Graikiška virtuvė mus su vyru sužavėjo kelionės po Graikija metu. Išragavom įvairiausių dalykėlių grįždami net parsitempėm knygą "Graikų virtuvė". Gaminom kelis patiekalus; kelis kartus ruošėm musaką (moussaka), pastitsio (makoronų ir mėsos apkepas) ir kitokius užkepimus su bešamelio padažu. Viskas super, tik kokių salotų tai tokių kaip Graikijoje daugiau niekur nevalgiau... Pas mus nei tokių pomidorų, nei tokių agurkų kaip ten augina nėra...
Moussaka atrodo maždaug taip (mačiau pageidavimų pamatyti paveiksliukų)
QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 08 04, 21:23)
na matai dalykas tas,kad ka lietuvoj parduoda,tai nieko bendro su feta net neturi jau nesneku apie lietuviska..o siaip kiek is bandziau,tai labiausiai panasi i tikra,lenkijos firmos "danmis" feta
Papildyta:
QUOTE(tavi @ 2006 08 04, 21:10)
Dar norejau paklausti ar fetos suri kuo nors pakeisti galima,
na gal "brynza"....bet vistiek ne tas bus zodziu,feta nepakeiciama
Na va, vakar kepiau baklava pagal Šaltmėtės pateiktą receptuką. Kadangi čia filo tešlos neradau, tai naudojau bemielę sluoksniuotą. Vaizdas šiek tiek prastesnis nei Šaltmėtės nuotraukose, bet skonis visai nieko. Tikrai panašus į originalą. Tik viena pastaba, kas bandys kepti su sluoksniuota tešla - medaus padažo turėtų būti daugiau, nes ši tešla geria skysčius kaip patrakusi.
Taigi, galite bandyti
Papildyta:
Lietuvoje panašų feta sūri galima nusipirkti IKI parduotuvėse bei Maximose (bet pastaruoju metu kažkur dingo). Mėlynoje tetradėžutėje užrašyta FETAKI. Kaina apie 7 - 8 Lt.
Šiaip feta sūrio aš visada vežuosi iš Lenkijos, Čekijos, Slovakijos. Ten tai įprastas pirkinys. Nedideli tertadežutėse supakuoti gabalėliai. Slovakijoje prieš mėnesį pirkau net Tesco ženkul padenklintoje pakuotėje. Skonis normalus.
Dar Lietuvoje būna stikliniuose indeliuose alyvų aliejumi užpilto feta sūrio. Jo skonis geras, bet kaina
Taigi, galite bandyti
Papildyta:
QUOTE(blackkiss @ 2006 08 07, 13:46)
na matai dalykas tas,kad ka lietuvoj parduoda,tai nieko bendro su feta net neturi jau nesneku apie lietuviska..o siaip kiek is bandziau,tai labiausiai panasi i tikra,lenkijos firmos "danmis" feta
Papildyta:
na gal "brynza"....bet vistiek ne tas bus zodziu,feta nepakeiciama
Papildyta:
na gal "brynza"....bet vistiek ne tas bus zodziu,feta nepakeiciama
Lietuvoje panašų feta sūri galima nusipirkti IKI parduotuvėse bei Maximose (bet pastaruoju metu kažkur dingo). Mėlynoje tetradėžutėje užrašyta FETAKI. Kaina apie 7 - 8 Lt.
Šiaip feta sūrio aš visada vežuosi iš Lenkijos, Čekijos, Slovakijos. Ten tai įprastas pirkinys. Nedideli tertadežutėse supakuoti gabalėliai. Slovakijoje prieš mėnesį pirkau net Tesco ženkul padenklintoje pakuotėje. Skonis normalus.
Dar Lietuvoje būna stikliniuose indeliuose alyvų aliejumi užpilto feta sūrio. Jo skonis geras, bet kaina
Man tikra Feta ožiu smirda smirda, nepykit, mėgejos Perku iš karvės pieno gamintą surogatą Ant jo irgi būna užrašyta "Feta" . Teko girdėti, kad nuo kitų metų to sūrio Feta vadinti pagal EU normas nebebus galima, tai gal gamintojai palengva prie to taikosi, taip sakant perkrikština, jei rašot, kad nebegaunat pirkti.
