Man viršutiniai beveik visiškai sausi gavosi. Žinoma suvalgėm, bet kitą sykį norėčiau padaryti taip kaip turi būti. Ir kaip padaryti, kad spurgos gautųsi tokios apvalios kaip Šaltmėtės įdėtoj nuotraukoj? Maniškės tai raguotos išėjo  smile.gif

Labas. Kad nebūtų sausas viršutinis sluoksnis, reik gan neblogai patepliot alyvuogių aliejum arba sviestu prieš kišant į orkaitę, o ištraukus iškeptą iš karto uždengti šlapiu ranksluosčiu. Be to, juk ant iškepto pilamas tas medaus sirupas (jei kepei baklavas), tai tada irgi nesigaunas sausas.
O dėl spurgų nelabai supratau, lyg ir neesu dėjus jokios nuotraukos.. unsure.gif jei ką, primink kuriam puslapy, seniai tas buvo, nebeprisimenu biggrin.gif
Atsakyti

Nu atrodo tepiau negailėdama, bet matyt daugiau reikejo. Tiesa, kepiau ne baklavas, o špinatų-fetos pyragą. O spurgos tai 19 psl smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 08 22, 16:22)
Labas. Kad nebūtų sausas viršutinis sluoksnis, reik gan neblogai patepliot alyvuogių aliejum arba sviestu prieš kišant į orkaitę, o ištraukus iškeptą iš karto uždengti šlapiu ranksluosčiu.

Oi neee, juk tada dingsta visas traskumas smile.gif Nors gal kiti taip megsta..
Spurgas tai deda sauksteliu arba yra spec prietaisai

user posted image
Atsakyti

Skaičiau šio mėnesio Virtuvėj apie graikiškai paruoštas daržoves, tai jas orkaitėj reik troškinti apie 3 val. Ar bandėt?
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2012 08 27, 19:04)
Skaičiau šio mėnesio Virtuvėj apie graikiškai paruoštas daržoves, tai jas orkaitėj reik troškinti apie 3 val. Ar bandėt?


Ten rašo, kad tas daržoves reikia troškinti 3val. tik todėl, kad straipsnis apie "slow food" biggrin.gif Manau, kad drąsiai galima troškinti ir trumpiau mirksiukas.gif Ne į temą aišku, bet smile.gif Išvis juokingai pasirodė, kad pvz. paprastas makaronų patiekalas tame pačiame psl. apie "slow food" gaminamas 2val., o už trijų psl. jau makaronų patiekalas, kurį galima pasigaminti per 20min. Mano akim žiūrint, abu juos galima pagaminti per pusvalandį biggrin.gif

O į temą apie graikišką maistą, tai jis tikrai be galo skanus, ką jau kalbėti vien apie tikras graikiškas salotas ir burnoje tirpstantį fetos sūrį... rolleyes.gif Vis mąstau, kad reikėtų bandyti namie išsikepti baklavą, bet bijau, kad neišeis taip, o ir darbo atrodo labai daug unsure.gif Dar paskaitinėjau ką čia rašot, tai ir su spurgom sugundėt ir pyrago su špinatais norisi biggrin.gif

Beje, gal kuri turit kokį gerą receptą kaip marinuoti fetos sūrį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 02 rugsėjo 2012 - 18:12

Jo, pas mus su filo tešla nekas. Radau Klp Akropolio Maximoj ir tai tik vieną blink.gif. Skanūs tie jų pyragai, šakis. Receptą su fetos sūriu kažkur turėjau, reik tik atrast
Papildyta:

Va, radau
Naminis fetos sūris
1 varškės sūris (22%),
vandens, kad apsemtų sūrį, 3 šaukštai druskos (galima daugiau, pagal skonį),
kaparėlių, džiovintų pomidorų (iš indelio), įvairių žolelių (imu kartais baziliko, kartais kokį mišinį, dažniausiai provansietišką)

Sūrį reikia pamerkti į iš vandens ir druskos paruoštą sūrymą ir laikyti 1 parą (pavartau, kai prisimenu). Tada sūrį supjaustyti gabaliukais ir sluoksniuoti į indą - sūris, pomidorai, kaparėliai, prieskoninės žolelės. Užpilti alyvuogių aliejumi ir laikykite uždengtame inde. Skaniausias, kai pabūna kelias paras. Išeina puikus, fetą primenantis sūris.
Atsakyti