Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiška virtuvė

QUOTE(Shalimar @ 2011 06 02, 12:01)
Pvz cia parodyta kaip daryti, bet bandzius nesu smile.gif

Aciukas 4u.gif .Kazi kas gautusi,jei balta suri supjaustyciau gabaliukais ir palaikyciau tame suryme? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sambuka** @ 2011 06 02, 11:37)
Aciukas  4u.gif .Kazi kas gautusi,jei balta suri supjaustyciau gabaliukais ir palaikyciau tame suryme? biggrin.gif


Zaidimu aiksteleje yra receptukas, kuris, manau, labai atitiktų fetos sūrio išgavimą. Na, žinoma, jis ten iš varškės sūrio daromas, bet sūrumas turėtų tikti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga__ @ 2011 06 04, 11:08)
Zaidimu aiksteleje yra receptukas, kuris, manau, labai atitiktų fetos sūrio išgavimą. Na, žinoma, jis ten iš varškės sūrio daromas, bet sūrumas turėtų tikti smile.gif

Aciu labai,sita butinai darysiu thumbup.gif
Atsakyti
Dariau ale fetos suri is lietuvisko baltojo.Gavosi puikiai ir manau i graikiskas salotas puikiai tinka thumbup.gif
Atsakyti
As Musaka darau pagal dar kitoki recepta, negu cia parasyti. Kas buvo Graikijoj is mano pazystamu, sako, kad skonis labai panasus! O kad padazas butu purus, reikia isplakti kiausinius pries dedant i padaza! As kartais net isplaku tryni ir baltima atskirai! Be to, i padaza butinai dedu muskato ir nemazai! Jei kam bus idomu, parasysiu visa savo recepta! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LinuteK @ 2012 01 11, 14:43)
As Musaka darau pagal dar kitoki recepta, negu cia parasyti. Kas buvo Graikijoj is mano pazystamu, sako, kad skonis labai panasus! O kad padazas butu purus, reikia isplakti kiausinius pries dedant i padaza! As kartais net isplaku tryni ir baltima atskirai! Be to, i padaza butinai dedu muskato ir nemazai! Jei kam bus idomu, parasysiu visa savo recepta! mirksiukas.gif



Man įdomu ax.gif
Atsakyti
Gerai, tada rasau savo recepta! 4u.gif

MUSAKA

Jums reikes:

1 kg. baklazanu
0,5 kg. bulviu
0,5 kg. farso(as naudoju kiauliena)
mazo indelio pomidoru savo sultyse(be odeliu ir susmulkintu) arba mazdaug tiek svieziu
2 vidutinio dydzio svogunu
aliejaus
lauro lapu(as dedu kokius 4)
cesnako(as dedu apie puse galvutes)
1,5 arbatinio puodelio(apie 200ml.) sutarkuoto fermentinio surio(kaikur naudoja permezana)
druskos
juoduju pipiru

Padazui:

1 arbatinio puodelio sviesto
1 arbatinio puodelio miltu
4 arbatiniu puodeliu salto pieno(kitur naudoja silta)
2 kiausiniu
druskos
j. pipiru
muskato riesuto milteliu(ju dedu beveik visa pakeli)


Kaip gaminu:

Nuplautas bulves su lupenomis isverdu pasudytame vandenyje. Tada nulupu ir supjaustau apie 1cm. storio riekelemis.
Nuplautus baklazanus supjaustau tokiomis riekelemis kaip bulves ir isverdu truputyje vandens arba paruosiu "ant garu".
Pagal recepta reiketu bulviu ir baklazanu riekeles ne virti ar panasiai, o apkepti aliejuje, bet buna labai riebu. Jei vistiek norite apkeptu darzoviu, tada siulyciau truputeli apteptas aliejumi pakepti orkaiteje ant kepimo popieriaus, o tada leisti susigerti riebalams uzdejus ant popieriniu ranksluosciu.
Keptuveje ar troskintuve aliejuje gerai apkepinu smulkiai supjaustytus svogunus ir cesnakus. Idedu farsa ir apie 10min. troskinu ant vidutines ugnies uzdengusi. Kartais pamaisau. Dedu nuluptus susmulkintus pomidorus, druskos, j.pipiru, lauro lapu, ismaisau ir sumazinusi ugni troskinu apie 30min. Tada ragauju ar ko netruksta. Jei noriu, kad butu astriau - dedu aitriosios paprikos ar jelapeno pipiru, ar panasiu.
Kepimo skardos(dideles ir aukstos) vidu istepu sviestu arba aliejumi. Sluoksniais dedu puse bulviu, puse farso, apibarstau tarkuotu suriu, dedu kita puse bulviu, baklazanus, o ant ju likusi farsa. Jei reikia, tr. druska pabarstau kiekviena darzoviu sluoksni.

Padazas:

Nemazoje keptuveje islydau sviesta, idedu miltus, ismaisau. Maisant, po truputi pilu piena. Nuimu nuo ugnies ir idedu druskos, j.pipiru, muskato. Kartais megstu ideti dziovintu saliero saknies milteliu. Tada dedu iki putu isplaktus kiausinius ir gerai ismaisiusi uzpilu ant Musakos.

Kepu orkaiteje apie 40min. 200 laipsniu karstyje, kol paruduoja virsus. I pabaiga tr. sumazinu karsti, ziuriu, kad nesviltu. Pagal recepta, iskepus, reikia dar 15min. palaikyti orkaiteje. Ir tada valgyti! SKANAUS!!!

P.S. Mes valgome su marinuotais agurkeliais. smile.gif
Antra diena buna net skaniau! Jei kils klausimu - rasykite!

Atsakyti
QUOTE(LinuteK @ 2012 01 12, 16:21)
Gerai, tada rasau savo recepta!  4u.gif

MUSAKA



Reiks būtinia išbandyti. Pati niekada nedariau, tik Graikijoj ragavau
4u.gif
Atsakyti
Gal kas turit isbandyta Gyros recepta? ax.gif
Atsakyti
Sveikos, Graikiskos virtuves megejos,
Gal kuri turite laiko isbandyta pittos recepta? Kepiau pagal si, bet gavosi kieta ir trapi, kaip vafliai doh.gif Ir nezinau, ka ne taip padariau. Gal per plonai iskociojau g.gif Jei tai nera Jusu kulinarine paslaptis, gal galite pasidalinti receptais ir kepimo, ruosimo niuansais. Ji man labai skani, nreciau ismokti kepti wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rrr?: 14 kovo 2012 - 08:54
Ar esate bandziusios pasigaminti graikiska bojordi? http://www.seforecep... . Gal galite pasidalinti ir kitais bojordi receptais, nes zinau, kad yra keli jo paruosimo budai (?). Is anksto dekoju! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rrr? @ 2012 03 14, 08:53)
Sveikos, Graikiskos virtuves megejos,
Gal kuri turite laiko isbandyta pittos recepta? Kepiau pagal si, bet gavosi kieta ir trapi, kaip vafliai  doh.gif Ir nezinau, ka ne taip padariau. Gal per plonai iskociojau  g.gif Jei tai nera Jusu kulinarine paslaptis, gal galite pasidalinti receptais ir kepimo, ruosimo niuansais. Ji man labai skani, nreciau ismokti kepti  wub.gif


Cia yra video receptas, as darau pagal ji, iseina labai gera pita. Kieta ir trapi gali buti del to, kad per plonai iskociota ( as darau apie 0,5 cm storumo), arba per ilgai kepate ( tik tik issipucia, ir reikia traukt).
Atsakyti