QUOTE(Amalia @ 2006 08 08, 11:01)
Man tikra Feta ožiu smirda smirda, nepykit, mėgejos Perku iš karvės pieno gamintą surogatą Ant jo irgi būna užrašyta "Feta" . Teko girdėti, kad nuo kitų metų to sūrio Feta vadinti pagal EU normas nebebus galima, tai gal gamintojai palengva prie to taikosi, taip sakant perkrikština, jei rašot, kad nebegaunat pirkti.
ir man oziu smirda. o tas FETAKI, tai ir bus karves pieno.
QUOTE(lanaa @ 2006 08 08, 12:18)
ir man oziu smirda. o tas FETAKI, tai ir bus karves pieno.
Na tai vadinasi FETAKI tinka toms, kas nemėgsta tikro Feta kvapo. Jei norite tikro, teks mokėti brangiau už tą alyvų aliejumi aplietą. Tas, kaip jūs sakot, smirda ožiu
o gal kas žinote,kap gaminamas 'tzadziki' padažiukas. Abejoju, ar pavadinimą gerai parašiau Bet tai jogurto, agurkų ir dar kažko padažas. norėčiau teisingo receptuko
QUOTE(ziulyte @ 2006 08 08, 10:40)
Lietuvoje panašų feta sūri galima nusipirkti IKI parduotuvėse bei Maximose (bet pastaruoju metu kažkur dingo). Mėlynoje tetradėžutėje užrašyta FETAKI. Kaina apie 7 - 8 Lt.
na ne,tas fetaki skanus,bet vistiek i feta nenesha labai jau minkstas...ypac jei kaip kazkutriam recepte maciau reik tarkavmui,tai geriausia,kaip jau minejau, "damnis" feta...
Papildyta:
QUOTE(brashke77 @ 2006 08 08, 19:04)
o gal kas žinote,kap gaminamas 'tzadziki' padažiukas. Abejoju, ar pavadinimą gerai parašiau Bet tai jogurto, agurkų ir dar kažko padažas. norėčiau teisingo receptuko
parasei teisingai
va TZADZIKI receptukas:
ingredientai:
pinta graikisko jogurto (lietuvoj atitikmuo butu jogurtine grietine)
1 didelis agurkas
2 skilteles cesnako
2 valgomieji saukstai alyvuogiu aliejaus
1valg.saukstas balto vyno acto
truputis saukstu pipiru ir druskos(pagal skoni)
ruosimas:
supjaustyti agurka ir padeti dziuti ant popieriniu ranksluosteliu kad nudziutu.i jogurta sudeti sukapotus(nors as tarkavau) agurkus,cesnaka,supilti alieju ir acta.valandai atsaldyti.
va originalas: http://recipes.epicu...ziki-sauce.html
Papildyta:
QUOTE(Amalia @ 2006 08 08, 12:01)
. Teko girdėti, kad nuo kitų metų to sūrio Feta vadinti pagal EU normas nebebus galima, tai gal gamintojai palengva prie to taikosi, taip sakant perkrikština, jei rašot, kad nebegaunat pirkti.
tai siaip jau ir dabar negalima...gali buti tik "fetos tipo" (nebent jis yra tikras feta )
QUOTE(ziulyte @ 2006 08 08, 09:40)
Na va, vakar kepiau baklava pagal Šaltmėtės pateiktą receptuką. Kadangi čia filo tešlos neradau, tai naudojau bemielę sluoksniuotą.
Dar Lietuvoje būna stikliniuose indeliuose alyvų aliejumi užpilto feta sūrio. Jo skonis geras, bet kaina
Dar Lietuvoje būna stikliniuose indeliuose alyvų aliejumi užpilto feta sūrio. Jo skonis geras, bet kaina
Ziulyte, šaunu, džiaugiuosi, kad pavyko
O dėl to alyvų aliejum užpilto, tai jis visur brangus pas mus jis čia irgi 3-4 eurus už 100 gramų kainuoja...
QUOTE(Amalia @ 2006 08 08, 11:01)
Man tikra Feta ožiu smirda smirda, nepykit, mėgejos Perku iš karvės pieno gamintą surogatą Ant jo irgi būna užrašyta "Feta" . Teko girdėti, kad nuo kitų metų to sūrio Feta vadinti pagal EU normas nebebus galima, tai gal gamintojai palengva prie to taikosi, taip sakant perkrikština, jei rašot, kad nebegaunat pirkti.
ech jūs... smirda, smirda... man tai vienas skaniausių sūrių... bet aišku, dėl skonio nesiginčijama...
