Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiška virtuvė

Ačiū, Šaltmėte, jei bus, važiuosiu ir aš nusipirkti.
Labai noriu graikiškų salotų. smile.gif

Beje, gal kam bus naudinga, Kalamata alyvuoges, kurios man laaaabai patinka, perku Akropolyje šalia Maximos įėjimo. Gourmet parduotuvėlė, ar kokia ten, ten jos sveriamos, brangokos, bet didelės ir labai skanios. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(~VEGA~ @ 2010 10 08, 15:03)
  Dar kas dera salia tzadziki?


Pita thumbup.gif . Visada prie tzadziki kepu. Dingsta akimirksniu.
Atsakyti
Kai buvau Graikijoje valgiau tokius plynus su feta sūriu. Gal žinote kaip jie vadinasi, arba koks jų receptas? Ten kaip būtų miltiniai blynai tik fetos sūrio į tą masę pridėta, bet jie tokie storesni, kaip mieliniai lyg būtų, bet skonis kaip miltinių. Nežinau ar nupasakojau normaliai smile.gif) Pati dirbau viešbutyje ir pusryčiams juos darė, bet tai buvo senokai, tai nebeprisimenu kas ir kaip ten smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 08 03, 19:18)
šiandien vakarienei kepiau Spanakopita (špinatų-fetos pyragas),
štai rezultatas: 4u.gif

user posted image


Vakar kepiau spanakopita(tik dariau ne pyraga,o tokius vokelius) ir man gavosi biski tokie riebaluoti,kadangi originalo nesu valgiusi tai nezinau ar taip turi buti ar as kazka blogai padariau?teslai pertepti naudojau sviesta vietoj alyvuogiu aliejaus,gal delto? Prasau pasidalinkit savo patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(vasareuk @ 2011 02 16, 13:28)
Vakar kepiau spanakopita(tik dariau ne pyraga,o tokius vokelius) ir man gavosi biski tokie riebaluoti,kadangi originalo nesu valgiusi tai nezinau ar taip turi buti ar as kazka blogai padariau?teslai pertepti naudojau sviesta vietoj alyvuogiu aliejaus,gal delto? Prasau pasidalinkit savo patirtimi.

atsiprašau, kad tik dabar pamačiau....
taip, jie tokie rieboki turi būti, bet tikrai ne varvantys... gal tiesiog per daug sviesto pritepėte.. kai aliejum tepu, tai minimaliai aš jo naudoju.
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 03 08, 11:22)
atsiprašau, kad tik dabar pamačiau....
taip, jie tokie rieboki turi būti, bet tikrai ne varvantys... gal tiesiog per daug sviesto pritepėte.. kai aliejum tepu, tai minimaliai aš jo naudoju.

Aciu,kad atsiliepet. Na varvantys tikrai nebuvo tik rieboki,dabar zinau,kad tokie ir turi buti tai ramu.Vyras sake,kad skanus...tik mesos truksta biggrin.gif tai kita kart jei darysiu tai tik sau.
Atsakyti
Savaitgalį va kokį gražuolį kepėm:

user posted image

Baklava smile.gif oj kaip saldu, bet skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga__ @ 2011 03 23, 15:35)
Savaitgalį va kokį gražuolį kepėm:

user posted image

Baklava smile.gif oj kaip saldu, bet skanu  thumbup.gif



Kaip skaniai atrodo bigsmile.gif Labai pasiilgau sito saldumo smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,gal bandet fetos suri pasidaryti pacios?Jei naturalu jogurta ir maskarpones suri gaminam namuose,tai gal ir fetos suri imanoma g.gif
Atsakyti
QUOTE(sambuka** @ 2011 06 01, 19:43)
Sveikos mamytes,gal bandet fetos suri pasidaryti pacios?Jei naturalu jogurta ir maskarpones suri gaminam namuose,tai gal ir fetos suri imanoma  g.gif

Manau, kad viskas įmanoma labai pasistengus biggrin.gif tik šiuo atveju ožkos ir avies pieno reiks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 06 01, 20:56)
Manau, kad viskas įmanoma labai pasistengus  biggrin.gif  tik šiuo atveju ožkos ir avies pieno reiks  mirksiukas.gif

Sitoj vietoj,tai viskas aisku,nors skaiciau,kad pramoneje ir is karves pieno jau gamina,bet kokio surumo suryme reikia brandinti?
Atsakyti
QUOTE(sambuka** @ 2011 06 02, 10:58)
Sitoj vietoj,tai viskas aisku,nors skaiciau,kad pramoneje ir is karves pieno jau gamina,bet kokio surumo suryme reikia brandinti?

Pvz cia parodyta kaip daryti, bet bandzius nesu smile.gif
Atsakyti