Papildyta:
QUOTE(blackkiss @ 2006 08 08, 23:52)
na ne,tas fetaki skanus,bet vistiek i feta nenesha labai jau minkstas...ypac jei kaip kazkutriam recepte maciau reik tarkavmui,tai geriausia,kaip jau minejau, "damnis" feta...
Papildyta:
parasei teisingai
va TZADZIKI receptukas:
ingredientai:
pinta graikisko jogurto (lietuvoj atitikmuo butu jogurtine grietine)
1 didelis agurkas
2 skilteles cesnako
2 valgomieji saukstai alyvuogiu aliejaus
1valg.saukstas balto vyno acto
truputis saukstu pipiru ir druskos(pagal skoni)
ruosimas:
supjaustyti agurka ir padeti dziuti ant popieriniu ranksluosteliu kad nudziutu.i jogurta sudeti sukapotus(nors as tarkavau) agurkus,cesnaka,supilti alieju ir acta.valandai atsaldyti.
Papildyta:
parasei teisingai
va TZADZIKI receptukas:
ingredientai:
pinta graikisko jogurto (lietuvoj atitikmuo butu jogurtine grietine)
1 didelis agurkas
2 skilteles cesnako
2 valgomieji saukstai alyvuogiu aliejaus
1valg.saukstas balto vyno acto
truputis saukstu pipiru ir druskos(pagal skoni)
ruosimas:
supjaustyti agurka ir padeti dziuti ant popieriniu ranksluosteliu kad nudziutu.i jogurta sudeti sukapotus(nors as tarkavau) agurkus,cesnaka,supilti alieju ir acta.valandai atsaldyti.
blackkiss, tikrai negali būti, kad feta reikia tarkuoti kažkuriam recepte.. nebent jau aš visai neprisimenu.. originalios fetos niekaip nesutarkuosi, tik sutrupint gali... pvz. ta, kuria perki Graikijoj tiesiai iš bačkos, išvis tokia minkštoka būna...
O dėl tzadziki, tai aš irgi darau pagal tokį eceptą, tik agurkus visad tarkuoju per burokinę tarką ir tiesiog nusunkiu sultis paskui... skanu labai labai...
QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 08 09, 09:29)
ech jūs... smirda, smirda... man tai vienas skaniausių sūrių... bet aišku, dėl skonio nesiginčijama...
Papildyta:
Papildyta:
tai sitas dar puse velnio, bet visi gerb. pelesiniai suriai kaip "vanialina" nu ka darysi, matyt negurmane as
QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 08 09, 10:29)
blackkiss, tikrai negali būti, kad feta reikia tarkuoti kažkuriam recepte.. nebent jau aš visai neprisimenu.. originalios fetos niekaip nesutarkuosi, tik sutrupint gali... pvz. ta, kuria perki Graikijoj tiesiai iš bačkos, išvis tokia minkštoka būna...
O dėl tzadziki, tai aš irgi darau pagal tokį eceptą, tik agurkus visad tarkuoju per burokinę tarką ir tiesiog nusunkiu sultis paskui... skanu labai labai...
nu gal nuzvairavau kazka netaip vat ir pagalvojau, kad kazkaip nerealu feta sutarkuot taip,as irgi tarkuoju agurkus,paprasciau zymaii ir skaniau gaunas
parasei teisingai
va TZADZIKI receptukas:
ingredientai:
pinta graikisko jogurto (lietuvoj atitikmuo butu jogurtine grietine)
1 didelis agurkas
2 skilteles cesnako
2 valgomieji saukstai alyvuogiu aliejaus
1valg.saukstas balto vyno acto
truputis saukstu pipiru ir druskos(pagal skoni)
ruosimas:
supjaustyti agurka ir padeti dziuti ant popieriniu ranksluosteliu kad nudziutu.i jogurta sudeti sukapotus(nors as tarkavau) agurkus,cesnaka,supilti alieju ir acta.valandai atsaldyti.
va originalas: http://recipes.epicu...ziki-sauce.html
Papildyta:
labai dekoju
o ar tiktu musu paprastas jogurtas be priedu?? bet,jauciu reikia kazko tirstesnio, tai teks ieskoti jogurtines grietines